Vliegveld La Guardia in New York

United: goedkope vliegtickets jagen mag niet

Voor de helft van het geld van Chicago naar Parijs, of 30 procent besparen op een vlucht van Portland naar Tokio. Met Skiplagged.com kun je flink wat besparen op je wereldreis. De website zoekt op een slinkse manier naar supergoedkope vliegtickets, maar werkt iets te goed volgens de Amerikaanse vliegmaatschappij United. Die heeft de 22-jarige maker van de website aangeklaagd.

Skiplagged zoekt naar goedkope vliegtickets op Orbitz, een Amerikaanse variant van Expedia of Vliegtickets.nl. De website zoekt expres niet naar directe vluchten, maar naar lange vluchten met tussenstops. Tickets zijn vaak goedkoper als je tijdens een tussenstop opstapt of van boord gaat.

Op Skiplagged kun je je favoriete routes invoeren. Zodra de prijs van die vlucht dramatisch zakt, of de website een koopje heeft gevonden, krijg je een mailtje. Luchtvaartmaatschappijen zijn niet te spreken over het tussenstop-trucje. Volgens United is deze zoektechniek niet toegestaan. Ook Orbitz is niet blij en heeft de maker van de website al aangesproken.

Rechtszaak

Die is echter niet van plan om te stoppen. Daarom heeft United een rechtszaak aangespannen. Klanten die een ticket via Skiplagged hebben uitgezocht, lopen het risico dat hun ticket ongeldig wordt verklaard. Ze krijgen dan ook hun geld niet terug. De maker van de site probeert geld in te zamelen om de rechtszaak te kunnen betalen. Hij heeft al bijna 25.000 euro binnen.

Deel artikel: