Eindstand Serious Request 2014
Aangepast

Serious Request 2014: 12.380.438 euro

12.380.438 euro: dat is het resultaat van zes dagen plaatjes draaien, radio maken en niet eten, oftewel Serious Request. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen werd 12.302.747 euro opgehaald.

Na het verlaten van het huis liepen de 3FM-dj's Coen, Gerard en Domien meteen naar het podium op het Houtplein, daar werd het eindbedrag bekendgemaakt.

Totaalbedrag Serious Request

Kort daarvoor was Gerard Ekdom live in het 20 uur Journaal om te vertellen over de laatste loodjes. "Dit went nooit", zei de dj. Het was niet de eerste keer dat Ekdom een week in het Glazen Huis verbleef.

Wat waren de hoogtepunten van de dj's?

De teller stond bij de laatste tussenstand aan het eind van de middag op 8,6 miljoen euro; dat is 21.000 euro meer dan vorig jaar op de laatste dag, vertelde 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers in het Glazen Huis op de Grote Markt.

Trots

Haarlem stond de afgelopen dagen bol van de acties voor het goede doel van dit jaar: meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Zo hield 3FM-dj Giel Beelen muziekavond Circus Request in poppodium Patronaat, zongen Haarlemse artiesten voor Gitaarlem een album in en lieten tientallen Haarlemmers hun baard afscheren voor het goede doel.

"Het was een fantastische week", kijkt de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders tevreden terug. "Ik ben heel er trots op dat wij het middelpunt konden zijn van deze actie."

Ook op de laatste dag staan er lange rijen voor het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2014

Volgens de gemeente Haarlem heeft het Glazen Huis meer dan een miljoen bezoekers naar de Grote Markt getrokken. Toch leek het in de binnenstad een stuk rustiger dan vorig jaar in Leeuwarden.

Veel Haarlemse ondernemers hadden, mede op advies van de gemeente, op veel klanten gerekend en huurden daarom extra personeel in. Maar de omzet bleek bij velen tegen te vallen. "Als ik horecaondernemer was geweest, had ik het ook leuk gevonden om er wat aan over te houden", zegt Schneiders. "Dat is misschien een inschattingsfout. Maar het gaat uiteindelijk om het goede doel."

De burgemeester vermoedt dat het ook ligt aan het soort publiek. "Bij andere grote festivals, zoals Koningsdag, is er wat kapitaalkrachtiger publiek op de been, dat in één dag veel geld uitgeeft. Maar als publiek gespreid over zes dagen komt, onder wie veel scholieren, vallen de inkomsten toch tegen."

Zijn eigen hoogtepunten? "Ik heb in mijn eigen bandje gespeeld. Iedereen mocht voor een tientje in het achtergrondkoor. Ook heb ik meegedaan aan een sloepenrace, een fotowedstrijd en bier getapt."

​Ik heb in mijn eigen bandje gespeeld. Iedereen mocht voor een tientje in het achtergrondkoor. Ook heb ik meegedaan aan een sloepenrace, een fotowedstrijd en bier getapt.

Burgemeester Bernt Schneiders

Serious Request is verder zonder noemenswaardige problemen verlopen, zegt de burgemeester: "Bij de start zei ik: 'Ik heb paracetamol bij me voor iedereen die dat wil. Maar ik heb niet hoeven uitdelen."

Deel artikel: