De dag van: Joe Cocker, Noord-Korea offline en 't Vlaamse friet-incident

Het nieuws gemist vandaag? Lees deze selectie van NOS op 3 en je bent weer helemaal bij!

Een off-day voor Noord-Korea?

Noord-Korea zou wel eens te maken kunnen hebben met een massale cyberaanval, meldt onder meer North Korea Tech. Volgens Dyn Research is de internetverbinding tussen Noord-Korea en de rest van de wereld nooit echt geweldig, maar de afgelopen 24 uur is er bijna geen verbinding te krijgen.

Het zou dus een verschrikkelijke off-day kunnen zijn, maar hoofd Internet van Dyn, Doug Madory, zegt dat hij niet eerder zo'n constante storing heeft meegemaakt. "Over het algemeen zijn er haperingen, maar geen continue verbindingsproblemen. Het zou me niet verbazen als er één of andere aanval gaande is."

Het zou me niet verbazen als er één of andere aanval gaande is.

Doug Madory

Joe Cocker (70) overleden

Joe Cocker (70) is overleden

Het was vooral niet de dag van Joe Cocker. De Britse zanger is overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij was 70 jaar oud. Cocker kennen we van zijn opvallend rauwe stemgeluid, maar ook van zijn karakteristieke bewegingen als hij stond te zingen.

In 1969 werd Joe Cocker bekend met zijn cover van het Beatles-nummer With a Little Help From My Friends. Vorig jaar tourde hij nog door Europa. Zijn laatste concert gaf hij in juni in Londen.

Vlaamse premier krijgt Vlaamse frieten over zich heen

De Belgische premier werd bekogeld met friet en mayonaise

Twee gemaskerde vrouwen hebben de Belgische premier Charles Michel in Namen bekogeld met Vlaamse frieten met mayonaise. De dames zijn lid van de activistische groepering LilithS. Op het moment dat een minister een toespraak wilde beginnen, riepen ze “Michel rot op, weg met de besparingen”, waarna de premier een frietdouche kreeg. Nadat Michel zichzelf had opgefrist, startte de premier alsnog zijn toespraak.

Zo zag het pak van de Belgische premier Charles Michel eruit na het frietincident. En daar mogen we natuurlijk best een beetje om lachen. Maar de premier wordt niet alleen met patat bedreigd, maar ook met de dood. Het Nieuwsblad meldt op basis van een "goede bron" dat hij meerdere kogelbrieven heeft gekregen.

Deel artikel: