Het Glazen Huis in Haarlem

Al 3.218.294 euro binnen bij Serious Request

Het regent wederom records bij Serious Request. Er is tot nu toe 3.218.294 euro opgehaald voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Dat is meer dan vorig jaar. Toen was er rond deze tijd 3.054.689 euro binnen.

De dj's zitten nu al drie dagen opgesloten op de Grote Markt in Haarlem. De actie is inmiddels over de helft.

Veiling

Er zijn duizenden acties door het hele land, maar de radiouitzending vanuit het Glazen Huis blijft het epicentrum. Vandaag kwamen onder andere collega-dj Ruud de Wild en Bert en Ernie langs, om spullen aan te bieden voor de veiling. De Wild doneerde een eigen kunstwerk. De gasten uit Sesamstraat boden een vip-dag aan.

Serious Request op de helft

Het aanvragen van platen blijft de kern van de actie. In verschillende callcenters, bijvoorbeeld achter het Glazen Huis, worden de verzoekjes bijgehouden. 'Mag Ik Dan Bij Jou' van Claudia de Breij en AronChupa's 'I'm An Albatraoz' worden veel aangevraagd, maar veruit de meeste verzoekjes zijn voor 'I'll Be There This Christmas'. De kersthit van Gary Fomdeck, het alterego van Gerard Ekdom.

Ook de radio- en televisieuitzendingen van NOS op 3 komen tijdens Serious Request vanuit Haarlem. De redactie houdt tijdens de actie een foto-blog bij vanachter de schermen.

Maar je kunt ook zelf een poging wagen: in de cabine waar onze nieuwslezers overdag de bulletins lezen, kun je tussendoor zelf het nieuws lezen. Na een kleine donatie natuurlijk.

Deel artikel: