Wekdienst: dode agenten, VS vraagt hulp aan China

Goedemorgen,

Het is vrijwel overal droog en er zijn veel wolkenvelden, maar soms schijnt ook de zon. Vanmiddag en vanavond valt er wat motregen. De wind trekt vanmiddag verder aan. Na het weekend veel wind, geregeld regen en temperaturen boven de 10 graden.

Wat heb je gemist?

Een man heeft gisteravond twee agenten in New York in hun patrouillewagens doodgeschoten. Waarschijnlijk deed hij dat uit wraak voor het geweld van de politie tegen zwarte mensen. Na z'n daad vluchtte de man een metrostation in en pleegde daar zelfmoord.

Het zag er ernstig uit, maar uiteindelijk viel het mee. Tijdens een voorstelling van het Kerstcircus in Den Haag viel een acrobaat van grote hoogte naar beneden. Er was geen vangnet. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht maar had alleen een gebroken arm.

Amerika voelt er niks voor om samen met Noord-Korea uit te zoeken wie er achter de grote hack bij Sony zit. Noord-Korea zegt dat zij er niks mee te maken hebben, maar dat gelooft de VS niet. De Amerikanen hebben wel China gevraagd om hulp.

En verder vandaag?

Winterstop!

Even pauze voor voetballiefhebbers en voetballers: vandaag is de laatste speeldag in de Eredivisie voor de winterstop. Onder meer Ajax en Feyenoord komen in actie. Gisteren won PVS al met 5-0 van Go Ahead Eagles. 16 januari hervat de competitie weer.

Winterstop

Deel artikel: