Een neppe T-rex op het station Leiden Centraal

'T-rex is symbool van vergane glorie'

T-rex-skeletten liggen niet bepaald voor het oprapen. Toch kreeg het Leidse museum Naturalis het voor elkaar om de grootste vleeseter op aarde naar Nederland te halen. En dat is bijzonder, want tot nu toe waren dit soort skeletten alleen in Amerika te zien. Leidse biologiestudenten zijn dan ook blij dat de T-rex naar 'hun' stad komt.

"De T-rex is het symbool van vergane glorie van dinosauriërs", vindt student Sven Ungerer én eigenaar van een stukje van het beest. Naturalis haalde via de crowdfundingactie 'Tientje voor T-rex' meer dan 200.000 euro op voor de dinosaurus. Sponsors als Sven kregen in ruil een bewijs van eigendom. Met een knipoog uiteraard.

Dino-deskundigen kunnen niet wachten op T-rex

Ook biologiestudent Tim Rietbergen, die naast zijn studie werkt bij Naturalis, betaalde een klein beetje mee aan de nieuwe dino. Volgens hem is het een goede aankoop: "Slechts een paar dinosauriërs zijn zo compleet als deze T-rex."

Nachtwacht voor natuurhistorici

Stephan Spiekman, die voor zijn biologiestudie onderzoek doet bij Naturalis, kan niet wachten totdat het dier in het museum staat. "De T-rex is het meest imponerende beest dat op aarde heeft rondgelopen. Ik kan me echt geen indrukwekkender beest voorstellen."

Hij hoopt dat de nieuwe bewoner van Naturalis een boost zal zijn voor het museum en zijn onderzoeksgebied. "Deze tak van wetenschap is in Nederland eigenlijk heel klein. Ik hoop dat er met de T-rex meer aandacht voor komt. Het is toch de Nachtwacht voor de natuurhistorici, zoals ze in Naturalis zeggen."

Deel artikel: