De dag van de zorgcrisis, Wilders en start #SR14

De dag zit er weer zo'n beetje op. Dit was er vandaag in het nieuws:

Wachten, wachten en nog eens wachten...

Het is een lange dag in Den Haag vandaag bij het crisisoverleg over de zorgwet. De overleggen zijn eindeloos, de journalisten wachten. Want gelekt wordt er niet. Politiek verslaggever Joost Vullings: "Het is erg ingewikkeld voor gewone stervelingen zoals wij."

OM vervolgt Geert Wilders

Het Openbaar Ministerie gaat Geert Wilders vervolgen wegens discriminatie. Hij wordt vervolgd voor het beledigen van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Dit vanwege zijn uitlatingen - "Willen we meer of minder Marokkanen?" - over Marokkanen. Er zijn ruim 6400 aangiften binnengekomen.

Boko Haram ontvoert vrouwen en kinderen

Boko Haram heeft zeker honderd vrouwen en kinderen ontvoerd. Volgens ooggetuigen vielen gewapende mannen in pick-uptrucks een dorp in het noordoosten van Nigeria van twee kanten aan. Ze schoten de mannen neer, verzamelden de vrouwen en kinderen en namen die mee.

Ireen Wust 's werelds beste sportvrouw

Ireen Wüst heeft in een nek-aan-nek-race Serena Williams verslagen. De Nederlandse is donderdag door persbureau Reuters uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Ze kreeg van sportjournalisten wereldwijd net iets meer stemmen dan de Amerikaanse tennisster.

Serious Request van start

Dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg zitten opgesloten in Glazen Huis en dat betekent dat Serious Request is begonnen. Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking had de eervolle taak om de deur te sluiten.

Deel artikel: