Actie op de Grote Markt in Haarlem

Burgemeester: er is een goede vibe in Haarlem

Het zijn spannende tijden voor de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders. Zijn stad staat de komende dagen helemaal op z'n kop vanwege Serious Request. "Ik heb vanmorgen tegen iedereen gezegd: 'Jongens, ik heb altijd paracetamol bij me. Dus vraag erom als je wilt'."

De verwachting is dat er de komende week zo'n 700.000 mensen naar Haarlem komen. En dat legt behoorlijk wat druk op het bestuur, dat elke dag om 11.00 uur overlegt over de veiligheidssituatie.

Burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders

Ik heb vanmorgen tegen iedereen gezegd: 'Jongens, ik heb altijd paracetamol bij me. Dus vraag erom als je wilt'.

Burgemeester Bernt Schneiders

Vriendelijk publiek

"Je moet ervoor zorgen dat de bezoekersstromen op een veilige manier door de stad gaan", aldus Schneiders. "Het is een vriendelijk evenement met vriendelijk publiek, maar we moeten wel alert blijven om te voorkomen dat er vervelende situaties ontstaan."

Grote Markt, Haarlem

'Het zindert'

Haarlem heeft er volgens Schneiders in ieder geval heel veel zin in. "Het zindert letterlijk in de stad. Al wekenlang zijn scholen, verenigingen en bedrijven bezig met acties. Dat geeft een heel goede vibe in de stad."

Ook de burgemeester zelf kijkt uit naar deze week: "We hebben heel mooie evenementen in de stad, maar dit schijnt alles te overtreffen. Het is niet alleen fingers crossed of het op het gebied van veiligheid en crowd control goed gaat. We gaan er ook echt van genieten."

Laatste klussen op de Grote Markt in Haarlem

Zijn uitzicht de komende dagen kan in ieder geval niet veel beter: "Vanuit mijn werkkamer in het stadhuis heb ik de mooiste skybox van de Grote Markt: ik kijk recht het Glazen Huis in. Dus hiervandaan wordt de komende tijd met mate gewerkt."

Deel artikel: