Wekdienst: The Interview, Boko Haram en Serious Request

Wat je hebt gemist

De omstreden film The Interview wordt niet uitgebracht. Producent Sony Pictures heeft de Amerikaanse première op Eerste Kerstdag afgeblazen en zegt geen verdere plannen te hebben om de film in roulatie te brengen.

In Nigeria zijn 54 militairen ter dood veroordeeld. Ze weigerden te vechten tegen de islamitische terreurgroep Boko Haram. Strijders van Boko Haram namen in augustus een aantal dorpen aan de Nigeriaanse grens met Kameroen in.

De 25e editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is gewonnen door student Randy van Halen uit Dordrecht. Hij maakte zeven fouten. De beste bekende Nederlander werd NOS-weerman Peter Kuipers Munneke met dertien fouten.

Wat je moet weten...

De regeringspartijen VVD en PvdA hebben nog geen akkoord bereikt over een oplossing voor hun zorgconflict. Maar is er wel voortgang geboekt, zeiden de betrokkenen vannacht na een lange dag onderhandelen. Vandaag gaan de gesprekken verder.

De laatste schroeven gaan in het Glazen Huis. De DJ's zijn onderweg. Serious Request begint vanavond in Haarlem. Dit jaar wordt geld opgehaald voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.

Deel artikel: