Gevangenis Vridsløselille

De 40-jarige man die uit het raam klom en verdween

De Deense politie zoekt naar een man die is ontsnapt uit de gevangenis in Vridsløselille. Hij zaagde de tralies voor zijn raampje door en klom met een touwladder het dak op. En dat terwijl de cipiers hem al extra in de gaten hielden: Brian Bo Larsen zou al vaker dan 20 keer zijn ontsnapt.

Vannacht vond de 'vluchtkoning' het wel weer welletjes, schrijft The Copenhagen Post. Kim Svenningsen van de politie Kopenhagen zei tegen de krant dat Larsen twee touwladders gebruikte: eentje om het dak op te klimmen, de ander om naar beneden te klauteren.

Tegen het Deense TV2 zei Svenningsen dat er best wat moed voor nodig was: het gevangenisgebouw is zo'n 15 meter hoog.

Gewapende overval

"We werden vanmorgen vroeg geïnformeerd over zijn ontsnapping, maar we weten nu niet waar hij voor het laatst is gezien", zegt Svenningsen. Hij raadt mensen die hem zien aan om hem niet te benaderen, mogelijk is hij gewapend.

Larsen zit/zat een gevangenisstraf uit voor een gewapende overval.

Ontsnappingspogingen

Zoals gezegd: Larsen ontsnapte al eerder uit de gevangenis. In 1995 ontsnapte hij, samen met 11 anderen, uit de Vridsløselille-gevangenis, nadat een grote shovel tegen de gevangenismuur was gereden.

In 2004 was het weer raak: Larsen moest blad vegen en dat in grote containers gooien. Toen de container bijna vol was, sprong hij zelf in een van de containers. Niemand had iets in de gaten en Larsen kon vluchten nadat de chauffeur de containers buiten de gevangenismuren had leeggegooid.

Volgens The Copenhagen Post zou Larsen al 22 keer zijn ontsnapt uit gevangenissen en politiebureaus.

Deel artikel: