Gevonden voorwerpen

Dit zijn ze: de raarste gevonden voorwerpen van de NS

Denkt u bij het verlaten van de trein aan het meenemen van uw persoonlijke bezittingen?

Een bekend geluid in de trein

Maar lang niet alle treinreizigers volgen dat advies op. De NS heeft dagelijks met zo'n 1,2 miljoen reizigers te maken. Niet heel gek dus dat er af en toe wat blijft liggen. Dit jaar waren er 88.000 vergeten voorwerpen.

Niet verwonderlijk is het meest verloren voorwerp het vervoersbewijs; daarvan werden er dit jaar 19.641 gevonden. Maar er bleven ook minder voor de hand liggende voorwerpen in de rekjes, gangpaden of treinbankjes achter.

Het opmerkelijkste verloren voorwerp vindt woordvoerder Gerjan Vasse lastig te benoemen, want "de mannen van het depot kijken nergens meer van op". Maar wat de NS toch wel mysterieus vond: de vondst van een verlaten scootmobiel.

Dat vonden we heel bijzonder: hoe kan iemand dat vergeten? Kon de vrouw of heer in kwestie op magische wijze opeens weer lopen?

Gerjan Vasse, NS

De waarheid bleek uiteindelijk minder spannend, zegt Gertjan. "De accu van het gehuurde toestel was op, dus was de huurder door iemand opgehaald. Een dag later haalde het verhuurbedrijf de scootmobiel op.

Andere bijzondere voorwerpen die dit jaar vergeten zijn: een 107 centimeter brede flatscreen televisie, ski's, een kinderrolstoel met een infuushouder en een elektrische driewieler.

Natuurlijk worden er ook veel 'gewone' dingen gevonden. Hier een overzichtje van de meest vergeten voorwerpen in 2014.

Meest gevonden voorwerpen 2014

Deel artikel: