Schlagerzangeres Laura Lynn werd vaak gedraaid

Vrouw veroordeeld voor schlagerterreur

Een vrouw uit het Belgische Oudenaarde is veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, omdat ze haar buren bestookte met keiharde Vlaamse schlagermuziek.

De 67-jarige Yvonne D. verhuisde na de dood van haar man naar het rustige Oudenaarde. Een burenruzie liep daar behoorlijk uit de hand, waarna Yvonne een strijd begon. Ze gooide rotte eieren en hondenpoep in de tuin van de buren, bekraste hun auto en deed aan ouderwets belletje lellen.

Dat was niet het enige. Dag en nacht terroriseerde de vrouw haar buren met schlagers van Laura Lynn en Willy Sommers; het volume stond op stand maximaal.

"Na het overlijden van haar man vond mijn cliënte troost in Vlaamse schlagermuziek", zegt advocaat Christophe De Langhe tegen Het Nieuwsblad. Volgens De Langhe zou er sprake zijn geweest van wederzijdse pesterijen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Dag en nacht bestookte ze ons met Laura Lynn en Willy Sommers. Mijn kinderen konden er niet van slapen. Meermaals hebben we de politie verwittigd, meermaals is haar muziekinstallatie zelfs in beslag genomen. Wat deed madam dan? Ze kocht gewoon een nieuwe. Het stopte nooit. Ik kan u eerlijk zeggen: we kunnen hier geen Vlaamse schlager meer horen.

Bart Moerman, eerder in Het Nieuwsblad

De rechter besloot dat twee buren allebei 626 euro schadevergoeding van Yvonne krijgen. Daarnaast moet ze 3500 euro betalen voor het beschadigen van de auto. Yvonne is inmiddels verhuisd en is in therapie.

Deel artikel: