Wekdienst: orkaan, dancefeest, hockey en zwemmen

Goedemorgen op deze zondag,

in de loop van de dag trekt er regen van west naar oost. Vanavond klaart het op, maar toch is er nog kans op buien, mogelijk met hagel. Het wordt 5 tot 8 graden. Ook morgen wisselvallig en ietsje kouder.

Op de vlucht voor het stijgende water

In de Filipijnen zijn een miljoen mensen op de vlucht geslagen voor orkaan Hagupit. Een VN-organisatie spreekt van één van de grootste evacuaties ooit in het land. Vooral aan de kust zijn mensen gevlucht naar hogere gebieden, maar lang niet iedereen vindt daar een dak boven zijn hoofd. Vooralsnog lijkt er vooral sprake van materiële schade.

De gemeente Zoetermeer heeft gisteravond het dancefeest Waterfront afgelast, vlak voordat het zou beginnen. Volgens de gemeente waren er aanwijzingen dat er ernstige ordeverstoringen zouden komen op het feest, maar wat ze daarmee precies bedoelen, weet niemand. In het verleden zijn er problemen geweest met Waterfront-feesten. In mei vorig jaar werd iemand doodgeschoten op een Waterfront-feest in Amsterdam.

Een van de 43 vermiste studenten in Mexico is geïdentificeerd

Eén van de 43 vermiste studenten in Mexico is geïdentificeerd. zeggen twee Mexicaanse overheidsfunctionarissen. Bij een vuilnisbelt zijn stoffelijke resten gevonden.

  • AFP
    De hockeysters kregen in de slotminuut een tegendoelpunt
  • EPA
    Mud Van Der Merwe, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo and Inge Dekker na het winnen van de 4x200 vrij op de WK kortebaan in Doha

Pech voor de hockeysters, goed werk van de zwemvrouwen. De Nederlandse hockeysters zijn in het toernooi om de Champions Trophy in de laatste minuut uitgeschakeld voor de finale. Gastland Argentinië scoorde vlak voor het fluitsignaal de 2-1.

Maar op de slotdag van het WK kortebaan hebben de Nederlandse vrouwen een wereldrecord gezwommen. Ze zwommen de 4x50 meter vrije slag in een tijd van 1.35,74, bijna anderhalve seconde sneller dan het oude record. Esmee Vermeulen, Maud van der Meer, Inge Dekker en Ranomi Kromowidjojo plaatsten zich met de recordtijd voor de finale later vandaag.

Deel artikel: