Een kerstboom optuigen doe je zo

Doei Sint, hoi kerstboom!

Het is de ochtend na pakjesavond. Tijd voor het hele land om het cadeaupapier van de vloer te rapen, die ene vieze surprise op te ruimen en een kerstboom op te tuigen. Want dat hoort.

Natuurlijk kun je een kunstboom van zolder halen, maar als je het echt grondig wil aanpakken ga je dit weekend naar Nationaal Park De Hoge Veluwe. Daar kun je gratis een boompje uitzoeken. Moet je hem nog wel zelf omzagen.

Als je geen zin hebt om te zagen, kun je bijvoorbeeld naar het tuincentrum. Daar kun je best een flinke boom halen, maar wat als hij niet in de achterbak past?

Een kleine zoektocht over Twitter leert dat een beetje boom tegenwoordig met de oplegger komt. De kerstboom in Heilo past amper door de straat. En deze boom in Zwolle krijgt een politie-escorte.

Naar verwachting worden er dit jaar zo'n 2,6 miljoen echte kerstbomen verkocht. En nadat de ballen zijn afgestoft en papa de piek heeft geplaatst, is de boom er klaar voor. De mooiste bomen krijgen natuurlijk een plekje op Twitter en Instagram.

Beter dan een takelwagen

Het plaatsen van de kerstboom is natuurlijk het eindpunt in een lange reis van de Nordmann, blauwspar of dennenboom. De meeste Nederlandse bomen komen uit Nederland, Duitsland en Oost-Europa. De meeste Amerikaanse bomen komen uit Oregon, daar doen ze niet aan takelwagens.

Deel artikel: