De dag van Alanah, de heroïne/coke-dealer en de vrouwencompetitie

De week zit erop: dit is het nieuws van vandaag in pak 'm beet 5 minuten.

Een still uit een YouTube-video van Alanah

Wat doe je met Facebook-bedreigers?

Die geef je niet aan bij de politie, maar je vertelt aan hun moeder wat hun zoontjes uitspoken op internet. De Australische game-recensent Alanah Pearce heeft precies dat gedaan. Een screenshot van het gesprek met een van de moeders wordt duizenden keren geretweet. Dat ging ongeveer zo:

De Amsterdamse politie looft 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot een straatdealer die witte heroïne als cocaïne verkoopt op de Amsterdamse straten. Door zijn spul zijn al drie toeristen overleden.

Het is lastig om een duidelijk signalement van de verkoper te krijgen, omdat "de mensen die het snuiven van witte heroïne wel overleefden, soms stukjes geheugen kwijt zijn of onder invloed van alcohol en/of wiet waren", vertelt de politie. Een compositietekeing maken is lastig, maar dit weet de politie wel →

Vivanne Miedema op weg naar 2-0

Er kijkt bijna niemand naar, er is weinig interesse en commercieel valt er niets te halen: vrouwenvoetbal. Het is dan ook nog onduidelijk hoe de BeNe League er volgend jaar uitziet. Heeft de historische prestatie van de Oranjevrouwen afgelopen donderdag een beetje geholpen? Analist en oud-voetballer Jan van Halst denkt van niet.

"De kwalificatie voor het WK zal denk ik niet de hype veroorzaken die de BeNe League nodig heeft", zegt Van Halst. "Er moet echt nog een boel gebeuren voordat de vrouwenteams van de profclubs zichzelf in financieel opzicht in leven kunnen houden."

Als een club moet bezuinigen, is het vrouwenteam het eerste dat sneuvelt.

Oud-voetballer Jan van Halst

Vandaag stond in het teken van de succesvolle Giro 555-actie 'Stop de ebola-ramp'. De belactie heeft nu meer dan 6,6 miljoen euro aan donaties opgeleverd. Het eindbedrag wordt bekendgemaakt tijdens het tv-programma Pauw op NPO1.

Star Wars VII: zo ziet 't eruit

Het internet werd vandaag nóg ietsje gekker. De eerste trailer van de nieuwe Star Wars-film is vrijgegeven. En natuurlijk wil dan iedere fan zijn mening geven:

Een vliegtuig met stoffelijke resten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is vandaag voor de zevende keer geland op vliegbasis Eindhoven. De zes kisten zijn overgebracht naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de menselijke resten nu worden geïdentificeerd.

Deel artikel: