Wekdienst: neushoorns, actiedag ebola en TEDx

Goedemorgen,

Het wordt vrij zonnig en het blijft droog. Het wordt dertien graden in Zuid-Limburg en vier in Groningen. Komende nacht kan het plaatselijk gaan vriezen.

Wat heb je gemist...

De brandweer in Den Haag heeft in de binnenstad vijf mensen uit een brandend pand gered. Vier mensen zijn met ademhalingsproblemen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De vijfde is door ambulancepersoneel behandeld.

Het Kruger National Park in Zuid-Afrika heeft de eerste 29 neushoorns verhuisd om te voorkomen dat ze doodgeschoten worden door stropers. De dieren verbleven dicht bij de grens met Mozambique, waar veel stropers actief zijn. De hoorns van de dieren zijn in Aziatische landen veel geld waard.

Een neushoorn wordt gevangen in Kruger Park

De Australische stad Brisbane is getroffen door de zwaarste storm in dertig jaar met windsnelheden van 140 kilometer per uur. Veel bomen waaiden om en honderden elektriciteitsleidingen braken. 90.000 huishoudens kwamen zonder stroom te zitten en twaalf mensen raakten gewond.

Wat moet je weten...

Vandaag wordt in het hele land geld ingezameld voor de strijd tegen ebola. Vanuit het gebouw voor Beeld en Geluid in Hilversum wordt vanaf zes uur 's ochtends tot middernacht verslag gedaan van de nationale televisieactie.

En in Amsterdam begint vandaag praatjesevenement TEDx. Bekende en minder bekende Nederlanders vertellen hun verhaal om het publiek te inspireren. Onze collega Floris is erbij.

Deel artikel: