"Heeeee, biertje!"

Nieuwe verslaving: Nederland is massaal aan het Dubsmashen

WhatsApp, social media en selfies in één: dat is Dubsmash. Filmpjes waarin je een bekende quote kan playbacken. In heel veel landen staat de app Dubsmash inmidels op nr 1, en ook in Nederland is 'ie razend populair.

Voor wie het niet kent, dat ziet er dus zo uit:

In de app zijn veel bekende audiofragmenten te vinden, zoals een grote verzameling Engelse verhaspelingen van Louis from Gaal. Maar ook bekende uitspraken van filmschurken tot fragmenten uit Lucky TV. Ook de Nederlandse bibliotheek is erg uitgebreid. En je kan zelf een audiofragment uploaden.

Het maken van een perfect Dubsmash-filmpje is niet altijd even makkelijk. Oefening baart kunst, en je moet goed op de timing letten.

Wildvreemden

Een van de meest populaire Dubsmashgebruikers is Daan van Fessem uit Drenthe. Filmpjes van de 23-jarige student worden op YouTube en Facebook veel bekeken en gedeeld.

Ik word de hele tijd door wildvreemden toegevoegd op Facebook. Echt van alle kanten komen positieve reacties binnen. Ik ben nu al bezig met een derde filmpje.

Daan van Fessem

Waarom uitgerekend hij zo populair is, weet Daan zelf ook niet. "Ik had een filmpje op Facebook gezet en daar werd heel veel op gereageerd. Toen heb ik hem maar op openbaar gezet." Zijn eerste filmpje, van 25 november, is al 408.000 keer bekeken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Ook onze collega's van de sportredactie zijn populair op Dubsmash:

Deel artikel: