Wekdienst: Overleden cricketer, ebola-vaccin en Turkije

Goedemorgen!

Het is bewolkt en af en toe valt er wat regen of motregen. Het wordt 5 graden in het noordoosten tot 11 in het zuiden van het land. Morgen is er af en toe zon en het blijft droog.

Wat heb je gemist...

Een Australische cricketspeler is overleden nadat hij afgelopen dinsdag een bal tegen zijn hoofd kreeg. De afgelopen dagen lag de 25-jarige Phillip Hughes in coma in het ziekenhuis, en nu heeft zijn familie de stekker eruit getrokken. Cricketballen zijn keihard en halen snelheden van meer dan 140 kilometer per uur.

Batsman Phillip Hughes, hier in actie voor Australië.

Een eerste succes voor een experimenteel vaccin tegen ebola. In Amerika hebben twintig gezonde proefpersonen het middel toegediend gekregen, en alle proefpersonen maakten anti-lichamen aan. Dat is precies wat vaccins moeten doen.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft gisteravond duidelijk gemaakt aan zijn Turkse collega dat ons land de Turkse opmerkingen over ons integratiebeleid niet pikt. Volgens de regering in Ankara is de Nederlandse integratieaanpak agressief en racistisch. Volgens Koenders heeft de Turkse minister in hun telefoongesprek afstand genomen van een deel van de kritiek.

Oranje-leeuwinnen vol vertrouwen

Wat gebeurt er vandaag...

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam kan vanavond geschiedenis schrijven door zich te plaatsen voor het WK. Italië is de tegenstander in de finale play-offs om het laatste WK-ticket. De heenwedstrijd in Den Haag eindigde zaterdag in 1-1.

Om 13.00 doet de rechtbank in Leeuwarden uitspraak in de gifmoordenzaak tegen Ada S. De vrouw staat terecht voor de moord op haar echtgenoot. Eigenlijk voor de moord op twee echtgenoten, maar die op de eerste is zo lang geleden dat er geen bewijs voor is. Het Openbaar Ministerie eist 20 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Volg onze verslaggever Martijn van der Zande voor updates.

Ada S. in de rechtbank

Deel artikel: