De dag van Ferguson, terreurkat Tommy en 'Ga maar!'

Even snel het nieuws van vandaag bijlezen? Doe je hieronder, in een minuutje of 5:

Een agent probeert een brandende politieauto te blussen

Onrust in Ferguson

Het blijft onrustig in Ferguson. Ook dinsdagavond was het onrustig, al was het minder erg dan maandag. Maar niet alleen in Ferguson, de zwarte buitenwijk van St Louis, gingen mensen de straat op om te protesteren. Door het hele land waren protesten.

Ook vanavond worden weer protesten verwacht. Voor een tijdlijn met alle gebeurtenissen rond Ferguson kijk je hier. De agent die op 9 augustus de tiener Michael Brown doodschoot gaf een interview aan ABC: "Ik voelde me als een klein jochie dat moest vechten tegen Hulk Hogan."

Rellen in Ferguson

Tommy niet vervolgd

Tommy 'de terreurkat' is vrijgesproken. Althans, zijn eigenaar: die hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de eigenaar van labrador Yara. Het kan niet worden bewezen dat de kat de hond heeft aangevallen, zegt de politierechter in Den Haag.

Hond Yara werd in april flink verwond, volgens haar eigenaar door Tommy. Dat resulteerde in drie operaties en zo'n 5.000 euro in kosten. Dat bedrag wilde ze, onsuccesvol blijkt nu, verhalen op Tommy's baasje. In plaats daarvan moet ze zélf over de brug komen: met 200 euro voor Tommy's baasje wegens de gemaakte reis- en verblijfkosten.

Vogelgriep kost 10 miljoen per week

De vogelgriep heeft bedrijven vorige week ongeveer 10 miljoen euro gekost, zegt pluimvee-econoom Peter van Horne van het onderzoeksinstituut LEI. Zolang het regioverbod blijft, loopt de schade elke week met 9 of 10 miljoen euro op. Naast pluimveehouders, krijgen nu broederijen en vermeerderaars schade vergoed.

De valsemunters der valsemunters: 56 leden van de Napoli Group, een van de grootste valsemunterijen van Europa, zijn opgepakt. Samen zouden ze verantwoordelijk zijn voor meer dan 90 procent van het valse geld in Europa. En ze zijn creatief, in Duitsland vonden ze een briefje van 300 euro:

'Ga maar!'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam haalde hard uit naar jihadgangers die naar Syrië willen. Wat hem betreft mogen ze gaan, maar hoeven ze niet meer terug te komen, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Hij snapt niet dat mensen zich aangetrokken voelen tot de jihad.

Wat moet je eigenlijk met teruggekeerde Syriëgangers? Doen ze in heel Europa anders, zochten we voor je uit. Hier lees je er meer over.

Als iemand deze samenleving verdorven vindt, ga! Ga maar. Maar dan is er ook geen weg meer terug. Lever dan je paspoort in en neem het risico dat er bommen op je vallen.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam

Deel artikel: