In de anti-homoapp Ass Hunter jaag je op naakte homo's

Tot vandaag kon je in deze game op homo's schieten

In drie weken werd 'ie al meer dan 10.000 keer gedownload. Het spel Ass Hunter, waarin spelers punten scoren door naakte homo's neer te schieten, bestond al een aantal jaar, maar was sinds begin november als app verkrijgbaar in de Play Store. Google heeft de app inmiddels offline gehaald, maar dat is voor veel mensen veel te laat.

De app prees zichzelf aan als "populair spel waarin je op homo's jaagt". De speler moest uitkijken, want "homo's verstoppen zich in bosjes en pakken je als je niet oppast." En als ze je te pakken krijgen "doen ze alles met je wat ze maar willen". Het motto van het spel: "Play and do not be gay".

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Dat het spel zo lang verkrijgbaar was, is voor veel gebruikers onvoorstelbaar. In Google Play verschenen talloze negatieve reacties op de app; op Twitter werd vooral hard uitgehaald naar Google.

Een woordvoerder van homorechtenorganisatie Stonewall is blij dat Google de app offline heeft gehaald, maar noemt de situatie nog steeds shockerend. "Hoe kunnen ze dit nou aanprijzen? Bedrijven als Google hebben juist de verantwoordelijkheid om jonge mensen te beschermen tegen zulke beledigende en kwetsende ideeën", zei hij tegen de Daily Mail.

Deel artikel: