De dag van de boze vader, levende lintworm in hersenen en uitbreiding vogelgriep

Even in een snelle scroll het nieuws van de dag meepakken? Hebben we voor je geregeld. Lees je bij in 5 minuten:

Ook in Kamperveen is het vogelgriepvirus uitgebroken

Vogelgriep breidt zich uit

Bij twee bedrijven in de gemeente Kampen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een eenden- en een kippenbedrijf die naast elkaar liggen. Ook in België geldt vanaf vandaag een ophokplicht om verspreiding van vogelgriep te voorkomen.

Maar wat als je de verspreiding van het virus kunt voorkomen? Wij zochten het uit.

Boze vader gooit stoel naar rechter

De vader van het 2-jarige meisje dat vorig jaar in Limburg werd doodgereden door een 33-jarige Pool, smeet vandaag een stoel naar de rechter toen hij het vonnis hoorde. De Pool is veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Bekijk de video:

Ontvoerd meisje ontsnapt uit kofferbak

In Limburg is een 17-jarig meisje ontsnapt uit de handen van haar ontvoerders. Een gemaskerde man had haar mogelijk onder bedreiging van een wapen van haar fiets getrokken en in de kofferbak van zijn auto geduwd. Onderweg kon het meisje via de achterbank ontsnappen.

Ook kabel afgetapt door AIVD

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD gaan ook via de kabel informatie onderscheppen. Nu kan dat alleen maar via de telefoon of de ether.

Levende lintworm in hoofd man

Een levende lintworm die van de ene kant van je hersenen naar de andere kant kruipt. Het klinkt als een slechte horrorfilm, maar het werd werkelijkheid voor een Britse man.

De lintworm op MRI-scans

Deel artikel: