Ben Schwartz en Miyoko Moody

Ben komt op voor vriendin; wordt negen keer gestoken

Kun je hier alsjeblieft mee ophouden?

De vraag die Ben Schwartz bijna fataal wordt

Eerder deze maand verlaat kunststudent Ben samen met zijn vriendin Miyoko Moody een feestje in San Fransisco. Onderweg naar huis worden de twee gevolgd door een vervelende man. Ben is not amused en vraagt hem te stoppen met het lastigvallen van zijn vriendin. “In eerste instantie probeerde ik de man te negeren. We liepen van hem weg, staken de weg over en namen een andere route.”

Maar de man blijft het stel achtervolgen, schrijft The San Francisco Chronicle. Ben vraagt de man te stoppen. Daarna escaleert het.

De man valt Ben van achter aan en steekt hem negen keer. In zijn rug, gezicht en nek. Ook zijn long wordt doorboord. Ben: “Het mes miste op een paar centimeter na mijn ruggenmerg. De rolstoel is dus maar tijdelijk. Godzijdank." De politie is nog op zoek naar de dader.

  • Go Fund Me
    Miyoko Moody
  • Go Fund Me
  • Go Fund Me
    Miyoko Moody
  • Go Fund Me

Crowdfunding

Inmiddels is Ben tientallen hechtingen verder en is zijn toestand stabiel. Reden voor Bens vrienden om een crowdfundingactie te starten.

Zijn maatjes willen geld ophalen om Ben en Miyoko te steunen. "Alle kleine beetjes helpen. We hopen op die manier dat hij gewoon zijn huur en medische kosten kan betalen. Geef voor deze geweldige en prachtige mensen.”

Met succes. De teller staat op dit moment op ruim 20.000 dollar. Het streefbedrag, 25.000 dollar, is dus in zicht.

"We zagen van alles voorbijkomen de afgelopen dagen: heel veel reacties, telefoontjes, brieven, mooie woorden en geweldige mensen die we hebben ontmoet", vertelt een vriendin van Ben. "Wij hebben dit gevecht gewonnen. Als er geld overblijft, doneren we dat aan een goed doel."

Ik denk dat ik namens al Bens vrienden kan spreken, als ik zeg dat hij de meest lieve vriend is die er is. Het is schokkend dat zoiets gebeurt bij zo'n geweldig persoon.

Vriendin van Ben

108 keer foute boel in New York

Vorige maand ging een video viral waarin Shoshana Roberts in New York 108 keer wordt nageroepen in tien uur tijd. Een selectie uit het repertoire? "Damn Girl!", "Smile Smile!", "What's up beautiful?", "Sexy American-Eagle!"

Deel artikel: