Blauwe vinkjes

Ook zo'n blauwe-vinkjesstress? Op Android kunnen ze uit

De wereld staat al een week in brand, want berichtjes negeren op Whatsapp is er niet meer bij. De afzender ziet gelijk dat je zijn berichtje blijkbaar niet belangrijk genoeg vindt om iets terug te sturen. Dat je misschien éven iets anders aan het doen bent, komt blijkbaar in niemand op.

Wie de schoen past trekke hem aan, maar voor die persoon is de redding nabij: binnenkort kan je de blauwe vinkjes uitzetten. Dan kan je weer rustig tegen je schoonmoeder zeggen dat je haar uitnodiging voor een kopje thee en een koekje niet hebt gezien.

Een blauw vinkje betekent: gelezen

Whatsapp heeft een bèta-versie van de app voor Android online gezet, waarmee de blauwe vinkjes uitgezet kunnen worden. Dat meldt Tweakers.net. iPhone-gebruikers moeten nog even wachten, maar het zit er dik in dat ook die binnenkort af zijn van hun vinkjesstress.

De optie heet Read Receipts, en die vind je onder de privacyinstellingen. Uitvinken en alle problemen zijn voorbij. Je ziet dan alleen nog maar de oude grijze vinkjes.

Vinkjesstress

De blauwe vinkjes waren hét onderwerp bij de koffieautomaat. Kranten lieten zelfs gedragsdeskundigen aan het woord en ook op Facebook ging het nergens anders over. Er was geen ontkomen aan. Ook op Twitter gingen mensen los over de nieuwe update.

Vertalers

Eerder hintten vertalers van Whatsapp al naar de nieuwe optie. Ze moesten de volgende zin vertalen: "If you turn off read receipts, you won't be able to see read receipts from other people."

Uit deze vertaalpagina bleek al dat de blauwe vinkjes op Whatsapp binnenkort niet meer verplicht zijn

Nog eventjes wachten dus. Tot die tijd kan je natuurlijk altijd gebruik maken van postduiven, rooksignalen of telegrammen. Een normaal smsje werkt natuurlijk ook. Die kun je ongestoord lezen en negeren.

Deel artikel: