De dag van Philae, jihadgangers en Kim Kardashian

Net thuis? Weinig nieuws meegekregen vandaag? Dit is wat je hebt gemist. Lees je bij in 5 minuten:

Ruimtevaartuig Philea op 3 kilometer afstand van de komeet

Het was vandaag de dag van komeetlander Rosetta. Daar is geen twijfel over mogelijk. Op een half miljard kilometer van de aarde landde ze op een komeet. Het is voor het eerst dat de mensheid dat lukt. Hier vind je heel veel foto's en hier lees je waarom de landing zo bijzonder is.

'Nederlandse jihadist blaast zich op'

Een Nederlandse jihadist heeft een aanslag in het buitenland gepleegd. Dat wordt gemeld via een Twitter-account dat aan de terreurgroep IS is verbonden. De Amerikaanse Site Intelligence Group maakte melding van de tweet.

Vandaag kwam ook naar buiten dat er zo'n honderd Nederlandse jihadisten in het Midden-Oosten zijn. Dat meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) aan de Tweede Kamer. En het aantal jihadgangers neemt toe, weet Nieuwsuur.

Menselijke resten gevonden onder wrakstukken

Bij het onderzoeken van de wrakstukken van de MH17 zijn opnieuw menselijke resten gevonden. Een kleine groep Nederlanders kon vanmorgen met een takelwagentje een paar brokstukken optillen.

De takelwagen aan het werk op de rampplek van de MH17

Two pair levert Nederlander 3 miljoen op

Jorryt van Hoof pokert 3 miljoen euro beter dan jij. Hij pokerde zich vannacht naar de derde plaats bij de World Series of Poker, het belangrijkste pokertoernooi ter wereld.

Van Hoof speelde - uiteraard met zonnebril - zes andere pokerspelers weg aan de finaletafel. Eerst al in twaalf uur van maandagnacht op dinsdagmorgen, vannacht speelde hij nog even verder. De 27-jarige Zweed Martin Jacobson won het toernooi. Hij is zo'n 8 miljoen euro rijker.

Jorryt van Hoof derde op WK Poker

De Kont van Kim

Met een nietsverhullende foto van de kont van Kim Kardahsian wilde Paper Magazine vandaag het internet 'breken'. Dat was iets te ambitieus, maar ze kwamen wel een eind.

Deel artikel: