Spotters, verkiezingen en bange bankiers

Protestmars in Chili
In de Chileense hoofdstad Santiago hebben tienduizenden ouders een protestmars gehouden. Ze demonstreerden tegen onderwijshervormingen die de regering wil doorvoeren. Volgens de organisatoren waren meer dan 100.000 betogers op de been.

Boot kapseist in Zambia
In het zuiden van Zambia zijn zeker 26 doden gevallen toen een boot kapseisde op een meer. Volgens de nationale omroep zijn de doden vooral kinderen tussen de 6 en 15 jaar. De veerboot voer vrijdag op het Karibameer, vlak bij de grens met Zimbabwe. De kinderen waren op de nationale feestdag op weg naar festiviteiten op een andere school.

Kort nachtje voor spotters
KLM heeft voor het laatst gevlogen met de McDonnell-Douglas MD-11. De laatste lijnvlucht, KL 672 uit Montreal, landde om 06.24 uur op Schiphol. Op dat moment kwam ook een einde aan de 80-jarige samenwerking tussen KLM en de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De MD-11 was zeer geliefd bij vliegtuigspotters.

Piloten hangen zwaaiend uit het raam van het toestel

Bange bankiers krijgen uitslag
Welke banken zijn gezond en kunnen tegen een stootje? Om 12.00 uur maken de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Banken Autoriteit (EBA) de uitkomsten bekend van de doorlichting en stresstest bij de 128 grote en belangrijkste Europese banken.

Verkiezingen in Oekraïne
In een groot deel van Oekraïne zijn vandaag de stemlokalen open voor de parlementsverkiezingen. Vanwege de gevechten tussen het leger en pro-Russische rebellen doen twee oostelijke regio's niet mee. Ook op de Krim, het schiereiland dat in maart door Rusland werd geannexeerd, wordt niet gestemd.

Militair verlaat stemruimte

Het weer
Veel bewolking, af en toe breekt de zon door. Op sommige plaatsen wat regen of motregen. Het wordt ongeveer vijftien graden. Morgen droog en dinsdag wat meer zon.

Deel artikel: