NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Amerikaanse en Japanse robots gaan met elkaar op de vuist

  Liefhebbers van films met grote robots die met elkaar vechten, let op. Een Amerikaanse en Japanse megarobot gaan met elkaar vechten. Het Amerikaanse MegaBots heeft zijn Japanse tegenhanger Suidobashi uitgedaagd voor een duel. En de Japanners hebben geaccepteerd. 

  Beide bedrijven maken van immense vechtrobots, die je normaal alleen in films ziet. En de makers van de Amerikaanse robot met de klinkende naam MegaBot Mark II wilden hun robot wel eens testen tegen de drie meter hoge Kuratas uit Japan. Dus maakten ze dit uitdagende filmpje:

  USA CHALLENGES JAPAN TO GIANT ROBOT DUEL!

  Waarop de Japanners natuurlijk zeiden: kom maar op. Onder een voorwaarde: het wordt een bokspartij. Zónder geweren:

  RESPONSE TO ROBOT DUEL CHALLENGE.

  Het gevecht moet in 2016 plaatsvinden.

 • Shaken, not stirred: 007 komt als musical

  We weten niet helemaal wat James Bond er zelf van vinden, maar hij krijgt een musical. Volgens Playbill komt 007 op de planken van Broadway te staan. De show zou James Bond: The Musical gaan heten. 

  De musical krijgt een eigen verhaal en meerdere vijanden die we al kennen uit de films komen daar in terug. "En de show krijgt een eigen, nieuwe Bondgirl", aldus de producer, die hoopt op een opening eind 2017.

 • De Griekse banken blijven nog wel even dicht

  Waarschijnlijk blijven de Griekse banken de hele week nog dicht. De Griekse minister voor Bestuurshervorming, George Katrougalos, zei tegen een radiostation in Athene dat het vermoedelijk "technisch onmogelijk" is om de banken deze week weer open te laten gaan.

  Al sinds vorige week maandag kunnen Grieken nog maar 60 euro per dag pinnen. De banken hebben te weinig geld en de Europese Centrale Bank wil geen noodleningen verstrekken omdat daar te weinig onderpand tegenover staat. En zolang Griekenland en Europa geen nieuw akkoord sluiten, blijft dat zo.

 • F16 botsts op Cessna

  In de buurt van Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina, zijn twee vliegtuigen op elkaar gebotst. Een F-16 van de Shaw Air Force base vloog tegen een Cessna aan.

  De piloot lijkt met de schrik vrij te komen. Over de mensen in de Cessna en slachtoffers op de grond is nog niks bekend. 

 • Tony Martin demarreert naar ritzege en pakt gele trui

  Tony Martin EPA

  Tony Mártin is de nieuwe geletruidrager van de Tour de France. Hij kwam als eerst over de streep in de vierde etappe en staat nu ook bovenaan het klassement. De renners zijn nu écht in Frankrijk aangekomen en rijden morgen 189 kilometer van Arras naar Amiens.

 • De Grieken hebben geen nieuw voorstel gedaan

  De eurolanden zijn weer bij elkaar geweest om met de Grieken te praten, maar die hadden nog geen voorstel om de schuldencrisis op te lossen. Dus vonden de ministers van Financiën het na anderhalf uur wel weer welletjes. Ondertussen kunnen de Eurogroep en Griekenland elkaar wel schieten. Minister Dijsselbloem noemt de hele situatie bedroevend. Morgen zouden de Grieken wél met een plan komen, maar ook dat is niet zeker.

  De nieuwe Griekse minister van Financiën Tsakalotos bij de vergadering van de Eurogroep in Brussel AFP
 • 'Bloedigste dag in Jemen in maanden'

  Bij Saudische bombardementen en gevechten zijn gisteren in Jemen 176 doden gevallen, melden ooggetuigen en het persbureau Saba van de Houthi's. Als dat het juiste dodental is, was het gisteren de bloedigste dag in Jemen sinds 26 maart, toen de bombardementen op het land begonnen.

  De Saudische coalitie probeert sinds maart met bombardementen de Houthi's terug te dringen. Het doel van de Saudi's is om de verdreven regering van president Hadi weer aan de macht te brengen.

  Het gebombardeerde huis van een Hoethi-commandant in Sanaa EPA
 • Wijkagent wordt bedreigd: 'Dit is de moordenaar van Mitch'

  Twee dagen na de dood van Mitch Henriquez hoorde wijkagent Marius Blok dat zijn foto op social media stond. "De moordenaar van Mitch", stond erbij. Sindsdien wordt hij bedreigd, terwijl hij helemaal niet betrokken was bij de aanhouding van de Arubaan. 

  De agent werd op straat aangesproken door een 9-jarig meisje. "Meneer, mag ik u wat zeggen? Ik vind u zo'n vieze man, zo'n vieze man omdat u Mitch heeft vermoord", zegt ze tegen hem. "Haar woorden deden mij zoveel pijn, dat is onbeschrijfelijk," zegt Blok. Zijn hele verhaal lees je hier.

 • Wedstrijdje rennen met een stier

  In de Spaanse stad Pamplona renden vanmorgen weer zes stieren door de straten, dat is onderdeel van het jaarlijkse San Fermín-festival. Veel mensen rennen mee met de stieren, maar dat gaat lang niet altijd goed. Elk jaar zijn er veel gewonden en 2009 viel er zelfs een dode. Later vandaag worden de stieren gedood door stierenvechters. 

  Dierenwelzijnsorganisaties maken al jaren bezwaar tegen het evenement, maar zonder resultaat. De Spaanse regering ziet stierenvechten als cultureel erfgoed.

  stierenrennen
  Stierenrennen in Pamplona
 • 'Zeg maar dag koning'

  De vijftigste Fiets4daagse is vandaag begonnen in Drenthe. Ook koning Willem-Alexander reed een stukje mee. 

  Koning Willem-Alexander trapt lekker door Drenthe
  Koning Willem-Alexander in actie
 • Mysterie rond tijdelijk vermiste jongen

  De jongen uit Gouda die sinds gistermiddag werd vermist , kwam vanochtend in de buurt van de Reeuwijkse plassen uit de bosjes wankelen. Het is een mysterie wat er precies gebeurd is. Zijn vader zag hem uit de bosjes komen. De jongen was in shock maar opgelucht zijn vader te zien.

  Gistermiddag belde hij dat hij op onderweg naar huis was, maar hij kwam nooit aan. Er werd een grote zoektocht gehouden en duikers werden ingezet. Zij vonden een T-shirt, schoenen en een fiets. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht en wordt daarna gehoord door de politie.

  Gisteravond vonden de duikers een fiets en T-shirt Gino Press
 • Aanslagen Londen vandaag 10 jaar geleden

  Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat de aanslagen in Londen plaatsvonden, ook wel seven/seven genoemd. Op 7 juli 2005 pleegden vier islamitische extremisten zelfmoordaanslagen in het openbaar vervoer. Er vielen 52 doden en meer dan 700 gewonden. 

  Overal in Londen zijn herdenkingen en komen mensen samen. Ook gaan veel mensen juist expres met het openbaar vervoer, stappen ze een halte eerder uit, en lopen ze het laatste stuk om de slachtoffers te herdenken.

 • We willen geen verpakte groente

  Consumenten ergeren zich aan verpakte groente. Volgens Milieu Centraal koopt driekwart van de mensen het liefst groente zonder verpakking. Dat is trouwens niet vanwege het milieu, maar omdat we graag zelf de beste groenten eruit willen uitkiezen. Volgens Milieu Centraal is de verpakking soms juist goed voor het milieu, omdat de groente dan langer houdbaar is.

 • Man maakt vlucht met tuinstoel en wat heliumballonnen

  De 26-jarige Canadees Daniel Boria wilde met zijn stunt reclame maken voor zijn bedrijf. "Het was het leukste dat ik ooit gedaan heb", zei hij. De politie vond het minder geslaagd en heeft de man aangeklaagd en een nacht opgesloten. Meer beelden check je hier.

 • 4000 extra docenten voor hoger onderwijs

  Er komen 4000 docenten bij in het hoger onderwijs, schrijft de Volkskrant. Ze worden betaald met het geld dat vrijkomt door de invoering van het leenstelsel voor studenten.

  Doordat het aantal studenten de afgelopen jaren flink is toegenomen, zijn de collegezalen overvol en klagen studenten dat ze te weinig aandacht krijgen. Met de extra handen moet het onderwijs op het hbo en de universiteit kleinschaliger en intensiever worden. 

  ANP
 • Meer berichten tonen