• ​Einde aan grote mbo's

  Het ROC Amsterdam, locatie Zuid ANP

  Minister Bussemaker wil de mbo's kleiner maken. Ze wil dat mbo's met meer dan 5000 leerlingen gaan splitsen. Bussemaker hoopt dat leerlingen zo meer persoonlijke aandacht krijgen.

  Mbo's kunnen zich dan gaan specialiseren. Je krijgt dan bijvoorbeeld aparte mbo's waar je les krijgt in techniek of juist in zorg. 

 • Hollande gaat op bezoek bij Poetin

  Poetin ging op bezoek bij Hollande op 2 oktober van dit jaar EPA

  De Franse president Hollande probeert vandaag de Russen over te halen om de oorlog in Syrië te stoppen. Hij gaat naar Moskou om met president Poetin te praten.

  De Fransen willen veel meer samenwerken om IS te verslaan. Wel verschillen Frankrijk en Rusland nogal over hoe ze denken over de toekomst van Syrië. Hollande wil dat de Syrische president Assad vertrekt, maar Poetin wil dat niet. 

 • ​Toch geen asielzoekerscentrum in Steenbergen

  Er komt toch geen asielzoekerscentrum in het Brabantse Steenbergen. Na veel protesten stemde de gemeenteraad gisteren tégen de komst van maximaal driehonderd asielzoekers.

  Volgens burgemeester Vos wil dat niet zeggen dat vluchtelingen geen plek krijgen in zijn gemeente, want honderd mensen met een verblijfsvergunning zijn wél welkom, voor een half jaar. 

 • VICE interviewt Eagles of Death Metal

  Eagles of Death Metal Discuss Paris Terror Attacks

  Het hele interview met Eagles of Death Metal staat online. Van de week waren er al fragmenten te zien op de site van Vice. D

  e band speelde in de Parijse club Bataclan toen de terroristen daar binnenkwamen, twee weken geleden. De zanger vertelt dat ze van plan zijn om daar opnieuw het podium op te gaan en hun tour voort te zetten. 

 • Meer berichten tonen