• Van der Steur met S-T-E-U-R

  Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie is een korte carrière als acteur begonnen. In een filmpje speciaal voor het Fraude Film Festival speelt hij rechercheur De Cock uit Baantjer na. Het filmpje begint net als Baantjer met een typemachine die een naam op papier zet, alleen klinkt deze typemachine wel een beetje raar.

  Op het Fraude Film Festival wordt aandacht besteed aan de bestrijding van fraude. Aan het festival doet de overheid mee, maar ook justitie en bedrijven.

 • Miljoenen voor familie Charleston-dode Walter Scott

  Nabestaanden van de zwarte Amerikaan Walter Scott, die in Charleston werd doodgeschoten door een blanke politieagent, krijgen omgerekend bijna zes miljoen euro van die stad. De Amerikaan rende in april weg voor een politiecontrole, waarna een agent hem acht keer in z'n rug schoot. De agent zit ontslagen en zit vast, hij wordt verdacht van moord.

  Beelden van het incident. Let op: de beelden zijn schokkend
 • 'Mol binnen Nationale Recherche opgepakt'

  Bij de recherche werkte een politieagent die veel geheime informatie zou hebben verkocht aan criminelen. Dat meldt NRC. De man is opgepakt. Het zou een zeer ervaren agent zijn die toegang had tot de informatie over alle grote rechercheonderzoeken. De aanhouding was al tien dagen geleden, maar is volgens NRC bewust stilgehouden, omdat het een gevoelige zaak is.

 • Blatter vecht schorsing aan

  FIFA-baas Sepp Blatter is in beroep gegaan tegen de schorsing van negentig dagen die de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem heeft opgelegd. Zijn advocaat Richard Cullen heeft laten weten dat het beroep gisteravond al is ingediend. Ook FIFA-vicevoorzitter Michel Platini gaat in beroep.

  FIFA-baas Blatter EPA
 • Meer berichten tonen