• Bijna zestig doden bij aanslagen in Irak

  Bij drie bomaanslagen in Irak zijn 56 mensen omgekomen en meer dan honderd mensen gewond geraakt. Op een markt in Khalis, in het oosten van het land, vroeg een man aan de politie of hij zijn auto mocht parkeren omdat hij bij een apotheek in de buurt moest zijn. "Vijf minuten later ging de bom af", zegt een agent. Daarbij vielen 32 doden. De andere twee aanslagen werden ook gepleegd met een autobom. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. 

 • De Duitse grondwet in het Arabisch

  De speciale uitgave van Bild met de wetsartikelen in het Arabisch @KaiDiekmann

  De Duitse krant Bild komt met een Arabische vertaling van de Duitse grondwet. Zo'n 40.000 exemplaren worden uitgedeeld bij opvangplekken voor vluchtelingen. De krant legt op de website uit dat Duitsland dankzij deze grondwet een vredig en welvarend land is. 

  Iedereen die in Duitsland wil wonen, moet zich aan deze regels houden

  Bild
 • Horrorweekend Amsterdam voor Britse vriendinnen

  Alles wat fout kon gaan, ging fout voor drie Britse vrouwen die een weekend in Amsterdam op vakantie gingen. Hun geboekte Airbnb bleek niet te bestaan en dus moesten ze in een kleinere, vieze kamer slapen boven een luidruchtige kebabzaak. 

  1/4De meiden hebben toch een leuke tijd gehad in Amsterdam Lauren Dudley photography
  2/4De lakens in het appartement Lauren Dudley photography
  3/4De lakens in het appartement Lauren Dudley photography
  4/4De meiden hebben toch een leuke tijd gehad in Amsterdam Lauren Dudley photography

  Weer terug in Engeland bleek de ellende nog niet afgelopen: het account waarmee ze de Airbnb hadden geboekt, bleek gehackt. Paspoort-, bank- en adresgevens lagen daarmee op straat. Tot overmaat van ramp plaatste The Daily Mail, die een artikel over het rampweekend schreef, per ongeluk een screenshot met het telefoonnummer van een van de vrouwen. Haar telefoon wordt nu gebombardeerd met seksueel getinte berichtjes en ranzige foto's.

 • Piloot overlijdt tijdens vlucht

  Tijdens een vlucht van Boston naar Phoenix is de piloot overleden, meldt ABC news. Er zaten 147 passagiers aan boord van de American Airlines-vlucht, onder wie een verpleegkundige die hem nog probeerde te redden. De co-piloot bracht het toestel op het dichtstbijzijnde vliegveld aan de grond. 

  Een vliegtuig van American Airlines AFP
 • Satellietfoto's van Syrië tonen gevolgen oorlog

  Twee satellietfoto's van Syrië by night laten zien hoe weinig licht er nog brandt in het land, vergeleken met het begin van de oorlog. The Independent publiceerde de foto's:

 • Niezende aap ontdekt in Himalaya

  Het is een nieuwe ontdekking: een aap met hele wijde neusgaten, waar water in loopt als het regent, waardoor ze niesgeluiden maken. Naast deze Myanmarese stompneusaap ontdekte wetenschappers nog veel meer nieuwe plant- en diersoorten in de Oostelijke Himalaya, laat het WNF weten

  Ze ontdekten bijvoorbeeld ook een helblauwe slangenkopvis die tot vier dagen op land kan overleven. Ook nieuw is een Aziatische lanspuntslang: een giftige slang die er volgens het WNF uit ziet als "een prachtig bewerkt sieraad". 

 • Star Wars-bikini levert 85.000 euro op

  De bikini van 'Slave Leia' in Star Wars: The Return of the Jedi heeft 96.000 dollar, ruim 85.000 euro opgeleverd. Het kledingstuk werd legendarisch nadat actrice Carrie Fischer 'm droeg op de cover van het tijdschrift Rolling Stone om de film te promoten. Ook haar wassen beeld in Madame Tussauds heeft de bikini aan.

  De scène waar ze de bikini aan heeft
 • Japanse Minecraft-streamer steekt huis in de fik

  Deze Japanner was lekker aan het Minecraften, toen hij om onduidelijke reden een lucifer wilde aansteken. Hij stak alleen niet de lucifer, maar het hele doosje in brand. En dat doosje gooit hij vervolgens weer op de grond. Hij maakt blunder op blunder en uiteindelijk stond de hele kamer in de fik. 

  Japanse vlogger steekt huis in brand

  De man overleefde de brand, net als z'n familieleden. Wel zijn ze gewond geraakt. 

 • Journalisten niet welkom bij Rwanda Day

  Rwandezen hebben bij de RAI journalisten belaagd. Een Nederlandse journalist zegt dat Rwandese veiligheidsagenten haar tegen de grond werkten en haar telefoon afpakten. Ze is bang dat informatie op die telefoon mensen in Rwanda in gevaar kan brengen. Een Vlaamse verslaggever meldt dat hij werd bedreigd en gefotografeerd door de veiligheidsagenten. Ook andere journalisten mochten niet naar binnen. 

  Koning Willem-Alexander en de Rwandese president Kagame ANP

  De Rwandese president Kagame was eregast op Rwanda Day in de RAI. De president krijgt veel kritiek van mensenrechtenorganisaties over zijn harde aanpak van politieke tegenstanders.

 • Jack Dorsey nieuwe topman van Twitter

  Jack Dorsey is de nieuwe CEO van Twitter AFP

  Jack Dorsey, de mede-oprichter van Twitter,  is de nieuwe bestuursvoorzitter van het platform. Hij blijft ook de topman van Square, een mobiel betaalsysteem. Twitter krijgt dus een parttime baas. 

  Dorsey moet Twitter weer aantrekkelijk maken voor de massa. Veel mensen zijn overgestapt naar andere netwerken als Instagram, WhatsApp en Snapchat. Waarschijnlijk voert hij flinke veranderingen in: vorige week werd er al gepraat over het loslaten van het maximum van 140 tekens per bericht. 

 • Palestijnse tieners gedood op Westelijke Jordaanoever

  Een Palestijn gooit op de Westoever stenen naar het Israëlische leger AFP

  Bij botsingen tussen het Palestijnse en het Israëlische leger is een Palestijnse jongen van 13 omgekomen. Eerder vandaag overleed een 18-jarige Palestijn bij andere gevechten. 

  Het is al dagen onrustig op de Westelijke Jordaanoever. Door een reeks gewelddadige incidenten besloot Israël gisteren om het oude gedeelte van Jeruzalem en de Tempelberg tijdelijk te sluiten voor Palestijnen. Alleen als ze er werken, wonen of studeren mogen ze er komen.

 • Grote brand in voetbalstadion Moskou

  Brand bij het Loezjniki-stadion in Moskou

  In het stadion waar de finale van het WK voetbal in 2018 wordt gespeeld woedde korte tijd brand. Er vloog bouwafval in brand. Het stadion is bijna vijftig jaar oud en is in verbouwing om het speelklaar te maken voor het WK in Rusland.

 • Stille tocht voor Utrechtse supermarkt

  Scholieren van het Christelijk Gymnasium Utrecht baalden zó van het faillissement van de plaatselijke supermarkt dat ze een stille tocht hebben georganiseerd. Dat meldt RTV Utrecht. De scholieren richtten een speciale Facebook-pagina op waar bijna vijfhonderd mensen zich aanmeldden. 

  Het leek op een grap, maar maandag liepen jongeren massaal door de wijk om hun steun te betuigen aan de supermarkt. Ze legden bloemen neer en staken kaarsjes aan. 

 • Drugsfilmpje om ADE-toeristen te waarschuwen

  Verslavingskliniek Jellinek lanceert een campagne om toeristen te informeren over drugsgebruik in Amsterdam. De kliniek maakte het filmpje met het oog op het Amsterdam Dance Event volgende week. Vorig jaar overleden op het evenement drie bezoekers na xtc-gebruik, onder wie één toerist uit Servië. 

  Party in the Netherlands: all you need to know
 • Belastingdienst ontruimt circus Herman Renz

  Er is beslag gelegd op de eigendommen van circus Herman Renz. Volgens circusdirecteur Milko Steijvers stonden er vanochtend vier deurwaarders voor de deur om alles mee te nemen. Het circus kreeg vorige maand een maand uitstel om de belastingschuld van 130.000 euro te betalen. Steijvers denkt dat dit het einde is van het beroemde circus. 

  Er is geen toekomst meer. Einde oefening.

  Milko Steijvers, directeur circus Herman Renz
  Een politieauto bij het circus in Heerde SPS Media
 • Meer berichten tonen