NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Foto's uit operatiekamer vallen slecht

  Het ziet er gezellig uit in de operatiekamer van het Fengcheng Ziekenhuis in de Chinese stad Xi’an. Iets té gezellig, vinden veel Chinezen. De uitgelekte ‘selfies’ van de medische staf hebben gezorgd voor het ontslag van de onderdirecteur van het ziekenhuis. De medici kregen flinke boetes: zij moeten ieder drie maandsalarissen inleveren.

  Volgens een medewerkers hadden de artsen en het medisch personeel zeven uur lang gewerkt zonder te eten en te drinken, om het been van een zwaargewonde man te redden. De foto werd door de directeur gemaakt nadat de missie was geslaagd, zegt de anonieme bron.

  Weibo
 • Man jat 2000 bh's en onderbroeken van buren

  In China is een man opgepakt voor het stelen van meer dan 2000 bh's en onderbroeken van zijn buren. Hij bewaarde de lingerie boven de plafonds van een aantal trappenhuizen in de flat waar hij woont. Hij werd betrapt nadat wantrouwende buren beveiligingscamera’s hadden opgehangen. 

  De politie stalde na de vondst de kledingstukken uit op een plein voor de flat om te kunnen tellen hoeveel kledingstukken de man gestolen had.

 • Gaat ontsnapkoning voor poging 21?

  Brian Bo Larsen die eerder deze maand voor de twintigste keer uit een gevangenis ontsnapte, is weer opgepakt. De politie in het Deense Odense trof de man ladderzat aan in een gestolen auto aan waarmee hij een tuin was ingereden.

  De man klom in de nacht van 12 op 13 december met een touwladder uit het raam van zijn cel in de gevangenis Vridsløselille in Kopenhagen. Hij zat een gevangenisstraf van zeven jaar uit voor een gewapende overval.   

 • Aantal asielzoekers valt reuze mee

  De enorme toestroom van asielzoekers waar staatssecretaris Teeven voor heeft gewaarschuwd, blijft uit. In mei waarschuwde Teeven dat dit jaar mogelijk 65.000 mensen asiel zouden aanvragen. Dat aantal wordt bij lange na niet gehaald.

  Het aantal eerste asielaanvragen blijft dit jaar zeer waarschijnlijk onder de 25.000. Dat zijn er wel veel meer dan in 2012 (9.710) en 2013 (14.400).

 • Vriendin gijzelnemer Sydney weer opgepakt

  De vriendin van de man die in Sydney urenlang 17 mensen gegijzeld hield, is opgepakt. Niet omdat er bewijs is dat ze bij de gijzeling betrokken was, maar vanwege geschonden borgvoorwaarden.

 • Extremisten wilden Italiaanse Belastingdienst opblazen

  In Italië zijn veertien leden opgepakt van een extreem-rechtse groep. Ze zouden plannen hebben om politici te vermoorden en het hoofdkantoor van de Italiaanse Belastingdienst op te blazen. Bij de verdachten thuis werden veel wapens gevonden. Die extreemrechtse groep, Nieuwe Orde, werd in 1973 verboden. Justitie in Italië heeft nog meer verdachten op het oog.

 • Nieuw Zeeland: Naakt oké, maar doe het veilig

  Een man fietste dronken, zonder kleren aan door Nieuw Zeeland en werd aangehouden. De reden? Meneer had geen helm op. Volgens de autoriteiten kon de man niet  worden opgepakt wegens verstoring van de openbare orde omdat er 'geen storende lichaamsdelen' te zien waren. Ook kon de man niet worden opgepakt voor rijden onder invloed: in Nieuw Zeeland wordt  fietsen met een slok op toegestaan. Maar geen helm op? Dat kan natuurlijk niet. De boete daarvoor is maximaal 316 euro. 

  Deze man begrijpt het: veiligheid eerst EPA
 • Gekko-poten inspiratiemateriaal voor NASA

  NASA wil de ruimte opschonen met technologie gebaseerd op gekko-voeten. De hagedissensoort kan met zijn kleefpootjes goed klimmen. Dat lukt ze doordat de pootjes hele fijne haartjes hebben die zich moeiteloos aan ruw materiaal kunnen hechten. En dat heeft NASA nou precies nodig. Ze willen deze manier van grijpen en kleven in de toekomst gebruiken om dingen als rondslingerend gesteente en oude satellieten uit de ruimte te halen. 

  Hieronder zie je een paar onderzoekers alvast oefenen met deze technologie.

 • Ho ho hoog!

  Deze dappere kerstman in China vond het helemaal niet erg dat zijn arrenslee met pech langs de weg kwam te staan. Hij nam gewoon de berglift naar Hunan. 

 • Betalen, of we pakken je kat

  In Rusland kun je maar beter je rekeningen betalen, Russische belastingdeurwaarders gijzelen raskatten om het betalen van de schulden wat sneller te laten verlopen. Het is al een paar mensen overkomen, waaronder een student die 160 euro aan belastingen schuldig was. Volgens de Russische autoriteiten kunnen ze dit vanwege de waarde van de katten gewoon blijven doen.

  Moet ik mee? Flickr/Peterned/CC BY-NC-SA 2.0
 • 'Een deel van de tralies was al doorgezaagd'

  Het had een grote ontsnapping moeten worden, maar het plan lekte uit. Op Curaçao is een gevangenisuitbraak verijdeld.

 • Pas op voor nepsneeuw

  Ski'ers die deze kerst de piste op gaan, moeten extra goed opletten. Dat zegt de Nederlandse Ski Vereniging. Er ligt niet echt veel sneeuw op de bergen, en daarom wordt er veel kunstsneeuw bijgespoten. Maar die is gevaarlijker dan de gewone, omdat kunstsneeuw sneller verandert in ijs.

 • In zes jaar 22.000 winkels minder

  Sinds het begin van de economische crisis in 2008, zijn in Nederland zo'n 22.000 winkels verdwenen, het overgrote deel na faillissement. Aan het eind van dit jaar zijn er nog circa 90.000 over.

 • Man rijdt expres op mensen in

  In de Franse stad Dijon zijn elf mensen gewond geraakt toen een automobilist op ze inreed. Dat deed de man expres, terwijl hij 'Allah is groot' riep. Twee gewonden zijn er slecht aan toe, maar niemand zou in levensgevaar zijn.

 • Meer berichten tonen