• Drone stort neer tijdens US Open

  Drone US Open
  Een opmerkelijk moment tijdens de US Open. Tijdens een tenniswedstrijd vliegt er opeens een drone het stadion in.

  Een op het eerste gezicht normale tenniswedstrijd op de US Open werd vannacht abrupt stilgelegd vanwege een bijzonder object op de tribune. Het duurde even voordat duidelijk werd wat het was. Het bleek een drone te zijn. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil, en haalde de politie erbij.

  De drone kwam terecht op een lege plek; niemand raakte gewond.

 • Verhuizing eeuwenoud kasteel loopt op rolletjes

  Het 400 jaar oude Hirosaki kasteel in Japan verhuist naar een plekje 80 meter verderop. De stenen muur waarop het kasteel staat, wordt namelijk gerestaureerd omdat die is beschadigd en vervormd.

  Met behulp van hydraulische krikken is het gebouw van de fundering gehaald en op rails gezet. Het duurt twee maanden voordat het op zijn tijdelijke stek aankomt. Als de restauratie af is, wordt het kasteel weer teruggezet.

  Historisch Japans kasteel tijdelijik verplaatst
  Met behulp van hydraulische krikken is de 400 ton zware toren van de fundering gehaald en op een rails gezet. Tijdens de eerste dag van de verhuizing is het historische gebouw vier meter verplaatst. Het is de bedoeling dat de toren in twee maanden tijd 80 meter wordt verplaatst waar het tijdelijk op een andere fundering wordt gezet.
 • 'IS blaast drie graftorens Palmyra op'

  Strijders van Islamitische Staat hebben in Palmyra drie bijna 2000 jaar oude graftorens opgeblazen, heeft de Syrische archeologische dienst bekendgemaakt. De graftorens waren een belangrijke publiekstrekker in de archeologische woestijnstad.

  De Toren van Elahbel uit 103 na Christus is verwoest Flickr

  IS veroverde Palmyra in mei van dit jaar. Langzaam maar zeker vallen de Romeinse tempels, antieke grafmonumenten, standbeelden en nu ook de graftorens ten prooi aan de vernielzucht van de extremisten.

 • Zendmast Lopik neergehaald

  AM-zendmast in Lopik omgehaald

  De zendmast bij Lopik is niet meer. Vanmorgen is de 196 meter hoge radiozendmast voor de middengolf neergehaald, omdat er nieuwe technieken beschikbaar zijn.

  De mast wordt neergehaald omdat de NPO geen geld meer wilde steken in vervanging van de verouderde antenne.

 • Amerikaanse wapenwinkel ontwerpt anti-moslim-kruisvaardersgeweer

  "Ik heb wel eens gezegd dat ik een geweer zou willen hebben dat - als een moslimterrorist het zou oppakken - de bliksem zou inslaan en hij dood zou neervallen", aldus voormalig Navy SEAL Ben Thomas. Hij is bang dat islamitische terroristen de wereld bedreigen, dus ontwierp hij het kruisvaardersgeweer voor wapenwinkel Spike’s Tactical in Florida. Aan de ene kant van het geweer staat het symbool van de Tempeliers en aan de andere kant een psalmtekst. Het moet een symbool zijn voor christelijke waardes en het recht van Amerikanen om zichzelf te verdedigen. Sinds woensdag is het wapen te koop,

  Het geweer kreeg gelijk veel kritiek, onder meer van de organisatie voor Amerikaans-islamitische relaties in Florida. "Is het dan ontworpen voor christelijke terroristen?" vraagt de voorzitter zich af. 

  De wapenwinkel zelf zegt dat het niet is bedoelt om moslims te beledigen.

 • Chinese monnik rent 125 meter over water (op drijvende plankjes)

  "Je moet snel kleine stapjes nemen." Dit is volgens Shi Liliang de techniek om over water te lopen. Of beter gezegd, om over drijvende plankjes te lopen. Hij liep uiteindelijk 125 meter, en verbrak daarmee zijn eigen record.

 • Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in

  Een Amerikaanse weigerambtenaar moet de cel in omdat ze weigerde een lesbisch stel te laten trouwen. Kim Davis weigerde vier keer om de trouwakte te ondertekenen en het stel besloot daarop haar voor de rechter te slepen. Sinds kort is een verbod op het homohuwelijk in de VS ongrondwettelijk. De rechter besloot dus dat Davis met haar weigering een gerechtelijk bevel negeert.

  De politiefoto van weigerambtenaar Kim Davis ANP

  Davis zelf zegt dat het homohuwelijk in strijd is met haar geloof. Haar opsluiting krijgt veel aandacht in de VS, vooral van conservatieve Amerikanen. "Dat iemand haar vrijheid kwijtraakt vanwege haar geloof, moet iedereen betreuren", zegt haar advocaat.

 • Fuck, het gaat regenen

  Een grappige verspreking door weervrouw Jennifer Faber bij onze collega´s van RTL Nieuws. In de late uitzending van het nieuws floepte er opeens het woord ´fuck´ uit toen ze zich verslikte in een zin.

  De regie gooide meteen de reclame erin. En Jennifer wist nog helemaal van niks, tot ze vanochtend werd gebeld door Edwin Evers van Radio 538. Blijkbaar is de verkeerde uitzending uitgekozen, het late weer wordt altijd van tevoren opgenomen.

 • Honderden vluchtelingen in treinen in Hongarije

  Vluchtelingen discussiëren met de Hongaarse politie bij het station van Bicske AFP

  Zo'n 500 vluchtelingen zitten nog steeds vast in een trein bij Boedapest. De trein was op weg naar Oostenrijk, maar werd door de politie stilgezet. De meeste migranten weigeren de trein te verlaten. Bij het station zouden nog twee treinen met een onbekend aantal vluchtelingen staan.

  De Publieke Omroep en RTL gaan volgende week een speciaal televisieprogramma uitzenden over de vluchtelingencrisis. RTL Late Night maakt maandag een speciale uitzending in samenwerking met het Rode Kruis, en woensdag zendt de NPO het programma 'De grens bereikt' uit met Jeroen Pauw. 

 • Yfke Sturm zwaargewond na ongeluk met jetsurf

  Fotomodel Yfke Sturm tijdens de uitreiking van de Holland Beauty Awards in 2012 ANP Kippa

  Topmodel Yfke Sturm is zwaargewond geraakt na een ongeluk met een gemotoriseerde surfplank. Dat gebeurde bij een eiland in de buurt van Napels.

  Sturm was op zee met een zogeheten jetsurf, toen ze er vanaf viel. Het model werd daarna door de surfplank overvaren. Een helikopter bracht haar naar een ziekenhuis in Napels. Volgens Italiaanse media wordt ze daar in een kunstmatige coma gehouden. 

 • Blind is niet blij met Martins Indi

  IJsland maakt 0-1 vanaf de stip
  Gylfi Sigurdsson opent vanaf de penaltystip namens IJsland score in de kwalificatiewedstrijd tegen Nederland: 0-1.

  Oranje kijkt terug op een dramatische avond. In de Arena werd het 1-0 voor IJsland. Het Nederlands Elftal verloor het EK-kwalificatieduel na een penalty. Ook moest Arjen Robben er vroegtijdig uit, vanwege een blessure.

  Het is een slecht begin voor de nieuwe bondscoach, Danny Blind. Hij baalt vooral van de rode kaart voor Martens Indi, die een tik uitdeelde. 

 • Techreuzen schikken voor 374 miljoen euro

  Techgiganten Apple, Adobe, Google en Intel schikken voor 374 miljoen euro in een rechtszaak over salarisafspraken en deals dat ze geen personeel bij elkaar zouden wegkopen. Het personeel voelde zich daardoor beperkt in hun carrière, en de rechter gaf de 64.000 personeelsleden die de zaak aanspanden gelijk.

 • Meer berichten tonen