• Liftdode was bouwvakker

  SQ Vision

  De twee mannen die vanmiddag betrokken waren bij het ongeluk met een lift in Eindhoven, waren in het pand bezig met werkzaamheden boven op de lift toen die vanaf de zevende verdieping naar beneden viel. Eén van de twee kwam om het leven, de andere man raakte bekneld. Hij ligt zwaar gewond in het ziekenhuis. De mannen werkten voor Dura Vermeer. De bouwer weet nog niet waardoor de lift neerstortte. 

  Dura Vermeer heeft het pand gekocht van de TU in Eindhoven en wil het ombouwen tot een woontoren voor studenten.

 • Langer voor pgb's

  Gemeenten krijgen meer tijd om te beoordelen of mensen volgend jaar hun persoonsgebonden budget mogen houden. Ze moeten de pgb-houders in principe voor 1 oktober laten weten of hun budget volgend jaar hetzelfde blijft. Halen gemeenten die deadline niet, dan mogen ze er langer over doen. De budgethouders houden dan wel tot minstens 1 mei volgend jaar hun uitkering. 

 • Update

 • Tot in de nacht

  Ongeveer 700 vluchtelingen zijn door een politieblokkade in Hongarije gebroken en lopen nu over de snelweg naar de Oostenrijkse grens. De groep mensen is afkomstig van het station in Boedapest, waar ze de trein naar Oostenrijk hadden willen nemen. De vluchtelingen zijn van plan om tot diep in de nacht door te lopen over de snelweg.

 • Ambulances druk met drugsvergiftiging

  In het Duitse plaatsje Handeloh bij Hamburg zijn tijdens een bijeenkomst dertig mensen vergiftigd met amfetamine. Volgens hulpverleners lagen de slachtoffers met buikkrampen op de grond van het conferentiecentrum waar de bijeenkomst was.

  De groep bestond uit alternatieve en homeopathische genezers die de seminar 'Healing Powers in Dance' bijwoonden. De Duitse politie denkt dat zij de amfetamine per ongeluk hebben binnengekregen. De genezers vielen flauw en hadden last van hallucinaties en epileptische aanvallen. Ze verkeren niet in levensgevaar. 

 • Vrijgesproken man Putten nu verdachte in xtc-zaak

  Een van de vrijgesproken mannen in de Puttense moordzaak is nu verdachte in een grote drugszaak. Dat heeft z'n advocaat gezegd na een bericht in De Telegraaf. Volgens de krant zou Herman du Bois betrokken zijn geweest bij het maken van xtc-pillen. Hij zou daar zo'n 50.000 euro voor hebben gekregen.

  Du Bois is een van de twee mannen die zeven jaar onterecht vastzat voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in Putten.

 • Thanks Obama

  In de Verenigde Staten heeft de werkloosheid het laagste punt bereikt in meer dan zeven jaar: 5,1 procent. In augustus kwamen er 173.000 banen bij. Daarmee is de arbeidsmarkt in de VS een stuk beter dan in de EU, waar 9,5 procent van de bevolking werkloos is. Ook in Nederland ligt de werkloosheid hoger, met 6,8 procent.

  Thanks Obama.

 • Rutte neemt afstand van uitspraken van Orban

  Premier Rutte neemt afstand van uitlatingen van zijn Hongaarse collega Orban. Die is bang dat Europeanen in de minderheid raken in hun eigen werelddeel. Orban noemde het vluchtelingenvraagstuk vooral een Duits probleem.

  Zo creëert hij tegenstellingen en dat is niet oké, vindt Rutte. Volgens hem moet er een "geïntegreerde Europese aanpak" komen.

 • Mars van Syrische vluchtelingen

  Vluchtelingen willen van Hongarije naar Oostenrijk lopen
  Ongeveer 700 vluchtelingen zijn door een politieblokkade in Hongarije gebroken en lopen nu over de snelweg naar de Oostenrijkse grens.

  Ongeveer 700 vluchtelingen zijn politieblokkade's in Hongarije gebroken en lopen nu over de snelweg van Boedapest naar Oostenrijk. De trein was voor hen geen optie meer.

  1/4Mars van de Syrische vluchtelingen AFP
  2/4Mars van de Syrische vluchtelingen AFP
  3/4Vluchtelingen lopen over de Elisabethbrug in Boedapest AFP
  4/4Mars van de Syrische vluchtelingen AFP
 • Lift stort naar beneden in Eindhoven; dode en zwaargewonde

  Op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven, in een pand dat zou worden gesloopt, stortte een lift door nog onduidelijke redenen bovenop twee mensen. Een van hen is overleden en de ander raakte zwaargewond. Het is nog niet duidelijk wie de slachtoffers zijn. Mogelijk waren de twee aan het werk in het pand. 

 • Celstraffen tot negen maanden voor seks met minderjarig meisje

  De rechtbank in Rotterdam heeft in de Schiedamse zedenzaak drie mannen veroordeeld die seks hadden met een minderjarig meisje van 16. Ze moeten maandenlang de cel in. Het meisje werd gedwongen door een loverboy, die zei dat ze 18 was. Volgens het OM was ze geslagen en was ze onder invloed van drugs. Ook vond de seks plaats zonder condooms.

  Twee andere verdachten zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

 • Vliegtuigje maakt geslaagde noodlanding op weg

  In Noorwegen heeft een vliegtuigje een noodlanding gemaakt op de weg. Niemand raakte gewond. De 18-jarige piloot was net opgestegen in Oslo, toen de motor van zijn vliegtuig uitviel. Terugkeren naar de luchthaven was geen optie. Gelukkig wist de piloot dat de weg naar een nabijgelegen ziekenhuis was afgesloten, dus besloot hij daar te landen. 

  Het vliegtuigje werd ter plekke gerepareerd en steeg vervolgens vanaf de weg weer op. 

  Noodlanding in Noorwegen
 • Was dit de 'roast' van Jack van Gelder?

  De afscheidsuitzending voor Jack van Gelder op Radio 1 is geëindigd zonder Jack van Gelder. De sportpresentator is halverwege kwaad weggelopen. Van Gelder kreeg niet alleen lof, maar ook veel kritiek van de andere gasten, Johan Derksen, Ben de Graaf en Kees Jansma. Daarop liep van Gelder weg.

  Jack van Gelder loopt weg uit studio

  Jack komt niet meer terug en neemt z'n telefoon niet op.

  "Jack is een hartstikke leuke collega, ik kan niets kwaads over hem zeggen", zei Johan Derksen daarna. "Maar als je kritische noot kraakt... Ik vind het raar dat je daar boos om wordt." Presentator Giel Beelen stak daarna wel de hand in eigen boezem: "Het was natuurlijk wel zijn afscheid".

  Inmiddels heeft de zendermanager van NPO Radio 1 z'n excuses aangeboden.

 • Bob Geldof wil vluchtelingen opnemen

  Bob Geldof EPA

  Bob Geldof wil best onderdak bieden aan vier vluchtelingengezinnen. De oprichter van Live Aid is boos over de opstelling van Groot-Brittannië tot nu toe. Geldof zegt dat hij zich schaamt over de kwestie, die steeds nijpender wordt. "Het is een monsterlijk verraad van wie we zijn en wat we willen zijn", zei hij in een interview. "Ik kan het niet aanzien wat er gebeurt. Ik kan niet aanzien wat het met ons doet."

  "This is a f***ing disgrace".

 • Politie laat overheid geen boetes meer innen

  De politie maakt het vanaf woensdag onmogelijk voor het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) om een deel van de verkeersboetes te innen. Ze doen dit als onderdeel van hun acties voor een betere cao. De politiebonden denken dat de overheid hierdoor 500.000 euro per dag zal mislopen.

  Vanaf woensdag worden boetes voor t/m 20 kilometer per uur te hard rijden en overtredingen die een boete van 200 euro of lager opleveren niet meer geïnd.

 • Meer berichten tonen