NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Timelapse Times Square

  De meeste sneeuw moet nog vallen in New York. Maar op Times Square ging het snel:

  Times Square wordt wit
  New York wordt langzaam wit. De meeste sneeuw moet nog komen. Maar het begin is er op Times Square.
 • VS bespioneert automobilisten

  Amerikaanse automobilisten worden bespioneerd, schrijft The Guardian. De Drug Enforcement Administration (DEA), die valt onder de FBI, zou op grote schaal kentekenplaten hebben gescand. Dat zegt de American Civil Liberties Union op basis van documenten van de DEA. 

  Volgens The Wall Street Journal is er een nationale database waarin voertuigen 'live' worden gevolgd. Daarin zouden honderden miljoenen gegevens over automobilisten staan. De database is eigenlijk alleen bedoeld om de drugshandel tegen te gaan, maar wordt ook gebruikt om andere mogelijke misdaden te monitoren, schrijft de krant. 

 • Ambulance in de sloot

  De brandweerauto en ambulance belandden allebei in de sloot Huisman Media

  In Siddeburen, in Groningen, zijn een ambulance en een brandweerwagen door de gladheid in een sloot beland. Ze waren op weg om enkele mensen uit een auto te redden, die ook de droogstaande sloot in was gegleden. De inzittenden van de auto zijn gered, maar in de ambulance zit nog iemand bekneld, meldt de brandweer.

 • Facebook en Instagram doen 't niet

  Probeer je je timeline te checken? Dat wordt op Instagram en Facebook lastig, want beide websites doen het niet. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is en of de websites snel weer in de lucht zijn. 

 • New York ligt plat

  Er wordt rekening gehouden met 30 tot 90 centimeter sneeuw AFP

  Het is stil in New York vandaag, want niemand - behalve de hulpdiensten - mag de weg op vanwege een sneeuwstorm. Wie toch de auto pakt, riskeert een boete van 300 dollar. Ook het openbaar vervoer ligt plat. Naar buiten gegaan wordt sowieso afgeraden.

  In andere delen van het noordoosten van de VS zijn ook dit soort reisverboden ingesteld. Op luchthavens van New York, Boston en Philadelphia zijn duizenden vluchten geannuleerd

 • Meer berichten tonen