NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Voetbalsters Oranje gaan naar het WK

  Ze hebben het geflikt: de Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich voor het eerst geplaatst voor het WK. Oranje won vanavond in Verona met 2-1 van Italië. Afgelopen weekend speelden de dames in de thuiswedstrijd gelijk. 

  Al na negen minuten scoorde Vivianne Miederma, en vlak voor rust maakte ze de tweede. In de tweede helft werd het nog even spannend door een eigen goal van Stephanie van der Gragt, maar Italië kreeg de bal er niet in. 

  Vivianne Miedema in het middelpunt van de vreugde Pro Shots
 • Tweakers Pricewatch is website van het jaar

  De website heeft gewonnen in de categorie Nieuws en Informatie. Hoofdredacteur Wilbert de Vries maakte het nieuws bekend via Twitter. Ruim 946.000 mensen hebben gestemd voor de beste website van het jaar. De prijsuitreiking was in The Harbour Club in Amsterdam. 

  In totaal mocht het publiek stemmen in 23 categorieën. De andere winnaars vind je hier

 • Hozny haalt videoclip Wilders offline

  Rapper Hozny heeft de muziekvideo over Geert Wilders van zijn YouTube-kanaal gehaald. Dat heeft niets te maken met zijn veroordeling voor het bedreigen van Wilders, maar alles met een mogelijke schadeclaim van cartoonist Ruben L. Oppenheimer. 

  Die heeft hem namelijk voor de rechter gesleept omdat Hozny een van zijn tekeningen in de clip had gebruikt. Het gaat om een schadevergoeding van duizenden euro's. "Ik wil er geen hoofdpijn van", zegt de rapper.

  Hozny kreeg een taakstraf en 2 maanden voorwaardelijk voor de clip NOS
 • Honden kijken hondenshow tijdens Thanksgiving

  In Europa hebben we er weinig mee, maar in Amerika is het Thanksgiving. Dat betekent kalkoen eten en The National Dog Show kijken, een jaarlijkse hondenparade. Er is volgens Buzzfeed maar één ding beter dan The Natational Dog Show: honden die naar de hondenshow kijken.

 • Russische tv-zender: Nederland verprutst onderzoek MH17

  Kanaal 1, de belangrijkste tv-zender van Rusland, zegt dat Nederland het onderzoek naar rampvlucht MH17 bewust verprutst. Nederlandse experts zouden belangrijke bewijsstukken op de rampplek hebben laten liggen. 

  Een verslaggever van de zender zag nog een deur op de plek liggen. "Die is nog heel, maar met duidelijke sporen van schadelijke elementen." Nederland zou de toedracht in de doofpot willen stoppen, zegt hij. Volgens de zender is vlucht MH17 door een Oekraïens jachtvliegtuig neergehaald.

  De Nederlandse onderzoekers zeggen dat ze alleen wrakstukken hebben meegenomen die relevant zijn voor hun onderzoek.

  Russische tv: Nederland verpest onderzoek MH17
  Russische tv: Nederland verpest onderzoek MH17
 • Man vindt 100.000 dollar in tas Burger King

  De eigenaar van een Burger King-vestiging in Californië heeft een rugzak gevonden vol met dollarbiljetten, 100.000 om precies te zijn. En nog wat wiet. De eigenaar was jarig en zag het even als een mooi verjaardagscadeau, maar besloot toch maar de politie te bellen.

  "Ik had 15 jaar lang twee banen tegelijk voordat ik deze Burger King kocht, dus ik ben een harde werker. Ik wil dat geld niet, want het is van iemand anders", zegt hij. De politie is nog op zoek naar de eigenaar.

 • Feyenoord wint met 2-0 van Sevilla

  Feyenoord heeft in de Europa League met 2-0 gewonnen van titelhouder Sevilla. Daarmee mag de ploeg uit Rotterdam door naar de volgende ronde in het Europese voetbaltoernooi. In voetbaltermen: Feyenoord overwintert.

 • Mertabi tekent contract bij RTL

  YouTube-vlogger Mert Ugurdiken, beter bekend als Mertabi, heeft een tweejarig contract getekend met RTL MCN, het online videoplatform van RTL. "Nu kunnen we nog toffere video's maken samen", zegt hij in RTL Boulevard.

  Mertabi maakt sinds 2011 video's voor YouTube, waarin hij allerlei typetjes speelt. Zijn webserie Marokkaan Geeft Rijles is een groot succes. Afgelopen mei kwam het tweede seizoen uit. 

  Marokkaan geeft rijles
 • Scheiding kost Britse miljardair 424 miljoen euro

  De Britse miljardair Chris Hohn moet zijn ex-vrouw Jamie Cooper 424 miljoen euro aan alimentatie betalen, de duurste vechtscheiding ooit in Engeland. In betere tijden richtten de twee het Children's Investment Fund Foundation op, een van Engelands grootste particuliere doelen.

  Het totale familiefortuin zou zo'n 1,6 miljard euro zijn. Cooper wilde eigenlijk de helft, maar dat ging Hohn te ver. Hij wilde niet meer dan een kwart ophoesten, omdat het geld voornamelijk door hem zou zijn binnengekomen.

 • Lichamen gevonden in regio vermiste Mexicaanse studenten

  De politie in Mexico heeft 11 verbrande lichamen langs de kant van de weg gevonden in Guerrero, dezelfde regio waar in september 43 studenten zijn vermoord

  Bij de meeste lichamen waren de ledematen afgehakt. Het gebied staat bekend om bendegeweld. 

 • 40 doden door bermbom Nigeria

  In Noord-Nigeria zijn zeker 40 mensen om het leven gekomen toen een bermbom afging bij een busstation. Onder de doden zijn vijf militairen, zeggen getuigen. 

  Afgelopen dinsdag kwamen in dezelfde regio ook 30 mensen om toen twee vrouwen zichzelf opbliezen op een markt. Vermoed wordt dat de islamitische terreurgroep Boko Haram achter de aanslagen zit. Zij willen de sharia in Nigeria invoeren en plegen vaker aanslagen in Noord-Nigeria. 

 • Megaclaim door aardbevingen Groningen

  De NAM krijgt een megaclaim aan z'n broek van 700 huiseigenaren en twaalf woningcorporaties in Groningen. Zij willen dat de gaswinnaar opdraait voor de waardevermindering van hun huizen door de aardbevingen in het gebied. 

  Zo'n 100.000 woningen zijn in waarde gedaald. De huiseigenaren willen dat de schade meteen wordt betaald, niet pas als ze hun huis met verlies verkopen. De claim kan oplopen tot duizenden euro's per woning. 

  Een bewoner wijst naar de scheur in de muur van zijn woning na een aardbeving in Groningen ANP
 • Turkije: Nederland helemaal niet racistisch

  Turkije beschuldigt Nederland helemaal niet van racisme, zegt de woordvoerder van de Turkse ambassade. Turkije is wel bezorgd over het negatieve imago van Turkije in Nederland, bijvoorbeeld door uitspraken als "de lange arm van Ankara".

  Eerder had Turkije kritiek op de "agressieve en racistische" manier waarop Turken in Nederland behandeld worden. Gisteren sprak minister van Buitenlandse Zaken Koenders met minister Cavusoglu over de beschuldigingen. De Tweede Kamer wil weten wat de uitkomst is. 

  De Turkse minister Cavusoglu sprak gisteravond met Koenders beschuldigingen AFP
 • 'Monstertruckbestuurder was niet verzekerd'

  De monstertruckbestuurder die in Haaksbergen het publiek inreed met zo'n truck, had geen aansprakelijksheidsverzekering. Dat meldt het KRO-programma Brandpunt Reporter vanavond. 

  Volgens het programma wordt Mario D. ook vervolgd voor een zaak in 2010, toen hij tijdens een evenement in Asten met een dragracemotor het publiek inreed. Ook toen was hij niet goed verzekerd. De uitzending is vanavond om 20.25 uur op NPO 2.

  Politie na het ongeluk met de monstertruck ANP
 • D66 overweegt testpunt voor cocaïne in centrum Amsterdam

  D66 denkt erover een openbaar testpunt voor cocaïne in Amsterdam op te zetten. Dat zegt het Amsterdamse gemeenteraadslid Reinier van Dantzig tegen AT5.  Bij zo'n testpunt kunnen coke-gebruikers kijken of ze wel echt cocaïne hebben gekocht en niet bijvoorbeeld witte heroïne. Deze week zijn daar drie toeristen aan overleden. Waarschijnlijk snoven ze de heroïne op in de veronderstelling dat het cocaïne was.

  Een openbaar testpunt in het centrum van Amsterdam is een laatste redmiddel, zegt Van Dantzig. Marja Ruigrok van de VVD sluit een testpunt niet uit, al wil zij de focus houden op het opsporen van de witte heroïne-dealer en voorlichting. Bij Jellinek, een instelling voor verslavingszorg in Amsterdam, kan cocaïne overigens al langer getest worden.

 • Gefeliciteerd filerijders

  Jullie staan in de drukste spits van 2014. Komt door de regen en de maand, zeggen ze bij de ANWB.

 • Pelé op de intensive care

  De Braziliaanse voetballegende Pelé ligt op de intensive care. Een woordvoerder van de Albert Einstein-kliniek in São Paulo bevestigt dat. "Hij is opgenomen in het ziekenhuis waar bij onderzoek een infectie aan de urinewegen is geconstateerd." Eerder deze maand werden al nierstenen verwijderd bij Pelé.

 • Belastingdienst blundert: 'niet jokken'

  Een pijnlijk foutje van een medewerker van de Belastingdienst. Die stuurde per ongeluk een interne brief naar een vrouw uit Almere. Daarin zegt de ene medewerker tegen de andere dat "Mevrouw Brokken niet mag jokken". Diezelfde Maureen Brokken zette de brief meteen op Twitter. 

  "We vinden het heel vervelend en ik kan je verzekeren dat er normaal niet op deze manier over onze klanten wordt gesproken", reageerde de Belastingdienst al snel. Volgens een woordvoerder zijn inmiddels excuses aangeboden en worden de verantwoordelijke medewerkers op het matje geroepen. 

  Voor Maureen Brokken is dat niet genoeg. Ze dient een officiële klacht in tegen de medewerkers. 

 • Spanje krijgt wetten tegen corruptie

  In Spanje heeft het parlement wetten aangenomen die de corruptie in het land moeten tegengaan. De partij van premier Mariano Rajoy, Partido Popular, staat al jaren in de spotlights door een corruptieschandaal. Toch vroeg Rajoy de Spanjaarden vandaag om vertrouwen te hebben in de eerlijkheid van de politici. Zijn nieuwe wetten moeten daarbij helpen. 

  De meeste politici zijn fatsoenlijke mensen. Spanje is niet corrupt.

  Mariano Rajoy

  Een van de hoofdspelers in het corruptieschandaal is de Spaanse minister van Volksgezondheid, Ana Mato. Zij stapte gisteren op, omdat ze voor de rechter moet komen. Haar man zou, als burgemeester, van de gemeentekas vakanties, familiefeestjes en dure cadeaus voor zijn vrouw hebben betaald.

 • De laatste foto die hij maakte

  Een 22-jarige student is in een bos in New Jersey verscheurd door een zwarte beer. Vlak daarvoor nam hij een foto van het beest. Zijn lichaam is teruggevonden in een ravijn. Zijn telefoon was nog heel, maar had wel bijtsporen.

  De beer is doodgeschoten door de politie. Bij het onderzoek zijn menselijke resten gevonden in zijn maag en menselijk weefsel en bloed onder zijn nagels. 

 • Miljonair bouwt villa's voor oude buurt

  Een Chinese miljonair heeft gloednieuwe huizen laten bouwen voor alle bewoners van het dorp waar hij opgroeide, meldt Mail Online. "Ik heb meer geld verdiend dan ik uit kan geven en ben mijn oude buurt niet vergeten", zegt de 54-jarige man.

  In totaal heeft hij voor 72 families luxe flats laten bouwen. 18 families kregen villa's, omdat ze de miljonair vroeger hebben geholpen. "Ik betaal altijd mijn schulden. Ik wilde de mensen die mij en mijn familie vroeger hebben geholpen terugbetalen." De genereuze actie kostte hem ongeveer 5 miljoen euro.

 • Zo ziet een gevangenisuitbraak via helikopter eruit

  Het filmpje van de ontsnapping

  Zo zie je ze, zo zie je ze niet: de beelden van de spectaculaire uitbraak van drie Canadese gevangenen zijn eindelijk vrijgegeven. Ze ontsnapten in mum van tijd via een helikopter die op de binnenplaats van de gevangenis in Quebec landde.

  De Canadezen ontsnapten in juni en werden al snel weer opgepakt. Je ziet in het fimpje net niet goed wat er precies gebeurt, maar het is duidelijk dat het een snelle ontsnapping was. Het filmpje duurt nog geen minuut.

 • Ada S. krijgt 20 jaar voor vermoorden tweede man

  De 52-jarige Ada S. is veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op haar tweede man, die ze vergiftigde. Ze ontkende, maar de rechter vond genoeg bewijs. Zo zocht ze net voor de plotselinge dood van haar man op internet naar informatie over een overdosis door bepaalde medicijnen. En precies die medicijnen werden later in het lichaam van haar man gevonden. Rond diezelfde tijd sloot ze een levensverzekering voor haar man af, terwijl hij zelf van niks wist. Na zijn dood kreeg ze daar 250 duizend euro voor.

  Ada S. werd ook verdacht van de moord op haar eerste man, die ook zo plotseling stierf, maar daarvoor was niet genoeg bewijs. 

  1600 Gifmengster Ada
  Ada S. moet 20 jaar de cel in
 • Sextape Kim Kardashian meest bekeken pornovideo ooit

  De sextape van Kim Kardashian is met 93 miljoen views de best bekeken video op de pornosite Pornhub. Kardashian staat ook nog eens bovenaan de lijst van meestgezochte pornosterren, maakt de site bekend.

  Haar opvallende coverfoto op Paper Magazine van laatst heeft daar flink aan bijgedragen, want het aantal zoekopdrachten naar de sextape steeg daarna met ongeveer 600 procent. 

  Het aantal views na de coverfoto Pornhub
 • Deense jihadisten vingen uitkering terwijl ze in Syrië waren

  28 Deense jihadisten kregen van hun overheid een werkeloosheidsuitkering terwijl ze in Syrië voor IS vochten. Dat heeft de Deense veiligheidsdienst (PET) gezegd, melden lokale media

  Van de Deense jihadisten moeten vijftien hun uitkering terugbetalen, volgens de PET. Acht Syriëgangers worden nog onderzocht en bij vijf Denen is het onderzoek gestaakt wegens een gebrek aan bewijs.

 • Voetballer bak in voor kopstoot

  De Braziliaanse voetballer Brandão van de Franse club SC Bastia moet een maand de bak in voor een kopstoot die hij in augustus gaf aan Thiago Motta van Paris Saint-Germain, na de wedstrijd. Ook mag hij 20.000 euro aftikken voor de actie waarbij Motta z'n neus brak.

  Opmerkelijk, want de aanklager vroeg om acht maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 15.000 euro. Brandão was al voor een half jaar geschorst door de Franse voetbalbond. 

  Brandão na zijn verhoor bij de Franse voetbalbond AFP
 • Deeltjes komen los van komeet 67P

  De stofdeeltjes die om de komeet zweven, worden waarschijnlijk een staart ESA

  De komeet 67P, waar sonde Rosetta omheen draait, heeft een waas van gas en stof om zich heen gekregen. Dat blijkt uit foto's van ESA. Nu de komeet steeds dichter bij de zon komt, gebeurt er meer op het oppervlak van de komeet. De deeltjes zijn losgekomen en zullen over een paar maanden een 'staart' gaan vormen, zeggen astronomen.

 • Zlatan noemt zichzelf 'The God'

  Het favoriete elftal van Zlatan Ibrahimovic is er een met zichzelf in de spits. Hij stelde op de website van zijn club Paris Saint-Germain zijn droomteam samen en geeft alle spelers ook een bijnaam. Zo is Messi 'het genie', Maxwell 'elegant' en hijzelf? 'The God'.

  Het droomteam van Zlatan
  Het droomteam van Zlatan
 • ​Europa wil dat Google z'n zoekmachine aanpast

  Zodat er eerlijke resultaten naar boven komen en niet de diensten van Google zelf extra worden gepromoot. Een grote meerderheid van de Europarlementariërs heeft daar zojuist voor gestemd. Ze willen dat de zoekmachine zich afsplitst van het bedrijf. 

  "Heel opvallend", zegt techredacteur Rachid Finge. "Vooral omdat het Europees Parlement helemaal niet de macht heeft om bedrijven op te splitsen. Dus je moet het eigenlijk zien als een signaal waaruit blijkt dat Europa echt wel hoofdpijn heeft van dat hele Google." 

 • Today-presentator veilt pak voor goede doel

  Karl Stefanovic YouTube

  Karl Stefanovic, de Today-presentator die onlangs ook buiten Australië bekend werd, heeft zijn pak aan de wilgen gehangen. Na het ding een jaar gedragen te hebben. Stefanovic, die wilde aantonen dat vrouwen veel meer op hun uiterlijk beoordeeld worden dan mannen, heeft zijn inmiddels beroemde blauwe pak op eBay voor omgerekend bijna 7000 euro geveild. Het geld doneert hij aan White Ribbon, een stichting die geweld tegen vrouwen tegengaat.

  De presentator droeg het pak een jaar lang elke dag in de uitzending - en kreeg er geen enkele klacht over.

 • Fox neemt 24Kitchen over

  De Amerikaanse zender Fox heeft de Nederlandse kookzender 24Kitchen overgenomen. Fox was al mede-eigenaar en heeft nu alle aandelen. Fox wil 24Kitchen verder ontwikkelen "met originele en relevante content voor de groeiende groep 24Kitchen-fans”.

  “De betrokkenheid van deze fans heeft onder andere geleid tot het drie keer op rij winnen van de award voor beste digitale TV zender van het jaar", aldus Fox.

 • Auto met 300 kilo coke in Rotterdamse haven

  In een auto op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven is 300 kilo coke gevonden, met een straatwaarde van 10 miljoen euro. Douanemedewerkers zagen de auto met inzittenden gisterochtend bij een containerterminal staan. Toen ze de auto wilden controleren ging deze er snel vandoor. Tijdens de vluchtpoging werden nog een paar slagbomen geraakt. Uiteindelijk stopte de auto bij een brug in de haven. 

  Vijf mensen zijn opgepakt: twee Rotterdammers, een Roemeen en een Italiaan. 

 • Coldplay komt met interactieve clip

  Even geen videoclips en films waarin personages precies de verkeerde beslissingen nemen: Coldplay laat het je zelf uitzoeken. De band bracht een interactieve videoclip uit van het nummer Ink. Als kijker/luisteraar maak jij de beslissingen voor de jongen in het verhaal, die zijn verloren liefde terugzoekt. En zo zijn er wel 300 verschillende verhaallijnen om uit te kiezen, zegt NME. De interactieve clip vind je hier.

  Coldplay - Ink (preview)
 • Asscher: PVV kent grondwet niet

  "De PVV heeft een nieuwe grens overschreden." Minister Asscher trok vanmorgen in de Tweede Kamer van leer tegen PVV-kamerlid De Graaf. Die suggereerde gister dat moslims geen recht hebben op godsdienstvrijheid: "Inderdaad, wij willen geen islam in Nederland."

  Dat gaat volgens Asscher in tegen het non-discriminatie beginsel. "De heer de Graaf wekt de indruk allerlei soera’s uit zijn hoofd te kennen, maar heeft geen enkel benul van wat in dit huis het allerbelangrijkst is, namelijk onze grondwet."

  Asscher reageert op uitspraken De Graaf (PVV)
  Asscher reageert op uitspraken De Graaf (PVV)
 • Lunchbite! Kijk mama, zonder handen

  De hysterische tenues van het Noorse curlingteam, we hebben er uitgebreid van genoten. Nu hebben de mannen een dansje waarbij ze die broeken aantrekken - zonder handen:

 • Blotebillenfoto Het Parool niet gewaardeerd door Instragram

  Een blotebillenfoto op de cover van het Parool ging Instagram te ver. De foto is door de dienst verwijderd. Op de foto zijn twee mannenbillen te zien met een hamer ertussen.

  De foto werd geplaatst door het account Coverjunkie, dat mooie en bijzondere coverfoto's van over de hele wereld verzamelt.

 • Moeder kiest niet voor eigen kind

  Twee baby's die bij de geboorte zijn omgewisseld, moeten niet meer terug geruild worden. Dat is het advies van een jurist. Vier jaar geleden hebben verpleegsters in een ziekenhuis in Johannesburg per ongeluk twee kinderen verwisseld. Een jongen en een meisje zelfs. Ze gingen met elkaars ouders mee naar huis.

  Al die tijd is de wissel niet opgemerkt. Tot een van de vrouwen een DNA test liet doen om alimentatie af te dwingen van haar ex-man, die ontkent dat hij de vader is. Dat bleek dus - tegen alle verwachtingen in - te kloppen. Beide moeders willen uiteindelijk het kind houden dat ze zelf hebben opgevoed. Maar, uiteindelijk beslist de rechter. En die heeft nog geen uitspraak gedaan.

 • Moeder vermoordt 25 terroristen uit wraak

  Een Afghaanse moeder claimt dat ze 25 terroristen heeft vermoord nadat een van hen haar zoon had vermoord. 

  De zoon werkte als agent op een buitenpost in Farah, een van de meest onrustige gebieden in Afghanistan. De moeder werd rond vijf uur 's ochtends wakker omdat er geschoten werd. Toen de moeder aankwam op de werkplek van haar zoon, ontdekte ze dat hij was doodgeschoten. 

  Ik aarzelde geen seconde, pakte een wapen en begon terug te schieten

  De moeder tegen TOLOnews.

  Familieleden van de moeder schoten te hulp. "Uiteindelijk hebben we zo 25 strijders uit weten te schakelen. Ook hebben we een aantal terroristen verwond", vertelt ze tegen TOLOnews.

 • Twee Haagse scholieren aangehouden met nepvuurwapen

  Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Den Haag zijn aangehouden omdat ze eergisteren met een nepvuurwapen op school rondliepen. Op camerabeelden was te zien dat een van de jongens het neppe wapen in de lucht stak. Een andere jongen pakte het wapen af en richtte het op leerlingen en docenten. 

  De jongens hebben een straf gekregen van Bureau Halt. Op de school is geen paniek uitgebroken. 

  Het dragen van nepvuurwapens kan levensgevaarlijk zijn: zondag werd in de Verenigde Staten een jongen van 12 door een politieagent neergeschoten omdat hij een nepvuurwapen bij zich had. De jongen overleed later in het ziekenhuis. 

  Sommige nepvuurwapens zijn alleen herkenbaar aan een rood dopje in de loop ANP
 • Avifauna dicht om vogelgriep

  In 2003 nam Avifauna ook al voorzorgsmaatregelen voor de vogelgriep ANP

  Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is dicht uit voorzorg voor vogelgriep. Het park ligt in de buurt van Ter Aar, waar laatst vogelgriep is ontdekt. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit had het park al drie dagen geleden dicht moeten gaan. Toen ze gisteren hoorden dat Avifauna nog gewoon te bezoeken was, grepen ze in.

  Een woordvoerder van Avifauna zegt dat het allemaal wel meevalt: "Het komt goed uit dat het winter is. In de zomer zou de financiële schade veel groter zijn."

 • Studentenprotest leider wordt bekogeld met eieren

  De 17-jarige leider van het studentenprotest in Hong Kong, Joshua Wong, is met eieren bekogeld toen hij de rechtbank uit kwam. Dat schrijft de South China Morning Post. Tijdens protesten donderdag is hij met andere activisten opgepakt. Of beter, weggesleept. Hij zou het de politie moeilijk gemaakt hebben bij het opruimen van wegversperringen. 

  Wong kwam vandaag op borgtocht vrij. Hij mag zich onder andere in de wijk Mong Kok, waar veel protesten worden gehouden, niet meer vertonen. Zijn advocaat heeft gevraagd om een uitzondering te maken, want Wong wil graag bloed doneren in die wijk. Maar de rechtbank ging daar niet mee akkoord. 

 • Treinreiziger vindt grote lading wiet

  Een vergeten paraplu of jas vinden in de trein is niet zo raar. Maar een enorme hoeveelheid wiet is wel vrij opmerkelijk. Een treinreiziger vond gisteren een groot aantal zakjes wiet in de trein van Amsterdam naar Schiphol en maakte er een foto van.

  Waarschijnlijk had de vondst iets te maken de Cannabis Cup, een bijeenkomst waar lezingen worden gehouden over wiet en coffeeshops. De wiet bleef trouwens vrij lang onaangeraakt liggen, maar werd later door een andere passagier meegenomen.

  Volgens mij waren andere passagiers bang dat het om een prank ging ofzo. Dat als ze de wiet zouden oppakken, er ineens iemand achter ze aankwam die zou zeggen 'waar ga jij met die wiet heen'

  Mark Vos tegen het AD
 • Wanbetaler niet meer veilig voor Belastingdienst

  Door een betere aanpak heeft de Belastingdienst meer geld geind ANP

  Het gaat goed met de jacht op de wanbetaler: de Belastingdienst inde dit jaar ruim 50 miljoen euro meer dan vorig jaar. Volgens directeur Hans Blokpoel komt dit door een verbeterde aanpak en meer toezicht. 

  Om de wanbetaler aan te pakken heeft de fiscus een nieuw team met net-afgestudeerde hoogopgeleide data-analisten ingezet, onder wie wiskundigen, natuurkundigen en sterrenkundigen. Met hun achtergrond kunnen ze op een slimme manier data aan elkaar koppelen. De invordering van schulden wordt sinds vorig jaar gedaan door twee incassocentra in Groningen en Amsterdam.

 • Geen verplichte informatie meer achterop iPhone

  Weet jij wat er achterop je iPhone voor informatie staat? Waarschijnlijk niet, want het zijn een hoop cijfers en tekens. Tot voor kort waren tablet- en smartphonemakers verplicht om informatie over het apparaat aan de buitenkant te vermelden. Maar dat is verleden tijd. 

  President Obama tekende vannacht een e-label bill, waarin staat dat fabrikanten al die verplichte informatie ook via de bijgeleverde software mogen weergeven. Volgens Senator Fischer is de wet ingesteld om mee te gaan in de 21ste  eeuw. Veel nieuwe apparaten zijn tegenwoordig te klein om alle informatie weer te geven. 

  Op de achterkant van de iPhone 6 is een wirwar aan cijfers en tekens te zien Apple
 • Moeder maakt zoon wijs dat hij doodgaat aan kanker

  Een vrouw uit het Amerikaanse Colorado heeft flink geld verdiend door haar zoon te laten geloven dat hij leed aan kanker. Ze maakte hem wijs dat hij 's nachts als hij lag te slapen de chemo's kreeg, en scheerde elke morgen zijn hoofd kaal. Dat staat in het politierapport. In twee jaar tijd leverde het de vrouw 22000 dollar aan donaties op. Uiteindelijk versprak ze zich bij de kapper. Daar vertelde ze dat haar zoon werd behandeld in het kinderziekenhuis in Denver. Maar het toeval wil dat naast haar een oncoloog uit dat ziekenhuis zat. 

  De vrouw gaat voor 90 dagen de cel in. Ze mag overdag wel naar haar werk.

 • Over 10 jaar geen onnatuurlijke hondensnuiten meer

  Bulldogs worden vaak gefokt op een extra platte neus Flickr | Sabianmaggy

  Rashondenfokkers sterven ernaar dat er over tien jaar geen Nederlandse honden meer zijn die pijn hebben door hun opvallende uiterlijk, bijvoorbeeld door een hele platte snuit. De overkoepelende organisatie van rashondenfokkers, de Raad van Beheer, biedt staatssecretaris Dijksma vandaag een rapport aan over de verbetering van de gezondheid, het gedrag en het welzijn van rashonden.

  Naast honden met platte snuiten zijn dieren met heel veel rimpels, een hele kleine kop of extreem hangende ogen erg populair. Ook op de Nederlandse hondenshows worden deze honden erg gewaardeerd. Vanaf 2016 komen er volgens het rapport onafhankelijke dierenartsen in de jury van Nederlandse hondenshows, die honden met een onnatuurlijk uiterlijk kunnen afkeuren. 

 • Bejaardenruzie loopt uit de hand: 2 doden

  De man van 77 schoot na een ruzie een leeftijdsgenoot en zichzelf dood ANP

  Een ruzie tussen een aantal bejaarden in een aanleunwoning in Duitsland is niet goed afgelopen. Twee mensen werden neergeschoten, drie raakten gewond. Dat melden Duitse media

  Gisteren rond het einde van de ochtend kregen twee 77-jarige bewoners het met elkaar aan de stok in de dagbestedingszaal. Een van de twee trok een pistool en schoot zijn leeftijdsgenoot neer. Vervolgens opende hij het vuur op twee andere bewoners van 72 en 79 jaar. Een van hen overleed, de ander is naar het ziekenhuis gebracht.

  De schutter op leeftijd legde vervolgens de hand aan zichzelf. Een 55-jarige werkneemster van het huis werd ook onder vuur genomen. Het is niet bekend hoe de man aan het wapen kwam, of waarom de twee ruzie hadden. 

 • Zusje Kim Jong-un krijgt nieuwe baan

  Kim Yo-jong, het jongere zusje van Kim Jong-un, heeft een hoge positie binnen de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij gekregen. Ze is benoemd tot vicedirecteur van een afdeling binnen de partij. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau. Kim Jong-un's zusje wordt 27 jaar geschat. Haar echte leeftijd is, net als die van haar broer, niet bekend. 

  Vorig jaar zou ze al eens de leiding over Noord-Korea hebben gehad, toen haar broer in het ziekenhuis lag. Voor zover bekend is ze het enige familielid dat naast haar broer een officiële functie heeft binnen de Noord-Koreaanse regering. 

  Kim Jong-Il heeft zijn zusje Kim Yo-jong promotie gegeven EPA
 • 9292-app komt met actuele reisinformatie

  Wie graag gebruikmaakt van de app 9292 krijgt binnenkort ook actuele reisinformatie te zien. De website Go About deed dat al, maar deze heeft geen mobiele versie. Alleen de actuele reisinformatie van het GVB Amsterdam en de tramlijn Utrecht–IJsselstein/Nieuwegein ontbreekt nog. 

  De app van 9292 maakte voor de update alleen gebruik van de standaard dienstregelingen die door de vervoersbedrijven werden aangeleverd. De app is een initiatief van alle vervoersbedrijven in Nederland, en dankt zijn naam aan het oude informatienummer 06-9292.

  De nieuwe app is te downloaden voor Android en iOS.

 • Cricketspeler overlijdt na bal tegen hoofd

  Batsman Phillip Hughes, hier in actie voor Australië, raakte zwaargewond EPA

  De Australische cricketspeler Philip Hughes is overleden. Dinsdag kreeg hij een bal tegen zijn hoofd tijdens een competitiewedstrijd in Sydney. Hij raakte in een coma en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn familie heeft besloten om te stoppen met het kunstmatig in leven houden van de 25-jarige speler.

  De afgelopen dagen was er veel kritiek op de hulpdiensten in Sydney. Ze zouden er te lang over hebben gedaan om naar het cricketveld te komen: ruim 15 minuten, terwijl de maximale reistijd 8 minuten is. Ook zou de helm niet genoeg bescherming hebben geboden.

 • Eerste succes voor experimenteel ebolavaccin

  Het lijkt erop dat een experimenteel vaccin tegen ebola succesvol is. In de Verenigde Staten kregen twintig proefpersonen het middel toegediend. Bij al deze personen werden anti-lichamen aangemaakt, wat er volgens de onderzoekers op wijst dat het middel effectief is. De proefpersonen hadden geen last van heftige bijwerkingen. 

  Het vaccin bestaat uit een verkoudheidsvirus van een chimpansee en een niet-besmettelijk eiwit van het ebola-virus. 

  Als het middel inderdaad blijkt te werken wordt verwacht dat er eind 2015 een miljoen doses per maand kunnen worden geproduceerd.

  Een proefpersoon krijgt in de National Institutes of Health Clinical Center in Maryland het vaccin toegediend EPA
 • Koenders: Turkije neemt gas terug

  Turkije heeft een beetje van de kritiek op Nederland teruggenomen, zei minister Koenders na een gesprek met zijn Turkse collega Cavusoglu. Turkije schreef gisteren op een website dat Nederland op een racistische en agressieve manier probeert Turken in Nederland te integreren.

  Volgens Koenders heeft de Turkse minister in het telefoongesprek het belang aangegeven van integratie van Turkse Nederlanders en het leren van de taal. "Hij uitte zijn bezorgdheid over de reacties die volgens hem te zien zijn in de Nederlandse samenleving, onder meer naar aanleiding van het Motivaction-onderzoek."

 • Ferguson: 400 arrestaties in 3 dagen

  Een demonstrant in Ferguson AFP

  Na de Ferguson-uitspraak zijn tot nu toe zo'n 400 mensen gearresteerd. Ze werden de afgelopen dagen opgepakt bij rellen in Ferguson zelf en in andere Amerikaanse steden. Mensen gingen boos de straat op omdat de agent die de zwarte tiener Michael Brown doodschoot niet vervolgd werd. 

  Vannacht bleef het relatief rustig in Ferguson. De ouders van de doodgeschoten tiener kunnen nog altijd niet geloven dat de agent vrijuit gaat, zeiden ze in een tv-interview.

  Volgens CNN zijn er bij het politie-onderzoek veel fouten gemaakt. Zo zou de lijkschouwer geen foto's hebben genomen van het lichaam omdat de batterij van zijn camera leeg was. Ook heeft hij niets opgemeten en is de eerste verklaring van de agent niet opgenomen.

 • Meer berichten tonen