NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Fotoreportage van Noord-Korea

  Noord-Korea: we weten er niet zoveel van, maar gelukkig hebben we de foto's nog:

 • KUT-kerstverlichting weggehaald

  In het Belgische Deurne gaat het al een paar dagen over K.U.T.-lichtjes, die bij iemand voor het raam hangen. Kerstverlichting, maar niet zo gezellig. Omwonenden maakten zich er druk om, want wat bedoelt de 'kersthater' ermee? Iemand weet ook te vertellen dat de man al drie jaar zo z'n lichtjes ophangt.

  Inmiddels zijn ze weg, maar niet van het internet:

 • Dijsselbloem: snel nieuwe zorgwet

  Minister Dijsselbloem wil snel een nieuwe zorgwet en hij denkt dat het nog voor de verkiezingen van maart een feit kan zijn. Op 18 maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en die kiezen in mei een nieuwe Eerste Kamer.

  Volgens Dijsselbloem kan het kabinet nu haast maken. "Ik zie geen reden om het te laten liggen."

 • Kerstfilmpje FC Barca

  Het is een jaarlijkse traditie: sportploegen die een kerstfilmpje maken. Hier FC Barcelona. Wat het thema precies is, is niet helemaal duidelijk. Maar Messi, Neymar en Suárez met een kerstmuts op, is wellicht al een thema op zich.

  Kerstfilmpje FC Barcelona
 • FedEx raakt slang kwijt

  Een vrouw uit Oklahoma die vorige week een python bestelde op het internet, is boos op het bedrijf FedEx. Dat is de slang namelijk kwijtgeraakt. Pas na het weekend werd de python weer gevonden. Volgens de vrouw scheelde het niet veel of de slang had het niet overleefd.

 • Toch geen vuurwerkverbod in Hilversum

  Het vuurwerkverbod in een deel van Hilversum met Oud en Nieuw gaat niet door. Volgens de rechter is het niet aan het complete college van burgemeester en wethouders om een verbod in te stellen. Een vuurwerkverbod mag wel, maar dan moet de openbare orde in gevaar zijn, en dan nog moet het een besluit zijn van alleen de burgemeester, zegt de rechter. De zaak was aangespannen door twee vuurwerkhandelaren.

 • Engelse voetbalclubs vragen grof geld aan mascottekinderen

  Het kan zomaar 750 euro kosten om een kind mascotte te laten zijn bij een voetbalwedstrijd in Engeland, dat schrijft The Guardian. Premier League-clubs vragen zóveel geld van mascottekinderen dat ze daarmee arme kinderen uitsluiten. Clive Efford, een Britse politicus, vindt het "absurd dat clubs die zoveel geld verdienen met tv-rechten, zoveel geld vragen aan kinderen en dus kinderen uit armere milieus uitsluiten."

  Er zijn trouwens wel negen clubs die geen geld vragen. 

 • 'Zelfs als ik honger had, stond ik niet op om te eten'

  De arbeidsomstandigheden in Apple-fabrieken in China zijn nog steeds onder de maat. Dat zeggen journalisten van het BBC-programma Panorama die een periode undercover in een van de fabrieken bij Shanghai hebben gewerkt. Medewerkers vallen in slaap tijdens shifts en aan de standaarden voor slaapruimtes wordt bij lange na niet voldaan. Een van de undercoverjournalisten werd 18 dagen achter elkaar aan het werk gezet. 

  Zelfs als ik honger had, stond ik niet op om te eten. Ik wilde alleen maar liggen en uitrusten.

  Een van BBC's undercoverjournalisten

  Apple wilde niet reageren, maar liet wel weten dat ze "geen ander bedrijf kunnen noemen dat zoveel moeite doet voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden". En: "Het is heel gebruikelijk dat medewerkers een dutje doen in de pauze."

  Beelden die de undercoverjournalisten maakten met hun telefoon, vindt je hier

 • Cocaïne: in de bonen

  Medewerkers van een koffiebonenbedrijf in Duitsland hebben cocaïne gevonden in een lading ongeroosterde bonen, schrijft The Telegraph. Het pakket - een sporttas met ruim 30 kilo cocaïne met een straatwaarde van 1,5 miljoen euro - kwam per schip uit Brazilië.  

  "Dit was geen koffiemelk", zei een woordvoerder van de politie in Berlijn. Waar de drugs heen moest, is onbekend.

 • Man ramt kantoor van regeringspartij in Madrid

  De politie heeft het hoofdkwartier van de Partido Popular omsingeld EPA

  Een man is in Madrid met zijn auto het kantoor van de regeringspartij ingereden. In zijn auto had hij explosieven liggen: twee flessen butaangas en een explosief middel. Niemand raakte gewond. 

 • Dit was de laatste Colbert Report

  Negen jaar presenteerde Stephen Colbert zijn The Colbert Report. Gisteren was de laatste aflevering (hier terugkijken): vanaf volgend jaar neemt Colbert het stokje over van die andere beroemde late night-host: David Letterman. 

  De laatste aflevering werd natuurlijk een feestje, met heel veel celebs. En Colbert sloot in stijl af, met deze woorden:

  I’m getting angry at liberals.

  Stephen Colbert
 • De binnenstad van Roermond gaat weer open

  Om 11 uur vanmorgen gaat de binnenstad van Roermond weer open. Die was sinds dinsdag afgesloten omdat er bij een brand veel asbest was vrijgekomen.

 • ​Acht dode kinderen gevonden in huis Australië

  Een drama in de Australische stad Cairns. De politie vond in een huis acht dode kinderen. Ze zijn neergestoken. Een vrouw van 34 raakte gewond. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De vrouw wordt verhoord. Het is niet bekend of zij de moeder is van de kinderen. 

 • ​Akkoord gesloten over zorgwet

  Het was een lange zit vannacht, maar ze zijn eruit: de VVD en de PvdA hebben de zorgwet aangepast. En volgens de twee partijen waarborgt de wet nu wel de vrije artsenkeuze. Als zorgverzekeraars je niet goed voorlichten, dan mag je toch zelf bepalen naar welke arts je gaat. En die zorg krijg je dus gewoon vergoed. 

 • ​Wüst ook internationale sportvrouw van het jaar

  Ireen Wüst is door persbureau Reuters uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ze kreeg bij de verkiezing net iets meer stemmen dan tennisster Serena Williams. Wüst werd dinsdag al verkozen tot Nederlands sportvrouw van het jaar. Ze won op de Olympische Spelen in Sotsji twee keer goud en drie keer zilver. 

 • Meer berichten tonen