NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Campagne voor herkennen van dementie

  Het kabinet wil meer aandacht voor mensen die dement zijn. Mensen worden steeds ouder, en daarmee neemt ook het aantal dementerenden toe. In Nederland zijn er nu zo'n 260.000. Over 35 jaar zijn dat er waarschijnlijk 400.000. 

  Staatssecretaris Van Rijn wil met een voorlichtingscampagne bereiken dat familieleden en bijvoorbeeld winkelpersoneel eerder herkennen dat iemand dement wordt. Hij trekt daar 16 miljoen euro voor uit.

 • Het spiekbriefje van Tsakalotos

  De kersverse Griekse minister van Financiën Tsakalotos heeft gisteren voor de vergadering van de Eurogroep zijn aantekeningen per ongeluk laten zien. Hij kwam de vergaderzaal binnen met een spiekbriefje met steekwoorden voor zijn bijdrage, met de tekst naar boven

  Er leek niet veel spannends op te staan, dus besloten twitteraars wat alternatieven te bedenken:

 • Boetes voor linksrijders gehalveerd

  Het is een bekende ergernis op de snelweg, onnodig links rijden. Toch is het aantal boetes voor linksrijders in tien jaar tijd gehalveerd, heeft BNR Nieuwsradio uitgezocht. In 2004 werden er 3300 bekeuringen uitgedeeld, vorig jaar nog maar 1600. 

  De politie zegt tegen BNR dat minder boetes niet per se betekent dat er minder wordt gecontroleerd, het zou ook kunnen dat mensen de afgelopen jaren vaker netjes rechts rijden.

 • Stem-acteur The Simpsons gaat toch door

  In de nieuwste seizoenen van The Simpsons blijven gewoon alle vertrouwde stemmen te horen. Stem-acteur Harry Shearer kondigde eerder z'n vertrek aan, omdat ie er geen andere klussen bij mocht doen. En hij deed een heleboel stemmen, van Mr. Burns, principipal Skinner en Ned Flanders. 

  Volgens TV-zender FOX zijn alle misverstanden uitgepraat en gaan de Simpsons gewoon weer verder met de oude vertrouwde cast. De serie wordt al sinds 1989 uitgezonden. 

 • Amerikaans leger wordt veel kleiner

  Het Amerikaanse legers krimpt flink in. Om te bezuinigen moeten de komende twee jaar 40-duizend militairen en 17-duizend burgers weg. Het Amerikaanse leger wordt daarmee het kleinst sinds de Tweede Wereldoorlog. 

  Amerikaanse militairen op oefening in Polen anp
 • Dode na schietpartij op woonwagenkamp

  Bij een schietpartij op een woonwagenkamp in het Brabantse Sint-Oedenrode is gisteravond een dode gevallen. Snel daarna zijn twee mensen opgepakt, zegt de politie. De politie zou vermoeden wie het slachtoffer is, maar wil daar nog niets over zeggen. Het woonwagenkamp in Sint-Oedenrode is maar klein, er staan vier wagens. 

 • Fietsers zonder licht bijna nooit op de bon

  Fietsers die rondrijden zonder licht krijgen bijna nooit meer een bekeuring, schrijft het AD vanmorgen. Volgens de krant is het aantal boetes die agenten uitdeelden spectaculair gedaald van 73.000 in 2011 tot nog maar 44.000 vorig jaar. Da's 40 procent minder. De fietsersbond is daar niet blij meer en wil meer controles, omdat fietsen zonder licht in het donker erg gevaarlijk is. 

 • Wondertje nodig om 'Grexit' te voorkomen

  Europese leiders waren nog nooit zo uitgesproken somber over de toekomst van Griekenland binnen de Eurozone. Maar het land heeft toch weer een paar dagen de tijd gekregen om met een goed bezuinigingsvoorstel te komen. Tot en met morgen. Dit weekend komen de EU-leider dan weer bij elkaar om de nieuwste voorstellen van de Grieken te bespreken. Ondertussen blijven de banken gewoon dicht. Volgens premier Rutte moet er "een wondertje" gebeuren om een 'Grexit' te voorkomen. 

  Rutte hoopt nog op Grieks wondertje
  Reactie premier Rutte na het Europese overleg.
 • Meer berichten tonen