NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Geen kruis meer in logo Real Madrid

  In het logo van voetbalclub Real Madrid is een kruis te zien dat symbool staat voor de relatie tussen Real en het Spaanse Koningshuis. Maar door een sponsorcontract met de Nationale Bank van Abu Dhabi is dat in sommige gevallen verleden tijd. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. Het nieuwe logo is bedoeld voor de Arabische wereld, en wordt daarom ook alleen maar gebruikt in de Arabische wereld. 

  Volgens de sportkrant is het christelijke symbool uit het embleem verwijderd om islamitische klanten niet voor het hoofd te stoten. "Het ziet ernaar uit dat de club bereid is een deel van zijn identiteit te veranderen om nieuwe fans voor zich te winnen." 

  Het Real Madrid-logo met kruis (l) en de nieuwe variant (r) NOS
 • I think you are pretty like a horse

  Terwijl moeder achter de computer zit, dicteert haar zoontje een liefdesbrief voor zijn grote liefde. En dat ziet er dan zo uit:

  Tegen het Amerikaanse BuzzFeed vertelt de moeder van Bennet dat Baily niet echt onder de indruk was van de brief, maar dat ze wel graag op Bennet zijn kinderfeestje wilde komen. 

 • Teeven met kerst naar Congo om adoptiekinderen

  Fred Teeven, de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, vliegt met kerstmis naar Congo om te overleggen over 30 geadopteerde Congolese kinderen die niet naar Nederland mogen reizen. 

  In Congo worden hele strenge eisen gesteld aan adoptie, bijvoorbeeld dat het geadopteerde kind alleen bij heteroseksuele stellen terecht mag komen, en dat het stel minstens 5 jaar getrouwd moet zijn. Teeven noemt de situatie in Trouw 'schrijnend'. De dertig geadopteerde Congolese kinderen wachten al meer dan een jaar op hun vertrek naar Nederland.

  Het land heeft heeft vorig jaar september alle adopties opgeschort, uit angst dat kinderen in Nederland niet goed terechtkomen.

 • Het gaat goed met de neushoornverhuizing in Zuid-Afrika

  Door een doek over de ogen te gooien wordt de neushoorn rustig. AFP

  In het Kruger National Park in Zuid-Afrika zijn de eerste 29 neushoorns verhuisd. Met de verhuizing moet worden voorkomen dat stropers de dieren doodschieten. Het park ligt op de grens met Mozambique, waar veel stropers actief zijn. 

  De verhuizing van de 29 dieren is pas het begin: het park wil in totaal 500 neushoorns verplaatsen. 

 • PSV-Feyenoord in 't gedrang door te natte Europa League

  Met grote föhns wordt geprobeerd het veld droog te blazen. NOS

  Gisteren viel de Europa Leaguewedstrijd PSV-Estoril letterlijk in het water, waardoor na de eerste helft werd afgefloten. Door de enorme plassen op het veld zat er niks anders op, alhoewel de Portugese club wel veel ijverige pogingen deed om het veld droog te föhnen.

  De tweede helft van de wedstrijd tegen Estoril wordt vrijdagmiddag om 17.00 in Portugal afgemaakt, en dat heeft gevolgen voor de eredivisiewedstrijd van PSV tegen Feyenoord aanstaande zondag, die om 16.45 in Eindhoven moet worden gespeeld. Door het uitstellen van de tweede helft is PSV nooit meer op tijd in Eindhoven: van de KNVB moet er namelijk 48 uur tussen twee wedstrijden zitten. 

  De KNVB neemt vandaag een beslissing.

 • De lucht in Rotterdam moet schoner

  Rotterdam wil de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. De komende vier jaar wil de stad de uitstoot van roet in het verkeer met bijna de helft terugdringen. Verder moeten auto's van de gemeente minder vervuilend worden. Volgens onderzoekers leven Rotterdammers vanwege de uitstoot gemiddeld één tot drie jaar korter dan de gemiddelde Nederlander. 

  Ook wil het college meer laadpalen in de stad om elektrische auto's op te kunnen laden. 

 • Nieuwe games vol met fouten

  Er is iets opvallends aan de hand in de games-industrie. Vrijwel alle grote games van dit najaar zijn inmiddels op de markt, zodat consumenten ze kunnen kopen vóór kerst en black friday, vandaag in Amerika. Maar de games dit jaar zitten vol fouten.

  Wegvallende gezichten, personages die na een sprong in de lucht blijven hangen of computerspellen die bij het moment van uitkomen zelfs helemaal niet te spelen zijn. De game-industrie staat er al langer om bekend om spellen met grote fouten op de markt te brengen, maar dit jaar maakt de industrie het wel heel bont. Welke spellen zitten dit jaar vol met bugs en glitches? Je leest het hier.

 • Nederlandse voetbalvrouwen naar het WK

  De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich voor de allereerste keer geplaatst voor het WK. Gisteren wonnen ze met 2-1 van Verona in Italië. Zaterdagavond was de thuiswedstrijd in 1-1 geëindigd. Het WK is volgend jaar in Canada.

  De Nederlandse voetbalvrouwen vieren plaatsing voor het WK Pro Shots
 • Vandaag is het nationale actiedag ebola

  In het gebouw voor Beeld en Geluid in Hilversum zit het belpanel klaar Ben Jonkman / NOS

  De nationale actiedag in de strijd tegen ebola is zojuist om zes uur van start gegaan in het gebouw van Beeld en Geluid, in Hilversum. De hele dag is er op radio en televisie aandacht voor de inzamelingsactie van giro 555. Mensen kunnen geld doneren via dat nummer of via telefoonnummer 0800-1112. 

  In het belpanel zitten bekende Nederlanders als Humberto Tan, Froukje de Both en Ron Brandsteder. De presentatie op televisie is in handen van NOS-presentator Rik van de Westelaken.

 • Meer berichten tonen