• Meer vakanties naar de Noordpool

  Martijn Bink / NOS

  Steeds meer toeristen bezoeken Spitsbergen in de Noordelijke ijszee. Jaarlijks komen daar nu 50.000 vakantiegangers: een stijging van 45 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

  Ze gaan vooral naar Spitsbergen om ijsberen en walvissen te bekijken. Het toerisme naar de Noordpool groeit ook doordat vluchten goedkoper worden.

 • Nieuwe arrestatie om vrachtwagendoden in Oostenrijk

  In een vrachtwagen in Oostenrijk werden meer dan zeventig dode vluchtelingen gevonden AFP

  In Hongarije is een vijfde verdachte gearresteerd. Het gaat een Bulgaar, hij wordt verdacht van mensensmokkel. 

  Donderdag werd in Oostenrijk langs een snelweg een vrachtwagen gevonden met daarin 71 dode vluchtelingen, onder wie 4 kinderen. Waarschijnlijk waren ze allemaal gestikt. De vrachtwagen kwam waarschijnlijk uit Hongarije. 

 • Vermiste wandelaar na negen dagen gevonden

  Sierra National Forest Flickr/USFS Region 5/cc by 2.0

  Een vermiste Amerikaanse wandelaar is na negen dagen levend teruggevonden in het Sierra Nevada-gebergte in Californië. Ze had een aantal gebroken botten. De vrouw van 62 kon overleven dankzij het water uit een beekje dat ze na twee dagen kruipen bereikte.

  De hulpverleners hadden de hoop al bijna opgegeven, toen ze toch gevonden werd. De vrouw hoorde mensen praten die op zoek naar haar waren en kon ze waarschuwen door op een fluitje te blazen.

 • Vluchteling gedood bij schietpartij op zee

  Een Brits marineschip bij een vluchtelingenboot op de Middellandse Zee Archieffoto (EPA)

  Bij een vuurgevecht tussen een patrouilleboot en een vluchtelingenboot die het Griekse eiland Simi probeerde te bereiken, is een vluchteling van 17 doodgeschoten. De patrouilleboot probeerde het vluchtelingenschip tegen te houden. De mensensmokkelaars op die boot begonnen daarop te schieten.

  Op de boot zaten ongeveer zestig vluchtelingen. Drie mensensmokkelaars zijn opgepakt.

 • Honkbalsupporter valt van tweede ring

  Honkbalsupporter valt, spelers merken niets
  in de Amerikaanse stad Atlanta is een honkbalsupporter om het leven gekomen na een val van ruim 15 meter.

  Tijdens een honkbalwedstrijd in de Amerikaanse stad Atlanta is een supporter om het leven gekomen na een val van ruim 15 meter. De man van rond de 60 viel van de tweede ring en kwam terecht op een betonnen ondergrond.

  Volgens ooggetuigen was hij op een hek geklommen en verloor hij zijn evenwicht. Op dat moment zaten er zo'n 50.000 toeschouwers in het Turner Field-stadion. De wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de New York Yankees werd niet gestaakt. 

 • Grote betoging in Tokio

  Betoging in Tokio AFP

  In Tokio is een grote demonstratie aan de gang tegen de actievere rol voor het leger, die premier Abe wil. Tienduizenden betogers trekken door de stad; volgens de organisatie zelfs 120.000. Ze vinden dat Japan zijn pacifistische grondwet moet behouden. Daarin staat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat het Japanse leger er alleen is voor zelfverdediging.

 • Duizenden gevangenen in China worden vrijgelaten

  In China worden nog dit jaar duizenden gevangenen vrijgelaten. De president heeft zijn handtekening gezet onder een amnestieverklaring. Die amnestie hangt samen met de aankomende herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

  Volgende week is het zeventig jaar geleden dat het Japanse leger capituleerde, waarmee de oorlog voor China voorbij was.

 • Burgemeester Heidenau bedreigd om vluchtelingenhulp

  Burgemeester Opitz van Heidenau wordt bedreigd AFP

  De burgemeester van de Duitse plaats Heidenau wordt bedreigd door rechts-extremisten omdat hij zich inzet voor vluchtelingen. Zijn vrouw vond een briefje in de bus, waarin werd gedreigd met geweld.

  Het is al dagen onrustig rond de nieuwe asielopvang in Heidenau, met protesten en opstootjes met de politie. 

 • ​België geteisterd door zware zomerstorm

  Overlast door zware onweersbuien de afgelopen uren in België. In de plaats Torhout is zelfs het rampenplan ingesteld, omdat het centrum onder water is gelopen.

  Het onweer hing in de ochtend boven het oosten van Nederland. In Twente is het tot het einde van de ochtend nog onrustig. 

 • Meer berichten tonen