NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Morgen opnieuw hitterooster bij de NS

  Vrijdag rijden opnieuw minder treinen vanwege de hitte. Hoewel de verwachting is dat de temperaturen morgen iets lager zijn dan vandaag, zet de NS op zeven trajecten minder sprinters in.

  In de ochtend is de dienstregeling zoals altijd, maar 's middags gaan er treinen uit. "Door deze maatregel creëren we iets meer lucht in de dienstregeling", zegt de NS. Met die extra lucht moeten onverwachte problemen worden opgevangen

 • Gemeente Den Haag betaalt begrafenis Mitch Henriquez

  De gemeente Den Haag betaalt de begrafenis van de overleden arrestant Mitch Henriquez. De gemeente wil er verder niet over uitweiden, maar zegt dat het besluit in overleg met de familie is genomen.

  De familie probeert nu het lichaam zo snel mogelijk terug te laten brengen naar Aruba. Ook benadrukt de familie dat op dit moment nog geen besluit is genomen over juridische stappen in verband met de dood van Henriquez. 

  Familieleden en vrienden van Mitch hebben bloemen gelegd in het Zuiderpark ANP
 • Tourfeest Utrecht stilgelegd vanwege onweer

  Geen tour-feestjes meer in park Lepelenburg in Utrecht. Alle geplande optredens zijn stopgezet vanwege zwaar onweer en veel regen.

 • Geen kwartfinales voor Rafael Nadal

  Rafael Nadal is opnieuw vroegtijdig uitgeschakeld op Wimbledon. Het onberekenbare tennis-spel van de Duitse Dustin Brown leidde tot zijn nederlaag.

  De Spanjaard werd voor het vierde jaar op rij voor de kwartfinales uitgeschakeld. En al deze nederlagen waren tegen spelers die op de honderdste plaats of lager staan.

  Rafael Nadal wordt voor het vierde jaar op rij voor de kwartfinales uitgeschakeld op Wimbledon AFP

  Dustin Brown staat op nummer 102 op de lijst van beste spelers ter wereld.

  Dustin Brown zorgt met de uitschakeling van Nadal voor de grootste sensatie tot nu toe op Wimbledon AFP
 • Teams Tour de France zijn officieel gepresenteerd

 • 'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken' is de verplichte botox-slogan

  Reclames voor perfecte botox-gezichten worden vanaf deze zomer vergezeld door deze slogan: 'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.'

  Het kabinet wil dat mensen beter geïnformeerd worden over bijvoorbeeld botoxbehandelingen en borstvergrotingen. Dus moeten artsen deze waarschuwende tekst gebruiken bij reclames voor cosmetische ingrepen. Ook wordt de wet zo aangescherpt dat schoonheidsspecialisten geen injecties mogen geven. Risicovolle laserbehandelingen mogen alleen nog worden uitgevoerd door bevoegde artsen en huidtherapeuten.

  Een vrouw krijgt een Botox-injectie AFP
 • Na zomer komt hagel...

 • Tientallen mensen gedood bij aanval Boko Haram

  Strijders van de terreurgroep Boko Haram hebben tientallen mensen gedood bij een aanval op een dorp in Noordoost-Nigeria, melden ooggetuigen. De extremisten vielen het dorp Kuawa vroeg in de avond binnen en richtten er een bloedbad aan.

  Volgens een lid van een lokale verdedigingsmilitie kan het dodental oplopen tot tegen de honderd. Vorige week vielen Boko Haramstrijders eveneens dorpen aan in de provincie Borno, waar de jongste aanval ook plaatsvond. Tientallen mensen kwamen daarbij om het leven. 

 • In vliegende vaart: man rijdt over een helling en belandt op een dak

 • Jaws in het echt: haai valt toerist aan

  De vier meter lange haai probeert de kooi in te komen

  Hard gegil als de gigantische witte haai probeert de kooi binnen te komen. De metalen spijlen kraken onder de tanden, maar houden gelukkig stand.

 • Man die "Jodenzeep" wilde verkopen wordt niet vervolgd

  De man die in februari RIF-zeep op Marktplaats probeerde te verkopen, wordt niet vervolgd. De zeep was geen gewone zeep, maar zou gemaakt zijn van overleden Joden uit concentratiekampen, volgens sommige websites. 

  De zeep wordt dan ook wel betiteld als 'Jodenzeep'. Het Forensisch Instituut heeft onderzoek gedaan naar de vetten in de zeep en vond geen menselijke resten. Ook de tekst die de verzamelaar bij de advertentie had geplaatst vond het OM niet discriminerend of beledigend.

  Screenshot van Marktplaats AFVN
 • IS vernielt historische beelden 'uit Palmyra'

  De terreurgroep Islamitische Staat heeft foto's online gezet waarop ze historische beelden kapot slaan. Ze zeggen dat het om smokkelwaar gaat uit de historische Syrische stad Palmyra, die sinds eind mei in handen is van IS.

  Het lijkt te gaan om authentieke beelden uit de Romeinse ruïnes van Palmyra die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. 

  Twitter
 • Rutte: achterlijke gladiolen in Schilderswijk moeten stoppen

  Premier Rutte wil dat de rellen in de Schilderswijk direct stoppen. De premier noemde het onwerkelijk dat er vernielingen worden aangericht en dat de politie wordt aangevallen. "Ik sta vierkant achter het gezag en achter de burgemeester die hier goed werk doet."

  Het was vannacht voor de derde achtereenvolgende nacht onrustig in de Schilderswijk naar aanleiding van de dood van de Arubaan Henriquez. 

  Rutte vindt de rellen verschrikkelijk
  De premier heeft geen goed woord over voor mensen die zich schuldig maken aan vernielingen.
 • Nog nooit werd er zoveel water gebruikt

  Liters water drinken, het uitgedroogde gras sproeien en zweet afspoelen. Zo is Nederland ineens massaal water aan het gebruiken. Dinsdag leverde het grootste drinkwaterbedrijf in Nederland, Vitens, 1,2 miljard liter water aan zijn klanten. Nooit eerder stroomde er in een dag zoveel water uit de kranen.

  Ook het energieverbruik schiet omhoog. De verwarming blijft weliswaar uit, maar de airco gaat juist aan. De Vastelastenbond berekende dat een weekje de ventilator aan laten staan zo'n 3 euro kost. Airco's verslinden meer energie en zijn dus duurder: dan zit je zo op meer dan 6 euro per dag.

 • Familie Henriquez: Staat is aansprakelijk

  John van der Tol

  De familie van Mitch Henriquez stelt de staat aansprakelijk voor zijn dood. Ze willen onder andere dat de overheid de gemiste inkomsten vergoedt van de familieleden die van Mitch afhankelijk waren, zoals zijn moeder. De eis dat Nederland de begrafenis betaalt, is al ingewilligd. De gemeente Den Haag zorgt dat deze kosten worden vergoed.

 • Twaalf arrestaties Tunesië na terreurdaad

  In Tunesië zijn twaalf mensen aangehouden omdat ze betrokken lijken te zijn met de aanslag van afgelopen vrijdag. Op twee verdachten wordt nog gejaagd. 

  Eerder werden al zeven andere verdachten aangehouden. 

 • Universiteit Maastricht stopt dierproeven met honden

  De Universiteit Maastricht stopt met het gebruik van honden als proefdieren. De protesten tegen de proeven zijn zo fel, dat de universiteit vreest voor de veiligheid van de dieren en hun verzorgers. Vorig jaar tekenden 127.000 mensen een petitie tegen de proeven.

  De universiteit gebruikte de honden om de effectiviteit van pacemakers te onderzoeken. Proeven met andere dieren gaan wel door.

  Deskundigen gaan de voor- en nadelen van de proeven verder afwegen www.freethelabradors.org
 • Tientallen doden bij veerbootongeluk Filipijnen

  Bij de Filipijnen is een veerboot met 173 mensen aan boord gekapseisd. Zeker 36 mensen zijn om het leven gekomen; 19 andere opvarenden worden nog vermist. Het is nog niet duidelijk wat er mis ging, maar jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met veerboten in de Filipijnen. De boten zijn vaak veel te zwaar beladen en in slechte staat.

  Een overlevende van het veerbootingeluk wordt opgevangen in de haven van Ormoc AFP
 • Je 'gratis' telefoon is eigenlijk een lening

  KPN / T-Mobile (bewerking NOS)

  Wie een 'gratis' telefoon krijgt bij een mobiel abonnement, sluit een lening af. Dat werd vorig jaar besloten en daarom moeten daarvoor ook de juiste regels gelden, vindt minister Dijsselbloem van Financiën. Zo komt er binnenkort de boodschap "geld lenen kost geld" bij telefoonabonnementen, en moeten providers kijken of klanten de lasten kunnen betalen.

 • 'Wow, ik heb de verkeerde hendel overgehaald'

  Een onderzoeksrapport van de Taiwanese autoriteiten bevestigt dat de gezagvoerder van het vliegtuig dat in februari neerstortte in Taiwan, vlak voor de crash de enige nog werkende motor heeft uitgezet. De piloot deed dat per ongeluk, blijkt uit de opnames van de cockpit-voicerecorder. "Wow, ik heb de verkeerde hendel overgehaald", zei de 41-jarige Liao Jian-zong. Hij probeerde de motor te herstarten, maar dat lukte niet meer. Daarna zijn de woorden "impact, impact, brace for impact" te horen. 

  Dash-cam beelden van de crash.
  Automobilisten filmden het neerstortende vliegtuig.
 • Nederlandse toeristen in Tunesie komen vandaag naar huis

  Reisorganisaties halen vandaag alle Nederlandse toeristen terug uit Tunesië vanwege het aangescherpte reisadvies na de aanslag van afgelopen vrijdag. Verschillende reisorganisatie sturen samen een vliegtuig om de 275 Nederlanders terug naar Nederland te brengen. Alle toekomstige reizen naar het land zijn geannuleerd.

  Toeristen en Tunesiërs rouwen bij de bloemen die zijn neergelegd voor de slachtoffers van de aanslag ANP
 • Minder treinen vanwege hitte

  Vanaf 10.00 uur rijden er minder treinen vanwege de hitte. De aangepaste dienstregeling, op de trajecten Breukelen-Utrecht-Veenendaal, Rotterdam-Vlaardingen, Rotterdam-Gouda, Den Haag-Gouda, Woerden-Utrecht en Nijmegen-Wijchen, duurt naar verwachting tot 20.00 uur. Op enkele trajecten rijden vanochtend al minder treinen door de hitte. Tussen Amsterdam Centraal en Enkhuizen duurt dat tot 19.00 uur.

  Verslaggever Arno Leblanc ging eerder voor NOS op 3 op pad om te checken hoe ProRail het spoor onderzoekt, als het warm is:

  Zo checkt ProRail het spoor als het heet is
 • ​Warmste nacht ooit in Nederland

  Afgelopen nacht was de warmste nacht die in Nederland ooit is gemeten. Op sommige plaatsen bleef het rond de 24 graden. Het oude record lag op 23,1 graden. Die temperatuur werd in 2012 gemeten in Maastricht. 

  Op sommige plaatsen bleef het vannacht rond de 24 graden Weerplaza.nl
 • 'Stop een lepel in je ondergoed'

  Honderden meisjes in Rotterdam krijgen vandaag een zogenoemde spiekpen. In de pen zit een briefje waarop staat wat zij kunnen doen als zij bang zijn dat ze worden uitgehuwelijkt. Met deze actie start vandaag een campagne van vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom.

  Voorbeeld spiekpen Shirin Musa
 • Meer berichten tonen