NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • IS doodt acht mensen in Samarra

  Terreurgroepering Islamitische Staat heeft een aanslag gepleegd op de Iraakse plaats Samarra. Drie autobommen ontploften, waardoor acht mensen omkwamen. IS bestookt de stad ook met raketten en mortieren en er zijn scherpschutters actief. Bij de aanslag zijn vijftien gewonden gevallen.

 • Luizencampagne brengt probleem in kaart

  Het RIVM is een campagne begonnen om te onderzoeken hoeveel mensen last hebben van hoofdluis. Er is nooit echt onderzoek gedaan naar het probleem, zegt het RIVM. Vanaf vandaag kunnen ouders van kinderen met hoofdluis op een website invullen dat hun kind luizen heeft en hoe ze die bestrijden.

  Controle op hoofdluis ANP
 • 'Terschelling gaf klokkenluider zwijggeld'

  De gemeente Terschelling heeft een klokkenluider 155.000 euro betaald om op te stappen. Dat schrijft de Volkskrant. De accountant werkte voor VVD-interim-burgemeester Rob Bats en zou geweigerd hebben 'linksom en rechtsom' wat vorderingen te wijzigen in het voordeel van de burgemeester. Daarna werd hij met buitengewoon verlof gestuurd.

  Volgens de gemeente Terschelling deed de accountant zijn werk niet goed, maar uit documenten zou blijken dat de zware kritiek richting de interim-burgemeester hem niet in dank werd afgenomen.

 • Batterij opladen door te masturberen

  Over efficiëntie gesproken: Pornhub, de 18+-website, komt met een wel heel speciale oplader: de wankband. Je kunt het zien als een draagbare batterij die je oplaadt door te masturberen. De batterij kun je aansluiten op devices als je telefoon, laptop, camera en tablet. Hoe het precies werkt, zie je hieronder:

  Wankband van Pornhub

  De wankband is nu nog in ontwikkeling, maar hier kun je je alvast inschrijven voor de testversie.

 • Bewoners Krasnokamsk willen dorp 'Poetin' noemen

  De bewoners van het Russische dorpje Krasnokamsk zijn een petitie gestart om hun dorpje 'Poetin' te noemen, schrijft de Guardian. Het dorp wil de overheid dwingen meer te doen aan de slechte leefomstandigheden. Door de nieuwe dorpsnaam hopen ze onder meer schoner water en betere wegen te krijgen. De campagne heeft ook een slogan: 'Geef Poetin schoon water'.

 • Waarom premier Rutte niet alles meer declareert

  Premier Rutte levert al tijden geen bonnetjes meer in. Dat zei hij in een gesprek in Met het Oog op Morgen. Rutte vindt het onnodig dat iedereen kan zien met wie hij een hapje eet of een glas drinkt. 

  "Ik declareer al een paar jaar helemaal niks. Dat is meer omdat we tegenwoordig ieder bonnetje op een website moeten zetten en ik eigenlijk niet vind dat het iemand wat aangaat of ik een glas wijn drink of niet en met wie ik zit te eten", zei hij.

  Premier Rutte bij zijn wekelijkse persconferentie ANP
 • Wereld geschokt door moord Nemtsov

  Wereldleiders hebben geschokt gereageerd op de moord op de Russische oppositie-politicus Nemtsov. Gisteren werd hij in de buurt van het Kremlin doodgeschoten. President Obama veroordeelt de "brute moord" en roept Rusland op de zaak goed te onderzoeken. Ook Eurocommissaris Frans Timmermans reageerde geschokt, net als de Oekraïense president Porosjenko.

 • Meer reuzenpanda's in het wild

  Er leven meer reuzenpanda's in het wild. Volgens het Chinese Staatsbosbeheer zijn er nu 1864, 268 meer dan twaalf jaar geleden. Dat terwijl door bouw van wegen en waterkrachtcentrales en toenemend toerisme het leefgebied van de beesten kleiner wordt. Waarom er dan toch meer zijn: China treedt hard op tegen stropers. Stroop je een panda, dan kun je de doodstraf krijgen.

  Een bijna volwassen panda in Chinees een onderzoekscentrum EPA
 • Meer berichten tonen