• Nederlandse vrouwen naar finale EK volleybal

  De volleybalsters in actie op het EK ANP

  Het Nederlandse vrouwenvolleybalteam staat in de finale van het EK. Ze wonnen de halve finales met 3-0 van Turkije. 

  In 1995 werden ze voor het laatst Europees Kampioen.

 • Artsen zonder Grenzen: geen terroristen in ziekenhuis Kunduz

  De directeur van Artsen zonder Grenzen zegt dat er geen terroristen in het ziekenhuis zaten tijdens het bombardement van vannacht in het Kunduz. 

  Hier bestaat geen enkele aanwijzing voor. Ons team overnachtte juist in het ziekenhuis vanwege de gevechten

  directeur Artsen zonder Grenzen op Twitter

  Eerder vandaag meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken van Afghanistan dat er terroristen aanwezig waren in het ziekenhuis.

 • ‘No Surrender’-lid plast na aanhouding in ophoudkamer

  In Hulst is vannacht een 32-jarige man uit Terneuzen aangehouden wegens agressief gedrag en zware belediging van agenten. Nadat hij niet naar binnen mocht bij een café werd hij agressief en begon agenten te beledigen. Volgens de politie is de man lid van de motorclub No Surrender.

  De politie hield hem aan zette hem in een politiebusje, waarna de man van binnenuit een zijruit intrapt. Bij de fouillering op het bureau vond de politie xtc en cocaïne bij de man. Uit woede plaste de man daarna ook nog in de kamer waar hij werd vastgehouden.

 • Heel Nederland wordt nagebouwd in Minecraft

  Sinds vanmiddag kan iedereen Nederland virtueel indelen met het spel Minecraft. Vandaag start het initiatief van GeoFort in Herwijnen.

  Met de gegevens van het Kadaster en Rijkswaterstaat is heel Nederland toegankelijk. Alle dorpen, steden, wegen, rivieren, huizen en gebouwen. Maar alles is nog grijs en niet afgemaakt.

  Willemijn Simon van Leeuwen, oprichter van het GeoFort

  Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld naar hun eigen huis gaan en dat helemaal inrichten, van binnen en van buiten. 

 • Dodelijk ongeluk op het TT Circuit in Assen

  Vanmorgen is op het TT Circuit in Assen een 60-jarige man uit Woerden verongelukt. De motorrijder schatte een bocht verkeerd in, reed rechtdoor en viel. Onderweg naar het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen. De training werd meteen na het ongeluk stilgelegd en het programma voor de rest van de dag is aangepast. 

 • Uit de kast gekomen priester op non-actief gezet door Vaticaan

  Priester Charamsa met zijn nieuwe partner vlak na zijn bekendmaking EPA

  Het Vaticaan heeft een homoseksuele Poolse priester op non-actief gezet. De 43-jarige Krzysztof Charamsa mag niet meer werken voor de Congregatie voor de Geloofsleer. Ook mag hij geen theologie meer doceren aan de universiteiten van het Vaticaan.

  De 43-jarige priester kwam in een interview met de krant Corriere della Sera uit de kast, in datzelfde artikel noemde hij de opvattingen van het Vaticaan over homoseksualiteit achterhaald.

  Ik wil de kerk en de geloofsgemeenschap laten zien wie ik ben: een homoseksuele priester, gelukkig en trots op mijn identiteit

  Krzysztof Charamsa
 • Gaslek in Elst legt treinverkeer stil

  Marguerite Dokter

  Er is een gaslek bij het treinstation in het Gelderse Elst: volgens netbeheerder Liander lekt het gas uit een ondergrondse leiding. Binnen een straal van een kilometer om het station is de omgeving afgezet. Bewoners kunnen het beste hun ramen en deuren dichthouden en het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen rijdt voorlopig niet.

 • Terroristen in kliniek van Artsen zonder Grenzen

  Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat er in de kliniek van Artsen zonder Grenzen die vannacht is aangevallen, tien tot vijftien terroristen zaten. 

  De terroristen zijn allemaal gedood, maar er zijn ook artsen omgekomen

  woordvoerder ministerie Buitenlandse Zaken

  Bij de aanval kwamen negen medewerkers om en raakten 37 mensen zwaargewond.

 • 15-jarige Australische jongen schiet politiemedewerker dood

  'Ik hoorde vier schoten en toen stilte'
  Een 15-jarige jongen opende gisteren het vuur in de Australische hoofdstad Sydney. Omstanders hoorde verschillende harde knallen. "Vier schoten en toen stilte", vertelt een buurtbewoner.

  Een jongen van 15 heeft gister in het Australische Sydney een politiemedewerker doodgeschoten. Het gaat om een terreuraanslag, maar de precieze beweegredenen zijn nog niet duidelijk. De omgekomen medewerker is waarschijnlijk een willekeurig uitgekozen slachtoffer. De man was geen agent, maar een boekhouder van het korps. 

  Kort daarna kwam de dader zelf om het leven bij een schietpartij met agenten. 

 • Zeker 9 AzG-medewerkers omgekomen bij aanval Kunduz

  Deze week werden er in de kliniek veel patiënten behandeld EPA

  Het dodental van het bombardement op een kliniek van Artsen zonder Grenzen in Afghanistan is opgelopen. Volgens de organisatie zijn er zeker negen medewerkers omgekomen en raakten 37 mensen zwaargewond, onder wie 19 medewerkers. 

  Het kan zijn dat het dodental nog verder oploopt: dertig mensen zijn nog vermist. 

  Toen ik uit mijn kantoor kwam, zag ik dat het ziekenhuis in brand stond. We konden onze dokters, zusters, schoonmaaksters en vrienden niet redden. Ze zijn daar binnen verbrand

  medewerker Artsen zonder Grenzen in The Guardian
 • 'Nederlander kent voorrangsregels en verkeersborden slecht'

  ANP

  Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersborden en voorrangsregels op kruisingen onder Nederlandse weggebruikers. Dat blijkt uit een opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Ruim 40 procent van de vragen werd fout beantwoord.

  Het afgelopen half jaar deden meer dan 180.000 mensen de online opfriscursusvan de verkeersorganisatie. "Het hoge percentage foute antwoorden bevestigt dat opfrissen absoluut nodig is", staat op de site

 • Geen Nederlandse medewerkers AzG in Kunduz

  Rolinda Montsma

  In de door een bombardement getroffen kliniek van Artsen zonder Grenzen in het Afghaanse Kunduz werken geen Nederlanders. Dat meldt een woordvoerster van de hulporganisatie. Zeker drie medewerkers van Artsen zonder Grenzen kwamen om door explosies bij het ziekenhuis. Er zijn ook gewonden en vermisten. 

  De bombardementen zijn mogelijk "bijkomende schade" van een Amerikaanse aanval, zei een woordvoerder van het Amerikaanse leger.

 • PvdA wil werkweek van vier dagen

  PvdA-vice-fractievoorzitter Martijn van Dam zegt dat vier dagen in de week werken de nieuwe standaard moet worden: "Zo houden mensen een dag extra vrij voor andere belangrijke zaken." Het zou volgens hem met een 36-urige werkweek (vier dagen van 9 uur) mogelijk moeten zijn om minimaal het minimumloon te verdienen.

  Het is overigens geen verplichting, werknemers mogen er nog steeds voor kiezen om vijf dagen te werken, zegt Van Dam.

  Bijna niemand wil alleen maar werken en verder nergens tijd voor hebben. Die ratrace waar je maar niet uitkomt.

  Martijn van Dam - in het Algemeen Dagblad
 • Vier grote FIFA-sponsoren willen dat Blatter aftreedt

  Sepp Blatter in augustus bij het Sepp Blatter Voetbaltoernooi in het Zwitserse Ulrichen EPA

  McDonald’s, Coca-Cola, Budweiser en Visa willen allemaal dat er een groot hervormingsproces plaatsvindt bij FIFA en volgens de vier sponsoren is dit alleen mogelijk als Blatter aftreedt. Alleen op deze manier is een duurzame en onafhankelijk benadering van het hervormingsproces mogelijk zeggen ze.

  Blatter reageert via zijn advocaat dat hij niet van plan is om op korte termijn te stappen. 

 • Google Street View trekt de Nederlandse natuur in

  Het team van Google komt aan op Griend Pauline Broekema / NOS

  Nog even en je kunt via Google Street View genieten van 25 gebieden van Natuurmonumenten in Nederland. Eerder heeft Google al de Grand Canyon, de Galapagos-eilanden en Antarctica in beeld gebracht. Nu is als eerste van het nieuwe project Griend aan de beurt, een klein ontoegankelijk eilandje bij de Waddenzee. 

  Google en Natuurmonumenten hopen dat door deze samenwerking mensen de plekken ook in het echt gaan bekijken. 

 • Meer berichten tonen