NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Ook vanavond glad op de wegen

  Drukke avondspits in Arnhem Omroep Gelderland

  Ook vanavond kunnen de wegen glad zijn, waarschuwt het KNMI. Aan het begin van de avond trekken opnieuw winterse buien over het land, vanuit het noordwesten. Vooral in het oosten wordt gladheid verwacht.

 • Ter info

 • Bon voor John

  Dan mag je presidentskandidaat zijn geweest, de wet geldt voor iedereen. Dat ondervond ook John Kerry, die het vertikte de stoep voor zijn huis sneeuwvrij te maken. De reden - hij was met Obama in Saudi-Arabië voor de begrafenis van koning Abdullah - deed er niet toe. Op zijn mat lag bij terugkomst een boete van 50 dollar.

  EPA
 • Vier terreurverdachten opgepakt in België

  In België zijn vier terreurverdachten opgepakt. In 7 steden werden 22 huizen doorzocht.

  Bij de huiszoekingen zijn geen wapens of explosieven gevonden. Justitie in België zegt dat de huiszoekingen niets te maken hebben met de opgerolde terreurcel van Verviers of de aanslagen in Parijs.

 • Tarik Z. handelde alleen

  De 19-jarige verdachte uit Pijnacker, die gisteravond zendtijd eiste van de NOS en daarbij een beveiliger gijzelde, heeft verklaard alleen gehandeld te hebben. Dat deed hij na verhoor door de politie.

  Tarik Z. geeft zich over ANP

  Gisteravond zei hij nog onderdeel te zijn van een hackerscollectief en sprak hij over een op handen zijnde cyberaanval. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn.

 • Waarom een Amerikaanse bibliotheek viral ging

  De bibliotheek van de Oregon State University is viral gegaan, doordat een 19-jarige studente het gebouw als decor gebruikte voor een pornovideo. In een video van 17 minuten stript de studente en masturbeert ze. En die video is op Pornhub.com beland. Voor de video offline is gehaald, werd hij 260.000 keer bekeken. 

  De studente is niet opgepakt, maar moet wel voor een rechter verschijnen. Volgens verschillende Amerikaanse media hangt haar een boete van 6000 dollar boven het hoofd en kan ze maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen.

 • Gratis reizen door fout NS

  Voor tienduizenden treinreizigers is het een eitje om gratis te reizen met de NS. Dat heeft het Financieele Dagblad ontdekt. Gratis reizen buiten het traject blijkt vrij eenvoudig. Als er voldoende saldo staat op de kaart en de gebruiker in- en uitcheckt, dan wordt er niets afgeschreven van de chipkaart. Conducteurs zien bij controle dat de Jaartrajectkaart voldoende saldo bevat en dat er is ingecheckt.

 • Gevonden lichamen zijn van opvarenden kotter

  De twee lichamen die gisteren zijn gevonden voor de Franse kust zijn inderdaad van opvarenden van de gezonken boot in het Kanaal. Volgens de Kustwacht gaat het om een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg. Een man van 29 uit Urk en een Portugees van 48 worden nog altijd vermist. 

  De kotter op een archieffoto in de haven van IJmuiden

  Woensdagmiddag was er voor het laatst contact met het vissersschip, de Z-85 Morgenster. De zoektocht naar de laatste twee opvarenden werd afgelopen avond na zonsondergang gestaakt. Bij daglicht wordt de zoektocht hervat.

 • Krantenkoppen: Journaal gekaapt

  "Journaal gekaapt" staat er groot op de voorpagina's van de kranten vanmorgen, met een beeld van de man die gisteren een tv-studio van de NOS binnendrong.

  De kranten van vanmorgen NOS
 • Wapen van gijzelnemer bij NOS was nep

  Een man van 19 heeft gisteren de programmering van de NPO verstoord. Tarik Z. liep met een wapen - dat rond 00.00 uur nep bleek - naar binnen bij het gebouw van de NOS, gijzelde een beveiliger en eiste zendtijd in het Journaal. Om 20.10 uur werd Z. overmeesterd door de politie. De uiterst kalme beveiliger had hem al die tijd bezig gehouden in een lege studio. Doordat een schakeltechnicus van de NOS adequaat handelde, werd de hele situatie gefilmd.

  Arrestatie in Studio
  Het moment van de aanhouding van de verdachte in de studio.

  Als je vanochtend met je auto het Mediapark op wilde komen, moest je je legitimeren bij agenten die bij de verschillende ingangen postten. Ronald Giphart, te gast bij Giel op 3FM, moest ook aantonen dat hij daar daadwerkelijk werd verwacht.

 • Verkeer heeft opnieuw last van winterweer

  Voor de tweede achtereenvolgende dag lijkt het winterweer te gaan zorgen voor problemen op de weg. De ANWB waarschuwt alvast:

  In het hele land geldt sinds 02.00 uur code geel vanwege die gladheid. Die waarschuwing voor gevaarlijk weer wordt waarschijnlijk rond 10.00 uur weer ingetrokken.

 • Wat gebeurde er nadat de IS-deadline was verstreken?

  De deadline die IS zou hebben voor een gevangenenruil is verstreken. Het is alleen niet duidelijk of de gijzelaars van IS waarvoor die deadline was gesteld, nog in leven zijn. In een audio-boodschap die zou zijn geplaatst door IS werd gezegd dat de Jordaanse piloot Muath al-Kaseasbeh wordt gedood als Jordanië de terroriste Sajida al-Rishawi niet voor zonsondergang gisteren zou vrijlaten bij de grens met Turkije.

  Islamitische Staat zou de Jordaan straaljagerpiloot willen ruilen tegen terroriste Sajida al-Rishawi EPA
 • Meer berichten tonen