NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Van Doorne heroverweegt advertentie

  Advocatenkantoor Van Doorne heroverweegt volgens De Telegraaf hun advertentie. Welke? Deze:

  Een knipoog, volgens een intranetbericht van het bedrijf (dat je hier kan lezen). Die niet helemaal goed viel bij veel mensen, waardoor het bedrijf de advertentie nu heroverweegt. 

  Veel mensen vonden het maar een rare reclame. Fokke & Sukke maakte er zelfs een parodie op:

  Van Doorne roept verder volgens het intranetbericht medewerkers op geen eigen parodieën op de advertentie te verspreiden.

 • E-mails van Hillary Clinton openbaar

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bijna 300 e-mails openbaar gemaakt van Hillary Clinton die zij verstuurd of ontvangen heeft als minister van Buitenlandse Zaken. Dat gebeurt omdat Clinton als minister ook haar privé-adres gebruikte om over gevoelige informatie te mailen. Die mail ging niet over beveiligde servers.

  De Republikeinen zijn benieuwd naar haar e-mailverkeer via dat privé-adres, vooral in verband met de aanval in 2012 op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in Libië. Volgens het ministerie komt er door de mails daarover geen nieuwe informatie aan het licht. 

 • Afscheid Rick Nieman bij RTL Nieuws

  Na bijna 20 jaar neemt nieuwslezer Rick Niemand bij RTL afscheid van de zender. 

 • 'Russische vrouw schiet zich zelf door het hoofd bij selfie'

  Een Russische vrouw heeft zichzelf door het hoofd geschoten toen ze een selfie wilde maken met een pistool. Dat schrijven Russische persbureau's. Volgens de Russische politie vond de vrouw een pistool dat een beveiliger had achtergelaten op haar kantoor. Met in haar ene hand haar telefoon en de andere hand het pistool wilde ze een foto maken, maar ze drukte per ongeluk de verkeerde af.

  De vrouw leeft nog wel. Ze ligt in het ziekenhuis en haar situatie is volgens de politie "ernstig".  

 • Dansen op de begraafplaats

  Er wordt vanavond gewoon gedanst tussen de graven op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar. Een man had een kort geding aangespannen, omdat er vier dansvoorstelling zijn gepland in de buurt van de plek waar zijn vrouw ligt begraven. 

  Een rechter heeft nu besloten dat de voorstelling mag doorgaan, omdat het geen uitbundige gebeuren is. De choreograaf zegt dat er rekening wordt gehouden met mensen die het vervelend vinden.

 • Alarm in Limburg over motorclubs

  Grote zorgen bij de burgemeesters in Limburg over de motorclubs in de provincie. De afgelopen tijd waren er verschillende incidenten waar de clubs bij betrokken waren, zoals bedreigingen en schietpartijen. Gisteren viel er nog een dode bij een schietpartij.

  Burgemeester Onno Hoes van Maastricht zegt dat duidelijk moet worden dat georganiseerde criminele motorbendes niet welkom zijn in de provincie. Mensen moeten normaal kunnen wonen en werken, zonder bedreigingen van motorbendes en criminele groepen, vindt hij.

  Hells Angels rijden door het centrum van Sittard ANP
 • Omrekentool voor IBAN-nummers komt terug

  Gelukkig, we hoeven nog steeds niet de 18 tekens van ons IBAN-rekeningnummer uit ons hoofd te leren, want de omrekentool op OveropIBAN.nl komt terug. Op 1 april stopten banken met de service omdat het te veel geld zou kosten, maar volgens een woordvoerder van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer was er nog veel vraag naar de service. 

  Er bestaan wel andere sites met zo'n zelfde tool, maar volgens Betaalvereniging Nederland is er geen garantie dat die betrouwbaar zijn.

  Er komt toch weer een omnummerdienst ANP
 • Toch degraderen na een 6-0 voorsprong

  Dit overkwam de voetballers van amateurclub SDC'12 uit het Overijsselse Denekamp in de strijd om promotie en degradatie in de tweede klasse van het amateurvoetbal. De eerste wedstrijd tegen Columbia uit Apeldoorn wonnen ze thuis met 6-0. Dan is de terugwedstrijd een formaliteit, zou je denken.

  Niet dus. Na een wedstrijd met twee rode kaarten scoorde Columbia in de laatste minuut van de officiële speeltijd de 6-0. En in de verlenging werd het 8-0 voor Columbia, waardoor SDC'12 alsnog naar de derde klasse degradeerde.

 • Zelfmoordaanslag in Saudische moskee

  Bij een zelfmoordaanslag in een sjiitische moskee in Saudi-Arabië zijn volgens een getuige zeker dertig doden gevallen en een onbekend aantal mensen gewond geraakt. Tijdens de aanslag waren er zo'n 150 mensen in de moskee aanwezig voor het vrijdaggebed. Het is de eerste keer dat in het overwegend soennitische Saudi-Arabië een sjiitische moskee het doelwit van een aanslag is.

  De aanslag is nog niet opgeëist.

  Een gewonde moskeebezoeker krijgt hulp EPA
 • ABN Amro mag in delen naar de beurs

  ABN Amro mag van het kabinet in delen naar de beurs. De bank was tot nu toe eigendom van de staat. 

  Eerder werd een beursgang nog uitgesteld omdat er commotie was over de salarisverhogingen aan de top.

  ABN mag in delen naar de beurs ANP
 • Amnesty: marteling op grote schaal in Oekraïne

  "Overweldigend nieuw bewijs dat gevangenen worden gemarteld en gedood in het conflict", schrijft Amnesty International vandaag over het conflict in Oost-Oekraïne. Amnesty interviewde 33 voormalig gevangenen: 17 van hem waren opgesloten door de separatisten, de andere 16 door pro-Oekraïense militairen en politie-eenheden.

  32 van de 33 geïnterviewde vertellen over ernstige mishandelingen, vooral tijdens de eerste dagen van hun gevangenschap. Lees het hele rapport hier.

 • Londense taxichauffeur krijgt levenslang voor bermbommen

  Een taxichauffeur is veroordeeld tot levenslang voor de moord op een Amerikaanse militair. De 38-jarige Anis Abid Sardar maakte bermbommen. Een van zijn bermbommen ontplofte in 2007 onder het gepantserde voertuig van de 34-jarige militair Randy Johnson.

  Anis Abid Sardar AFP

  Twee maanden na de aanslag was Sardar terug in Londen. Zeven jaar later werd hij opgepakt, toen de FBI zijn vingerafdrukken op twee explosieven vond.

 • Eiffeltoren dicht om zakkenrollers

  Sinds vanochtend half 10 is de Eiffeltoren dicht, omdat er volgens het personeel te veel zakkenrollers rondlopen. Werknemers van de publiekstrekker willen dat het management van de Eiffeltoren zorgt dat de overlast van zakkenrollers ophoudt. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Eiffeltoren zegt het "jammer te vinden dat bezoekers worden gestraft".

 • Vergadering Sociaal-Economische Raad verstoord

  Jongerenbeweging Young and United verstoorde vanochtend een vergadering van de Sociaal-Economische Raad.Tientallen jongeren deden mee aan de actie: ze willen een hoger minimumloon en meer vaste banen voor jongeren.

  De voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW kreeg een grote pamper uitgereikt. Volgens Young and United worden bedrijven 'gepamperd' doordat ze minder loon aan jongeren hoeven te betalen.

 • Hack datingsite: gegevens van 3,5 miljoen gebruikers openbaar

  Gegevens van ruim 3,5 miljoen gebruikers van datingsite Adult Friend Finder zijn gehackt, omdat het bedrijf volgens de hacker een vriend 248.000 dollar verschuldigd is. Onder andere gegevens als mail- en IP-adressen, maar ook seksuele voorkeuren en wie er op zoek zijn naar buitenechtelijke relaties staan openbaar.

  Het bedrijf FriendFinder Networks onderzoekt samen met juridische instanties de zaak.

 • Groningers willen liever geld dan dat de schade wordt hersteld

  Zeventig procent van de Groningers die schade hebben opgelopen door een aardbeving wil liever geld dan dat de schade wordt hersteld. Centrum Veilig Wonen, de officiële schadehersteller, waarschuwt dat deze mensen bij nieuwe schade in de problemen kunnen komen, omdat het dan onduidelijk is of de oude schade al is gerepareerd.

  Het is niet bekend hoe vaak mensen het geld gebruiken voor herstel en hoe vaak voor iets anders.

  Twee inwoners van Leermans inspecteren de schade na een eerdere aardbeving ANP
 • Onderzoek naar reusachtig micro-universum

  Bij het grootste onderzoek naar plankton ooit zijn 150.000 eencellige planten en dieren gevonden. Ook vonden wetenschappers, 35.000 soorten bacteriën en 5000 virussen in het grootste ecosysteem ter wereld, onze oceanen.

  Wetenschappers vinden dit onderzoek belangrijk omdat plankton de basis vormt van de voedselketen van de oceaan en omdat deze organismen ongeveer de helft van onze zuurstof produceren. Zo'n 90 procent van alle levende wezens in de oceaan bestaat uit plankton.

  Onthulling van een wereld die te klein is om met het blote oog te zien Tara Oceans
 • Supermarktketen Jumbo roept maaltijdsalades met rauwe kip terug

  Supermarktketen Jumbo roept alle maaltijdsalades Italiaanse Kip terug. Door een productiefout is er rauwe kip in terechtgekomen en dat een broedplaats is voor de gevaarlijke bacterie salmonella. Volgens Jumbo kun je andere varianten maaltijdsalades wel gewoon eten.

  Jumbo waarschuwt in advertenties voor de rauwe kip NOS
 • Koning reageert op 'Fuck de koning'

  Koning Willem-Alexander heeft een persoonlijke mening, maar kan die niet zomaar uitdragen. Dat zei hij tegen Amerikaanse journalisten toen hij werd gevraagd naar de majesteitsschennisdiscussie. Hij voegde daaraan toe dat hij het debat volgt en zal accepteren wat eruit komt. De koning zei het vooral lastig te vinden om een balans te vinden tussen de verantwoordelijkheden, en beperkingen van het koningschap.

 • Kanker zaait makkelijker uit

  Kankercellen zaaien zich gemakkelijker uit dan gedacht. Uitzaaiende, agressieve cellen kunnen eigenschappen overdragen op rustige kankercellen die vervolgens ook agressief worden. Dat schrijven onderzoekers van het Hubrecht Instituut in Utrecht in het vakblad Cell. Tot nu toe werd gedacht dat kankercellen zich alleen kunnen uitzaaien als ze bepaalde DNA-schade hebben. Uit het Utrechtse onderzoek blijkt dat rustige cellen agressief gedrag van andere cellen kunnen kopiëren zonder zelf die DNA-schade op te lopen.

  Een radioloog onderzoekt röntgenfoto's ANP
 • Ieren mogen naar de stembus

  Ruim drie miljoen Ieren kunnen vandaag naar de stembus voor een referendum over het homohuwelijk. En dat is een unicum: Ierland kan het eerste land worden dat het homohuwelijk via een referendum legaliseert. Lange tijd was het conservatieve en katholieke Ierland sterk tegen homoseksualiteit gekant. Tot 1993 was het er zelfs strafbaar. Nu zijn onder meer de regering en de meeste politieke partijen vóór het homohuwelijk. De stembussen in Ierland openen om 7 uur lokale tijd - dat is 8 uur onze tijd. Morgenochtend begint het tellen van de stemmen.

 • Wilders in IS-magazine

  Geert Wilders wordt genoemd in de nieuwe editie van het internettijdschrift van terreurgroep Islamitische Staat. In het voorwoord staat een foto van de PVV-leider met het onderschrift: "een kruisvaarder die de profeet bespotte". Het voorwoord gaat over de aanslag van begin deze maand in Texas. Twee mannen openden toen het vuur op een bijeenkomst over spotprenten van de profeet Mohammed. Wilders was een van de sprekers, hij was net weg toen de mannen aankwamen. IS heeft de verantwoordelijkheid voor die aanslag opgeeist.

  Wilders tijdens een toespraak in Washington ANP
 • Meer berichten tonen