• Politie nam in 2,5 jaar 24.000 vuurwapens in beslag

  De politie maakt zich enorme zorgen om het aantal vuurwapens dat de afgelopen 2,5 jaar in beslag is genomen. Uit cijfers die de NOS opvroeg bij de politie, blijkt dat er in die tijd 24.000 wapens in beslag zijn genomen. De politie verwacht dat daar voor het einde van dit jaar nog ruim 2500 vuurwapens bij komen.

  De meeste wapens werden in beslag genomen in Amsterdam. Daarna volgen Limburg en Rotterdam. 

  NOS
 • Ajax-supporters opgepakt bij De Toekomst

  Op Ajax-complex De Toekomst zijn ruim honderd Ajax-supporters aangehouden. Ze verstoorden een besloten bijeenkomst. Toen ze werd gevraagd om weg te gaan, deden ze dat nog steeds niet. Vervolgens werd de ME ingezet en de supporters geboeid afgevoerd. 

  De supporters zijn boos omdat ze al maanden geen supportershome hebben. Met de 'bezettingsactie' wilden ze hun woede uiten.

  Het eerder dit jaar verwoeste supportershome naast de Arena ANP
 • Aanrijding motoragent A15 was geen opzet

  De vrachtwagenchauffeur die donderdag een motoragent aanreed, wordt niet verdacht van poging tot doodslag. De agent ging bij het ongeval hard onderuit en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het OM heeft onder andere gesproken met getuigen. 

  De officier van justitie heeft ook beelden van een automobilist bekeken die met een dashcam het ongeluk heeft gefilmd. Daaruit blijkt dat de vrachtwagenchauffeur de agent niet opzettelijk heeft aangereden

  Hulpverleners bij de gewonden motorrijder van de politie Willem Duivestein
 • Assad: militaire actie Rusland en Iran nodig

  Een militaire coalitie van Syrië, Irak, Iran en Rusland is noodzakelijk om terreurgroep Islamitische Staat effectief te kunnen bestrijden. Dat zei de Syrische president Assad in een interview op de Iraanse televisie. "Die coalitie moet zegevieren, anders dreigt Syrië vernietigd te worden. En als dat gebeurt, zal op termijn de hele regio worden verwoest."

  De luchtaanvallen van de door Amerika geleide coalitie op doelen van Islamitische Staat in Syrië en Irak maken de terreurgroep alleen maar sterker, zei Assad. "Dat werkt contraproductief. De westerse samenzwering tegen Syrië is daarom een mislukking." 

  Assad EPA
 • KNMI trekt code geel weer in

  Het KNMI heeft de code geel weer ingetrokken. In vrijwel het hele land was vanmorgen door dikke mist code geel actief. Vooral het verkeer had er last van. Inmiddels is het overal opgeklaard. Het luchtverkeer van en naar Schiphol heeft nog wel last van de mist van vanmorgen. Veel vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.

  Ook op de A10 ondervond het verkeer hinder van de mist NOS
 • Junkie XL maakt de muziek voor Deadpool

  Junkie XL gaat de muziek maken voor film Deadpool. Dat laat hij via Twitter weten. Deadpool is een film over de gelijknamige superheld van Marvel Comics. De film komt begin 2016 uit. 

 • Site NOS geplaagd door DDoS-aanval

  De website en apps van de NOS waren vanmorgen ongeveer anderhalf uur slecht bereikbaar door een DDoS-aanval. Een woordvoerder van de NOS zegt dat er enkele systemen zijn aangepast, waardoor de site weer bereikbaar is.

  Bij een DDoS-aanval wordt een netwerk van gehackte computers gebruikt om een website te overbelasten. Wie er achter zo'n aanval zit, is moeilijk te achterhalen.

  NOS
 • Herstel van schade in Zuid-Frankrijk kan nog weken duren

  Er is veel schade na de overstromingen in Zuid-Frankrijk AFP

  Het kan nog weken duren, voordat de schade is hersteld die is ontstaan door de overstromingen in Zuid-Frankrijk. De modderstromen hebben veel materiële schade aangericht, zegt correspondent Ron Linker. "In de straten zijn auto's meegesleurd, er zijn bomen omgewaaid en talloze huizen zijn beschadigd geraakt."

  Het dodental is inmiddels opgelopen tot zestien.

 • Bangladesh verscherpt beveiliging van buitenlanders

  Bangladesh verscherpt de veiligheidsmaatregelen voor buitenlandse burgers en diplomaten. Dat komt door twee aanslagen op buitenlanders deze week.

  Gister werd een Japanner door drie gemaskerde mannen doodgeschoten. Eerder deze week werd een Italiaan die voor de Nederlandse hulporganisatie ICCO werkt op ongeveer dezelfde manier om het leven gebracht. Beide aanslagen zijn opgeëist door IS. 

  De plek waar de Japanner werd doodgeschoten AFP
 • Vogelkenners gaan spotten in het Rijksmuseum

  Zo'n 45 vogelkenners gaan vandaag op een ongebruikelijke plek vogels spotten: het Rijksmuseum. Ze gaan achter de computer vogels die op schilderijen staan, proberen te herkennen. Bij veel schilderijen is het namelijk onbekend welke vogels er nou precies op staan.

  Met een speciaal computerprogramma kunnen de spotters vogels taggen, net zoals dat op Facebook gaat. 

  Op veel schilderijens staan onbekende vogels Rijksmuseum
 • Mogelijk hele dag vertragingen op Schiphol

  Vertragingen op Schiphol gaan mogelijke de hele dag duren, zo vertelt een woordvoerder. De vertragingen komen door de dichte mist. Op het vliegveld zijn op dit moment honderden reizigers gestrand. Voor de laatste actuele vertrektijden check je Schiphol.nl.

 • Vluchten Schiphol vertraagd

  Schiphol NOS

  Veel vluchten op Schiphol zijn vertraagd of geannuleerd door de dichte mist. Mocht je vandaag gaan vliegen, dan adviseert Schiphol de actuele vertrektijden in de gaten te houden via Schiphol.nl. Je kan ook contact opnemen met de vliegmaatschappij voor de laatste informatie. 

 • Code geel vanwege dichte mist

  Het KNMI heeft in bijna het hele land code geel afgekondigd. Dat komt omdat er een dichte mist hangt. Op sommige plekken kunnen mensen minder dan 200 meter ver kijken. Maar het kan nog erger: mensen in onder andere Rotterdam zeggen niet verder dan 30 meter te kunnen kijken.

  NOS
 • Schutter Oregon pleegde zelfmoord

  De man die in de Amerikaanse staat Oregon negen mensen doodschoot op een school, pleegde zelfmoord voor de politie hem kon arresteren. Eerder werd gezegd dat hij in een vuurgevecht met de politie was gedood. Over zijn motief is nog niets bekend. Volgens getuigen van het drama had hij het gemunt op christenen.

  AFP
 • Obama condoleert nabestaanden bombardement Kunduz

  President Obama heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement op de kliniek van Artsen zonder Grenzen in Kunduz, in Noord-Afghanistan. Daarbij kwamen negentien mensen om het leven. Obama noemt de aanval een tragische gebeurtenis en zegt dat een grootschalig onderzoek is opgestart.

 • Meer berichten tonen