• Zeehond in Utrechtse gracht

  Een zeehond besloot een paar baantjes te trekken in de Oudegracht in Utrecht. De politie heeft het dier uit het water gehaald en zeehondencrèche Pieterburen ingeschakeld. Het is nog een raadsel hoe de zeehond daar terecht is gekomen.

 • Daarom ging ijsbeer Knut dood

  Knut vierde in 2008 zijn tweede verjaardag EPA

  Ruim vier jaar na de dood van de beroemde, Duitse ijsbeer Knut hebben wetenschappers ontdekt waaraan het dier is overleden. Volgens een team van Duitse onderzoekers leed Knut aan een auto-immuunziekte en wel aan een variant die eerder alleen bij mensen is vastgesteld.

  Knut zakte in 2011 in elkaar in de dierentuin van Berlijn, terwijl tientallen mensen naar hem stonden te kijken. Hij viel in het water en verdronk. Uit sectie bleek later dat hij in elkaar was gezakt door een zwelling in zijn hersenen, maar het bleef altijd onduidelijk waardoor die was ontstaan.

 • Donald Trump: ik heb geen toupet

  Er gaat geen dag voorbij zonder dat Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump met een opmerkelijke actie het nieuws haalt. Vandaag vroeg hij een vrouw in het publiek om aan zijn haar te trekken. In The New York Times stond namelijk dat hij een toupet draagt.

 • Rechthoeken mogen ook op Instagram

  Het Instagramaccount van NOS op 3Instagram/NOSop3

  "De tirannie van het vierkant is voorbij", schrijft Wired: op Instagram mag je voortaan ook andere formaat foto's uploaden. De vierkante foto is het handelsmerk van Instagram, maar ook een frustratie voor veel gebruikers die sommige foto's niet mooi kunnen afsnijden.

  Alle foto's komen nog wel in hetzelfde formaat langs, maar dan - als het niet om een vierkant gaat - met zwarte randen aan de zijkant.

 • Boot met vluchtelingen slaat om

  Voor de kust van Libië is een boot met vluchtelingen gezonken, mogelijk met veel mensen erin. Sommige opvarenden zouden in een afgesloten ruim hebben gezeten toen de boot omsloeg. Zo'n honderd vluchtelingen zouden de reis wel hebben overleefd.

 • Nickelodeon komt met ongeschminkte pieten

  Op de kinderzender Nickelodeon zullen dit jaar ongeschminkte pieten te zien zijn in hun nieuwe dagelijkse sinterklaasserie 'Op Weg Naar Pakjesavond - Sint Vermist!' Volgens de marketingafdeling van de zender blijft "piet gewoon zichzelf: grappig, slim en onhandig en draagt hij gewoon zijn eigen kostuum. Het enige verschil is dat hij zijn eigen huidskleur laat zien".

  De zender wil met hun keuze verder geen voorbeeld stellen.

 • Man Bijt Hond verdwijnt na 16 jaar van de buis

  Het hing al enige tijd in de lucht, en nu is het officieel: het televisieprogramma Man Bijt Hond verdwijnt van de buis. Op 2 oktober zal na zestien jaar de laatste aflevering te zien zijn.

 • Usain Bolt omver gereden door cameraman op segway

  Dit gebeurde dus vlak na de gewonnen race van Usain Bolt:

 • Walmart stopt met verkoop van aanvalsgeweren

  Ze lagen daar gewoon in de etalages van Walmart-winkels in Amerika: militaire semi-automatische aanvalsgeweren, te koop voor iedereen met een vergunning. Maar gisteren kondigde de Amerikaanse winkelketen aan te stoppen met het verkopen van deze geweren,.

  Dit doen ze overigens niet in het kader van de schietpartij in Virginia van gisteren, het besluit was al eerder genomen en heeft niet te maken met de toenemende kritiek op het wapenbeleid in de VS. Zelf zeggen ze dat er simpelweg niet genoeg vraag is naar deze type geweren.

  Protest tegen verkoop aanvalsgeweren in Walmart flickr | SumOfUs (CC BY 2.0)
 • Hockeymannen bereiken EK-finale

  De Nederlandse hockeymannen hebben in Londen de finale van het EK bereikt. In de halve finales won Oranje met 1-0 van Ierland.

  Jeroen Hertzberger scoorde de enige treffer EPA
 • Dode man op de vluchtstrook A73 bij Roermond

  De dode man op de vluchtstrook langs de A73 Track '88

  Op de vluchtstrook langs de snelweg A73 bij Roermond is een dode man gevonden. De politie heeft de nabije Roertunnel afgesloten. Ook is de A73 in noordelijke richting vanaf de afrit Herten dicht. Op de weg staat daardoor een lange file.

  Het is nog niet bekend wie de man was en hoe hij om het leven is gekomen. Het kan zijn dat er een verband is met een schietpartij in de buurt van Roermond.

 • Bolt doet het weer

  Usain Bolt is tijdens dit WK atletiek wederom de allersnelste man ter wereld. Na de 100 meter won het sprintkanon nu met overmacht de 200 meter:

  Bolt verslaat Gatlin op de 200 meter
  Beelden van de finale van de 200 meter bij de mannen op de WK atletiek in Peking.
 • Recensent resenseert Ikea-catalogus

  Deze Duitse literair recensent Hellmuth Karasek pakt het zeer professioneel aan en is zeker niet mild in zijn commentaar. "De personages hebben moeite om zich te onderscheiden van het meubilair."

 • Nijntje in het Rijksmuseum

  In het Rijksmuseum opent vandaag een tentoonstelling over Dick Bruna en zijn beroemdste werk: Nijntje. Maar het museum wil nog veel meer van Bruna laten zien dan alleen het konijntje: "We willen ook laten zien hoe hij is geïnspireerd door de Franse avant-garde, door grote meesters als Henri Matisse, Fernand Léger en Bart van der Leck", zegt de conservator.

  Nijntje in het Rijks
  Nijntje in het Rijks

  De tentoonstelling is tot en met 15 november 2015 te zien in het Rijksmuseum.

 • 'Er komt geen McWhopper'

  In een opmerkelijke marketingcampagne deed Burger King een verzoek aan concurrent McDonalds om voor een dagje vrede te sluiten. In het kader van de internationale dag van de Vrede op 21 september hoopte Burger King om voor een dagje samen de zogenaamde McWhopper te kunnen verkopen. 

  Alleen wil McDonalds hier niets van weten. "Onze concurrentiestrijd moet je niet vergelijken met een oorlog en al het leed dat daarmee wordt veroorzaakt", schrijven ze in een reactie. En of Burger King volgende keer eerst even wil bellen.

 • Meer berichten tonen