• Geen nieuwe Russische spelers in Turks voetbal

  Russische voetbalclubs mogen tijdens de aankomende transferperiode geen Turkse spelers contracteren. Het verbod van het ministerie is een reactie op het neerschieten van een Russisch toestel bij de Turks-Syrische grens. Daarbij kwam een piloot om het leven.

  Turkse voetballers die al in Rusland spelen, mogen hun contract uitdienen.

 • Gordon zingt niet meer

  Van Gordon hoef je geen nieuwe muziek meer te verwachten. De zanger geeft volgend jaar november twee afscheidsconcerten en stopt daarna met zingen. "Het is een mooie tijd geweest, een einde van een tijdperk", is te lezen op zijn Facebook.

  Voor de liefhebbers:

  Gordon - Kom Eens Dichterbij
 • Video: dronken spookrijder

  Cameraman Jordi Deckert filmde een man die kilometerslang spookreed op de A1. "Ik ben niet snel onder de indruk, maar hier stond ik toch even van te trillen". zegt hij tegen Omroep Gelderland.

  Dronken spookrijder uit Ede rijdt 10 kilometer tegen verkeer in op A1

  Volgens de omroep is de man bij Eembrugge door de politie gestopt en opgepakt. Hij had drie keer zoveel alcohol op als toegestaan.

 • Astrid Holleeder getuigt tegen Willem

  Astrid Holleeder getuigt vandaag tegen haar broer Willem Holleeder. Ze werkt mee aan de rechtszaak, omdat ze wil dat haar broer ophoudt.

  Ze had al vaak overwogen met de politie te gaan praten, maar vond het steeds te gevaarlijk. Volgens haar heeft Willem Holleeder bronnen bij de politie, die hem laten weten als iemand met de politie heeft gepraat.

 • Israëlische tieners schuldig aan levend verbranden Palestijn

  Twee Israëlische jongens zijn schuldig bevonden aan de moord op een 16-jarige Palestijnse jongen. Abu Khdeir werd in juli vorig jaar ontvoerd in Jeruzalem, in een bos mishandeld en daarna levend verbrand. Welke straf de minderjarige daders krijgen, is nog niet bepaald.

  Mohammed Abu Khdeir Twitter.com/LinahAlsaafin

  De jongens deden het naar eigen zeggen uit wraak voor de moord op drie Israëlische jongeren door Hamas-militanten. De twee jongste verdachten zeiden dat ze onder druk werden gezet door de oudere verdachte en dat ze pillen hadden gekregen in de uren voor de moord.

 • 66.000 jongeren moeten terug in de maatschappij

  Jongeren zonder werk of afgemaakte opleiding moeten aan het werk of terug naar school. Dat zegt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Metro. De komende tijd maakt hij afspraken met 35 gemeenten: die moeten allemaal met deze jongeren aan de slag. Ook scholen, het UWV en werknemers worden bij het project betrokken.

  De groep bestaat uit 66.000 jongeren onder de 27 jaar. Asscher wil deze groep in beeld krijgen door gegevens over vroegtijdige schoolverlaters en werk en inkomen te koppelen. Dat kan nu alleen nog voor jongeren onder de 23, in de toekomst moet dat ook kunnen voor jongeren tussen 23 en 27.

 • Recordaantal klachten over te volle treinen

  Bij de reizigersorganisatie Rover zijn deze maand 3600 klachten binnengekomen over overvolle treinen en dat is een record. Mensen klagen dat ze veel betalen, maar dat er niet genoeg zitplaatsen zijn. De meeste klachten, 311, kwamen van reizigers die op Utrecht Centraal instapten. 

  Waar komen de meeste klachten vandaan?

  Utrecht Centraal311
  Woerden143
  Hilversum129
  Amsterdam Centraal116
  Den Bosch108

  De NS erkent de problemen, die zijn volgens hen grotendeels te wijten aan storingen. Na een storing staan veel treinen op de verkeerde plek en als treinen weer gaan rijden, zijn ze erg vol, zegt de NS. Rover verwacht dat het aantal klachten nog oploopt, omdat de NS binnenkort oude treinen schrapt en de nieuwe pas over een jaar in gebruik worden genomen.

 • 'Gemeenten, geef vergunningen voor wietkweek'

  anp

  Gemeenten moeten vergunningen gaan afgeven voor de productie en de verkoop van wiet. Dat zegt een werkgroep van de gemeenten in de Volkskrant.

  Het systeem moet de illegale wietteelt tegengaan. Daar wordt nu door criminelen veel geld aan verdiend. Het kabinet heeft al vaak laten weten niks te zien in het reguleren van de wietteelt. 

 • ​Parijs maakt zich op voor de klimaattop

  Obama en Hollande leggen een bloem bij Bataclan AFP

  Zo'n twee weken lang werkt de wereld aan nieuwe klimaatafspraken. Vanavond gaat de top officieel van start. De Franse hoofdstad wordt zwaar bewaakt om aanslagen te voorkomen.

  Ook premier Rutte houdt vanmiddag een toespraak. Veel wereldleiders hebben vlak na aankomst in Parijs de aanslagen in de stad herdacht. Zo legde president Obama een witte roos bij concertzaal Bataclan. Daar vielen zo'n twee weken geleden de meeste slachtoffers. 

 • De Nederlandse telefoon die je zelf kan repareren

  NOS

  Elke twee jaar een nieuwe telefoon kopen, dat moet verleden tijd zijn met de Fairphone 2. Die kan je namelijk uit elkaar halen, en dan kan je er gewoon nieuwe onderdelen inzetten. Volgende maand worden de eerste exemplaren geleverd.

  'Een telefoon kan nu vier tot vijf jaar mee'

  Bibi Bleekemolen van Fairphone over hun nieuwe modulaire telefoon.

 • ​Turkije en de EU sluiten akkoord over vluchtelingen

  Frans Timmermans ANP

  Europa en Turkije hebben afspraken gemaakt over de opvangen van vluchtelingen. De Turken gaan meer Syrische vluchtelingen opvangen en de bewaking aan de grens verscherpen, zodat er minder vluchtelingen naar Europa komen. In ruil daarvoor betaalt Europa 3 miljard euro aan de Turken.

  Ook is er afgesproken dat er weer onderhandelingen komen met Turkije over lid worden van de EU. Daar is kritiek op, vanwege de mensenrechten-situatie en de persvrijheid in Turkije. 

 • Kabinet wil geld voor beveiliging sprekers

  De regering wil geld uitrekken voor debatten of tentoonstellingen die beveiligd moeten worden. Het kost soms veel geld om een expositie of een lezing van een omstreden spreker te beveiligen.

  Zo moest de Balie in Amsterdam twee dagen dicht vanwege het bezoek van de Deense cartoonist Kurt Westergaard. Het plan wordt vandaag besproken in de Tweede Kamer. 

 • Meer berichten tonen