NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Lerares steunt leerling en laat hoofd kaal scheren

  Een jongen op de Winlock Miller Elementary School in Washington wordt door zijn klasgenoten gepest vanwege een litteken op zijn kale hoofd. Zijn lerares was die pesterijen zat en stelde voor het jongetje op ludieke wijze te steunen, meldt Daily Mail. Matthew Finey mocht de tondeuse op het hoofd van zijn docent zetten.

  Het is niet de eerste keer dat de vrouw opkomt voor een van haar leerlingen. Een paar jaar geleden werd een jongen gepest die in oude kleding liep. Gevolg: ook de lerares pakte een oud kloffie uit de kast. 

 • #WaarisJong-chol

  De broer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is kwijt. De 34-jarige Kim Jong-chol was afgelopen week nog gespot tijdens twee concerten van Eric Clapton in Londen en zou vandaag via Moskou terugvliegen naar het communistische land. Maar volgens het Russische persbureau TASS staat hij helemaal niet op de passagierslijst.

  Mogelijk heeft Jong-chol met een vals paspoort een andere route genomen. Over 'de broer van' is verder weinig bekend. Voor de dood van zijn vader Kim Jong-il werd gedacht dat Jong-chol hem zou opvolgen. Uiteindelijk ging het leiderschap naar Jong-un. 

 • Ierse voorstanders homohuwelijk vieren al feest

  In Ierland wordt een overtuigende zege verwacht voor de ja-stemmers in het referendum over de invoering van het homohuwelijk. Terwijl het tellen van de stemmen nog in volle gang is, feliciteren voorstanders van het homohuwelijk elkaar al met de uitkomst.

 • 'Iraaks leger en milities op weg naar IS-gebied'

  Vluchtelingen uit Ramadi wachten voor de afgesloten brug naar Bagdad AFP

  Iraakse legereenheden en sjiitische milities trekken naar gebied dat in handen is van terreurgroep Islamitische Staat. Honderden strijders reizen volgens Reuters naar twee kleinere plaatsen in de buurt van Ramadi. Dat is de stad die afgelopen zondag door IS werd ingenomen nadat Iraakse militairen op de vlucht sloegen.

 • Boetebeleid per gemeente anders

  Het verschilt nogal hoe snel je wordt bekeurd per gemeente, schrijft het AD. In Amsterdam zijn de zogenoemde boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) nogal soepel in het uitdelen van bekeuringen, terwijl in Rotterdam juist het aantal boetes is gedaald vorig jaar.

  Het mag niet zo zijn dat je in de ene gemeente veel minder risico loopt op een prent dan in een andere gemeente. Dat leidt tot versnippering en totale rechtsongelijkheid.

  Jaap Timmer van de VU
 • Milieuactivisten Seattle beschadigden kostbare natuur

  Milieuactivisten die vorige week in Seattle demonstreerden tegen Shell hebben met hun protest de natuur beschadigd. Het schip van de activisten lag naast een boorplatform van Shell, dat bij de Noordpool naar olie moet gaan zoeken. De actievoerders gebruikten onder andere cementblokken en kettingen om hun schip te verankeren. Daardoor is de zeebodem mogelijk aangetast. De demonstranten moeten nu opdraaien voor de opruimkosten.

  Met het vastleggen van dit protestschip richtten de milieuactivisten schade aan de natuur aan Mosquito Fleet
 • Ierland lijkt vóór homohuwelijk te stemmen:

 • Vogelspotter valt uit boom

  Een vogelspotter is vanochtend uit een boom gevallen in De Moer. Hij viel vier meter naar beneden en raakte ernstig gewond. De man was met een ladder naar boven geklommen, meldt Omroep Brabant. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van de val.

 • Psychiatrisch ziekenhuis toont Silence Of The Lambs

  Een psychiatrisch ziekenhuis in Moskou moet een boete betalen, omdat jonge patiënten The Silence of the Lambs te zien kregen. Dat meldt The Moscow Times. De film gaat over een kannibalistische seriemoordenaar. Volgens de Russische ombudsman ging het ziekenhuis over de schreef. Het is nog niet bekend hoe hoog de boete uitvalt.

  De instelling raakte al eerder in opspraak. Vorige maand lekten foto's uit waarop te zien was hoe kinderen er vastgebonden werden aan hun bedden.  

 • Keeper geeft karatetrap aan scheids na gele kaart

  In de welbekende Peruaanse kraker tussen Union Perene en Pichanaki kreeg de doelman van de thuisclub een gele kaart. Maar dat vond 'ie niet héél erg leuk:

  De scheidsrechter overleefde de aanslag. En de keeper? Die kreeg, heel gek, een rode kaart.

 • Auto wordt goedkoper

  ANP

  Goed nieuws: het kopen van een auto wordt vanaf 2017 minder duur. Staatssecretaris Eric Wiebes wil namelijk de BPM afschaffen. Dat is de belasting die je moet betalen als je een auto koopt. De BPM zou fraudegevoelig zijn en tot fiscale rompslomp leiden.

  Deze belasting wordt in fasen afgeschaft.

 • Nog geen nieuwe afluisterwet VS

  De Senaat in Washington heeft tegen verlenging gestemd van de wet die het massaal inzien van telefoongegevens van Amerikanen mogelijk maakt. Met dit onderdeel van de Patriot Act verzamelen spionagediensten zoals de NSA, gesprekken van miljoenen inwoners in de strijd tegen terrorisme. De wet loopt op 1 juni af.

 • Vrouw rijdt gloednieuwe asfaltweg kapot

  De wegenbouwers waren bezig met de laatste asfaltlaag Politie

  Een vrouw van 64 heeft in het oosten van Duitsland forse schade aangericht op een snelweg waar net nieuw snelwegbeton was gestort. De vrouw was de A9 bij Hermsdorf opgereden, terwijl wegenbouwers daar nog bezig waren met de laatste betonlaag. Ze wilde vluchten, maar de wegenbouwers pakten haar autosleutel af. 

  De vrouw probeerde alsnog te ontkomen door met een balpen haar auto opnieuw starten, maar dat mislukte. Een nieuwe betonlaag kost mogelijk zo'n 200.000 euro. 

 • Meer berichten tonen