• Heineken verdient meer aan zijn bier

  Bierbrouwer Heineken deed het afgelopen half jaar goede zaken: het verkocht 1 procent meer bier. Ook houdt het bedrijf steeds meer geld over aan elk verkocht flesje. Mede daardoor steeg de nettowinst van Heineken naar 1,1 miljard euro. Vorig jaar werd er in diezelfde periode nog 631 miljoen euro winst gemaakt.

  In Azië, Afrika en Amerika wordt er meer bier verkocht. In Europa daalt de bierverkoop.

  ANP
 • 'Wankele festivals zoeken steun bij private fondsen'

  Festivals in Nederland hebben financiële problemen nadat de Rijksoverheid de subsidies flink gekort heeft sinds 2013, schrijft NRC Q, na een rondgang langs festivaldirecteuren.

  Ze zouden gaten in de begroting hebben en snijden in hun aanbod en organisatie. Volgens de site zijn private fondsen bijgesprongen om festivals als Oerol in leven te houden.

  Jeroen Wielaert / NOS
 • Brussels Airport: kom op tijd vanwege acties

  Passagiers op luchthaven Zaventem AFP

  Het Belgische vliegveld Brussels Airport roept reizigers op vandaag op tijd naar de luchthaven te komen. Vakbonden hebben acties gepland en daardoor kan de wachttijd oplopen.

  Veiligheidsmedewerkers voeren extra controles uit om te protesteren tegen de problemen met de nieuwe veiligheidspoortjes. Volgens het personeel is de beveiliging van de luchthaven verre van waterdicht.

 • Tientallen doden bij overstromingen India

  Buurtbewoners helpen een Indiase man die ingesloten is door het hoge water van de Ganges- en de Yamuna-rivier in Allahabad AFP

  Door overstromingen in India zijn de afgelopen week meer dan 100 mensen om het leven gekomen. honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen. In het hele land zijn volgens de regering meer dan 4 miljoen mensen getroffen. 

  De overstromingen worden veroorzaakt door hevige moessonregens. In de buurlanden Myanmar en Pakistan zijn de afgelopen dagen ook tientallen doden gevallen bij overstromingen.

 • Meer berichten tonen