• Ze vliegen weer

  De brand bij het vliegveld Fiumicino in Rome is onder controle, dus kunnen er weer vliegtuigen vertrekken. De brand woedde in een dennenbos vlakbij het vliegveld. Er werden blusvliegtuigen ingezet om het vuur te bestrijden. Rond kwart voor vijf was de brand onder controle.

 • Zion van acht is de jongste ontvanger van een dubbele handtransplantatie

  Zion Harvey van 8 heeft nieuwe handen gekregen, en is daarmee de jongste ontvanger van een dubbele handtransplantatie ter wereld. Het jongetje uit Philadelphia leed aan een infectie in zijn bloedvaten waardoor zijn handen en voeten geamputeerd moesten worden. Beenprotheses had hij al, maar nu kan hij ook zijn nieuwe handen volledig gebruiken. 

  Kijk hieronder zijn volledige verhaal:

 • Vliegveld Rome plat door brand

  De brand is in een bos naast het vliegveld van Rome Marco Ciporillo / Twitter

  In de buurt van het vliegveld van Rome woedt een grote brand. Hierdoor zijn alle vertrekkende vluchten opgeschort. Vooralsnog kunnen aankomende vluchten nog wel gewoon landen.

  Er zou een pijnbomenbos in brand staan.

  Op Fligtradar24 is goed te zien dat de vliegtuigen stilstaan op het vliegveld in Rome

  De vliegtuigen staan vast op het vliegveld Flight radar 24
 • 10.000 euro voor zaak 'onschuldige' Nederlander

  In vier dagen tijd is 10.000 euro opgehaald voor de Nederlander Romano van der Dussen, die in Spanje vastzit voor verkrachting. Alleen is hij volgens velen onschuldig. De vader van Romano van der Dussen begon samen met de Stichting Prisonlaw een crowdfundingsactie om de onschuld van zijn zoon te bewijzen.

   In Engeland zit namelijk een man vast die volgens stichting Prisonlaw bekende de vrouw te hebben verkracht waar Van der Dussen voor is veroordeeld.

  Romano van der Dussen (L), een compositietekening en Mark Dixie (R) El Pais | Beeldbewerking: NOS
 • Zinkgaten bedreigen Dode Zee

  De Dode Zee droogt uit: ieder jaar daalt de zeespiegel met bijna een meter. Hierdoor ontstaan er elke dag scheuren en gaten in de aardbodem die veel schade aanrichten. De lokale bevolking maakt zich zorgen, want de Dode Zee is een toeristische trekpleister.

  Zinkgaten bedreigen Dode Zee
  Het probleem speelt al langer, maar nog altijd hebben de stranden aan de Dode Zee bijna iedere dag te maken met zinkgaten en scheuren, omdat de zeespiegel blijft dalen.
 • Eén emmer kip met foto aub

  Ooit de behoefte gevoeld om je fastfood-schranspartijen te vereeuwigen? Dan kun je binnenkort bij KFC terecht. Daar hebben ze namelijk een 'memories bucket' gemaakt die foto's kan printen. De innovatieve emmer vol kip is bedacht vanwege de zestigste verjaardag van de fastfoodketen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de emmer uitgedeeld via een win-actie.

 • De allerlaatste 'Holy Moly' van Gerard Ekdom op 3FM

 • Griekse oud-minister Varoufakis aangeklaagd vanwege hack-plannen

  De voormalig Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis wordt mogelijk vervolgd, omdat hij de computers van zijn eigen ministerie zou willen hacken. Volgens de aanklacht had de minister vergevorderde plannen voor de herinvoering van de drachme als munteenheid. Daarvoor wilde hij toegang krijgen tot gegevens van belastingbetalers. Varoufakis was bang dat Europa de Griekse computersystemen volledig zou controleren en bedacht daarom een plan om deze te hacken. Europa spreekt dit tegen. De flamboyante ex-minister vindt dat hij niets fout heeft gedaan.

  Minister van Financiën Varoufakis en premier Tsipras ANP
 • Rutte belt met Poetin

  Premier Rutte heeft vanmorgen met de Russische president Poetin gebeld. Hij heeft hem nog een keer gevraagd om een VN-tribunaal te steunen die de daders van de MH17-crash zal berechten. Daarover zal vanavond in New York gestemd worden.

  Rusland heeft eerder laten weten dat het niets voelt voor zo'n tribunaal en dat het zijn veto zal uitspreken. Of Poetin nu van gedachten is veranderd, is niet bekendgemaakt.

 • Duikers vinden een schat ter waarde van een miljoen dollar

  Voor de kust van Florida verborg een Spaans schipwrak 300 jaar lang een waardevolle schat, tot vorige maand, toen duikers 52 gouden munten, 110 zilveren munten en 13 meter aan gouden kettingen boven water haalden

  Ze maakten de vondst gisteren pas bekend, omdat het toen precies 300 jaar geleden was dat het schip verging. Het schip, de Capitana genaamd, was onderdeel van een Spaanse zilvervloot die op 30 juli 1715 verging in een zware storm.

  De muntjes lagen niet in een schatkist, maar verspreid over de zeebodem. Zo werden ze gevonden:

 • Duke de Os en zijn nieuwe roltuig

  Duke de Os heeft een rolstoel gekregen nadat hij gewond was geraakt, nadat andere koeien hem hadden gepest. Of nou ja, rolstoel? Het is eerder een roltuig. 

  Duke werd op zijn oude boerderij aangevallen door andere agressieve koeien en brak daarbij zijn bekken. Hij kon daardoor niet meer op zijn achterpoten staan. Afgelopen maart werd hij gered door the Calf Sanctuary, die vervolgens ruim 15.500 euro inzamelde voor een roltuig. En nu staat Duke weer op beide voorpoten.

  Duke de Os met zijn nieuwe roltuig Facebook | Duke Bullock
 • 'Disneyland Parijs trekt de Fransen voor'

  De Europese Commissie neemt Disneyland Parijs onder de loep vanwege prijsdiscriminatie, schrijft Financial Times. Klanten uit het buitenland zouden soms veel meer betalen dan Franse bezoekers. Volgens de krant worden vooral Duitsers en Britten oneerlijk behandeld. Het prijsverschil kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot 1100 euro.

  Volgens Disneyland zelf doen ze niks illegaals en komt het prijsverschil doordat de Fransen andere aanbiedingen aangeboden krijgen op de Franse website. Ook is er onderscheid omdat er in verschillende landen verschillende vakantieperiodes zijn.

 • Dieven jatten zo je telefoon van je selfiestick

  Vakantiegangers met selfiesticks, pas op: voor je het weet wordt je telefoon van je telefoon gegapt. De Britse financiële ombudsman waarschuwt hiervoor in de Daily Mirror, na zelf verhalen van gedupeerde vakantiegangers gehoord te hebben.

  Een woordvoerder waarschuwt ook dat dit zelfs problemen met de verzekering kan opleveren. "Als een gadget aan het eind van een stok zit, kan dit discussie opleveren: is je telefoon buiten handbereik en let je er wel goed genoeg op als deze aan het eind van een selfiestick zit?"

  Volgens de ANWB speelt dit nog niet in Nederland en wordt het gewoon als diefstal behandeld. "Maar als het zo mocht zijn dat het stelen van een mobiel van een selfiestick echt zo makkelijk blijkt dat dieven er een hype van maken, dan zullen verzekeraars daar wel op reageren en de selfiestick als onverantwoordelijk beschouwen", zei een woordvoerder. Maar nu is dat nog niet aan de orde.

 • Handschoen van Michael Jackson wordt geveild

  Een iconische witte handschoen die ooit door Michael Jackson werd gedragen, staat te koop. De handschoen wordt geveild door veilinghuis Nate D. Sanders en je kunt tot en met morgen op bieden. Je moet wel een flinke bankrekening hebben, want het bieden start op 20.000 dollar.

  Maar dan krijg je wel een handschoen vol bergkristallen, gedragen door Michael Jackson in 1984. Ook ontvang je een hoop papieren en foto's, die bewijzen dat de handschoen echt van Michael was. De King of Pop gaf de handschoen in 1984 aan een artiest die hem hielp bij het inrichten van Neverland.

 • Ontploffing in Amsterdam-West

  De Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West is vanochtend vroeg opgeschrikt door een explosie. Er raakte niemand gewond. In twee woningen zijn de ruiten gesprongen en drie auto's zijn beschadigd, waarvan een zwaar. Volgens de politie lag er midden op de Fannius Scholtenstraat een projectiel dat ontplofte. Waar dit projectiel vandaan komt onderzoekt de politie nu.

  Een van de beschadigde auto's wordt weggetakeld Marc-Robin Visscher / NOS
 • Meer berichten tonen