• Kogel door de slaapkamer

  In Baarn is gisteravond een kogel door een slaapkamerraam van een woning gevlogen. Niemand raakte gewond. Ook ging er een kogel door een autoruit. De politie kan er nog niet veel over zeggen, maar ze denken dat het niet om een doelgerichte actie gaat.

 • Wereldwijd klimaatparades

  Vandaag worden over de hele wereld klimaatparades gehouden, in de aanloop naar de internationale klimaattop in Parijs volgende week. In Sydney, in Australië, liepen duizenden mensen mee. Ook Nederland komt vandaag in in actie. Vanaf 12 uur begint een mars het Museumplein in Amsterdam. De organisatie verwacht zo'n 5.000 mensen.

 • Grote brand partycentrum

  In Mijdrecht heeft een grote brand gewoed in een partycentrum. Het gebouw is helemaal afgebrand. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Hoe de brand in het partycentrum is ontstaan, is onduidelijk.

  Brand legt partycentrum Mijdrecht in de as
  In Mijdrecht heeft een grote brand gewoed in een partycentrum. De brand brak uit rond 5.30 uur. Enkele uren later, rond 8.45 uur, is het sein brand meester gegeven.
 • 'Het was vreselijk'

  In Egmond zijn gisteravond honderden strandwandelaars geëvacueerd. Ze liepen in een wandeltocht van Bergen naar Egmond aan Zee, maar veel wandelaars waren niet gekleed op het stormachtige weer en dreigden onderkoeld te raken Er deden zo'n 7.000 mensen mee met de wandeltocht. 

  Wandelaars bij Egmond aan Zee van strand gehaald vanwege storm
  "Het was echt vreselijk", vertelt een deelneemster van de Fjoertoer na de evacuatie vanaf het strand.
 • NPO hele avond niet online

  Door een DDoS-aanval op de NPO waren veel sites van de publieke omroep gisteravond urenlang onbereikbaar. De site en app van de NOS lagen eruit, net als de sites van andere landelijke en regionale omroepen. Even na middernacht deden de meeste sites het weer.

 • Duurste album ooit

  De Amerikaanse hiphopgroep Wu-Tang Clan heeft de duurste cd ter wereld verkocht. Het is hun nieuwste dubbelalbum Once upon a time in Shaolin, en daar is maar één exemplaar van gemaakt. Het album is geveild en heeft miljoenen opgebracht. Detail: de eigenaar moet de cd wel voor zichzelf houden, want het mag de komende 88 jaar niet in het openbaar worden gedraaid.

 • Meer berichten tonen