• Reddingswerkers stoppen zoektocht op IJsselmeer

  Op het IJsselmeer is een jacht met opvarenden vermist. De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij heeft gezocht, maar niets gevonden. De zoekactie is voorlopig gestopt vanwege het slechte zicht.

  Het is niet duidelijk welk schip is gezonken en hoeveel mensen erop zaten. Rond 17.30 uur meende iemand een zinkend schip te zien en gegil van een vrouw te horen. Nadat dat was gemeld, bleek dat er een huurjacht in die omgeving rond dat tijdstip van de radar was verdwenen.

 • Oproep politie Parijs: blijf thuis tijdens klimaattop

  De politie van Parijs adviseert mensen aankomende zondag en maandag alleen van het openbaar vervoer gebruikt te maken als het echt nodig is. Op maandag begint in de Franse hoofdstad de internationale klimaattop. De politie verwacht dat de top leidt tot extreme drukte, meldt de krant Le Figaro.

 • Toren van Pisa... uh, Hilvarenbeek

  Kerktoren Hilvarenbeek na restaurantie nog schever Omroep Brabant

  De eeuwenoude kerktoren in Hilvarenbeek was al scheef, maar is na een restauratie nog schever komen te staan. De spits wijkt af naar links. 

  De gemeente wil nog bekijken hoe het gebouw er zonder steigers bijstaat, maar de beheerder ziet maar één oplossing: met een hijskraan de torenspits opnieuw er afhalen en weer opzetten.

 • Dick Jol langer achter de tralies

  ANP

  Oud-scheidsrechter Dick Jol blijft nog twee weken langer vastzitten vanwege een mishandeling. Dat heeft de rechter commissaris-besloten, meldt Omroep West.

  De Hagenaar werd woensdagmiddag opgepakt omdat hij voor de deur van zijn huis in Den Haag een 20-jarige vrouw met een ijzeren staaf in haar buik zou hebben gestoken. Het is onduidelijk hoe het met haar gaat. 

 • Duizenden vrijwilligers weigeren te helpen

  Rode Kruis zit in de maag met duizenden vrijwilligers die weigeren vluchtelingen te helpen. Daarvoor zijn allerlei redenen: sommigen zeggen dat "ik liever de grenzen dicht zie", dat "er hier geen plaats voor hen is" of dat de meeste vluchtelingen gelukzoekers zijn. Volgens het Rode Kruis druisen sommige motieven in tegen de grondbeginselen van het Rode Kruis. 

  Blijven mensen ook na een indringend gesprek dwarsliggen, dan worden zij als vrijwilliger geschrapt. "Duidelijk moet zijn dat principiële weigeraars geen vrijwilliger kunnen blijven van het Rode Kruis, ondanks hun goede inzet tot nu toe", staat in een interne notitie, die in handen is van de NOS.

 • AVROTROS biedt 'Moltalker' Arjen Lubach excuses aan

  AVROTROS doet een donatie van vijfduizend euro aan KiKa. Aanleiding is een Facebookbericht van Arjen Lubach, waarin hij reageerde op de vraag of hij te gast wilde zijn in het AVROTROS-programma Moltalk. Lubach bedacht het programma en presenteerde de eerste twee seizoenen, die toen nog alleen online werden uitgezonden. 

  Hij is boos omdat de AVROTROS zonder zijn weten doorgaat met het programma. Lubach liet weten alleen gast te willen zijn, als de omroep 5000 euro naar KiKa overmaakt.

  Arjen Lubach tijdens de seizoenspresentatie van de VPRO ANP
 • Kabinet: dit jaar 350 miljoen euro extra voor opvang vluchtelingen

  Het kabinet maakt dit jaar 350 miljoen euro extra vrij voor de opvang van vluchtelingen. Volgend jaar komt er 400 miljoen euro extra beschikbaar. 

  Het geld wordt deels uit het budget voor ontwikkelingssamenwerking gehaald. Het kabinet rekent erop dat er dit en volgend jaar zo'n 58.000 asielzoekers ons land binnenkomen. Vanochtend maakte het kabinet allerlei afspraken met gemeenten en provincie over de opvang van vluchtelingen.

 • Gent weert Zenit-fans na straaljagerincident

  Bij de Champions Leaguewedstrijd AA Gent tegen Zenit St.Petersburg op 9 december zijn supporters van de Russische club niet welkom. Aanleiding is het neerhalen van een Russische straaljager deze week door Turkije. De burgemeester van Gent vreest voor ongeregeldheden in zijn stad. "Gent telt een grote Turkse gemeenschap en de reputatie van de supporters van Zenit is bijzonder slecht", verklaarde hij.

  Supporters van Zenit EPA
 • 20 jaar cel voor moordenaars 12-jarige Danny Gubbels

  Drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de 12-jarige Danny Gubbels uit Breda hebben in hoger beroep alle drie twintig jaar cel gekregen. Omroep Brabant schrijft dat de straffen een stuk hoger zijn dan de oorspronkelijke straffen. Gubbels werd in 2010 in een woonwagen neergeschoten: de woning van de familie werd doorzeefd met kogels. De daders zouden een uit de hand gelopen drugsconflict hebben gehad met Danny's vader.

 • Directeur Buma/Stemra weggestuurd na salarisconflict

  Auteursrechtenorganistatie Buma/Stemra stuurt directeur Van der Ree weg, omdat hij niet minder wilde gaan verdienen. Het salaris van de directeur zou volgens de wet moeten worden afgebouwd naar de balkenendenorm. Van Ree was het daar niet mee eens en dus besloot het bestuur zijn contract per 1 februari op te zeggen. Van der Ree krijgt ruim 480.000 euro mee; dat staat gelijk aan vijftien maandsalarissen.

 • Indrukwekkende herdenking slachtoffers Parijs

  AFP

  Op de binnenplaats van het Hôtel des Invalides in Parijs heeft Frankrijk op indrukwekkende wijze de slachtoffers van de aanslagen herdacht. De nationale herdenking begon met het Franse volkslied. Daarna werden de namen van de 130 overleden slachtoffers voorgelezen en werden hun foto's getoond op een scherm.

  President Hollande was de enige spreker tijdens de ceremonie. "Omdat ze leefden, zijn ze gedood. Omdat ze Frankrijk waren, zijn ze gedood. Omdat ze vrijheid waren, zijn ze gedood", sprak hij.

 • Minions in plaats van Zwarte Piet

  Op 32 Utrechtse scholen komen volgende week geen zwarte pieten langs. De scholen vinden Zwarte Piet racistisch. Kinderen kunnen er ongelukkig van worden, zeggen ze. Daarom komen op sommige scholen Minions langs in plaats pieten. 

  Minions bij de première van de film over de kleine gele wezentjes EPA
 • ​Rusland bombardeert gematigde Syrische oppositie niet meer

  Een Russische bommenwerper gooit bommen op Syrië. De foto is vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie AFP

  Rusland gaat in Syrië alleen IS en andere jihadistische groepen bombarderen. Dat heeft de Russische president Poetin afgesproken met zijn Franse collega Hollande. Rusland bombardeert nu ook oppositiegroepen die vechten tegen de Syrische president Assad.

  Na de aanslagen in Parijs, ging Hollande op zoek naar meer internationale hulp om IS te vernietigen. Hij reisde daarvoor onder meer naar Washington. Moskou was zijn laatste stop. 

 • Op steeds minder plekken mag je vuurwerk afsteken

  Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam ANP

  Uit onderzoek van het AD blijkt dat zeker 56 gemeenten met oud en nieuw een vuurwerkvrije zone instellen, bijvoorbeeld rond scholen en ziekenhuizen. Vorig jaar waren dat er nog maar 33.

  Onder de nieuwe gemeenten met zo'n verbod zitten grote steden als Groningen, Amersfoort, Alkmaar en Dordrecht. Die vinden dat er te veel schade wordt aangericht en gewonden vallen. Volgens het AD hebben bijna alle gemeenten die vorig jaar een vuurwerkverbod instelden, dat dit jaar weer. 

 • ProRail geeft te weinig uit aan rails

  Werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht Centraal ANP

  ProRail heeft te weinig geld uitgegeven aan het vervangen van oude rails en te veel aan grote projecten, zoals stations. De Telegraaf schrijft dat honderden miljoenen euro's nog op de plank liggen voor vervanging van rails.

  Eerder werd juist werd gezegd dat er een enorm geldtekort was. Staatssecretaris Dijksma zegt dat Prorail echt beter met z'n geld moet omgaan. 

 • Meer berichten tonen