• Palmyra voor en na IS

  Vergelijk zelf voor (links) en na (rechts) door de lijn in het midden te slepen

  Links een foto van 22 mei, rechts de meest recente foto gemaakt op 25 augustus. Als je de muis in het midden sleept, zie je de verschillen. Links nog met een 2000 jaar oude tempel en rechts is de tempel van Baal-Shamin opgeblazen

  In de afgelopen maanden heeft IS al vaker cultureel erfgoed in Syrië en Irak vernield. IS beschouwt heiligdommen van andere culturen als "afgoderij". 

 • Weer grote problemen op Franse snelweg A1

  De A1 is in beide richtingen dicht AFP

  De Franse snelweg A1 is tussen Parijs en Lille helemaal geblokkeerd. Niet door boze boeren, maar door boze zigeuners. Die blokkeren de weg sinds gisteravond. Ze eisen dat een zigeuner die in de gevangenis zit maandag naar de begrafenis van zijn vader mag. 

  Die vader werd dinsdag doodgeschoten op een woonwagenkamp in Noord-Frankrijk. 

 • Joyrider (8) maakt ritje met broertje en zusje

  Joyrider
  Bizar beeld van de dashcam van de politie in Minnesota: uit de auto stapt een jongetje met zijn tas en spulletjes voor zijn broertje en zusje.

  In Minnesota heeft een jongen van 8 een autoritje gemaakt met zijn pleegzusje en -broertje. De politie stopten ze en zag daarna een wel heel jonge bestuurder in de auto zitten. Hij had een paars rugtasje bij zich en op de achterbank zijn zusje van 5 en broertje van 3. 

  Het is niet bekend waar ze heen wilden rijden. De politie heeft de drie teruggebracht naar hun pleeggezin. 

 • Meer geld voor Noordpool

  Minister Koenders onderweg naar poolgebied NOS / Martijn Bink

  Nederland gaat 600.000 euro extra uitgeven aan poolonderzoek. Dat maakte minister Koenders bekend tijdens zijn bezoek aan de Nederlandse expeditie in Spitsbergen. Veel geld is het niet, beseft ook de minister, maar hij wijst erop dat ook andere landen onderzoek doen in het gebied.

  Gisteren kwam een groep van 55 wetenschappers weer terug op Spitsbergen, na de grootste Nederlandse expeditie naar de pool ooit. 

 • Protest tegen uitzetten Gláucio en Márcia

  Márcia en Gláucio

  De Angolese Gláucio (13) en zijn zus Márcia (18) moeten in Nederland blijven, vinden GroenLinks, SP en ChristenUnie. Hun ouders wonen al vijftien jaar in Nederland, maar het gezin werd gisteren thuis opgehaald en overgebracht naar een detentiecentrum in Zeist.

  Omdat hun vader mogelijk een oorlogsmisdadiger is vallen de kinderen niet onder het kinderpardon. GroenLinks wil dat de regels voor kinderen minder streng worden, zodat de twee alsnog kunnen blijven. 

 • Vrouwenestafetteteam door naar finale

  Naomi Sedney, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser AFP

  Het Nederlandse vrouwenestafetteteam heeft zich voor het eerst op een WK geplaatst voor de finale van de 4x100 meter. Ze deden dat in een Nederlands record: 42,32 seconden. Dafne Schippers, Nadine Visser, Naomi Sedney en Jamile Samuel lopen om 14.50 uur de finale.

  Er was ook slecht nieuws op de wereldkampioenschappen in Peking: Eelco Sintnicolaas is vanwege een hielblessure gestopt met de tienkamp. 

 • Meer berichten tonen