NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Grote brand in Britse ambassade in Den Haag

  Politie en brandweer naar grote brand in Britse ambassade Den Haag Arjan Dekker / Twitter

  In de Britse ambassade in Den Haag woedt een grote brand. Het is niet bekend of er gewonden zijn. Het gebouw, dat streng wordt beveiligd, staat aan het Lange Voorhout. 

  Deze man ontdekte de brand: "Ik zag volop een vlammenzee en de brandweer kon er niet bij komen omdat het achter de winkelpanden zit".

 • Politico in Brussel is live

  Politico.eu

  Het Amerikaanse politieke magazine Politico stort zich vanaf vandaag ook op Europa: Politico.eu. Met bijna veertig journalisten wordt Politico een van de grootste journalistieke organisaties in Brussel.

 • Nieuw snelheidsrecord voor Japanse Maglev-trein

  De Maglev-trein tijdens een testrit in 2013 EPA

  De Japanse Maglev-trein heeft voor de tweede keer in één week het snelheidsrecord gebroken. De snelheidsmeter tikte dinsdag tijdens een testrit 603 km/uur aan. Vorige week was dat 590 km/uur.

  Het record werd gevestigd toen de trein door een tunnel reed. 11 seconden lang ging de zweeftrein harder dan 600 km/uur. Het Japanse treinbedrijf JR Central gaat het record aanmelden bij het Guinness Book of World Records.

 • Drummer AC/DC bekent doodsbedreiging

  Phil Rudd komt aan bij de rechtbank AFP

  De drummer van AC/DC, Phil Rudd, heeft bekend dat hij twee mensen heeft bedreigd met de dood. Ook heeft hij bij de rechter in Nieuw-Zeeland toegegeven dat hij methamfetamine en wiet in zijn bezit had. Eerder ontkende hij alle aanklachten.

  Rudd staat terecht omdat hij heeft gedreigd een oud-medewerker en diens dochter te vermoorden. Hij werd in november opgepakt; op 26 juni staat hij weer voor de rechter.

 • Spoorstaking legt treinverkeer België plat

  Het treinverkeer in België ligt vanavond en morgen plat door een staking. Om 22.00 uur legt de vakbond ACOD het werk neer, waardoor er ruim een dag geen enkele trein rijdt. 

  Ook het treinverkeer vanuit Nederland is gestremd. Zo rijden de Thalys, de intercity naar Brussel en de treinen naar Antwerpen en Luik niet.

 • Asieloverleg kan nog dagen duren

  De bed-bad-en-brooddiscussie gaat vandaag verder. VVD en PvdA zijn er gisteravond weer niet uitgekomen. De partijen kunnen het niet eens worden over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. D66-leider Pechtold vindt het veel te lang duren: "Ik vind het een beschamende vertoning dat dit nog steeds voortduurt, terwijl je het al anderhalf jaar zag aankomen".

 • Twee overlevenden bootramp gearresteerd

  AFP

  De Italiaanse politie heeft twee overlevenden van de scheepsramp op de Middellandse Zee opgepakt. Het zou gaan om de kapitein en een bemanningslid. Ze worden verdacht van mensensmokkel. De ramp heeft volgens de VN-vluchtelingenorganisatie aan ongeveer 800 mensen het leven gekost. Tot nu toe zijn nog maar 24 lichamen geborgen. 

  De Europese ministers van Buitenlandse Zaken kwamen gisteren bij elkaar om over de problemen te praten. Ze namen een tienpuntenplan aan met daarin onder meer een verdubbeling van het budget voor de Europese grensbewaking.

 • Meer berichten tonen