• Dwangsom voor Greenpeace

  De Amerikaanse tak van Greenpeace moet 2500 dollar betalen voor elk uur dat milieuactivisten een ijsbreker van Shell in Oregon nog de doortocht belemmeren. Greenpeace wil voorkomen dat Shell in het poolgebied gaat boren naar olie en gas.

  Actie Greenpeace VS Greenpeace
 • Vier Nederlanders in Sierra Leone in quarantaine

  In Sierra Leone zijn vier Nederlanders in quarantaine geplaatst, meldt het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. De Nederlanders zijn verbonden aan een ziekenhuis waar vorige week een patiënt overleed aan ebola.

 • AZ met 2-0 te sterk voor Basaksehir

  Nederlands succesje in Europa. AZ is begonnen met een overwinning. De Alkmaarders waren in de derde voorronde van de Europa League thuis met 2-0 te sterk voor Basaksehir, dat na een kwartier al verder moest met tien man. Volgende week volgt in Istanbul de return.

  AZ wint met 2-0 ANP
 • Walter Palmer nog altijd spoorloos

  De Amerikaanse tandarts Walter Palmer, die onder vuur ligt omdat hij in Zimbabwe de bekende leeuw Cecil had gedood, lijkt van de aardbodem verdwenen. "Pogingen om met hem in contact te komen zijn tot nu toe zonder succes", twittert Dan Ashe, directeur van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service, een overheidsdienst die de wilde natuur beheert. Onder anderen ook CNN heeft tevergeefs naar hem gezocht. 

  Misschien doet Palmer er voorlopig wel verstandig aan om van de radar te blijven, want veel mensen kunnen zijn bloed wel drinken.

 • Intussen in Zeeland...

  ...werden er vandaag hele mooie plaatjes geschoten van een waterhoos en wolkenpartijen aan de kust. Klik hier voor meer mooie plaatjes.

 • Steekpartij bij Gay Pride Jeruzalem

  Bij de Gay Pride in Jeruzalem zijn zes deelnemers neergestoken. Twee van hen zijn zwaargewond, zeggen Israëlische hulpdiensten. Op foto's is te zien dat de vermoedelijke dader, een ultra-orthodoxe jood, in de boeien wordt geslagen. Hij zou de man zijn die tien jaar geleden bij de Gay Pride in de Israëlische hoofdstad eenzelfde aanval uitvoerde. Toen raakten vier mensen gewond. De man kreeg twaalf jaar cel en werd drie weken geleden vrijgelaten. 

 • Australiër klaagt vliegtuigmaatschappij aan om dikke buur

  Een Australiër heeft luchtvaartmaatschappij Etihad aangeklaagd, omdat hij naast een dikke passagier moest zitten die ook een deel van zijn stoel bezette. Hij zei dat hij daar een rugblessure aan over heeft gehouden. 

  Ook klaagde de man dat zijn buur veel hoestte en er kwijl uit zijn mond liep. Daardoor moest hij een onnatuurlijke houding aannemen tijdens zijn vlucht van Sydney naar Dubai, zegt hij. 

 • Van vluchtelingenkamp tot Bundesliga

  De 18-jarige Ousman Manneh vluchtte een jaar geleden vanuit Gambia naar Duitsland. Hij kwam tijdelijk terecht in een vluchtelingenkamp. Inmiddels ziet zijn toekomst er beter uit: hij is de nieuwe aanwinst van Bundesliga-club Weder Bremen. En bij zijn debuut scoorde hij vier keer. Het kan verkeren.

 • Vrouw valt parkeerwachter aan

  In Roosendaal heeft een vrouw een parkeerwachter geschopt en geslagen. Ze was boos omdat de parkeerwachter haar een bon gaf voor het onterecht parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. 

  Ze werd kort na haar woedeaanval aangehouden. De gemeente Roosendaal heeft aangifte gedaan.

 • Opvolger Talibanleider aangewezen

  Een dag nadat de Afghaanse regering de Talibanleider Mullah Omar heeft doodverklaard, is er een opvolger aangewezen. Het gaat om Mullah Akhtar Mansour, die de afgelopen jaren al functioneerde als de rechterhand van Mullah Omar.

  Mullah Omar op een ongedateerde foto EPA
 • Jordaanse parodie op Uptown Funk

  Jordaanse parodie op Uptown Funk

  Niet "Girls hit your hallelujah - whoo", maar "Please find us a job - what?". Een cabaretgroep uit Jordanië heeft een parodie gemaakt op het nummer Uptown Funk van Mark Ronson. De video, die inmiddels meer dan 150.000 keer bekeken is, gaat over de werkeloosheid in het land.

 • Sprinkhaneninvasie in Rusland

  Sprinkhanen verpesten de oogst

  Tienduizenden sprinkhanen hebben zich over zo'n 900 vierkante kilometer terrein verspreid. Drie regio's aan de grens met Georgië hebben daarom de noodtoestand afgekondigd, want de sprinkhanen vreten alles op en verpesten de oogst. 

 • Waalse boeren protesteren op de weg richting Duitsland

  Boze boeren in de Waalse provincie Luik protesteerden op hun eigen wijze: met 200 tractoren langzaam over de snelweg richting Duitsland rijden. Ze zijn boos over de prijzen voor melk en vleesproducten. Het verkeer werd kort gehinderd.

  In Frankrijk hebben boze-boerenblokkades de afgelopen week tot grote problemen geleid op snelwegen en nationale wegen. 

 • Lokker Lisa stond onder toezicht reclassering

  Danny D., de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, stond onder toezicht van de reclassering.

  De man wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder vandaag bleek dat hij al eerder is veroordeeld in een soortgelijk misdrijf. Ook toen zocht hij via internet contact met een minderjarige. 

 • Slachtoffer schietpartij Barcelona Nederlandse crimineel

  Een van de slachtoffers van de schietpartij in Barcelona afgelopen dinsdag, is een Nederlandse crimineel die door de Nederlandse politie wordt gezocht. De Spaanse politie zegt dat het gaat om Sven van Z., die op een opsporingslijst staat vanwege een schietpartij in Eindhoven. De Nederlandse politie kan het bericht nog niet bevestigen.

  Kogelgat in een hotelraam na de schietpartij in Barcelona EPA
 • Meer berichten tonen