NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Hond loopt met nieuwe 3D-poten

  Een hond in Amerika heeft nieuwe voorpoten: gemaakt van een 3D-printje. Derby werd geboren zonder voorpoten, hij had alleen een soort 'ellebogen'. Zijn pleegbaasje werkt bij een bedrijf dat 3D-producten ontwikkelt, dus zo ontstond het plan om Derby een handje te helpen.

 • OM vervolgt Geert Wilders

  Het Openbaar Ministerie gaat Geert Wilders vervolgen wegens discriminatie, dat tweet het OM:

  Hij wordt vervolgd voor het beledigen van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Dit vanwege zijn uitlatingen - "Willen we meer of minder Marokkanen?" - over Marokkanen op 12 en 19 maart 2014 in Den Haag. 

  Er zijn ruim 6400 aangiften binnengekomen. 

 • Sydney rouwt

  Het Martin Place in Sydney stroomt vol met bloemen. Mensen komen hier samen en troosten elkaar. Australische krant The New Daily heeft een fotoserie op zijn site. 

 • Randy kan goed spellen

  Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is dit jaar gewonnen door een student van 21 uit Dordrecht. Randy van Halen, student Algemene Cultuurwetenschappen, maakte gisteravond zeven fouten. Beste BN'er was NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. Hij maakte dertien fouten. Het dictee was geschreven door Bart Chabot en het heette: "Tussen niemendalletje en blankebabybilletjesprivilege." 

  Schrijver Chabot, winnaar Van Halen en presentator Freriks ANP
 • De lelijkste boom staat in Ens

  De lelijkste kerstboom van Nederland staat in Ens in Flevoland, vinden de inwoners tenminste. Het is een boom die bestaat uit meerdere kerstbomen, en de verlichting hangt er maar een beetje bij. 

  Culemborg ontsnapt op het nippertje aan de titel Lelijkste Kerstboom van Nederland. De boom voor het oude stadhuis werd "een schande voor Culemborg" genoemd. De kritiek werd serieus genomen en de boom is opnieuw versierd. Het was alsof de verlichting erin was gesmeten, maar de boom ziet er nu een stuk beter uit.

 • Airbnbetalen!

  Vakantiewoningverhuursite Airbnb gaat in Amsterdam namens de gemeente toeristenbelasting innen bij iedere boeking. Voor iedere overnachting in Amsterdam moet 5 procent toeristenbelasting worden betaald. Tot nu toe moesten Airbnb-verhuurders die betaling zelf regelen, maar velen deden dat niet.

 • Kort nachtje op het Binnenhof

  De regeringspartijen VVD en PvdA hebben nog geen akkoord bereikt over een oplossing voor hun zorgconflict. Maar is er wel voortgang geboekt, zeiden de betrokkenen vannacht na een lange dag onderhandelen. Vandaag gaan de gesprekken verder.

  'Iedereen blijft geheimzinnig over mogelijke oplossing'
  Politiek verslaggever Xander van der Wulp over het overleg over de zorgwet van minister Schippers.
 • Meer berichten tonen