NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Mark Verheijen stapt op

  Kamerlid Verheijen van de VVD stapt op. Hij kwam de afgelopen weken onder vuur na beschuldigingen dat hij in zijn tijd als wethouder in Venlo een aannemer had bevoordeeld. 

  ANP
 • Google koopt extensie .app voor ruim 22 miljoen euro

  In een veiling heeft Google de extensie .app gekocht voor ruim 22 miljoen euro. Dat meldt Business Insider. Het is het hoogste bedrag dat een bedrijf tot nu toe overhad voor een extensie. Op plekje 2 staat .baby voor bijna 3 miljoen euro.

  Sinds 2012 verkoopt de ICANN extra domeinnamen. Google heeft er een hoop aangevraagd (hier een lijstje), net zoals bijvoorbeeld Amazon. 

 • Bont en blauw door lipvergroter

  Een product dat je lippen moet vergroten, bezorgde een Australische de schrik van haar leven. In plaats van eruit te zien als Kardashian Kylie Jenner, was dit het resultaat: 

  Ze documenteerde de hele ervaring. De zwelling ging weg, maar haar lippen werden bont en blauw. Heel normaal volgens het bedrijf:

  Candylipz Candylipz Instagram
 • 'Spelen' met geweren

 • Whatsapp was tijdelijk verboden in Brazilië

  Kan je het je voorstellen? Geen Whatsapp meer. Het overkwam de Brazilianen bijna toen een rechter de berichtendienst verbood. Whatsapp wilde in 2013 niet meewerken aan een onderzoek naar het verspreiden van kinderporno via de dienst. De rechter hoopte het op deze manier alsnog af te dwingen. Dat is mislukt: een hogere rechter heeft de uitspraak opgeheven.

 • Demonstratie tegen fundamentalistische moslims gaat niet door

  Actiegroep Pro Patria wilde morgen een demonstratie houden tegen fundamentalistische moslims, maar die zeggen ze af. Dat doet de extreem-rechtse groepering omdat ze naar eigen zeggen bedreigd zijn.

  De demonstratie van Pro Patria in augustus liep volledig uit de hand ANP
 • In de rij voor schoenen van Kanye

  Kanye West, mr. Yeezus himself, heeft gympen ontworpen voor Adidas. Slechts twaalf paar schoenen zijn in Nederland te koop en ze liggen allemaal in dezelfde winkel. Voor de deur van Patta Amsterdam kamperen daarom al sinds gisteren wat sneakerfreakers die er wel 350 euro voor overhebben.

 • Knock, knock, who's there?

  Netflix heeft het derde seizoen van hitserie House of Cards online gezet. De show draait om de machtswellustige politicus Frank Underwood (Kevin Spacey), die over lijken gaat voor zijn carriére. Nederlandse fans warmen zich alvast op voor een avondje comakijken.

 • China verbiedt invoer van ivoor

  China verbiedt per direct de invoer van ivoor. Ter bescherming van de Afrikaanse olifant, meldt het Chinese staatspersbureau. China is de grootste importeur van ivoor ter wereld. Er worden medicijnen en sieraden van gemaakt. Het land voert al wel langer actie tegen illegale ivoorhandel, maar nu wordt dus alle import verboden. De regel geldt voorlopig voor een jaar.

 • Angola beschadigt Rotterdams Rijksmonument

  Rotterdam heeft nog maar weinig rijksmonumenten en een van de laatsten is onherstelbaar beschadigd door de nieuwe bewoner: het consulaat van Angola. Zij hebben zonder vergunning de voorgevel van het pand van het voormalige gemeentearchief wit geschilderd. De voorkant is van poreus zandsteen, de witte verf kan dus niet worden verwijderd. 

  Het gemeentearchief in 2009 Dietmut Teijgeman-Hansen/Flickr/Creative Commons 2.0

  Het consulaat van het Afrikaanse land zegt niets met een vergunning te maken te hebben. Volgens hen staat het pand in feite op Angolees grondgebied.

 • Maagdenhuisbezetting nog steeds aan de gang

  Zo'n honderd man hebben in het Maagdenhuis geslapen vannacht. De demonstranten lijken niet van plan weg te gaan uit het bestuursgebouw van de UvA. De toezeggingen van het bestuur zijn niet voldoende, vinden ze. De universiteit heeft aangifte gedaan, waarmee de politie zou kunnen ingrijpen.

 • Aanhangers Syriza gaan de straat op

  In de Griekse hoofdstad Athene zijn gisteravond honderden aanhangers van de linkse regeringspartij Syriza boos de straat op gegaan. Ze vinden dat de Griekse premier niet doet wat hij heeft beloofd. Hij zou een einde maken aan de strenge bezuinigingen, maar volgens de betogers is hij door de knieën gegaan voor Europa. Ongeveer vijftig demonstranten vielen de politie aan.

  Rellen in Athene
  Rellen in Athene
 • De Romeinen hielden zich redelijk rustig

  Geen écht grote problemen in Rotterdam gisteren rond Feyenoord - AS Roma, maar wel 42 arrestaties. De politie spreekt van een drukke dag; vechtpartijtjes, vuurwerk messen. In het stadion was het onrustig. Feyenoord-supporters spullen op het veld waardoor de wedstrijd even stilgelegd moest worden. Feyenoord verloor uiteindelijk met 2-1 van AS Roma.

 • Meer berichten tonen