NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Tienduizenden ontvluchten Ramadi door opmars IS

  In de Iraakse provincie Anbar zijn meer dan 90.000 mensen gevlucht voor IS-geweld. Dat meldt de VN. De terroristen van Islamitische Staat hebben de hoofdstad van de provincie, Ramadi, bereikt. Duizenden gezinnen zijn de afgelopen dagen gevlucht voor de gevechten tussen IS en het Iraakse leger. 

 • Altijd twee personen in cockpits van KLM

  Vanaf vandaag zitten in de cockpits van KLM-vliegtuigen altijd twee personen. Dat was een aanbeveling van de Europese vliegveiligheidsdienst. Na de crash van het toestel van Germanwings, toen een co-piloot de gezagvoerder expres buitensloot werd gezocht naar een oplossing voor dat soort incidenten. Bij Transavia, een dochter van KLM, gebeurde dat direct na het ongeval, bij KLM is het nu dus officieel ingevoerd. 

  Airbus A330 van KLM caribb / Flickr / Creative Commons by-nc-nd
 • Jeremy Clarkson dacht kanker te hebben

  Ex-presentator Jeremy Clarkson van Top Gear heeft een bijzondere verklaring voor het gedrag waarvoor hij werd ontslagen. Clarkson dacht dat hij kanker had toen hij de producer van het autoprogramma sloeg. Hij heeft het in zijn column voor The Sunday Times over 'de meest stressvolle dag in 27 jaar'.

  Clarkson hoorde twee dagen voor het incident van zijn dokter dat een bultje op zijn tong waarschijnlijk kanker was. Later bleek het bultje niet kwaadaardig te zijn.

 • 22ste landstitel PSV in selfies

  1/5 Twitter Jürgen Locadia
  2/5 Twitter Memphis Depay
  3/5 Twitter Rai Vloet
  4/5Ook Jetro Willems zet zichzelf op de foto met een biertje Instagram Jetro Willems
  5/5Jetro Willems (l) en Georginio Wijnaldum (r) gebruiken een selfiestick tijdens het kampioensfeest ANP
 • Canadees restaurant weert gillende kinderen

  Een Canadees restaurant heeft het gedaan bij ouders. Van The Lobster Pound and Moore mogen gillende koters namelijk niet meer naar binnen om de rust te bewaren in de eettent. Vooral volwassenen met kinderen zijn boos, omdat die zich buitengesloten voelen. 

  De reacties waren zo hevig, dat het restaurant excuses aanbood en beloofde 'elke hongerige buik te voeden'. 

 • Lichaam in uitgebrande auto in Helvoirt

  In een woonwijk in Helvoirt (Noord-Brabant) is vanochtend een lichaam gevonden in een uitgebrande auto. De brandweer vond het lichaam tijdens het blussen. Of het een man of een vrouw is, is nog niet bekend.

 • Mogelijk 700 doden bij nieuw vluchtelingendrama

  Op de Middellandse Zee tussen Libië en Italië is opnieuw een schip met bootvluchtelingen verongelukt. Mogelijk zijn daarbij 700 mensen omgekomen. In ieder geval 28 mensen zijn uit zee gehaald. 

  Het zou het grootste aantal slachtoffers zijn op één schip sinds 3 oktober 2013. Toen kwamen 366 mensen om het leven.

 • ​Een Amerikaanse agent die níet schiet in een dreigende situatie

  Daar zijn ze in de VS blij mee. Agent Jesse Kidder werd aangevallen door een verdachte van een dubbele moord die hem uitdaagde om te schieten. Maar dat deed Kidder niet. Op beelden hieronder is te zien dat de agent na een achtervolging uit zijn auto stapt, zijn wapen op de verdachte richt en zegt "ik wil je niet neerschieten".

 • Bestuurder Louise Gunning weg bij UvA

  De studenten aan de Universiteit van Amsterdam hebben het voor elkaar gekregen. Louise Gunning stapt na drie jaar op als bestuurder van de UvA, laat de universiteit aan persbureau ANP weten.

  De afgelopen weken was er veel kritiek op Gunning. Studenten en honderden docenten vroegen om haar vertrek. Ze noemden het besluit om het bezette Maagdenhuis te laten ontruimen een blunder.  

 • 18 mensen in Nigeria overleden door mysterieuze ziekte

  In het zuidoosten van Nigeria zijn de afgelopen dagen zeker 18 mensen omgekomen door een nog mysterieuze ziekte. De slachtoffers hadden last van hoofdpijn, minder zicht en raakten vervolgens buiten bewustzijn. De mensen overleden binnen 24 uur na het oplopen van de ziekte.

  Onderzoeken sluiten ebola of een ander virus uit. In de afgelopen 72 uur zijn er geen nieuwe gevallen gemeld.

 • Zieke 16-jarige fan omhelsd door PSV-spelers

  De 16-jarige Sem had gisteren de avond van zijn leven. De PSV-supporter die leukemie heeft, zag vanuit een bed in het Philips Stadion hoe zijn club voor de 22ste keer landskampioen werd. 

  Meteen na het duel met Heerenveen (4-1 winst) kwamen spelers Bruma, Zoet en Maher naar hem toe om samen feest te vieren. Ze knuffelden de jongen en lieten hem zelfs de kampioensschaal even vasthouden.

 • Meer berichten tonen