• Nobelprijs voor de Vrede naar Tunesische Dialoogkwartet

  De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar voor vier Tunesische organisaties. Zij worden het Nationaal dialoogkwartet genoemd. Na de revolutie in Tunesië probeerden ze van het land een democratie te maken. Zij winnen naast de prijs een bedrag van ongeveer 900.000 euro. In totaal waren er dit jaar 273 mensen voorgedragen voor de Vredesprijs.

 • Wandelaars vallen door defecte loopbrug

  Wat als de brug het plotseling begeeft? Het overkwam Adrien Whistle en drie vrienden tijdens een wandeltocht in rivier Nieuw-Zeeland. Zij vielen acht meter naar beneden toen een van de kabels van de brug losschoot. En Adrien filmde alles met zijn GoPro.

 • Nieuwe smartphone net zo snel in huis als een pizza

  In India krijg je binnen een uur je nieuwe smartphone thuisbezorgd. Als dat niet zo is, is hij gratis. Het is een actie van Chinese start-up OnePlus om hun telefoon One te promoten. Die is bovendien alleen te koop via een uitnodiging van een kennis, waarna je maar 24 uur hebt om ook zo'n telefoon te bestellen. 

 • Rolkofferprotest in Amsterdam

  "Amsterdam moet geen tweede Venetië worden." Met die boodschap trekt vanmiddag een stoet demonstranten met rolkoffers door het centrum van onze hoofdstad. "Met een ludieke actie laten we weten dat toeristen welkom zijn, maar dat Amsterdam ook voor de bewoners leuk moet blijven." 

  De roltocht gaat van het Koningsplein naar het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht, waar plannen zijn om een hotel te maken. "We zien daar liever plekken om te wonen", schrijven de actievoerders. 

  Rolkofferactie
 • Chinese jongen (4) dood door roltrap

  Een 4-jarig jongen is in China vast komen te zitten tussen de leuning en de ondergrond van een roltrap, en overleed kort daarna. Het incident gebeurde gisteren in een metrostation in de stad Chongqing. Zijn moeder liet de jongen zonder toezicht daar rondlopen. Hij speelde met de leuning van de roltrap, maar viel.

  Het jongetje kwam vast te zitten tussen de leuning en de ondergrond CCTV

  Afgelopen zomer waren er verschillende ongelukken met roltrappen in China. Een vrouw kwam om het leven nadat zij door een vloerplaat was gevallen, een schoonmaker verloor zijn been en een kind van een jaar raakte zwaargewond toen zijn arm klem kwam te zitten in een roltrap.

 • Zanger Koen Wauters laat dochter met oude vent trouwen

  De Belgische zanger Koen Wauters die zijn dochtertje Zita weggeeft aan een veel oudere man. Alles is gefilmd. Plan België wil met het spotje aandacht vragen voor kindhuwelijken, schrijft HLN.

  Toen ik mijn dochter naast die oudere man zag staan, voelde ik een koude rilling door mijn lichaam.

  Koen Wauter
 • Van der Steur met S-T-E-U-R

  Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie is een korte carrière als acteur begonnen. In een filmpje speciaal voor het Fraude Film Festival speelt hij rechercheur De Cock uit Baantjer na. Het filmpje begint net als Baantjer met een typemachine die een naam op papier zet, alleen klinkt deze typemachine wel een beetje raar.

  Op het Fraude Film Festival wordt aandacht besteed aan de bestrijding van fraude. Aan het festival doet de overheid mee, maar ook justitie en bedrijven.

 • Miljoenen voor familie Charleston-dode Walter Scott

  Nabestaanden van de zwarte Amerikaan Walter Scott, die in Charleston werd doodgeschoten door een blanke politieagent, krijgen omgerekend bijna zes miljoen euro van die stad. De Amerikaan rende in april weg voor een politiecontrole, waarna een agent hem acht keer in z'n rug schoot. De agent zit ontslagen en zit vast, hij wordt verdacht van moord.

  Beelden van het incident. Let op: de beelden zijn schokkend
 • 'Mol binnen Nationale Recherche opgepakt'

  Bij de recherche werkte een politieagent die veel geheime informatie zou hebben verkocht aan criminelen. Dat meldt NRC. De man is opgepakt. Het zou een zeer ervaren agent zijn die toegang had tot de informatie over alle grote rechercheonderzoeken. De aanhouding was al tien dagen geleden, maar is volgens NRC bewust stilgehouden, omdat het een gevoelige zaak is.

 • Blatter vecht schorsing aan

  FIFA-baas Sepp Blatter is in beroep gegaan tegen de schorsing van negentig dagen die de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem heeft opgelegd. Zijn advocaat Richard Cullen heeft laten weten dat het beroep gisteravond al is ingediend. Ook FIFA-vicevoorzitter Michel Platini gaat in beroep.

  FIFA-baas Blatter EPA
 • Meer berichten tonen