• Zo kan deze blinde Chihuahua toch veilig rondlopen

  Buddy, een 13 jaar oude Chihuahua uit Texas, is sinds kort blind aan beide ogen en loopt daarom overal tegenaan. Er zijn apparaten op de markt die hem kunnen helpen bij het blind navigeren maar die zijn te groot en zwaar voor het hondje van vijf pond. Zijn baasjes bedachten een eigen oplossing:

 • Ravage na aanrijding bij tankstation

  In Capelle aan den IJssel is een ravage ontstaan na een botsing bij een tankstation. Een auto die uit de bocht vloog, ramde een voertuig dat stond te wachten voor de wasstraat. Die auto knalde daardoor tegen een benzinepomp aan en die pomp viel vervolgens op een derde auto. 

  De auto's knalden als dominostenen tegen elkaar Video Duivestein
 • Luister naar de geluiden die NASA voor aliens naar de ruimte stuurde

  In 1977 schoot NASA de Voyager-raketten de ruimte in, met aan boord twee gouden platen met geluiden van de aarde, mochten de raketten ooit gevonden worden door aliens. Deze geluiden heeft NASA nu op Soundcloud gezet, zodat ook alle aardbewoners ernaar kunnen luisteren.

  Op de platen staan onder meer begroetingen in verschillende talen, geluiden van een huilende baby, dierengeluiden en muziek van Beethoven en Mozart.

 • Charleston-schutter wacht met schuld bekennen

  De 21-jarige Dylann Roof, die vorige maand negen zwarte Amerikanen doodschoot in een kerk in Charleston, heeft tegen de rechter gezegd dat hij onschuldig is. Hij wil wel een schuldbekentenis afleggen, maar pas als duidelijk is of de aanklagers de doodstraf tegen hem eisen, zegt z'n advocaat. 

 • Een zwevende urn in de vorm van een hoofd; mooi of doodeng?

  Een zwevende urn in de vorm van het hoofd van de overledene, het bestaat. Martin Jeuken en Wendy van der Weerden uit het Brabantse Someren-Eind bedachten het. En ze maken daarmee kans op een International Funeral Award. Het hoofd is 3D-geprint en zweeft boven een elektromagnetische plaat.

  De bedenkers begrijpen trouwens best als het niet helemaal jouw ding is. "Ik kan me voorstellen dat mijn dochters zullen zeggen 'ik wil ons pap niet op de keukenkast. Zit hij ons nog iedere keer aan te kijken'", vertelt Martin aan Omroep Brabant.

 • Waar ontmoet je nu je Tinderdate op Utrecht Centraal?

  Een nieuw Utrecht Centraal, met een stationshal van een dikke 21.000 vierkante meter. En als het helemaal af is, komt daar nog eens 4.000 vierkante meter bij. Waar spreek je straks af met je Tinderdate, of ga je heen voor een snelle hap? We zijn het gaan vragen:

  Utrecht Centraal
  Waar ontmoet je nu je Tinderdate, of haal je een snack?
 • Jongetje van 4 zat opgesloten in de kofferbak

  Een 4-jarig jongetje is vanmiddag in het Friese dorpje Balk bevrijd uit de kofferbak van een auto. Toen omstanders het kind hoorden schreeuwen en kloppen, braken ze de kofferbak open. Het jongetje was volgens de politie volledig overstuur. Hoe hij in de kofferbak terecht kwam en hoelang hij zat opgesloten is nog niet duidelijk.

  Twintig minuten na de bevrijding kwam de moeder bij haar auto terug. Zij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. 

 • 'Alsof ik de aanval op Mick Fanning in de herhaling zag'

  In Australië is een surfer zwaargewond geraakt bij een aanval van een haai. Het dier beet hem in z'n been en voet. Het slachtoffer, Graig Ison, is een voormalig bokser probeerde de haai tevergeefs met een aantal rake klappen weg te jagen.

  Een vriend zag het gebeuren: "Het was alsof ik de aanval op Mick Fanning in de herhaling zag". Surfkampioen Fanning werd een paar weken geleden tijdens een wedstrijd aangevallen. Hij wist het beest te verjagen en raakte niet gewond. 

 • Privévliegtuigje neergestort in Engeland; waarschijnlijk vier doden

  In Engeland is een privévliegtuigje neergestort op een parkeerplaats van een autodealer. Er zouden vier doden bij zijn gevallen, waarschijnlijk alle inzittenden van het vliegtuigje. Op de grond raakte niemand gewond.

  Het vliegtuigje zou volgens getuigen zijn doorgeschoten tijdens het opstijgen van Blackbushe Airport en daarbij een hek hebben geraakt.

 • Internetmeme Prins Charles en de adelaar

  De Britse prins Charles ontmoette een adelaar. De eerste kennismaking verliep alleen niet bepaald soepel, Charles en zijn vrouw Camilla schrokken nogal van het dier.

  De foto was voer voor creatieve geesten met Photoshop:

 • WHO: ebola-vaccin 100 procent effectief

  Na een paar maanden testen blijkt dat het vaccin tegen ebola tot nu toe 100 procent effectief is, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 4000 mensen uit de directe omgeving van ebolapatiënten deden vrijwillig mee aan de test. Inmiddels is besloten om iedereen te vaccineren die het risico loopt om besmet te worden.

 • Helft homoseksuelen durft niet hand in hand over straat

  Twee vrouwen op de Canal Parade van de Gay Pride in Amsterdam in 2014 ANP

  Ruim de helft van de homoseksuelen in Nederland durft niet hand in hand over straat te gaan. 

  In een onderzoek van EenVandaag zegt 67 procent van de ondervraagden dat het redelijk tot goed gesteld met de homoacceptatie in Nederland, maar niet volgens de LHBT'ers zelf. 40 procent van hen vindt juist dat het slecht gaat met de acceptatie. En een op de vijf zegt dat ze in het afgelopen jaar wel eens zijn uitgescholden of gediscrimineerd vanwege hun geaardheid.

 • Vrouwen opgepakt omdat ze IS-strijders oplichtten

  In Rusland zijn drie vrouwen opgepakt omdat ze IS-strijders hadden opgelicht. Via social media vertelden ze de extremisten dat ze graag naar Syrië wilden komen, maar dat ze daarvoor niet genoeg geld hadden. De IS-strijders, hoffelijk als ze waren, maakten geld over voor de reis, maar daarna lieten de vrouwen niks meer van zich horen en verwijderden ze hun accounts. Ze hebben zo naar schatting rond de 3000 euro buitgemaakt.

  Ze riskeren nu een boete of een celstraf van maximaal zes jaar.

 • De bloemetjes voor Obama zijn weer weggehaald

  Kosten noch moeite werden gespaard om president Obama een warm welkom te geven in Nairobi bij zijn bezoek aan Kenia. Maar deze week werden de pas geplante plantjes weer weggehaald.  De hoofdstad betaalde 450.000 euro om gras, planten en bloemen langs de route die Obama zou afleggen te planten. Alleen trokken groenwerkers de planten deze week weer uit de grond. 

  De gouverneur zei dat "de grond eerst nog geschikt moet worden gemaakt voor het echte beplanten en dat het werk nog niet was afgelopen". Maar niet iedereen gelooft dit. Sommige planten zaten nog in de plastic verpakking toen ze weer uit de grond kwamen.

 • Maleisië: wrakstuk op Réunion is van Boeing 777

  Het wrakstuk van een vliegtuig op Réunion komt van een Boeing 777, heeft een Maleisische onderminister tegenover persbureau AFP bekendgemaakt. Woensdag werd een deel van een vleugel gevonden op het Franse eiland. Direct werd gespeculeerd over de mogelijkheid dat het wrakstuk afkomstig is van MH370, de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 8 maart 2014 spoorloos verdween met 239 mensen aan boord.

  Réunion ligt zo'n 4000 kilometer westelijk van het gebied waar het toestel van de radar verdween. Deskundigen houden het voor mogelijk dat de oceaanstromingen een wrakstuk duizenden kilometers kunnen meesleuren. 

 • Meer berichten tonen