• VN: Tempel van Bel is wel vernield

  De Verenigde Naties melden dat de Tempel van Bel in de Syrische stad Palmyra wel degelijk verwoest is. Op satellietbeelden is te zien dat er vrijwel niets meer van het eeuwenoude gebouw overeind staat. 

  Over de staat van de tempel was veel onduidelijkheid. Gisteren meldden inwoners van Palmyra dat terreurgroep Islamitische Staat het bouwwerk met explosieven had verwoest. Later zei de dienst voor nationaal erfgoed in Syrië dat hij nog vrijwel volledig intact was. Dat blijkt dus niet te kloppen.

 • Dode bij explosie in Chinese chemiefabriek

  Dongjing, in de oostelijke provincie Sjandong Google Maps

  Bij een explosie in een chemische fabriek in China is een dode gevallen. Na de explosie brak brand uit, die na vijf uur onder controle was. De explosie was kort voor middernacht lokale tijd in de stad Dongjing, in de oostelijke provincie Sjandong. Volgens plaatselijke media zijn zes bestuurders van de fabriek opgepakt. 

 • Grote zeeschorpioenensoort ontdekt

  Een tekening van hoe de schorpioen eruit kan hebben gezien Patrick Lynch - Yale University

  In de Amerikaanse staat Iowa zijn fossielen van een nieuwe zeeschorpioenensoort ontdekt. Het uitgestorven roofdier was 1,5 meter lang, schrijven paleontologen in het wetenschappelijke tijdschrift BMC Evolutionary Biology.

  De fossielen zijn zo'n 460 miljoen jaar oud. Ze zijn daarmee iets ouder dan bekende zeeschorpioenen: tot nu dachten wetenschappers dat de dieren leefden van 450 tot 245 miljoen jaar geleden.

 • Meer berichten tonen