NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • FIFA-bestuurders opgepakt in Zwitserland

  Ondertussen heeft de politie in Zwitserland een stel functionarissen van voetbalbond FIFA opgepakt, meldt The New York Times. De officials worden door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd wegens corruptie . De bestuurders waren in een luxe hotel bijeen voor een jaarlijkse vergadering. De Zwitsers zouden hen willen uitleveren aan de Verenigde Staten.

 • Grote politieactie tegen motorclubs

  De politie en het OM zijn op 25 plaatsen in Limburg bezig met een grote actie tegen motorclubs. In Nieuwstadt zou een arrestatieteam een kopstuk van de Bandidos van zijn bed hebben gelicht.

  Rivaliserende motorbendes leiden tot veel overlast in de provincie. Limburg kreeg maandag te horen dat er extra agenten worden ingezet tegen de motorclubs. 

 • Woon jij in een stad met monumenten?

  Het centrum van Dordrecht Jeroen de Jager / NOS

  Dan is jouw huis populair. Steden met veel monumenten zijn populairder dan nieuwere steden. Onderzoekers zien dat mensen sowieso steeds meer naar de stad trekken. Vooral hoogopgeleiden trekken massaal naar steden als Amsterdam, Leiden en Maastricht. Omdat steden met monumenten extra gewild zijn, stijgen de prijzen daar ook harder.

 • Taliban dreigt Uruzgan in te nemen

  De Taliban dreigen de Afghaanse provincie Uruzgan in te nemen. Nederlandse militairen zaten daar tussen 2006 en 2010. De plaats Deh Rawod is al bijna in handen van de Taliban en ook om de provinciehoofdstad Tarin Kowt wordt zwaar gevochten. Bronnen in Uruzgan verwachten dat de stad snel valt. Nederland richtte zich bij de missie op wederopbouw en heeft politie- en legereenheden getraind.

 • Meer berichten tonen