NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Een miljoen euro om zelfmoord tegen te gaan

  Ze hebben er een miljoen voor over. Regeringspartijen PvdA en VVD en oppositiepartijen ChristenUnie  en D66 steunen allemaal een voorstel van de SGP, om onderzoek te doen naar het terugdringen van het aantal zelfmoorden. 

  En dat willen ze niet zonder reden: elk jaar doen 10.000 mensen een poging tot zelfmoord. In 2013 'lukte' het 1854 Nederlanders. Een recordaantal. 

  Ik vind het aangrijpend dat we het aantal verkeersdoden effectief omlaag krijgen en dat er voor zelfdoding nauwelijks aandacht is.

  Kees van der Staaij, SGP
 • Lleyton Hewitt stopt

  Nog één keer de Australian Open en dan hangt Lleyton Hewitt zijn tennisracket aan de wilgen. Zijn laatste wedstrijd zal begin volgend jaar plaatsvinden.

  Hewitt: ik stop begin 2016
  De 33-jarige Lleyton Hewitt heeft zijn afscheid als proftennisser aangekondigd. De Australiër wil nog één keer meedoen aan de Australian Open.

  Hewitt maakte in 1997 als 15-jarige zijn debuut. Hij won Wimbledon in 2002 en de US Open in 2001, maar de Australiër heeft tot zijn spijt nooit de Australian Open gewonnen.

  Een 16-jarige Lleyton Hewitt
 • Opvolger Obama krijgt nieuwe Air Force One

  George H. W. Bush , Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama: ze hebben er allemaal in gevlogen: Air Force One. Het bekende, presidentiële vliegtuig van de Verenigde Staten. Maar het toestel is inmiddels bijna dertig jaar oud, dus zal de toekomstige president in 2017 een nieuw, groter toestel krijgen: een Boeing 747-8.

  1/8Het presidentiële vliegtuig is van alle gemakken voorzien The White House / Pete Souza
  2/8De president beschikt er over een vergaderzaal... AFP
  3/8...en heeft aan boord zijn eigen kantoor The White House / Pete Souza
  4/8De huidige Air Force One vliegt de president sinds 1990 over de wereld The White House / Pete Souza
  5/8Vorig jaar was Obama in Amsterdam. Hier staat het toestel op Schiphol ANP
  6/8Obama was in Nederland voor de NSS-top in Den Haag ANP
  7/8Een exclusief kijkje in de cockpit The White House / Pete Souza
  8/8In 2018 gaat dit toestel waarschijnlijk naar een museum EPA

  In het vliegtuig komen onder andere een vergaderzaal, een operatiekamer, een privévertrek voor de president en zijn vrouw, fitnessruimte, keuken en persruimte. Ook hangt het gevaarte vol met apparatuur zodat het ook als vliegend commandocentrum kan dienen. 

 • Foute vleeshandelaar heeft nieuw bedrijf in België

  De vleeshandelaar uit Oss die wordt verdacht van grootschalige fraude met paardenvlees, is bezig om in België een nieuw bedrijf op te zetten. Dat meldt het Brabants Dagblad. Willy Selten moet in maart voor de rechter komen, omdat hij paardenvlees als rundvlees verkocht. De herkomst van dat vlees was onduidelijk en daarom moest 50 miljoen kilo vlees worden teruggehaald. De NVWA is niet op de hoogte van het nieuwe bedrijf dat Selten met zijn zoon is gestart in Mol, in België, schrijft de krant. Het CDA in het Europarlement vindt dat er een internationaal register moet komen voor dit soort misstanden.

 • Cuba wil Gitmo terug

  Cuba wil marinebasis Guantánamo Bay terug. Verder wil het land compensatie voor schade door het Amerikaanse handelsembargo, dat 50 jaar geleden werd ingesteld. Pas dan kan er sprake zijn van volledig herstel van diplomatieke betrekkingen met de VS. De Cubaanse leider Raúl Castro heeft dat gezegd op een top van Latijns-Amerikaanse landen. De Amerikanen hebben officieel sinds 1934 een huurovereenkomst met Cuba over Guantanamo Bay. Op de basis zijn nu terreurverdachten opgesloten. De Amerikaanse regering heeft niet op de Cubaanse eisen gereageerd.

  Gevangenis op de marinebasis Guantánamo op Cuba AFP
 • Koala terug in de boom

  Zijn foto ging de hele wereld over: Jeremy de koala met zijn vier verbrandde pootjes in potjes zalf. Hij werd het gezicht van alle dieren die slachtoffer zijn geworden van de bosbranden in Australië. De koala is gisteren terug uitgezet in het wild, een kilometer van de plek waar hij drie weken eerder werd gevonden.

 • Honderdduizenden Nissans moeten terug

  Autofabrikant Nissan roept wereldwijd bijna 800.000 auto's terug. Het gaat om meerdere modellen van de Japanse fabrikant. Het gaat om SUV-wagens van de types Pathfinder, Infiniti en QX60. Vooral de Nissan Rogue sport blijkt niet veilig te zijn, van dat model moeten ruim 550.000 auto's terug naar de garage. De bodem van de auto is niet helemaal waterdicht. Daardoor kan bij een combinatie van sneeuw of water en zout kortsluiting en brand ontstaan. Eigenaren worden door Nissan benaderd als hun auto gerepareerd moet worden.

 • Nieuwe topman McDonald's

  McDonald's krijgt een nieuwe topman, Steve Easterbrook. De huidige directeur legt per 1 maart zijn functie neer. Hij heeft dan 25 jaar voor McDonald's gewerkt. Zijn opvolger Easterbrook is nu nog de marketingdirecteur van het fastfoodbedrijf. Easterbrook kwam in 1993 bij McDonald's en was eerder de president van de Europese tak van de fastfoodketen. 

  Het gaat jaren slecht met de fastfoodketen ANP
 • Nu al tijd voor filelied

  Het wegverkeer heeft last van het winterweer. Volgens Rijkswaterstaat is het twee keer zo druk als normaal. Ook de ANWB zegt dat het drukker is dan normaal. 

  Vooral op de A2 zijn er problemen. Daar zijn bij Culemborg in beide richtingen ongelukken gebeurd door gladheid. Het is inmiddels langzaam rijden over zo'n 30 kilometer volgens de ANWB.

 • Meer berichten tonen