NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • KNVB-directeur wil met toplanden uit FIFA stappen

  KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft maatregelen tegen de FIFA aangekondigd. De Nederlandse voetbalbond accepteert het niet dat Sepp Blatter is herkozen als FIFA-voorzitter. "De strijd is niet over en die gaat verder", zei Van Oostveen in zijn relaas na de herverkiezing van Blatter. "Je zult een blanco sheet moeten pakken en met elkaar toch naar een nieuwe FIFA-organisatie moeten."

  Het zijn allemaal - ik zal niet zeggen apenbondjes - maar wel heel kleine landen die elke keer de meerderheid maken. Terwijl landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland, Spanje, Portugal, Nederland en noem ze allemaal maar op, toch het mondiale voetbal groot maken.

  Bert van Oostveen
 • Bliksem slaat in op verkeersbord

 • Soldaten gestraft om dansvideo

  Vijf Israëlische soldaten moeten drie weken op de legerbasis blijven, omdat ze een video online gooiden waarin ze dansten op 'Golden Boy', de inzending van Israël voor het Eurovisie Songfestival. Volgens het Israëlische medium Ynet was er in het gebied waar de danspasjes werden gemaakt, kort daarvoor een molotovcocktail naar manschappen van het leger gegooid. 

  "De video is gemaakt tijdens een levensbedreigende situatie en opgenomen met een mobiele telefoon, die verboden is tijdens dit soort operaties", zegt een bron tegen Ynet. "We willen benadrukken dat de mannen niet zijn geschorst vanwege de content in de video."

  Goed. Voor de liefhebber, hier alsnog de beelden:

  Soldaten dansen op Golden Boy
 • Heeft de koning een kappertje gepakt?

  Oordeel zelf ANP
 • Van Praag baalt

  Michael van Praag is zwaar teleurgesteld over de uitslag van de voorzittersverkiezingen van de FIFA. Ook vindt de KNVB-voorzitter het jammer dat prins Ali bin Al-Hussein zich heeft teruggetrokken als kandidaat-voorzitter van de FIFA.

  "Dat had ik zelf nooit gedaan. Bovendien had ik ingeschat dat prins Ali meer stemmen zou trekken na de succesverhalen die ik hoorde over hem", zei Van Praag.

  Michael van Praag ANP
 • Rutte wil geen 'grote dikke-ik-mentaliteit' in Nederland

  "Toedeledoki, ga dan!" Dat zegt premier Rutte tegen bankiers die zeggen dat ze in het buitenland veel meer kunnen verdienen. De VVD-leider hekelt de "grote dikke-ik-mentaliteit" in Nederland, zei hij tegen zijn achterban in Arnhem vandaag. 

  De premier wil geen samenleving waarin mensen denken dat ze alles kunnen maken en recht hebben op allerlei voorzieningen. Hij pleit voor een samenleving waar de waarden "van hardwerkend Nederland" centraal staan.

  Rutte hekelt de 'grote dikke-ik-mentaliteit'
  VVD-leider Rutte hekelt de "grote dikke-ik-mentaliteit" in Nederland. De premier wil geen samenleving waarin mensen denken dat ze alles kunnen maken en recht hebben op allerlei voorzieningen. Hij pleit voor een samenleving waar de waarden "van hardwerkend Nederland" centraal staan.
 • Arrestaties voor spreiden van benen in metro

  De maatregel werd vorig jaar al aangekondigd en nu zijn de eerste arrestaties een feit: twee mannen zijn in Brooklyn aangehouden, omdat ze met hun benen gespreid zaten in de metro. Een rechter was alleen niet erg onder de indruk van de arrestatie. De mannen zouden rond middernacht zijn aangehouden. "Niet bepaald het tijdstip waarop het druk is in de metro", aldus de rechter.

  Een van de posters die is opgehangen New Yorkse metro
 • Prins Ali trekt zich terug, Blatter herkozen als FIFA-voorzitter

  Prins Ali al-Hussein heeft zich na de eerste uitslag teruggetrokken. Hij ziet geen kans meer om de verkiezing te winnen. Sepp Blatter kan daarom beginnen aan zijn vijfde termijn als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

  Blatter besliste de strijd eigenlijk al in de eerste ronde. Hij kreeg 133 stemmen. Prins Ali had met 73 stemmen nog wel voldoende steun om een tweede ronde af te dwingen, maar hij geloofde niet meer in een overwinning in de beslissende stemronde.

 • Amerika schrapt Cuba van lijst met landen die terrorisme steunen

  Amerika schrapt Cuba van de lijst met landen die terrorisme steunen. Op 14 april maakte Obama bekend dit te willen doen. Wetgevers hadden vervolgens 45 dagen om hiertegen een eventuele wet op te stellen, en deze dagen zijn nu voorbij. Volgens een verklaring zijn de Verenigde Staten het nog lang niet met alle acties en politieke opvattingen van Cuba eens, maar niet op gebieden waarvoor Cuba nog langer op deze lijst moet staan.

  President Obama schudde in april de hand van Raúl Castro Reuters

  Amerika verdachte Cuba ervan dat ze leden van de Baskische ETA en Colombiaanse FARC schuil hield.

 • Rutte geeft Bouterse geen hand

  "En dat ga ik ook niet doen," zei hij bij de wekelijkse persconferentie. Het contact zou tot 'functioneel noodzakelijk' beperkt blijven. 

  Er loopt een internationaal arrestatiebevel tegen Bouterse, die vijftien jaar geleden tot 11 jaar cel werd veroordeeld voor betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. Voor Rutte een reden om de relatie op een laag pitje te houden.

  Rutte niet van plan Bouterse te feliciteren
 • Menigte tilt dubbeldekker omhoog om fietser te redden

  Ongeveer honderd mensen hebben gisteren in Londen gezamenlijk een dubbeldekker opgetild om een fietser te redden. Die was kort daarvoor onder het voorwiel van de bus terechtgekomen. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis; inmiddels is zijn toestand stabiel.

  Het ongeluk gebeurde tijdens het spitsuur in Walthamstow. De mensen kwamen vanuit omliggende restaurants naar de bus toe gelopen om te helpen. 

 • Scholen vrezen 'Charlie Charlie' rage

  Jongeren delen massaal filmpjes en ervaringen over de #CharlieCharlieChallenge, een spel waarbij een Mexicaanse geest antwoord moet geven op vragen. Veel te eng zo'n spelletje, zeggen Nederlandse scholen nu. Er zouden kinderen zijn die er bang van worden, maar dat niet durven te zeggen. Verschillende scholen hebben ouders daarom een mail of brief gestuurd.

 • Politie Zürich: bommelding op FIFA-congres

  Er is een bommelding geweest in het congrescentrum in Zürich waar de FIFA zich verzameld heeft. Volgens Zwiterse media heeft de politie dat bevestigd. Journalisten ter plekke zeggen dat ze nog niets gehoord hebben.

 • Aangifte tegen Rambam om onterecht lintje

  Televisieprogramma Rambam heeft een aangifte van het OM aan zijn broek hangen wegens het onterecht ontvangen van een lintje. 

  Om een lintje te krijgen moet je worden voorgedragen en belangrijk zijn geweest voor de samenleving. Het programma onderzocht in hoeverre dit wordt gecheckt en diende namens een willekeurige Utrechter het verzoek in en verzon vervolgens wat projecten. "Over teckels en ecologisch tuinieren," volgens presentator Jelte Sondij, en daar kregen ze plotsklaps een lintje voor.

  De Kanselarij der Nederlandse Orden, die verantwoordelijk is voor de uitgifte van de lintjes, wil er verder niet op ingaan.

 • 4500 Chinezen op bedrijfsuitje in Nederland

  4500 Chinezen van één bedrijf bezoeken ons land Jan Hess/NOS

  Weet je die 6400 Chinezen nog die in Cannes op een bedrijfsuitje waren? De komende dagen hebben wij de eer. 4500 Chinezen van het bedrijf Perfect reizen in ruim negentig bussen door Nederland.

  Ze zitten in hotels verspreid over de Randstad, onder meer in Den Haag, Delft, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Vanochtend waren ze in het Mauritshuis in Den Haag. En waar eten ze? In Chinese restaurants. "Want ze eten toch het liefst Chinees", aldus een woordvoerder van de Bureau voor Toerisme.

 • Deense premier-kandidaat showt cojones

  Politicus John Erik Wagner probeert op onconventionele wijze zieltjes te winnen voor zijn campagne om de nieuwe premier van Denemarken te worden. Getooid met alleen een cowboyhoed een een strategisch geplaatste holster poseert hij bijna geheel naakt op posters die zijn verspreid door heel Kopenhagen.

  De kans dat hij daadwerkelijk premier wordt is heel klein. In zijn campagne belooft hij onder andere een herverdeling van de arbeidsmarkt zodat je maar zes maanden per jaar hoeft te werken.

 • Drie Nederlandse parlementariërs mogen Rusland niet meer in

  Rusland heeft drie Tweede Kamerleden op een zwarte lijst gezet die het land niet meer in mogen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de drie geïnformeerd, maar de namen binnenskamers gehouden. Alleen van Louis Bontes van de Groep Bontes/Van Klaveren is bekend dat hij op de lijst staat. Hij denkt zelf omdat hij zich kritisch heeft uitgelaten over Rusland in verband met de ramp met de MH17.

  De lijst is waarschijnlijk een reactie op de sancties van de EU tegen Rusland. De Nederlandse ambassade in Moskou kreeg gisteren de lijst te zien. Volgens minister Koenders ontbeert die "elke fundering op internationaal recht", omdat de lijst niet transparant is en niet aanvechtbaar bij de rechter.

 • Apple komt zelf met oplossing voor iMessage-bug

  Apple heeft nu zelf een tijdelijke oplossing voor de beruchte iMessage-bug, waarbij na het versturen van een specifieke reeks tekens de berichtenapp crasht. Als je de app hierna opnieuw opent, valt je mobiel gelijk uit.

  Er waren al andereworkarounds ontdekt, alleen deze oplossing komt van Apple zelf - ruim een dag later.

  Je vraagt Siri om je ongelezen berichten te lezen, en vervolgens om op het bewuste bericht te reageren. Hierna hoor je de app weer te kunnen openen en kun je het hele gesprek wissen.     

  Het bewuste bericht screenshot bericht
 • Man schept op over 228 km/h, rijdt vervolgens iemand dood

  In Engeland heeft een man iemand doodgereden nadat hij op Snapchat had opgeschept over z'n ritje van 228 kilometer per uur. Addil Haroon van 19 negeerde een rood licht en ramde een kruisende auto - waar vrijwel niks van overbleef. De 25-jarige bestuurder overleed ter plekke. Haroon overleefde het ongeluk, maar kreeg gisteren 6 jaar cel opgelegd door een rechtbank in Manchester.

  Even voor het ongeluk stuurde Haroon een Snapchat naar een vriend met een foto van zijn snelheidsmeter en de tekst :"Leeds to Rochdale 11mins catch me."

 • Zo ziet het eruit als de bliksem inslaat in een kerkje

  Brandweerman Carl Bouley had zo het gevoel dat de bliksem zou inslaan in het kerkje in onderstaande video. Dat gebeurde in 2007 al, en de omstandigheden voelden gisteren precies hetzelfde. Dus zette hij zijn camera aan. En bleef hij rustig toen de bliksem inderdaad insloeg.

  Grand Isle St Gerard church hit by lightning
 • FIFA kiest de nieuwe voorzitter

  Prins Ali bin Al-Hussein en Sepp Blatter EPA

  Vanmiddag wordt duidelijk wie de komende vier jaar de baas is van wereld-voetbalbond FIFA. Het lijkt er op dat ondanks de arrestaties van woensdag en alle kritiek Sepp Blatter gewoon herkozen wordt. Vanmiddag moeten 209 voetbalbonden stemmen. Naast Blatter is er nog een andere kandidaat: de Jordaanse prins Ali. Hij heeft de steun van de meeste westerse landen, maar dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn.

 • Nederlandse internetdrugsbaron de cel in

  Een Nederlandse drugshandelaar is in Amerika veroordeeld tot tien jaar cel. Maikel S. verdiende miljoenen door xtc, coke en lsd te verkopen via de online-winkel Silk Road. De Nederlander van 23 werd twee jaar geleden opgepakt en mag waarschijnlijk een deel van z'n straf in ons land uitzitten.

 • One World Trade Center open voor publiek

  In New York gaat het One World Trade Center open voor publiek. Het gebouw staat op de plek van de ingestorte Twin Towers. Vanaf de honderdste verdieping op 283 meter hoogte kan iedereen voor dertig euro over New York uitkijken. Bij de bouw van de toren is er veel aandacht besteed aan de veiligheid. Gewapend beton maakt het gebouw extra stevig.

 • Michael Jacksons Neverland staat te koop

  Het landgoed van Michael Jackson staat te koop. Als je Neverland wil aanschaffen mag je 100 miljoen dollar (91 miljoen euro) ophoesten. Dan heb je wel een treintje, een bioscoop en ruim 1000 hectare grond.

 • Meer berichten tonen