NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • NOS op 3 eindelijk in HD op tv

  Misschien is het je al opgevallen als je vandaag naar Rob Trip hebt gekeken: de uitzending was in HD! Vanaf maandag is ook NOS op 3 in HD te ontvangen. Dat is te danken aan een omgebouwde regieruimte. Er wordt nu aan gewerkt om ook alle andere uitzendingen van de NOS van een scherper jasje te voorzien. 

 • 12-jarige met nitraat-handeltje betrapt

  Een 12-jarige jongen uit Spierdijk, een dorpje in Noord-Holland, sliep tussen ruim honderd nitraatbommen. Hij bewaarde het explosieve vuurwerk gewoon op z'n slaapkamer om het te verkopen. De politie heeft de 117 nitraatbommen gistermiddag ontdekt na tips over illegaal vuurwerk. 

  De jongen ontkende eerst dat hij het vuurwerk had, maar hij gaf toe nadat z'n moeder de politie toestemming had gegeven zijn kamer doorzoeken. De jongen is doorgestuurd naar Bureau Halt.

 • Federers prijzenkast is compleet

  Roger Federer AFP

  De prijzenkast van tennisser Federer is compleet: hij heeft nu zijn laatste ontbrekende grote prijs binnengesleept, de Davis Cup. De vier grandslams had hij al gewonnen en ook een Olympische gouden medaille in het dubbelspel pronkt op zijn schoorsteenmantel.

  Federer mag zich nu scharen bij Rafael Nadal, Andre Agassi en Rod Laver. Ook zij mogen genieten van een volle prijzenkast met overwinningen op alle vier grandslams en de internationale Davis Cup.

 • Vogelgriep dwingt kerkgangers tot drive-in kerkdienst

  De kerkelijke gemeenschap Mozaïek 0318 in Veenendaal zit tijdelijk zonder locatie. En omdat er niet genoeg tijd was om een vergunning voor een andere locatie te krijgen, hebben de leden een drive-in kerkdienst georganiseerd. Via een radiozender werd de kerkdienst uitgezonden. Een paar honderd mensen kwamen op de drive-in af.

  De Veenendaalhal, waar de gemeenschap normaliter samenkomt, kan niet worden gebruikt omdat het vol zit met konijnen en pluimvee. Die mogen er niet uit; wegens de heersende vogelgriep is een vervoersverbod ingesteld. Tijdens de dienst werd stilgestaan bij de de vogelgriep en de getroffen boeren.

 • Berging wrakstukken MH17 afgerond

  De trein vertrekt vanuit Torez EPA

  De bergingsmissie van de wrakstukken van vlucht MH17 is afgerond. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Onderzoekers hebben zeven dagen lang zoveel mogelijk wrakstukken geborgen die relevant zijn voor het onderzoek. Lokale hulpdiensten zullen de vaak kleinere wrakstukken opruimen die zijn achtergebleven.

  De geborgen stukken worden per trein van Torez naar de Oekraïense stad Charkov vervoerd. Daar zijn op diepladers al grotere wrakstukken aangekomen. Voor foto's en een reconstructie van de berging kan je hier terecht.

 • Iconische superschurk Blofeld terug in nieuwe Bond-film

  Hij is na meer dan dertig jaar terug van weggeweest: Ernst Stavro Blofeld, de iconische Bond-vijand. Blofeld plaagde 007 in zes officiële titels. Hij deed dat voor het laatst in 1981 in de film For Your Eyes Only. Daar komt in 2015 verandering in met de vierentwintigste Bond-film.

  Er gaan geruchten dat tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz de beroemde rol op zich zal nemen. Dat Blofeld zo lang afwezig is geweest in de Bond-films, heeft te maken met een decennia oud juridisch dispuut dat onlangs is opgelost.

  Blofeld introduceert zichzelf
 • Indringer sluit bewoners op in eigen slaapkamer

  In het Brabantse plaatsje Erp zijn zondagochtend twee bewoners en een kind opgesloten in hun eigen huis. In een andere kamer hield de inbreker onder bedreiging een ander kind vast. De politie heeft de 18-jarige verdachte opgepakt.

  De twee bewoners zagen rond 3.30 uur een onbekende man in de deuropening van hun slaapkamer staan. Toen een van hen de man aansprak, sloot hij het stel samen met een 2-jarige logé op. De inbreker had zich vervolgens zelf opgesloten in de slaapkamer van de zoon van het stel (13) en bedreigde de jongen met een schaar. Agenten moesten de deur forceren voordat ze de inbreker konden arresteren.

 • Vijf doden bij aardbeving China

  Een aardbeving in China heeft zaterdag minstens vijf mensen het leven gekost. 54 mensen raakten gewond. Dat meldt persbureau Associated Press. Volgens het Chinese persbureau Xinhua zijn zijn er onder de gewonden ook kinderen, die werden verdrukt toen ze uit hun school probeerden te vluchten.

  De aardbeving had een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter, meldt het Amerikaanse bureau voor seismologie. Chinese seismologen noemen een kracht van 6,3. De beving vond plaats in een dunbevolkt gebied in het westen van China. Ongeveer dertig huizen zijn ingestort.

 • Syrische vluchtelingen gered voor kust Cyprus

  Bij Cyprus zijn 228 bootvluchtelingen gered AFP

  228 Syrische bootvluchtelingen zijn voor de kust van Cyprus gered. De opvarenden, waaronder 25 kinderen, dobberden een paar uur stuurloos rond in een beschadigde boot voordat ze in veiligheid gebracht konden worden. 

  De Cypriotische kustwacht ontving gisteravond een noodsignaal van de boot, maar kon door de sterke wind en krachtige stroming niet in de buurt komen. Toen de boot dichter naar de kust was gedreven, kon een ander schip de vluchtelingen in veiligheid brengen.

 • Naakte man valt door plafond toilet, valt bejaarde aan

  Een naakte man (26) is gisteren door het plafond van een vrouwentoilet gevallen op Logan International Airport, in de Amerikaanse stad Boston. Dat meldt de Boston Globe. De man besloot om onduidelijke reden zijn kleren op het toilet uit te doen. Vervolgens klom hij de kruipruimte boven het toilet in. Even later viel hij door het plafond van het vrouwentoilet.

  Volgens de politie rende de man na de valpartij, bloedend, het toilet uit. Hij viel toen een 84-jarige man aan, die naar het ziekenhuis is gebracht. Hij beet de bejaarde man onder meer in zijn oor en probeerde hem te wurgen. De naakte man is daarna door de politie opgepakt, na een korte worsteling.

 • 100-jarige vrouw ziet oceaan voor de eerste keer

  Ruby op het strand

  Honderd jaar moest de Amerikaanse Ruby Holt erop wachten, maar nu heeft ze het eindelijk gezien: de oceaan. En de BBC legde het vast.

  Holt wilde al lang naar de oceaan, maar had nooit tijd en geld. Haar verzorgingstehuis en een liefdadigheidsorganisatie hebben haar droom eindelijk in vervulling laten gaan. Haar conclusie: erg groot, maar vooral ook erg koud, dat strand.

 • Pasgeboren baby in afvoerpijp gedumpt

  Het jongetje was zwaar ondervoed NSW Police

  In de Australische stad Sydney heeft de politie een pasgeboren baby gered uit een afvoerpijp. Het gaat om een jongetje van twee of drie dagen oud. De baby werd ontdekt door een groepje fietsers, die gehuil uit een put naast de weg hoorden komen.

  Ondanks de val van ongeveer 2,5 meter heeft de baby geen verwondingen opgelopen, maar hij is wel ernstig ondervoed. De politie heeft de moeder in ieder geval gevonden, een 20-jarige vrouw uit de voorstad Quakers Hill.

 • Meer berichten tonen