• Messi moet misschien de bak in

  Lionel Messi hangt een gevangenisstraf van 22,5 maand boven het hoofd. De stervoetballer moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor mogelijke belastingfraude. Het zou gaan een bedrag van zo'n 4,1 miljoen euro.

  Eerder oordeelde het Spaanse OM nog dat Messi niet kon weten van de fraude omdat het zijn vader was, die zijn zaken deed. Justitie wilde de voetballer dus vrijuit laten gaan, maar daar is het hooggerechtshof het nu niet mee eens. 

  Lionel Messi Pro Shots/Juan Flor
 • Rookbom in het parlement van Kosovo

  Rookbom in parlement Kosovo
  In het parlement in Kosovo is tijdens een debat gegooid met een rookbom. Volgens verschillende media in het land werd die gegooid door leden van de oppositie.

  Vorige maand werd de premier nog bekogeld met eieren, maar nu is er in het parlement in Kosovo met een rookbom gegooid. Volgens verschillende media in het land werd die gegooid door leden van de oppositie. Het is nog niet duidelijk of het debat daarna is hervat.

 • Een huis vol giftige spinnen

  In een huis in Hoofddorp zijn 49 spinnen gevonden, waarvan 37 giftige Chileense vogelspinnen. De bewoner van het huis verkocht de spinnen via internet. De dierenpolitie heeft de potjes met spinnen meegenomen. Er loopt een onderzoek naar de bewoner van het spinnenhuis. 

 • Drie jaar cel voor aanrijden van Moszkowicz

  Een aanrijding met voormalig advocaat Bram Moszkowicz heeft een 30-jarige man, een straf van drie jaar opgeleverd. Twee agenten wilden hem in maart vorig jaar in Amsterdam aanhouden in een onderzoek naar creditcardfraude toen hij er vandoor ging in z'n auto. 

  Hij sleurde hierbij een van de agenten mee, die hem aan zijn linkerpols al had geboeid. Daarna reed hij ook nog eens een fietser aan en belandde uiteindelijk tegen de auto van Moszkowicz. 

  Moszkowicz aanrijden is geen goed idee, zo liet deze reclame uit 1999 al zien.
 • Aardbevingen meten via Twitter

  Amerikaanse onderzoekers gaan aardbevingen in kaart brengen via Twitter. Daarmee is het bereik veel groter dan de 2.000 aardbevingssensoren die in de VS zijn. Gebruikers die in een aardbeving zitten, twitteren dit vaak in maximaal zeven woorden en zonder foto of link. Wanneer iemand dat nu doet, komt dat bij de onderzoekers binnen, waarmee de data in kaart wordt gebracht.

 • Inval bij hoofdkantoor Volkswagen

  De Duitse justitie is zojuist het hoofdkantoor van Volkswagen in Wolfsburg binnengevallen. Dit zou gebeuren in verband met de fraude met software voor dieselauto's.

  Een kantoor van Volkswagen in Wolfsburg EPA
 • NS begint proef met bodycams

  De NS onderzoekt of bodycams de veiligheid op het spoor vergroten NS

  Sommige NS-medewerkers krijgen als proef een bodycam. De NS wil weten of de kleine cameraatjes ervoor zorgen dat situaties minder snel uit de hand lopen en of de medewerkers zich veiliger voelen. De veiligheidscentrale van de NS kan live meekijken met de medewerkers die hun bodycam aanzetten. Als het nodig is, kunnen ze daar ook extra hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie. 

 • Facebook test Like-knop met emoticons

  De Like-knop op Facebook krijgt mogelijk emoji's Engadget

  Het wordt waarschijnlijk geen 'Respect'- of 'Vind ik niet leuk'-knop op Facebook. Het platform start binnenkort met een test om gebruikers via de Like-knop emoties te laten kiezen, schrijft technologiewebsite TechCrunch. Daarmee kun je zeggen dat je van een bericht bijvoorbeeld verdrietig, blij of boos wordt. 

 • 'Kwart kinderboeken bevat grove taal'

  Rotkop, hamsterkots, machohufter, achterlijke wijven en 'krijg nou tieten'. Het zijn enkele voorbeelden van grof taalgebruik in kinderboeken die het afgelopen jaar verschenen. Volgens de Bond tegen vloeken zat in 23 procent van de kinderboeken lelijke woorden. 

  En dat hoort niet, vindt de Bond. "Kinderboeken hebben een signaalfunctie", zegt directeur Wilfried Verboom. "Als kinderen boeken lezen met grof taalgebruik krijgen ze een slecht voorbeeld."

  ANP
 • Blatter en Platini 90 dagen geschorst door FIFA

  De ethische commissie van de FIFA heeft voorzitter Sepp Blatter en vice-premier Michel Platini voor 90 dagen geschorst. De straf is het gevolg van het strafrechtelijk onderzoek dat in Zwitserland loopt naar corruptie, fraude en omkoping bij de wereldvoetbalbond.

  Sepp Blatter en Michel Platini zijn voorlopig geschorst door de ethische commissie van de FIFA EPA
 • 'Beveiliging DigiD moet beter'

  De beveiliging van DigiD moet beter. Dat zegt het College Bescherming Persoonsgegevens. Aanleiding is de vergissing die duizenden mensen hebben gemaakt. Zij probeerden in te loggen bij het Brabantse reclamebureau Digi-D, terwijl ze dat dachten te doen bij de Belastingdienst of de gemeente.

  Het CBP wil dat een dubbele controle standaard wordt. Dat betekent dat je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een sms-code nodig hebt. 

  De website van Digid ANP
 • Verstappen 'meer waard' dan wereldkampioen Hamilton

  Op eBay wordt een veiling gehouden voor de nabestaanden van Justin Wilson. De voormalig Fomule 1-coureur overleed in augustus tijdens een race. 

  In de veiling van raceoveralls van verschillende coureurs gaat Max Verstappen ruim aan de leiding. Er is 25.000 dollar (22.200 euro) geboden voor de gesigneerde Toro Rosso-kledij van de Nederlander, terwijl Hamilton voorlopig niet verder komt dan een 'schamele' 16.100 dollar (14.300 euro). 

  1/2De eBay-pagina vor het pak van Lewis Hamilton eBay
  2/2De eBay-pagina van Max Verstappen eBay
 • Meer olie uit gezonken vrachtschip

  Het gezonken Nederlandse vrachtschip voor de Belgische kust lekt meer olie. Sinds vannacht komt er niet alleen olie uit het middengedeelte van het schip, maar ook uit het voorste deel. Voor de Belgische kust drijven olievlekken van 8 bij 15 kilometer. Als de olie in Nederland aanspoelt, zal dat op Walcheren zijn. Mensen staan daar klaar om de olie op te ruimen.

  Het gezonken schip Flinterstar ANP
 • Vaker therapie via de mobiele telefoon

  Zelfhulp via apps rukt op in de geestelijke gezondheidszorg. Zo testen ze in Friesland een applicatie voor mensen met straatvrees. Die kunnen zo oefenen in een virtuele wereld om weer de straat op te gaan. "Via apps kan je op het moment dat jij het nodig hebt zelf zorg krijgen. Bijvoorbeeld op straat of op een feestje. Gewoon via de mobiele telefoon", zegt Marc Blom van ggz-instelling Parnassia. 

  Een van de eerste populaire apps die Parnassia op de markt bracht is TemStem, een app voor mensen die stemmen horen. Zo'n 5000 mensen gebruiken de app inmiddels.

  Verschillende e-health toepassingen Flickr/Nicola
 • Boetes voor reactie op Facebookpagina 'Steun de PVV'

  Acht mensen hebben een boete gekregen voor discriminerende reacties op de Facebookpagina 'Steun de PVV'. Zij reageerden in januari op een artikel uit de Telegraaf over een brandbom die was gegooid naar een Zweedse moskee. Er werd meerdere keren aangifte gedaan tegen de uitlatingen, die nu ook door het OM discriminerend en opruiend zijn genoemd. De reaguurders krijgen boetes tussen de 350 en 450 euro. 

  De Facebookpagina 'Steun de PVV' NOS
 • Meer berichten tonen