• Reclame voor video op Twitter

  Op Twitter in de VS zie je voortaan reclame voordat je een filmpje afspeelt. Wanneer dat in Nederland gaat gebeuren is onbekend.

  De advertenties zullen te zien zijn voor video's van partijen zoals BuzzFeed en ESPN. Om die uitgevers zover te krijgen advertenties te laten zien voor hun video's, krijgen ze volgens de BBC 70 procent van de inkomsten. 

 • Weer een shooting bij Amerikaanse universiteit

  De Texas Southern University is gesloten wegens een schietpartij. Twee mensen zouden zijn neergeschoten bij de studentenhuisvesting. De politie zoekt nog naar de schutter. Op de Facebookpagina van de universiteit staat dat de colleges niet door gaan. 

 • Er vliegt een dode vogel boven Enschede...

  Het is een raadsel, in de lucht boven Enschede: een dode vogel zweeft daar op twintig meter hoogte in de lucht. Mensen die in buurt wonen zeggen bij RTV Oost dat ze geen idee hebben wat voor vogel het is, en vooral: dat niemand weet hoe die daar kan blijven zweven.

  1/2Een dode vogel in de luchtRTV Oost
  2/2Hij lijkt aan een draad te hangen...RTV Oost

  De vogel hangt vlak naast een boom. Het lijkt er op dat hij met één vleugel ergens aan hangt. Maar vanaf de grond is niet te zien waar hij dan aan hangt, vertelt een buurtbewoner. Hij heeft geen idee wat voor vogel het is, en schat de spanwijdte op anderhalve meter.

  Op een foto lijkt hij aan een draad te hangen. Maar hoe díe daar gekomen is...blijft ook al een raadsel. 

 • Omdat het mooi is...

 • Amsterdam bij duurste taxi's ter wereld

  Als je taxi's in Amsterdam duur vindt: je hebt gelijk. Een taxiritje in Amsterdam van ongeveer 5 kilometer kost gemiddeld € 14,28. Dat is na Oslo (€ 28,25) en Zurich (€24,28) het duurste taxiritje ter wereld, volgens het UBS Prices & Earnings rapport

 • Rutte: 'Hou je rustig'

  Premier Rutte roept iedereen die zich zorgen maakt over asielzoekers op om kalm te blijven. Al begrijpt hij best goed dat mensen kwaad zijn. "Kwaad worden mag, maar dreigen is uit den boze", zei Rutte. "Ik roep mensen op de rust te bewaren en binnen de grenzen van de wet en de betamelijkheid te blijven."

  Deze week werd de auto van staatssecretaris Dijkhof belaagd toen hij in het dorp Oranje kwam praten over de opvang van 700 asielzoekers meer dan oorspronkelijk afgesproken.

  Premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad ANP
 • Politiemol deed het alleen

  De medewerker van de recherche die informatie zou hebben verkocht aan criminelen, deed dat waarschijnlijk zonder hulp van collega's. De 'politiemol' is een 48-jarige man uit Weert. Het Openbaar Ministerie heeft vooralsnog geen andere verdachten op het oog die bij de politie werken. Het onderzoek naar hem is gestart, nadat het OM 'concrete aanwijzingen' had gekregen dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht waren gekomen. 

  De man moet komende woensdag voor de rechtbank verschijnen.      

 • Nieuwe brandweerwagens zakken door hun hoeven

  Drie brandweerwagens voor de Veluwe hebben nog geen meter gereden en moeten nu alweer terug naar de fabriek. Ze zijn afgekeurd omdat ze te zwaar zijn en onderweg kunnen stranden, schrijft Omroep Gelderland. Het zijn speciale wagens om natuurbranden te blussen en kosten bij elkaar bijna een miljoen euro. 

  De fabrikant zoekt op dit moment naar een oplossing, in de tussentijd worden de oude brandweerwagens gebruikt.

 • Woningen voor 10.000 vluchtelingen

  Er worden huizen geregeld voor 10.000 vluchtelingen die inmiddels weten dat ze in Nederland mogen blijven. Zij kunnen dan de overvolle asielzoekerscentra verlaten, waardoor er plek komt voor nieuwe vluchtelingen. De gemeenten in ons land denken dat ze straks niet meer gedwongen worden door staatssecretaris Dijkhoff om mensen op te vangen.

  NOS
 • Olie aangespoeld in Zeeland

  Op meerdere stranden tussen Vlissingen en Westkappelle is olie aangespoeld. Het komt uit het gezonken vrachtschip Flinterstar. De schade aan de natuur lijkt mee te vallen, maar er zijn wel vogels besmeurd met olie. 

 • Wurgslangen rijden dagenlang mee in stadsbus

  Twee wurgslangen hebben dagenlang meegereden in een Groningse stadsbus, schrijft RTV Noord.  De slangen zaten verstopt onder de bekleding van een van de passagiersstoelen.

  Een buschauffeur ontdekte de dieren toen hij aan het begin van zijn dienst de bus uit de nachtgarage wilde halen. Op dat moment kroop de bruine rattenslang door het gangpad. 

  Deze twee slangen uit de bus Dierenambulance Groningen
 • Nobelprijs voor de Vrede naar Tunesische Dialoogkwartet

  De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar voor vier Tunesische organisaties. Zij worden het Nationaal dialoogkwartet genoemd. Na de revolutie in Tunesië probeerden ze van het land een democratie te maken. Zij winnen naast de prijs een bedrag van ongeveer 900.000 euro. In totaal waren er dit jaar 273 mensen voorgedragen voor de Vredesprijs.

 • Wandelaars vallen door defecte loopbrug

  Wat als de brug het plotseling begeeft? Het overkwam Adrien Whistle en drie vrienden tijdens een wandeltocht in rivier Nieuw-Zeeland. Zij vielen acht meter naar beneden toen een van de kabels van de brug losschoot. En Adrien filmde alles met zijn GoPro.

 • Nieuwe smartphone net zo snel in huis als een pizza

  In India krijg je binnen een uur je nieuwe smartphone thuisbezorgd. Als dat niet zo is, is hij gratis. Het is een actie van Chinese start-up OnePlus om hun telefoon One te promoten. Die is bovendien alleen te koop via een uitnodiging van een kennis, waarna je maar 24 uur hebt om ook zo'n telefoon te bestellen. 

 • Rolkofferprotest in Amsterdam

  "Amsterdam moet geen tweede Venetië worden." Met die boodschap trekt vanmiddag een stoet demonstranten met rolkoffers door het centrum van onze hoofdstad. "Met een ludieke actie laten we weten dat toeristen welkom zijn, maar dat Amsterdam ook voor de bewoners leuk moet blijven." 

  De roltocht gaat van het Koningsplein naar het Paleis van Justitie aan de Prinsengracht, waar plannen zijn om een hotel te maken. "We zien daar liever plekken om te wonen", schrijven de actievoerders. 

  Rolkofferactie
 • Meer berichten tonen