NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Duizenden bij demonstratie van Podemos in Madrid

  In Spanje heeft de nieuwe linkse partij Podemos zijn aanhangers op naar de hoofdstad te komen om te demonstreren tegen het financiële beleid van de regering van premier Rajoy. En daar hebben duizenden mensen gehoor aangegeven. Hieronder zie je een livestream.

  De partij wil, net als de Griekse partij Syriza, dat er een einde komt aan het bezuinigingsbeleid.

 • 'Koeltassen in de ban in Haarlem'

  Wie in Haarlem rondloopt met een koeltas, kan worden aangehouden. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is een verbod op deze tassen opgenomen omdat ze populair zijn bij winkeldieven. De isolatielaag in de tas voorkomt dat het alarm van detectiepoortjes afgaat. 

  Het folie van de koeltas stelt de detectiepoortjes buiten werking ANP

  Volgens burgemeester Schneiders betekent het verbod niet dat iedereen die met een koeltas over straat loopt meteen wordt opgepakt. "De politie moet een vermoeden hebben dat je van plan bent een winkeldiefstal te plegen of dat je er net een gepleegd hebt", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

 • Podemos in Madrid tegen bezuinigingen

  In Spanje roept de nieuwe linkse partij Podemos zijn aanhangers op naar de hoofdstad te komen om te demonstreren tegen het financiële beleid van de regering van premier Rajoy. De partij wil, net als de Griekse partij Syriza, dat er een einde komt aan het bezuinigingsbeleid.

  Podemos ontstond vorig jaar en behaalde vanuit het niets vijf zetels in het Europees Parlement. "Dat bracht een behoorlijke schokgolf teweeg in Spanje", zegt NOS-correspondent Jessica van Spengen in Madrid

 • Ohio stelt executies uit

  In de Amerikaanse staat Ohio blijven zeven ter dood veroordeelden voorlopig nog leven. CNN schrijft dat de staat gisteren bekendmaakte dat het nog geen nieuw medicijn heeft gevonden voor de dodelijke injectie en dat dat ook nog even kan duren. In mei 2014 werden ook al executies uitgesteld, nadat er een verschrikkelijk verkeerd ging. Een man die geëxecuteerd zou worden, bleef leven en had helse pijnen. Uiteindelijk overleed hij aan een hartaanval. 

 • Oproerpolitie Venezuela mag schieten bij demo's

  In Venezuela mogen agenten voortaan schieten als ze het gevoel hebben dat hun leven in gevaar is bij een demonstratie. Oppositiepartijen en mensenrechtenorganisaties vinden de nieuwe regel vaag en veel te ver gaan. Het zou een poging zijn van president Maduro om protesten tegen zijn beleid de kop in te drukken. De belangrijkste oppositiepartij van Venezuela stapt naar de Verenigde Naties.

  In Caracas wordt een antiregeringsdemonstrant afgevoerd bij protesten tegen de Venezolaanse president Maduro AFP
 • Gratis rondleiding in Zoo Park Overloon? Kan!

  Actie in de dierentuin vandaag. Zoo Park Overloon werd afgelopen week failliet verklaard, net als twee andere parken van Zodiac Zoos. Maar de vrijwilligers van die dierenparken leggen zich daar niet bij neer. Vandaag worden mensen gratis rondgeleid en kun je op plekken komen waar normaal alleen verzorgers mogen komen. Hartverwarmend detail: de dierentuin is dus failliet, maar krijgt nog wel geld van de bank zodat de dieren kunnen eten.

 • Voetballer Sinkgraven verhuist per direct naar Ajax

  Voetballer Daley Sinkgraven verhuist per direct van Heerenveen naar Ajax. Hij tekent een contract van 5,5 jaar bij Ajax. Heerenveen zou ongeveer 6,5 miljoen euro hebben gekregen voor de jonge middenvelder. Sinkgraven is 19 jaar en speelt voor het tweede seizoen in het eerste elftal bij Heerenveen. Hij voetbalt al sinds de D-pupillen bij de Friezen.

  Daley Sinkgraven in Heerenveen-shirt ANP pro Shots
 • 'Laat snelwegverlichting aan bij winters weer'

  De verlichting langs de snelweg moet vaker aangaan bij winters weer. Dat zeggen de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. Rijkswaterstaat doet de lampen op sommige plekken nu 's avonds laat en 's nachts uit om geld te besparen. Maar volgens de verkeersorganisaties is het een stuk veiliger als bij slecht zicht de verlichting gewoon aanblijft.

  Bij slecht weer moet de verlichting langs de snelweg niet uit vinden de ANWB en VVN.
 • 'Coulibaly verstuurde filmpje van aanslag'

  Amédy Coulibaly, de terrorist die in Parijs vier mensen doodschoot in een koosjere supermarkt, heeft beelden van die aanslag verstuurd voor hij werd gedood door agenten. Dat heeft een bron dichtbij het politieonderzoek gezegd tegen het Franse tijdschrift L'Express. Coulibaly droeg een camera op zijn borst en zette die voor hij het vuur opende aan. Op het filmpje van ongeveer zeven minuten staan de eerste drie moorden. Dat blijkt uit het onderzoek.

  Coulibaly drong op 9 januari een supermarkt in Parijs binnen AFP
 • Meer berichten tonen