• Danny van Poppel winst sprint in Vuelta

  Van Poppel sprint naar zege in Vuelta
  De Nederlander is de beste in de twaalfde etappe.

  Danny van Poppel heeft in de twaalfde etappe van de Vuelta opnieuw voor Nederlands succes gezorgd. De etappe eindigde in een massasprint die uiteindelijk dus door de 22-jarige renner werd gewonnen. Twaalf kilometer voor de finish kreeg Van Poppel nog een lekke band. De Italiaan Fabio Aru behield de rode leiderstrui.

 • Vulkaan op Réunion spuwt nog steeds lava

  De vulkaan Piton de la Fournaise op het eiland Réunion spuwt al tien dagen lava. Na meer dan honderd kleine aardbevingen kwam de vulkaan zondag tot de vierde uitbarsting dit jaar. De lava vormt geen bedreiging voor de bewoners van het eiland, dat zo'n 175 kilometer ten oosten van Madagascar ligt. 

  Vulkaan Piton de la Fournaise op Reunion
  Beelden vanuit een helikopter van de vulkaan de Piton de la Fournaise

  Langs de kust van het eiland wordt sinds vorige maand gezocht naar de brokstukken van vlucht MH370. Bij de vorige vulkaanuitbarsting moest de zoekactie tijdelijk onderbroken worden.

 • Vier verdachten opgepakt voor de dood van Aylan

  Foto's van Aydan op de voorpagina's van Britse kranten EPA

  In Turkije zijn vier verdachten opgepakt in verband met de dood van Aylan, het Syrische jongetje dat levenloos aanspoelde in Bodrum. De vier worden verdacht van mensensmokkel naar het Griekse eiland Kos. 

  Het jongetje is omgekomen bij een botsing tussen twee bootjes. Ook Aylans moeder en broer zijn omgekomen, zijn vader heeft het overleefd.

 • Nieuwe Coolsingel moet allure krijgen

  Coolsingel Rotterdam
  Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers, meer groen en meer aandacht voor de ruim 200 oude ornamenten in de belangrijkste straat van Rotterdam.

  De Coolsingel in Rotterdam moet de allure krijgen van de Champs-Élysées in Parijs en de Ramblas in Barcelona. Hiervoor wil het Rotterdamse college 50 miljoen euro uittrekken. In de belangrijkste straat van de stad moet meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen komen. 

  Rotterdammers kunnen binnenkort over de plannen meepraten. In 2017 moet de straat op de schop gaan. 

 • Brit vindt vogelspin in postpakketje

  De spin uit het pakje Highcroft Veterinary Group

  Een man uit Bristol denkt voortaan wel twee keer na voor hij de post van iemand anders openmaakt. In een pakketje, gericht aan de vorige bewoner van zijn huis, zat een Braziliaanse zalmroze vogelspin. De spin kan 28 centimeter groot worden, heeft giftanden van 2,5 centimeter en hij valt zijn vijanden aan met brandhaartjes bedekt met gif, die hij loslaat als hij zich bedreigd voelt.

  De spin zat ongeveer drie weken in de envelop. Hij was er slecht aan toe en had al veel haren verloren. Sid, zoals hij nu heet, sterkt aan bij een dierenarts en daarna wordt er een goed baasje voor hem gezocht. 

 • Intel,TU Delft en TNO werken samen aan supercomputer

  Op deze plaat worden kwantumchips gemonteerd en getest op de TU Delft Jelmer Jansma/NOS

  Intel, de TU Delft en TNO slaan de handen ineen om een kwantumcomputer te ontwikkelen. De computer kan ingewikkelde rekenproblemen oplossen en kan gebruikt worden voor de ontwikkeling van medicijnen en nieuwe materialen. 

  Intel investeert 45 miljoen euro in QuTech, het onderzoeksinstituut van de TU Delft. Intel kiest voor Delft vanwege de grote expertise op het gebied van kwantumfysica. 

  Lieven Vandersypen (links) van de TU Delft en Mike Mayberry (tweede van rechts) van Intel Jelmer Jansma/NOS
 • Ludieke actie varkensboeren bij Tweede Kamer

  Een varken deelt broodjes varkensvlees uit ANP

  Zo'n honderd varkensboeren hebben gratis broodjes beenham uitgedeeld bij de Tweede Kamer. Hiermee vragen ze om politieke aandacht voor hun financiële problemen. De Nederlandse boeren verdienen minder dan hun collega's in andere EU-landen en dat moet volgens hen veranderen. 

  Ook in Frankrijk gingen boeren de straat op: ze gingen per tractor naar Parijs, ook om te protesteren tegen de lage prijzen voor hun producten.

 • Slimme bril moet agenten helpen bij arrestaties

  Een politieman draagt de smartglass Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid

  De politie in Oost-Nederland krijgt een smartglass. Dat is een slimme bril die agenten moet gaan helpen met het opsporen van hooligans en andere relschoppers bij grote evenementen. Het wordt ingezet als proef.

  De smartglass is een soort kleine monitor die je op ooghoogte draagt. "Dan kan de agent zijn telefoon in zijn zak houden", zegt projectleider Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

 • Nederlandse militair mogelijk overgelopen naar IS

  ANP

  Defensie heeft aanwijzingen dat een Nederlandse militair is vertrokken naar Syrië en zich heeft aangesloten bij IS. Het gaat om 26-jarige sergeant van de luchtmacht. De man is geschorst en zijn toegang tot informatie en systemen is ingetrokken. Het OM doet onderzoek. 

  Het zou de eerste keer zijn dat een actief dienende Nederlandse militair naar een jihadgebied vertrekt

  Het spreekt voor zich dat uitreizen en zich aansluiten bij IS onaanvaardbaar, en bovendien strafbaar is.

  minister Hennis-Plasschaert
 • Nederlandse bartender uitgeschakeld bij wereldkampioenschappen

  Ze is de beste bartender van Nederland, maar de wereldtitel zit er helaas niet in. De Amsterdamse Tess Posthumus (26) is gisteravond uitgeschakeld in de Worldclass-competitie in Kaapstad, Zuid-Afrika. De enige vrouwelijke deelnemer, die werkt bij cocktailbar Door74 in Amsterdam, werd achtste. 

  Het ging mis bij de snelheidsronde, waarbij ze binnen tien minuten tien drankjes moest mixen. Morgen strijden de overgebleven zes bartenders om de titel.

  Tess Posthumus tijdens de Dutch World Class Bartender of the Year. Tony Perez
 • Hotelkamers gemiddeld 7 euro duurder

  Een vakantie in eigen land is duurder geworden in vergelijking met vorig jaar, als je voor een hotelkamer kiest dan: die werden per nacht gemiddeld 7 euro duurder. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. 

  In Amsterdam moet je als toerist het diepst in de buidel tasten: gemiddeld 154 euro per nacht, 8 procent meer dan een jaar eerder. Maastricht en Utrecht volgen met  115 en 108 euro. 

  Een hotelkamer in het nieuwe W Amsterdam ANP
 • Idris Elba reageert op 'te straat'-commentaar

  "Always Keep Smiling!! It takes no energy and never hurts! Learned that from the Street!!", schrijft acteur Idris Elba op zijn Instagram. Hij reageert op James Bond-schrijver Anthony Horowitz, die hem 'te straat' noemde om de rol van de bekendste geheim agent van de wereld te spelen. 

  Idris Elba ANP

  De schrijver bood overigens al snel zijn excuses aan voor zijn teksten: "Ik schaam me kapot. Ik heb mijn woorden niet goed gekozen". Op social media werd hij beschuldigd van racisme, maar volgens Horowitz had het niets met een colour issue te maken.

 • Schaap Chris verpulvert wereldrecord

  Een Australisch schaap heeft meer dan 40 kilo wol opgeleverd, volgens de Australische nieuwszender ABC een onofficieel wereldrecord. Het merinoschaap ontsnapte jarenlang aan de aandacht van de schaapscheerders. Daardoor groeide er een laag wol van bijna een halve meter. Vorige week merkten wandelaars het dier op en waarschuwden de dierenbescherming.

  Met 40,45 kilo wol verpulvert Chris het oude wereldrecord. Big Ben uit Nieuw-Zeeland leverde vorig jaar ‘slechts’ 28,9 kilo wol op.

 • Migranten bestormen treinstation Boedapest

  Station Boedapest bestormd
  Migranten kwamen massaal naar het station nadat het door Hongaarse autoriteiten was geopend.

  Duizenden migranten hebben het treinstation van Boedapest bestormd. Dat gebeurde nadat de Hongaarse politie zich daar had teruggetrokken. Daardoor konden de mensen die al een paar dagen op het stationsplein bivakkeren het station binnengaan.

 • 'Frisdrank en sapjes veel duurder'

  Drankjes als Spa Rood en appelsap worden een stuk duurder. Met een verhoging van de belasting op bepaalde soorten frisdranken wordt dertig miljoen euro opgehaald, meldt RTL Nieuws op basis van Prinsjesdagstukken. 

  Vooral 'gezonde' drankjes als mineraalwater en vruchtensap worden duurder, omdat de belasting daarop net zo hoog wordt als op cola en andere frisdranken. Hoeveel sap en water precies duurder worden, weten we pas op Prinsjesdag.

 • Meer berichten tonen