NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Gratis reizen door fout NS

  Voor tienduizenden treinreizigers is het een eitje om gratis te reizen met de NS. Dat heeft het Financieele Dagblad ontdekt. Gratis reizen buiten het traject blijkt vrij eenvoudig. Als er voldoende saldo staat op de kaart en de gebruiker in- en uitcheckt, dan wordt er niets afgeschreven van de chipkaart. Conducteurs zien bij controle dat de Jaartrajectkaart voldoende saldo bevat en dat er is ingecheckt.

 • Gevonden lichamen zijn van opvarenden kotter

  De twee lichamen die gisteren zijn gevonden voor de Franse kust zijn inderdaad van opvarenden van de gezonken boot in het Kanaal. Volgens de Kustwacht gaat het om een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg. Een man van 29 uit Urk en een Portugees van 48 worden nog altijd vermist. 

  De kotter op een archieffoto in de haven van IJmuiden

  Woensdagmiddag was er voor het laatst contact met het vissersschip, de Z-85 Morgenster. De zoektocht naar de laatste twee opvarenden werd afgelopen avond na zonsondergang gestaakt. Bij daglicht wordt de zoektocht hervat.

 • Krantenkoppen: Journaal gekaapt

  "Journaal gekaapt" staat er groot op de voorpagina's van de kranten vanmorgen, met een beeld van de man die gisteren een tv-studio van de NOS binnendrong.

  De kranten van vanmorgen NOS
 • Wapen van gijzelnemer bij NOS was nep

  Een man van 19 heeft gisteren de programmering van de NPO verstoord. Tarik Z. liep met een wapen - dat rond 00.00 uur nep bleek - naar binnen bij het gebouw van de NOS, gijzelde een beveiliger en eiste zendtijd in het Journaal. Om 20.10 uur werd Z. overmeesterd door de politie. De uiterst kalme beveiliger had hem al die tijd bezig gehouden in een lege studio. Doordat een schakeltechnicus van de NOS adequaat handelde, werd de hele situatie gefilmd.

  Arrestatie in Studio
  Het moment van de aanhouding van de verdachte in de studio.

  Als je vanochtend met je auto het Mediapark op wilde komen, moest je je legitimeren bij agenten die bij de verschillende ingangen postten. Ronald Giphart, te gast bij Giel op 3FM, moest ook aantonen dat hij daar daadwerkelijk werd verwacht.

 • Verkeer heeft opnieuw last van winterweer

  Voor de tweede achtereenvolgende dag lijkt het winterweer te gaan zorgen voor problemen op de weg. De ANWB waarschuwt alvast:

  In het hele land geldt sinds 02.00 uur code geel vanwege die gladheid. Die waarschuwing voor gevaarlijk weer wordt waarschijnlijk rond 10.00 uur weer ingetrokken.

 • Wat gebeurde er nadat de IS-deadline was verstreken?

  De deadline die IS zou hebben voor een gevangenenruil is verstreken. Het is alleen niet duidelijk of de gijzelaars van IS waarvoor die deadline was gesteld, nog in leven zijn. In een audio-boodschap die zou zijn geplaatst door IS werd gezegd dat de Jordaanse piloot Muath al-Kaseasbeh wordt gedood als Jordanië de terroriste Sajida al-Rishawi niet voor zonsondergang gisteren zou vrijlaten bij de grens met Turkije.

  Islamitische Staat zou de Jordaan straaljagerpiloot willen ruilen tegen terroriste Sajida al-Rishawi EPA
 • Meer berichten tonen