NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Vrouw en haar ingecheckte varken worden vliegtuig uitgezet

  Vlak voor het opstijgen van een binnenlandse vlucht van US Airways is een vrouw met haar varken uit het vliegtuig gezet. Dat meldt ABC News. De vrouw en haar huisdier waren even daarvoor op een vliegveld in Connecticut ingecheckt. 

  De man naast de vrouw dacht dat ze een grote sporttas bij zich had, maar toen ze wilde gaan zitten zag hij dat het een aangelijnd varken was en het beest werd toen al een beetje onrustig. Na klachten van meerdere passagiers werden de twee uit het vliegtuig gezet. De vrouw verklaarde dat ze niet wilde vliegen zonder haar varkentje. 

 • Valpartijen en ondervoeding in verpleeghuizen

  Er moet een oplossing komen voor alle problemen in de zorg, zegt de overkoepelende organisatie van zorgondernemers. Elke dag komen er wel nieuwe schokkende onderzoeken bij, zoals eentje van vakbond FNV: ouderen krijgen te weinig te eten en drogen uit, omdat het zorgpersoneel geen tijd voor ze heeft.

  Dat zijn de uitkomsten van een enquête van de vakbond onder ongeveer 3800 zorgverleners in verpleeghuizen en verzorgingshuizen. De meeste problemen worden toegeschreven aan een te hoge werkdruk en te weinig geld. Driekwart van de ondervraagden klaagt over een te hoge werkdruk

 • 'Nog steeds problemen bij beveiliging Staatsloterij'

  De trekking van de Staatsloterij gaat nog steeds niet volgens de regels, schrijft de Volkskrant. Zo keerde de loterij in januari veel minder geld uit dan de bedoeling was en maakten bij de Koningsdagverloting meer loten deel uit van de trekking dan er waren verkocht. 

  Vooral het systeem dat de winnende loten trekt, zou van buitenaf te manipuleren zijn. De Staatsloterij moet van de Kansspelautoriteit maatregelen nemen om de beveiliging te verbeteren.

 • Ebola actiedag haalt 7,4 miljoen op

  De actiedag voor de strijd tegen ebola is gisteren geëindigd met een slotstand van 7.411.839 euro. Het bedrag werd bekendgemaakt in het tv-programma Pauw. De dag begon met een bedrag van 4.522.778 euro.

  Het publiek kon bellen naar een panel vol met bekende Nederlanders in het centrum voor Beeld en Geluid in Hilversum. In totaal belden er 20.596 mensen.

 • Meer berichten tonen