• Beurs moet leraren aanzetten tot master

  Studenten aan de PABO die nog een master willen doen na hun opleiding, kunnen vanaf september een beurs krijgen van 3000 of 5000 euro. Leraren met een master op zak moeten de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Er zijn nu vooral te weinig leraren wiskunde, natuurkunde en scheikunde zonder master. Daarom krijgen studenten van die vakken een beurs van 5000 euro.

 • Kim Jong-un blij met akkoord met Zuid-Korea

  De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un AFP

  Het was even spannend deze week tussen Noord- en Zuid-Korea, maar uiteindelijk sloten de twee landen een akkoord. En daar is de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un blij mee, zegt hij.

   Volgens hem zet het de twee landen op het spoor van verzoening en vertrouwen. En dat terwijl het nog geen week geleden tot schotenwisselingen kwam tussen de twee landen.

 • Bijna 60 miljoen euro noodhulp voor Jemen, Syrië en Irak

  Gevreesd wordt dat 200 mensen zijn verdronken rtv

  Het kabinet geeft 58,5 miljoen euro voor noodhulp aan Jemen, Syrië en Irak. Het is bedoeld voor de opvang van vluchtelingen in de regio, zodat zij niet doorreizen naar Europa. Het geld komt uit een pot van 570 miljoen euro die het kabinet vorig jaar opzij heeft gezet voor noodhulp in de wereld.

   Vannacht vielen mogelijk nog honderden doden toen een boot met migranten kapseisde. Op de boot zaten zo'n 400 vluchtelingen uit onder meer Afrika, Syrië en Bangladesh.

 • Zeehond zwemt door gracht in Utrecht

  Zeehond in Oude Gracht in Utrecht
  Gisteravond werd hij door de politie gevangen. Het dier is naar de opvang in Stellendam gebracht.

  In het centrum van Utrecht is gisteravond een zeehond gevonden. De dierenambulance moest even achter de oren krabben toen ze het beest zagen rondzwemmen in de Oudegracht.

  Het gaat goed met de ringelrob. Waarschijnlijk is het dier helemaal vanuit de Noordelijke IJszee hier naartoe gezwommen.

 • ​Bandidos voor de rechter

  Leden van de motorclub Bandidos EPA

  Zo'n beetje de hele Limburgse afdeling van motorclub Bandidos staat vandaag voor de rechter. Zestien man, bijna allemaal Bandidos-lid, worden verdacht van afpersing, drugshandel, witwassen, wapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie.

  Dat laatste is belangrijk: als de leden worden veroordeeld voor hun lidmaatschap, zou dat moeten leiden tot een verbod op de hele club.

 • Meer berichten tonen