NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Kettingbotsing op A12 bij Zoetermeer, weg dicht

  De A12 is dicht tussen het Prins Clausplein en Zoetermeer Regio 15

  Op de A12 is een ongeluk gebeurd met zeven voertuigen. Volgens de politie in Den Haag was er een kettingbotsing. Twee mensen zijn gewond geraakt. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is nog onduidelijk.

  De snelweg is tot ongeveer middernacht afgesloten tussen knooppunt Prins Clausplein en Zoetermeer.

 • Feyenoord-AS Roma stilgelegd

  Het duel tussen Feyenoord en AS Roma in De Kuip is in de 55ste minuut stilgelegd. Nadat Mitchell te Vrede uit het veld werd gestuurd na een overtreding op Costas Manolas werden er spullen op het veld gegooid.

  Scheidsrechter Clément Turpin uit Frankrijk dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer. Feyenoord moet vrezen voor een hoge boete van de UEFA. Op het moment van staken leidde AS Roma met 1-0.

 • Banaan op het veld: 'De Kromme' is even terug

  Het duel tussen Feyenoord en Roma wordt enkele minuten stilgelegd om een wel hele aparte reden. Er wordt een opblaasbare banaan op het veld gegooid.

  Een van officials ruimt een opblaasbare banaan op NOS
 • Open en onpartijdige internetverbindingen in Amerika

  FCC-voorzitter Tom Wheeler met twee commissieleden bij het presenteren van de nieuwe regels voor netneutralitei AFP

  In Amerika zijn regels gemaakt voor zogeheten netneutraliteit: het net moet openstaan voor iedereen en internetverbindingen moeten onpartijdig worden beheerd. Tot nu toe werden streams van video's of games wel eens vertraagd, zodat aanbieders meer geld betaalden om voorrang te krijgen. Dat mag dus niet meer: de nieuwe regels verbieden internetproviders om meer geld te vragen voor sneller internet.

  President Obama krijgt met deze regels zijn zin. In Nederland is netneutraliteit al in de wet opgenomen. 

 • Politie zoekt 'IS-ronselaar' Tilburg

  De politie in Tilburg zoekt een man die twee minderjarige jongens heeft gevraagd mee te gaan naar Syrië of Irak. Hij zou hebben gewild dat de twee zich aansloten bij IS. De verdachte liep twee keer het gebouw binnen van jeugdinstelling Kompaan en De Bocht. Hij zei tegen de jongens dat hij hen Arabisch wilde leren en IS-lessen wilde geven.

 • Bus ontploft in Parijs, waarschijnlijk ongeluk

 • Duitse rechter verklapt examenvragen voor seks

  Een Duitse oud-rechter is veroordeeld  tot vijf jaar cel, omdat hij aan zeker zes rechtenstudentes examenvragen doorspeelde voor geld of seks. De rechter in Lüneburg nam het haar oud-collega vooral kwalijk dat hij het had voorzien op rechtenstudentes van buitenlandse afkomst, voor wie de examens extra moeilijk waren. Van zeker vijftien studentes is het examen ongeldig verklaard. 

 • Rotterdamse politie heeft het druk

 • Zelfmoord voorkomen door Facebook

  In Amerika komt Facebook komende maanden met een nieuwe functie die gebruikers met zelfmoordplannen moet helpen. Gebruikers kunnen zorgwekkende berichten rapporteren en Facebook kan dan contact met diegene opnemen via een pop-upbericht. Via dat bericht kan de gebruiker makkelijk in contact komen met een hulpverlener. 

  Voor de dienstverlening werkt Facebook samen met hulporganisaties in Amerika. In Nederland is de functie niet beschikbaar, wel is er een zelfde soort functie

 • Roma-fans op weg naar 010

 • Beelden politiehelikopter: inbrekers botsen op oud-minister

  Tijdens een rechtszaak tegen 4 inbrekers zijn beelden vertoond waarin het vluchtende kwartet op de auto van oud-minister Marja van Bijsterveldt botst. De beelden dateren van november en zijn gemaakt door een politiehelikopter. 

  Van Bijsterveldt reed toevallig in de buurt toen de inbrekers op de vlucht sloegen. Tegen de 4 zijn straffen geëist tot 14 maanden cel.

 • Meisje (14) met taaislijmziekte: 'laat me sterven'

  Een 14-jarig meisje uit Chili met een taaislijmziekte heeft aan de president gevraagd of ze dood mag. Het meisje zegt in een filmpje dat op Facebook zette, dat ze heel graag president Michelle Bachelet wil spreken. Ze is het zat om met de ziekte te leven en vraagt Bachelet om euthanasie. Dat laatste is in Chili verboden.

  Het meisje heeft al vijf operaties gehad, maar die hielpen niet. Het maakte het leven met de ziekte alleen maar zwaarder, zegt haar vader. Haar broer stierf eerder al aan de ziekte. 

  De oproep van het meisje
 • Spotify voegt karaoke-modus toe

  Voor de mensen die graag luidkeels met hun favoriete nummers mee willen zingen, heeft Spotify een nieuwe functie op de computer. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om lyrics mee te laten lopen in beeld.

  Lyrics bij Sporify

  De update is binnenkort ook in Nederland te downloaden.

 • Student (25) bedelt bij zwervers

  De Amsterdamse student Boris draait de rollen om. Hij bedelt onder toeziend oog van verborgen camera's bij zwervers. 

  Boris Lange: voor wat hoort wat

  Hij wilde kijken of iemand die helemaal niets heeft, toch bereid is om wat te geven. Dat lukt, hij krijgt van alles toegestopt: een sigaretje, wat kleingeld, zelfs een vitaminepil. De daklozen krijgen na de gift iets terug van de 25-jarige student. Hij geeft ze een briefje van 100 euro voor hun vrijgevigheid.

 • Cartoonfestival geschrapt om terreurdreiging

  Een museum in de Franse stad Caen heeft besloten het jaarlijkse cartoonfestival af te lasten vanwege voortdurende terreurdreiging. De directeur zegt geen enkel risico te nemen. Op het festival, dat in april zou plaatsvinden, zijn ieder jaar politieke cartoons van over de hele wereld te zien.

 • 'Jihadisten slopen museum'

  Er is een video opgedoken waarin jihadisten een museum slopen. Het mikpunt zijn waarschijnlijk beelden in een museum in de Iraakse provincie Nineveh, die meer dan 700 jaar oud zijn.

 • Nep-klusjesmannen actief

  Twee mannen die zich voordeden als klusjesmannen hebben een 76-jarige inwoner van Nijmegen opgelicht. De twee Engelssprekende mannen boden hem een onderhoudsbeurt aan zijn dak aan. Ze wilden wel eerst 1000 euro contant betaald krijgen, om er materialen van te kunnen aanschaffen. De Nijmegenaar heeft de klusjesmannen na zijn betaling niet meer terug gezien. 

  De mannen kwamen volgens de bejaarde man betrouwbaar over. Pas toen ze niet meer terugkwamen kreeg hij argwaan. De twee rijden rond in een rode bedrijfsbus met ladders erop. De politie is naar hen op zoek. 

 • 'Eén student met inspraak is niet genoeg'

 • Banksy undercover in Gaza

  De nog altijd anonieme kunstenaar Banksy is een tijdje in Gaza geweest. Hij maakte een mini-documentaire over de situatie in het conflictgebied en dit is het resultaat:

  Minidocumentaire van Banksy
 • DuckTales komt terug!

  Oom Dagobert, Kwik, Kwek en Kwak, Govert Goudglans, ze komen allemaal weer terug op televisie. In 2017 worden nieuwe afleveringen van de tekenfilm uitgezonden op Disney XD. 

  Ducktales komt terug!
 • Waar zouden we zijn zonder onze dijken?

  De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde laat zien hoe Nederland zou zijn onze dijken: onder water. Met zijn nieuwe expositie Waterlicht laat hij met lasers zien hoe hoog de zeespiegel zou zijn geweest zónder dijken bij de dam aan de IJssel, in de buurt van Westervoort. 

  Het 'Waterlicht' van Daan Roosegaarde Flickr / CC BY-NC / Studio Roosegaarde

  Als je op de dijk loopt zien de lijnen van het licht eruit als hoog water, als je eenmaal in de hoogwatergeul bent beland lijkt het net alsof je je in een onderwaterwereld bevind.

  Daan Roosegaarde
 • Roma-supporters komen aan in Rotterdam

 • Rotterdammers willen vrede

 • Lekker lunchen en studeren in het Maagdenhuis

  Er heerst een allesbehalve spannende sfeer in het Maagdenhuis. De aanwezige studenten houden een 'zit-in' en worden daarbij van alle kanten gesteund. De SP brengt broodjes.

 • Jihadi John heet geen John

  De gemaskerde IS-beul - door zijn Britse accent omgedoopt tot jihadi John - heet helemaal geen John. Volgens de BBC luistert de moordenaar van onder andere de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff naar de naam Mohammed Emwazi.

  Emwazi zou uit Londen komen en in het verleden contacten hebben onderhouden met al-Shabab in Somalië. De Britse inlichtingendiensten kenden zijn naam naar eigen zeggen al een tijdje, maar brachten die om veiligheidsredenen niet naar buiten.

 • Robin Thicke zingend voor het gerecht

  Robin Thicke - ja, die van Blurred Lines - heeft een klein optreden gegeven in de rechtszaal om te bewijzen dat zijn bekendste nummer geen plagiaat is.

  Thicke ruziet met de erven van Marvin Gaye over het nummer. Die vinden dat de wereldhit te veel lijkt op Gaye's Gotta give it up. Maar jij kunt natuurlijk je eigen oordeel vellen:

  Om te bewijzen dat nummers wel vaker op elkaar lijken, zong Thicke stukjes van onder andere U2's With or without you, Man in the mirror van Michael Jackson, No woman, no cry van Bob Marley en The Beatles' Let it be.

 • We zijn allemaal genept door Pimp My Ride

  Een beetje televisie-nostalgie, want wie heeft er niet genoten van de idiote auto's die Xzibit gewone Amerikanen cadeau gaf in 'Pimp My Ride'. Van pick-ups met een tafeltennistafel achterop tot een aquarium op de bijrijdersstoel, alles kwam langs. Maar jaren later bleken een hoop auto's te mooi om waar te zijn: het hele programma was van voor tot achter voorgekookt door MTV-producers. 

  Volgens de Huffington Post was bijna alles nep: de huizen waar de kandidaten woonden waren gehuurd door MTV, auto's stonden soms bijna een jaar in de garage en de tofste gadgets werden na de opnames direct uit de auto's gesloopt.

  Overigens viel de Nederlandse variant, De Grote Beurt, al eerder door de mand.

 • Zoektocht met paarden en camera's

  Er is een grote zoekactie begonnen naar Hanno van Mil uit Amersfoort, die al meer dan een jaar vermist wordt. De politie zoekt met een nieuwe methode: 9 politiemensen ter paard kammen een groot bos uit met camera's op hun helm. Ook hebben ze gps-zenders bij zich, zodat wanneer er iets ongewoons wordt gezien, de precieze plek kan worden doorgegeven aan de forensische dienst. 

  Zo hoopt de politie het zoekgebied van 1,5 kilometer in de buurt van de Pyramide van Austerlitz volledig in kaart te kunnen brengen.

  De ruiters zitten hoog en hebben zo een totaal ander perspectief dan speurders op de grond. Omdat ze ook gps-zenders bij zich dragen, heeft de recherche straks grote bosgebieden helemaal nauwkeurig in kaart.

  Woordvoerder politie
 • Bussemaker gaat praten met studenten

  Vanmiddag gaat Minister Bussemaker tussen 14.00 en 15.00 uur praten met studenten over de acties in Amsterdam. Daarvoor zullen de De Nieuwe Universiteit (de groep achter de bezetting van het Bungehuis en Maagdenhuis), maar ook de Landelijke Studenten Vakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg naar Den Haag komen. Bussemaker wil weten waar de studenten ontevreden over zijn en wat ze willen bereiken. 

  Minister Bussemaker gaat in gesprek met studenten ANP
 • Sneeuwballengevecht tussen monniken

  En maar bidden dat er geen ijsbal tussen zit.

  Monniken in Jeruzalem houden een sneeuwballengevecht
 • Feyenoord Fanshop dicht

  De Feyenoord Fanshop op Rotterdam Centraal is vandaag uit voorzorg gesloten. Ook is de shop onherkenbaar gemaakt voor de eventuele AS Roma-supporters.

 • Wietplantange opgerold

  Via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie van Amsterdam een tip ontvangen over 1000 wietplantjes:

 • Sprinter eet telefoon

  De huidige sprinters van NS zijn niet alleen een drama voor oudere mensen met een kleine blaas, maar ook voor app/snap/Facebook/Twitter-verslaafde forensen. De bankjes eten telefoons op, zoals treinreiziger Wendy in deze treffende infographic laat zien.

  De NS reageert scherp, met een dwingend advies over telefoons die wel geschikt zijn voor de sprinter.

 • Meer mensen zoeken een baan

  Het aantal mensen dat op zoek is naar een baan is gestegen in Nederland. Afgelopen januari zijn er 2000 werklozen bijgekomen in vergelijking met december 2014. Volgens het CBS zitten nu 645.000 mensen zonder baan, dat is 7,2 procent van de Nederlanders. 

 • Madonna geeft Armani de schuld

  De popdiva reageert sportief op haar val tijdens de Brit Awards. Madonna's vertolking van Living for love was de afsluiting van het prijzengala in Londen. Ze kwam op met een grote zwarte cape, waarvan het de bedoeling was dat een danser die zou wegtrekken om haar outfit te onthullen. Maar dat ging mis. De band om haar nek zat te strak vast en Madonna maakte een flinke smak.

  Het was voor het eerst in twintig jaar dat Madonna optrad bij de uitreiking van de Brit Awards, de belangrijkste prijzen in de Britse muziekindustrie. Ed Sheeran en Sam Smith gingen met twee awards naar huis.

 • Appie zet kristalzegels in voor goede omzet

  De zegelactie van Albert Heijn NOS

  Bij het supermarktconcern Ahold (van o.a. Albert Heijn en Bol.com) is de wereldwijde omzet het afgelopen jaar vrijwel gelijk gebleven op 32,8 miljard euro. Dat is gelukt door meer promotie-acties om klanten de winkels in te krijgen, zoals de kristalzegels en moestuintjes van de Albert Heijn. 

 • Vroege vogels onder studenten

  Zo'n 150 studenten houden nog steeds het Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam bezet. Gisteravond stormde de groep naar binnen. Burgemeester Van der Laan heeft gezegd dat er een vreedzame uitzetting komt, net als in het Bungehuis.

 • Politie appt over vechtpartij

  De politie in Schijndel heeft een grote vechtpartij tussen zo'n honderd leerlingen voorkomen. Via Whatsapp werd er gedreigd een medescholier op te wachten en in elkaar te slaan. Agenten haalden een aantal onruststokers uit de klas. Zij lieten de jongeren in een Whatsapp-groep een berichtje sturen naar de rest. Daarin stond dat de politie op de hoogte was van de geplande vechtpartij.

 • ​Studenten brengen de nacht door in het Maagdenhuis in Amsterdam

  Van der Laan spreekt Maagdenhuis-bezetters toe
  De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft in het Maagdenhuis gesproken met de studenten die het pand sinds het begin van de avond bezet houden. "Ik begrijp jullie problemen, maar dat betekent niet dat ik jullie acties steun", zei hij tegen de ruim 200 bezetters. Het gesprek duurde ongeveer anderhalf uur.

  Deze keer gaat het om het Maagdenhuis. Zo'n 150 studenten hebben daar de nacht doorgebracht. Ze willen meer inspraak en eisen dat het bestuur van de universiteit aftreedt. Burgemeester van der Laan kwam vannacht naar het gebouw om met de studenten in gesprek te gaan. 

 • Meer berichten tonen