• Vrouw valt parkeerwachter aan

  In Roosendaal heeft een vrouw een parkeerwachter geschopt en geslagen. Ze was boos omdat de parkeerwachter haar een bon gaf voor het onterecht parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats. 

  Ze werd kort na haar woedeaanval aangehouden. De gemeente Roosendaal heeft aangifte gedaan.

 • Opvolger Talibanleider aangewezen

  Een dag nadat de Afghaanse regering de Talibanleider Mullah Omar heeft doodverklaard, is er een opvolger aangewezen. Het gaat om Mullah Akhtar Mansour, die de afgelopen jaren al functioneerde als de rechterhand van Mullah Omar.

  Mullah Omar op een ongedateerde foto EPA
 • Jordaanse parodie op Uptown Funk

  Jordaanse parodie op Uptown Funk

  Niet "Girls hit your hallelujah - whoo", maar "Please find us a job - what?". Een cabaretgroep uit Jordanië heeft een parodie gemaakt op het nummer Uptown Funk van Mark Ronson. De video, die inmiddels meer dan 150.000 keer bekeken is, gaat over de werkeloosheid in het land.

 • Sprinkhaneninvasie in Rusland

  Sprinkhanen verpesten de oogst

  Tienduizenden sprinkhanen hebben zich over zo'n 900 vierkante kilometer terrein verspreid. Drie regio's aan de grens met Georgië hebben daarom de noodtoestand afgekondigd, want de sprinkhanen vreten alles op en verpesten de oogst. 

 • Waalse boeren protesteren op de weg richting Duitsland

  Boze boeren in de Waalse provincie Luik protesteerden op hun eigen wijze: met 200 tractoren langzaam over de snelweg richting Duitsland rijden. Ze zijn boos over de prijzen voor melk en vleesproducten. Het verkeer werd kort gehinderd.

  In Frankrijk hebben boze-boerenblokkades de afgelopen week tot grote problemen geleid op snelwegen en nationale wegen. 

 • Lokker Lisa stond onder toezicht reclassering

  Danny D., de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, stond onder toezicht van de reclassering.

  De man wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder vandaag bleek dat hij al eerder is veroordeeld in een soortgelijk misdrijf. Ook toen zocht hij via internet contact met een minderjarige. 

 • Slachtoffer schietpartij Barcelona Nederlandse crimineel

  Een van de slachtoffers van de schietpartij in Barcelona afgelopen dinsdag, is een Nederlandse crimineel die door de Nederlandse politie wordt gezocht. De Spaanse politie zegt dat het gaat om Sven van Z., die op een opsporingslijst staat vanwege een schietpartij in Eindhoven. De Nederlandse politie kan het bericht nog niet bevestigen.

  Kogelgat in een hotelraam na de schietpartij in Barcelona EPA
 • Oud-Top Gear-hosts naar Amazon

  Na het stoppen van hun show bij de BBC hebben Top Gear-hosts Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May een nieuwe broodheer. De heren gaan hun shows voortaan maken voor het streamingplatform van Amazon.

 • Relschopper Schilderswijk meldt zich bij politie

  De eerste verdachte van de rellen in de Haagse Schilderswijk heeft zich gemeld bij de politie nadat zijn beeltenis op tv is getoond. Waarvan de man wordt verdacht is nog niet bekendgemaakt.

  Gisteren waren op Omroep West beelden te zien van tien verdachten die nog niet waren geïdentificeerd. De eerste van die groep heeft zich nu gemeld. De komende vijf weken zal de politie iedere woensdag nieuwe beelden van relschoppers naar buiten brengen. 

 • Dit wordt 's werelds hoogste en langste glijbaan

  Fans van glijbanen kunnen volgend jaar hun lol op in Londen. In het Olympic Park komt 's werelds hoogste en langste glijbaan. De baan, die bovenop de ArcelorMittal Orbit tower wordt gebouwd, zal 178 meter lang en 76 meter hoog worden. Uitzicht heb je genoeg, want er zitten transparante delen in de tunnel.

  De baan moet in de lente van 2016 klaar zijn Queen Elizabeth Olympic Park
 • Weer wagen honderden de oversteek naar Groot-Brittannië

  Opnieuw hebben vannacht honderden mensen geprobeerd om via de Kanaaltunnel van Frankrijk naar Groot-Brittannië te komen. De metershoge hekken en de hoeveelheid bewaking schrikt de vluchtelingen niet af, zag onze correspondent Frank Renout.

  'Het is heel gevaarlijk, er vallen doden'

  Frank Renout liep vannacht de route mee, in Calais, langs de tunnel.

 • Lokker 13-jarige Lisa verdacht van ontucht

  Danny D, de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van ontuchtige handelingen met haar. Vanmiddag staat hij voor de rechter. Lisa verdween vorige week van een bungalowpark. Het vermoeden bestaat dat D. contact met haar heeft gelegd via Facebook en zich voordeed als leeftijdsgenoot.

 • Rusland overweegt verbod op homo-emoji

  Rusland denkt eraan emoji's die homoseksualiteit uitbeelden te verbieden, meldt de Russische waakhond Roskomnadzor, die voor het verbod is. Vooral de emoji met ouders van hetzelfde geslacht zit de waakhond dwars, omdat die "de Russische familiewaarden ontkennen". De emoji's zijn sinds een paar maanden te gebruiken in Android, iOS en op Facebook.

  De emoji's zijn sinds een paar maanden te gebruiken NOS
 • Nu ook acties van Belgische boeren op snelweg

  Als je vandaag met de auto door België heen moet, moet je rekening houden met flinke vertragingen. Na Franse boeren voeren nu ook Belgische boeren actie; ze blokkeren allerlei wegen. Volgens de Vlaamse boerenbond zijn de boeren, net als in Frankrijk, de lage prijzen voor hun producten zat. 

  Protest van Waalse boeren in Ghislenghien AFP
 • Verbouwing Utrecht CS duurt langer en kost meer

  De verbouwing van station Utrecht Centraal loopt mogelijk een jaar vertraging op en dreigt 100 miljoen euro meer te gaan kosten. Dat schrijft het Financieele Dagblad, waar ze geheime documenten hebben gezien van het ministerie van Infrastructuur. 

  De verbouwing zou eigenlijk 270 miljoen kosten, maar door de vertraging kan daar 100 miljoen bijkomen. Het ministerie wil van spoorbeheerder ProRail weten waarom nu pas duidelijk wordt dat er vertraging aankomt. 

 • Meer berichten tonen