NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Pacman spelen in Rio, Sydney of Kaapstad

  Pacman in Hilversum NOS

  Altijd al eens Pacman willen spelen in je eigen stad? Of misschien wel in Rio de Janeiro, Sydney of Kaapstad? Google Maps heeft speciaal voor 1 april deze functie ingebouwd. Ga naar Google Maps en klik op het Pacman-icoontje linksonderin. 

  Correspondent Sander van Hoorn liet al weten dat hij in Raqqa, de hoofdstad van het kalifaat, punten heeft gepakt.

 • Filmpje van crash Germanwings-toestel nep

  Bild en Paris Match claimden beelden in handen te hebben van de laatste seconden in de gecrashte Gemanwings-Airbus. Het lijkt erop dat de video die zij hebben, als die al bestaat, niet echt is. Dat zeggen de Franse politie en luchtvaartonderzoekers van de Franse dienst BEA.

  Volgens de twee media gaat het om een video van een paar seconden, gemaakt met een mobieltje. Daarop zou één grote chaos te zien zijn. De beelden zouden de media hebben gekregen van een bergingsmedewerker.

  Volgens Geenstijl gaat het om een korte opname van onderstaande video uit 2014.

  De bewuste video
 • 75 duizend jongeren niet beschikbaar voor werk

  Vier op de tien jongeren van 15 tot 27 jaar die geen onderwijs volgen of werk hebben, zoeken niet naar een baan. Dat komt volgens het CBS vooral door arbeidsongeschiktheid of ziekte. Voor jonge vrouwen is de zorg voor het gezin of huishouden ook een belangrijke reden. Volgens het CBS zijn 75.000 jongeren "ver verwijderd van de arbeidsmarkt".

 • Stormschade bijna tien miljoen euro

  Een omgewaaide vrachtwagen op de N31 bij Harlingen ANP

  De storm van gisteren heeft een schade van bijna tien miljoen euro veroorzaakt. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars berekend. De meeste meldingen gaan over omgevallen bomen, weggewaaide dakpannen, rondvliegende takken, puin en waterschade.

 • 'Tijdens paasweekend mogelijk 15 graden én zon'

  Want er komt een "grote weerverandering aan", meldt Weerplaza. De buien verdwijnen, de wind neemt af en de paasdagen worden droog en vrij zonnig. Het is nog onduidelijk hoe warm het precies gaat worden. Als de zon schijnt, kan de temperatuur oplopen tot 15 graden.

  Wel nog even geduld, want de komende dagen heb je je paraplu nog nodig. 

  ANP
 • Krijgen toeristen een zogenaamde ov-gemakskaart?

  Het is een wens van de Tweede Kamer, een speciale ov-kaart voor toeristen. Daarmee moeten toeristen voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen met alle treinen, bussen trams, metro's en veerboten in Nederland kunnen reizen.

  VVD-Kamerlid Ziengs vindt het verwarrend voor de toeristen dat ze steeds een nieuw kaartje moeten kopen als ze van vervoerder wisselen. Toeristen brengen veel geld in het laatje, zegt Ziengs, en daarmee zijn ze goed zijn voor de werkgelegenheid.

 • We staan steeds meer in de file

  Automobilisten staan steeds vaker in de file. Het afgelopen kwartaal is het aantal verkeersopstoppingen met 56 procent gestegen, blijkt uit een analyse van de ANWB waar De Telegraaf over schrijft. De oorzaak? Het zakelijk verkeer neemt toe.

  Ja, er wordt veel aan de weg gewerkt. Meer spitsstroken, bijvoorbeeld. Dat heeft geholpen. Maar economisch gaat het beter in Nederland. Je ziet dat de capaciteit op de wegen snel weer wordt bereikt.

  Cees Quax van de ANWB
 • Politie steeds drukker met verwarde mensen

  De politie krijgt steeds meer met meldingen over verwarde mensen te maken. Vorig jaar steeg het aantal meldingen van 53.000 naar 60.000. Het gaat bijvoorbeeld om meldingen van mensen die bellen dat ze spullen kwijt zijn, maar ook alarmeringen van zorginstellingen over weggelopen patiënten.

 • Wel/geen filmpje Germanwings-crash?

  Volgens de Franse politie klopt er "helemaal niets" van het verhaal dat er op de rampplek van de Germanwings-vlucht een geheugenkaart met daarop beelden van de crash is gevonden. De Franse onderzoeksraad BEA zegt niet van de video af te weten, net als de politie in Frankrijk. Gisteravond schreven de bladen Paris Match en Bild dat ze beelden hebben bekeken die een van de inzittenden met een smartphone maakte.

  Wat gebeurde er aan boord van vlucht 4U 9525? Een beeldreconstructie
  Bild am Sonntag heeft de transcriptie van de voicerecorder mogen inzien. Die feiten hebben we naast een animatie van persbureau Reuters gelegd in een beeldreconstructie van de laatste 13 minuten van de rampvlucht.
 • Zwaargewonde bij brand in Haarlem

  Bij een brand in Haarlem is een man zwaargewond geraakt. Toen de brandweer aankwam bij het Leidseplein, stond er een man te schreeuwen dat er nog iemand in het gebouw was. De gewonde kon niet op eigen kracht het huis uitkomen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

  GinoPress
 • Boeren mogen weer onbeperkt melken

  Boeren mogen vanaf vandaag weer zo veel melk produceren als ze willen, omdat het Europese melkquotum is afgeschaft. Dat bepaalde dertig jaar lang hoeveel boeren maximaal mochten produceren, om zo overschotten te voorkomen. Maar de laatste tijd neemt de vraag naar onze melkproducten juist toe. Onder meer Nederlands babymelkpoeder en kaas is populair.

 • Meer berichten tonen