NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Dodelijke lawine in Franse Alpen

  In de Franse Alpen zijn drie skiërs om het leven gekomen door een lawine. Drie anderen worden nog vermist. Het zijn allemaal Fransen. De groep ging gisteren skiën in de Hautes-Alpes, maar om 6 uur 's avonds was de groep nog niet terug in hun hotel. Meteen daarna begon een zoektocht naar de skiërs. Vannacht werden drie lichamen gevonden onder de sneeuw. Gevreesd wordt dat ook de drie anderen zijn omgekomen.

 • Obama in India

  De Amerikaanse president Obama is begonnen aan een driedaags bezoek aan India. Hij kwam vanochtend aan in de Indiase hoofdstad Delhi en kreeg een groots onthaal. De Indiase premier Modi stond Obama op te wachten. Hij gaf de president een innige omhelzing die volgens Amerikaanse media de goede betrekkingen tussen de twee landen laat zien. Obama praat met Modi over onder meer het Indiase nucleaire programma en de veiligheid en klimaatverandering.

  Obama gooit met rozenblaadjes bij het herdenkingsmonument voor Gandhi AFP
 • Haarlok levert 25.000 dollar op

  Een haarlok van de Amerikaanse oud-president Abraham Lincoln heeft op een veiling in Texas 25.000 dollar opgebracht. In totaal bracht de veiling van Lincoln-memorabilia ruim 800.000 dollar op. In Dallas gingen 300 stukken onder de hamer die te maken hebben met de moord op Lincoln. 

 • Nog een keer 'Rot op!'

  Burgemeester Aboutaleb heeft in de Essalam Moskee in Rotterdam herhaald dat extremisten die zich niet thuisvoelen in de Nederlandse samenleving maar beter kunnen gaan. Voor een publiek van zo'n 250 mensen zei hij: "Rot dan toch op, heb ik meerdere keren gezegd. Dat is misschien niet leuk om te horen, maar er moet ook een grens worden getrokken." Hij zei dat hij kritiek heeft gekregen op zijn uitspraken, maar volgens hem is de taal die in huiskamers wordt gesproken nog veel scherper.

 • Meer berichten tonen