• Overzicht voetbalwedstrijden aankomend weekend

  Aankomend weekend gaan er sommige voetbalwedstrijden in de eredivisie niet door vanwege politieacties. Hier een overzichtje:

  Vrijdag:

  SC Heerenveen – De Graafschap (gaat niet door bij staking)

  Zaterdag:

  PEC Zwolle – SC Cambuur (gaat sowieso niet door)

  ADO Den Haag – PSV (gaat niet door bij staking)

  Roda JC – Heracles Almelo (gaat door)

  Feyenoord – FC Utrecht (gaat door)

  Zondag:

  AZ – Ajax (nog onduidelijk)

  FC Groningen – FC Twente (nog onduidelijk)

  NEC – Excelsior (nog onduidelijk)

  Willem II – Vitesse (gaat niet door bij staking)

 • ​President Obama is jarig

  President Obama is vandaag jarig. Hij wordt 54.

 • Middelandse Zee dodelijkste vluchtroute ter wereld

  Er zijn dit jaar al meer dan 2000 migranten om het leven gekomen terwijl ze via de Middellandse Zee Europa probeerden te bereiken. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is het daarmee de dodelijkste vluchtroute ter wereld. Volgens hen komt het vooral omdat mensensmokkelaars gebruik maken van slechte schepen.

  Ook zijn er dit jaar al zo'n 188.00 vluchtelingen uit de zee gered.

  Bootvluchtelingen in de Middellandse zee EPA
 • Schietpartij in nachtclub bij feestje met rapper Drake

  In de Canadese stad Toronto zijn twee doden gevallen bij een schietpartij in een nachtclub. In de club werd een feest gehouden waar onder meer rapper Drake optrad, maar het is niet duidelijk of hij ook in de club was tijdens de schietpartij.

  Het is nog niet duidelijk of dat er mensen zijn aangehouden of wat de aanleiding was voor de schietpartij. Sommige twitteraars wijzen al met een beschuldigende vinger.

 • Dit lied van Beijing 2022 lijkt wel erg op 'Let It Go'

  Er is een hoop commotie ontstaan over een promotieliedje voor de Olympische Winterspelen in Peking in 2022. Deze zou namelijk wel erg veel lijken op 'Let It Go' uit de Disney-film Frozen. Een Chinese blogger zette beide nummers door elkaar, dus oordeel zelf:

  Hieronder het hele nummer. Het lied heeft maar liefst 1757 dislikes, tegenover 69 mensen die het wel leuk vinden.

 • Opening eredivisie uitgesteld

  Slecht nieuws voor voetballiefhebbers: de start van de eredivisie wordt minimaal één dag uitgesteld. De wedstrijd Heerenveen - De Graafschap gaat vrijdag definitief niet door. Het is de eerste keer deze eeuw dat de start van de competitie wordt uitgesteld.

  Ook al gaan de aangekondigde politie-acties niet door, dan hebben we niet genoeg tijd meer om voorbereidingen te treffen.

  gemeente Heerenveen
 • Honderd keer per jaar agressie tegen personeel aanmeldcentra

  Personeel van aanmeldcentra heeft structureel te maken met geweld van asielzoekers. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit interne verslagen, die de krant met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur heeft ingezien. Het gaat om intimidatie, scheldpartijen, bedreigingen en fysiek geweld.

  Tussen 2012 en dit jaar waren er 300 gevallen van agressie tegen personeel in de aanmeldcentra in Ter Apel, Den Bosch, Zevenaar en Apeldoorn.

 • In Londen kun je de eerste kerstinkopen al doen

  Het is midden in de zomer, de meeste mensen genieten van de zon en de temperaturen, maar in Londen is de eerste kerstafdeling al geopend. Warenhuis Selfridges bijt het spits af, en de kerstman zelf deed er al wat inkopen:

  Een kerstman deed gisteren al zijn eerste kerstinkopen AFP

  Maar niet iedereen is al in de kerstsferen.

 • PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden afgelast

  PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden wordt zaterdagavond afgelast als de politieacties dit weekend doorgaan. Volgens de burgemeester van Zwolle zijn er te weinig agenten beschikbaar en daarom verbiedt hij de wedstrijd. 

  Gisteren werd ook al bekend dat ADO - PSV niet doorgaat.

 • Hijsplan Alphen 'was al gedoemd te mislukken'

  De hijskranen hadden niet op drijvende platforms mogen staan ANP

  Volgens specialisten was het het hijskarwei in Alphen aan den Rijn al gedoemd te mislukken toen was besloten om de hijskranen op drijvende platforms te zetten. "Er zijn bizarre  beslissingen genomen," zegt kraanexpert Richard Krabbedam in het Radio 1 Journaal. "De uitvoering deugde op geen enkel front."

  En volgens Jan Zwagerman, ook kraanexpert, "was het op deze manier eigenlijk gedoemd te mislukken. De opdrachtgever, de aannemer, de machinisten: eigenlijk iedereen had 'nee' moeten zeggen tegen het plan."

  De opdrachtgever had het hijsplan nooit mogen goedkeuren

  Jan Zwagerman

  Volgens Zwagerman worden door een tekort aan opdrachten machines ingezet op een manier die niet kan.

 • 'Minion' veroorzaakt verkeersproblemen

  In Ierland lag gisteren een een tien meter hoge, opblaasbare minion op de weg, die nogal wat verkeersproblemen veroorzaakte. Het figuur uit de Dispicable Me-franchise was onderdeel van een plaatselijke kermis. Daar raakten zijn kettingen los en hij belandde vervolgens op de weg.

  Plaatselijke raadslid Paul McAuliffe kon er niet om lachen. "Het was een dispicable gevaar voor de veiligheid. Er had zomaar iemand gewond kunnen raken. Stel dat het gewoon een weerballon was geweest, dan had niemand het grappig gevonden."

 • 'We Call This Home'

  In 2011 besloot Walter Chang dat hij klaar was met zijn baan. Hij voelde dat het tijd was om zijn droom na te jagen. In de daaropvolgende drie jaar reisde hij door 60 landen. "Elke vreemde nieuwe plek was opwindend - een overvloed aan nieuwe ervaringen", vertelt Chang. En deze ervaringen deelt hij nu met dit filmpje:

  Chang hoopt via Kickstarter 12.000 dollar in te zamelen om een boek uit te geven met zijn reisfoto's en verhalen. Hij gaf het project de naam 'We Call This Home'.

 • Explosie in Hamburg; 21 gewonden

  Bij een brand en een explosie in een voormalige bunker in Hamburg zijn zeker 21 mensen gewond geraakt. Een aantal van hen, onder wie zes brandweermensen, zijn er slecht aan toe. 

  De brand ontstond vanochtend door nog onbekende oorzaak in een timmerbedrijf in het gebouw. In de bunker lag ook een grote hoeveelheid aromatische plantaardige oliën. Mogelijk hebben die de explosie veroorzaakt.

 • Moeder wordt geconfronteerd met achtergelaten kindje in auto

  Zo ziet het eruit als je als ouder - in dit geval gelukkig onterecht - te horen krijgt dat je kindje is bezweken toen je hem achterliet in een snikhete auto. Deze moeder uit Oklahoma ging eind juli winkelen en liet haar éénjarige kind achter in de auto. 

  Twee passanten konden de baby op tijd bevrijden, maar terwijl de politie de vrouw ondervroeg, riep een van de omstanders dat hij dacht dat het kind dood was. De bodycam van de politieman legde de reactie van de moeder vast:

 • 'De Nederlandse krijgsmacht balanceert op het randje'

  Er moet meer geld naar het leger, vindt het leger zelf. Want volgens Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp balanceert de krijgsmacht op het randje. 

  Vanwege het toenemend aantal conflicten krijgt Defensie steeds vaker verzoeken om te helpen, maar daar zijn niet altijd mensen en materieel voor. Volgens Middendorp heeft het personeel last van de hoge werkdruk.

  Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp ANP
 • Meer berichten tonen