NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • 's Werelds gevaarlijkste wandelpad weer open

  De ‘Camino del Rey’, oftewel het Koningspad, oftewel het gevaarlijkste wandelpad ter wereld is weer open. Door verschillende ongelukken werd de wandelroute in Spanje in 1992 gesloten. Sinds de sluiting bleven avonturiers komen, ondanks het verbod en de kans op een boete van 6000 euro.

  Nu is er jaren aan het pad gewerkt om het veiliger te maken. Dat heeft de Spanjaarden 3 tot 5 miljoen euro gekost.

  Camino del Rey
 • Trailer van de nieuwe James Bond op YouTube

  Spectre

  De trailer voor Spectre, de nieuwe film van James Bond is gisteren op YouTube gezet. Daniel Craig speelt weer de hoofdrol in de 24ste Bond-film. Rond 6 november is 'ie in de bioscoop te zien.

 • Bezetting hotel hoofdstad Somalië voorbij

  Na een gevecht van 12 uur heeft het leger van Somalië een einde gemaakt aan de bezetting van een hotel in de hoofdstad Mogadishu. Gisteren bestormde terreurgroep al-Shabaab het hotel. 17 mensen kwamen om het leven.

  Een gewonde jongen wordt weggedragen bij het hotel AFP
 • Buitenlands personeel uit Jemen geëvacueerd

  Houthi-rebellen protesteren tegen Saudische bombardementen EPA

  De Verenigde Naties evacueren hun personeel uit de Jemenitische hoofdstad Sanaa vanwege de onveilige situatie in het land. Meer dan honderd medewerkers worden naar verschillende landen gebracht, waaronder Jordanië, zegt een bron bij de VN.

  Eerder op de dag heeft de Saudische marine ook al tientallen Saudische en andere buitenlandse diplomaten geëvacueerd uit de zuidelijke havenstad Aden. Die zijn inmiddels veilig aangekomen in de Saudische havenstad Djedda. 

 • No shit Sherlock: stop alsjeblieft met poepen op het fietspad

  In het plaatsje Hampton in de Amerikaanse staat Illinois wordt de gemeente gek van mensen die op het fietspad poepen. Al twee jaar lang doen sommige fietsers hun behoefte stiekem op het fietspad in het dorpje. Het stadstoezicht heeft nu een bord geplaatst met het vriendelijke verzoek daarmee op te houden.

  Scott McKay van de stadstoezicht zegt tegen lokale zender WQAD 8 dat hij niet weet wie er in hemelsnaam op zijn fietspad poept. Hij hoopt dat het nieuwe bord voorkomt dat het nog een keer gebeurt.

  Dieren laten geen toiletpapier waarmee ze hebben afgeveegd achter op de drol. Het is behoorlijk vies.

  Scott McKay tegen WQAD 8
 • 'Smells like you'

  Parfurmerie Le Labo en kledingmaker Hiro Clark uit Amerika hebben een nieuw t-shirt ontworpen waar parfum inzit. Het shirt gaat Smells like you heten en zou zo'n twaalf wasjes zijn geur moeten behouden.

 • Oud-commentator Hugo Walker overleden

  Hugo Walker in zijn rol als voetbalcommentator NOS

  Oud-voetbalcommentator Hugo Walker is overleden. Hij was een van de meest bekende commentatoren uit de voetbalwereld. Naar het zinnetje: "Komt dat schot", werd zelfs een talentenjacht voor nieuwe voetbalcommentatoren vernoemd. Hugo Walker was 81 jaar.

 • Nigeria naar de stembus

  In Nigeria mogen vandaag 70 miljoen kiezers stemmen voor een nieuwe president. De kiezers kunnen op veertien kandidaten stemmen, maar de strijd gaat vooral tussen president Goodluck Jonathan en oppositieleider Mohammed Buhari.

  De verkiezingen werden zes weken geleden uitgesteld vanwege de veiligheidssituatie in het noorden van het land. Uit angst voor aanslagen door terreurbeweging Boko Haram zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht.

 • De treinen rijden weer

  Geen zorgen, je kan vandaag gewoon weer met de trein. De stroomstoring die Nederland gisteren plat legde, is voorbij. Bij de NS is de normale dienstregeling weer van kracht. 

 • Van het kastje naar de muur met het nieuwe zorgsysteem

  Steeds meer mensen verdwalen in het nieuwe zorgsysteem. Bij allerlei belangenorganisaties maar ook bij de NOS hebben duizenden mensen daarover geklaagd. Sinds 1 januari hebben zorgverzekeraars, gemeenten en 't rijk allemaal een deel van de zorg onder zich. En dat levert voor veel mensen een hoop frustratie op. 

 • Nog niet één volledig lichaam gevonden

  Vier dagen na het neerstorten van het toestel van Germanwings wordt nog steeds met man en macht gewerkt aan het bergen van de 150 slachtoffers. Tot nu toe is er nog niet één volledig lichaam gevonden. Van de stoffelijke resten wordt ter plekke DNA afgenomen. In een laboratorium in Parijs wordt dat vergeleken met het DNA van familieleden. 

  In Le Vernet, in de buurt van de rampplek, is een monument neergezet ter nagedachtenis aan de vliegramp EPA
 • Nederland speelt tegen Turkije

  Een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands elftal vanavond tegen Turkije. Om 20.45 uur speelt Oranje in de Amsterdam Arena tegen de Turken. Een zege op Turkije is voor Oranje noodzakelijk om in Groep A van de EK-kwalificatiereeks in het spoor te blijven van Tsjechië (twaalf punten) en IJsland (negen punten). 

  Guus Hiddink leidt een training van Oranje ANP
 • Meer berichten tonen