• Gesmokkelde Marokkaan in koffer overleden

  Een Marokkaanse man die door zijn broer in een koffer naar Spanje werd gesmokkeld, is overleden. De koffer zat in de kofferbak van een auto, waarmee de broers op een veerboot naar Spanje reisden.

  Het 27-jarige slachtoffer werd gisteravond aangetroffen op de ferry. Zijn broer had om medische hulp gevraagd, maar die kwam te laat. De man was al gestikt, zegt een woordvoerder van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 

 • Twintig gewonden bij omgevallen bouwkranen

  In Alphen aan den Rijn zijn bouwkranen bij de Julianabrug omgevallen. Volgens de brandweer zijn er twintig gewonden. Er waren vandaag werkzaamheden aan de Julianabrug. De brug wordt gerenoveerd. Wat er misging is nog onduidelijk.

  Kraan valt om
 • Dak van tourbus af in Londen

  In Londen is het dak van een tourbus eraf gevlogen toen deze tegen een laaghangende tak reed. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Londense brandweer. 

 • Negatief zwemadvies na zeevonk opgeheven

  Rode vlag bij het strand van Scheveningen vanwege zeevonk. ANP

  Niets aan de hand, gewoon doorzwemmen. De zeevonk heeft zich teruggetrokken en dus kan er weer gezwommen worden voor de kust van Zuid-Holland. Dat zegt een woordvoerder van de Omgevingsdienst Midden-Nederland. 

  Eerder vanmiddag werd het negatief zwemadvies al ingetrokken in Wassenaar en Katwijk aan Zee. 

 • Jongetje (5) verdrinkt hond van meisje in fontein

  Facebook

  Een 5-jarig jongetje in Oudenbosch, Noord-Brabant, heeft het hondje van een meisje van 6 afgepakt en verdronken in een fontein. De moeder van het meisje deed haar verhaal op Facebook, want volgens haar reageerden de ouders van het jongetje nogal onverschillig toen ze verhaal ging halen.

  Volgens de moeder pakte de kleuter het hondje uit de handen van het meisje en hield 'ie hem lang onder water in de fontein. Daarna liep het jongetje meteen naar huis. De politie zegt tegen Omroep Brabant dat de kleuter niet strafrechtelijk vervolgd kan worden. "We doen uiteraard wel melding bij Jeugdzorg", zei een woordvoerder.

 • 'Ronaldo geeft Grieks eiland als huwelijkscadeau'

  Voetbalster Cristiano Ronaldo uitnodigen op je bruiloft loont: hij gaf zijn zaakwaarnemer een Grieks eiland als huwelijkscadeau, melden verschillende Britse media

 • Nieuwe vrouwenshirt Manchester United valt niet in de smaak

  Zie hier het nieuwe tenue van de vrouwenvoetballers van Manchester United. Lage hals, lekker vrouwelijk, dacht de ontwerper. "Seksistisch", vinden veel twitteraars. 

  En er zijn er meer die de hals van het shirt wat aan de lage kant vinden: 

 • Weer iemand slachtoffer van Chinese roltrap

  Opnieuw een ongeluk met een roltrap in China. Een man van 35 was de roltrap aan het dweilen, toen zijn voet in het mechanisme kwam. Dat schrijven Chinese media. De man werd uiteindelijk gered, maar een amputatie van zijn onderbeen kon niet worden voorkomen. 

  Het is de vierde keer in twee weken dat iemand vast komt te zitten in een Chinese roltrap. Een week geleden overleed een vrouw, nadat ze in een gat was gevallen aan het einde van de roltrap. 

  Opnieuw slachtoffer van roltrap in China
 • Ontsnapte Ali B. weer vast in Nederland

  De 23-jarige Ali Benhadi ANP - beeldbewerking: NOS

  De ontsnapte crimineel Ali B. die vorige week is opgepakt in Spanje zit weer vast in een Nederlandse cel. Hij is afgelopen vrijdag al overgeleverd aan Nederland, maar het Openbaar Ministerie maakte het vandaag pas bekend.

 • Doden bij neerstorten Syrisch gevechtstoestel

  In de Syrische stad Ariha is een gevechtsvliegtuig van het Syrische leger neergestort. Volgens rebellen, die de stad sinds mei in handen hebben, zijn er twaalf doden en een onbekend aantal gewonden gevallen. Ook zijn meerdere huizen verwoest.

  Over de oorzaak is nog niets bekend.

 • Ook Israëliërs nu zonder proces vast

  Premier Netanyahu op de kabinetszitting van gisteren EPA

  Israëliërs die verdacht worden van geweldpleging tegen Palestijnen kunnen nu ook zonder proces vast komen te zitten in Israël. Dat is een nieuwe maatregel naar aanleiding van de brandstichting van vorige week. Een Palestijns kindje kwam om het leven toen er brandbommen in twee huizen van Palestijnen werden gegooid.

  Verdachten kunnen op grond van de maatregel maandenlang worden vastgehouden. Deze zogenoemde 'administratieve detentie' gold tot nu toe alleen voor Palestijnen. Internationaal is er kritiek op de maatregel omdat de verdachten op deze manier rechteloos zijn.

 • 'Jongeren liegen het meest'

  Jongeren liegen het meest, dat is een van de conclusies van het onderzoek 'Van Junior tot Senior Pinokkio', dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Acta Psychologica. Ook bleek dat kinderen en ouderen het minst liegen. De onderzoekers testten ruim duizend mensen van 6 tot 77 jaar. Gemiddeld vertellen we zo'n 2,19 leugens per dag, maar dat verschilt dus behoorlijk per leeftijdsgroep. 

  Driekwart van alle jongeren liegt, en daarvan vertelt 60% tot wel 5 leugens per dag. De mensen die het minst liegen zijn 60-plussers: minder dan de helft van hen zegt te liegen, met een gemiddelde van anderhalve leugen per dag. Waarom dit verschil zo groot is, is niet duidelijk. 

 • 'Geen spoed, geen politie'

  Agenten tijdens een eerdere actie voor een betere CAO ANP

  De politiebonden roepen agenten op om vandaag alleen nog te reageren op spoedeisende meldingen. Met het idee "geen spoed, geen politie" willen de bonden opnieuw aandacht vragen voor een betere cao. De politie komt dus alleen opdagen bij spoedeisende zaken. Als je de politie vandaag wil bellen voor overlast, vernieling, of een ongeluk met blikschade, komen ze alleen als ze denken dat het noodzakelijk is. 

  Als er geen nieuw voorstel komt voor een betere cao, blijven de stakingen doorgaan. Elke week wordt de staking dan met een dag verlengd. 

 • Zeevonk in de Noordzee; nog even niet zwemmen

  De rode gloed op het water bij Wassenaar Politie

  Een prachtige stranddag vandaag, maar strandbezoekers wordt afgeraden het water in te gaan tussen Scheveningen en Katwijk. De roodbruine substantie die sinds gisteren in het water drijft is zeevonk. 

  Deze algensoort kan leiden tot irritatie aan de huid en luchtwegen. Zeevonk ziet eruit als een klein doorzichtig ballonnetje met een staartje aan de achterkant. De rode vlag is gehesen op de stranden waar je niet kan zwemmen.

 • Heineken verdient meer aan zijn bier

  Bierbrouwer Heineken deed het afgelopen half jaar goede zaken: het verkocht 1 procent meer bier. Ook houdt het bedrijf steeds meer geld over aan elk verkocht flesje. Mede daardoor steeg de nettowinst van Heineken naar 1,1 miljard euro. Vorig jaar werd er in diezelfde periode nog 631 miljoen euro winst gemaakt.

  In Azië, Afrika en Amerika wordt er meer bier verkocht. In Europa daalt de bierverkoop.

  ANP
 • Meer berichten tonen