• Milder over Maat

  De forensisch anatoom die op een lezing voor studenten fotomateriaal van slachtoffers van de MH17-ramp liet zien, was in de overtuiging dat hij daar toestemming voor had. Dat schrijft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie. Van der Steur noemde het optreden van forensisch anatoom George Maat destijds "buitengewoon ongepast en onsmakelijk". Nu schrijft hij dat het ontbreekt aan heldere kaders en afspraken over het houden van presentaties. 

  De ingang van de Van Oudheusdenkazerne, waar het identificatieproces plaatsvindt ANP
 • Ajax er snel uit

  Ajax is al in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Rapid Wien bleek een niet te nemen horde. Na de 2-2 in Wenen waren de Oostenrijkers in de Arena met 3-2 te sterk. De Amsterdammers vervolgen hun Europese avontuur nu in de play-offs van de Europa League.

  Ajax - Rapid Wien
  Ajax is al in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Rapid Wien bleek een niet te nemen horde. Na de 2-2 in Wenen waren de Oostenrijkers in de Arena met 3-2 te sterk. De Amsterdammers vervolgen hun Europese avontuur nu in de play-offs van de Europa League.
 • Leeuwen mogen niet meer mee

  Delta, United en American Airlines, drie grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, weigeren vanaf nu om Afrikaanse jachttrofeeën te vervoeren. De luchtvaartmaatschappijen vervoeren voortaan geen doodgeschoten leeuwen, neushoorns, olifanten of waterbuffels. De aankondiging komt na de dood van Cecil, een bekende leeuw uit Zimbabwe. Delta stond al langer onder druk om jachttrofeeën te weigeren.

 • Iron Man ook in 't echt heel rijk

  Robert Downey Jr. is voor de tweede keer op rij de best betaalde acteur ter wereld. Iron Man verdiende afgelopen jaar 80 miljoen dollar. Nummer twee is vechtersbaas Jackie Chan, nummer drie Vin Diesel.

 • 1,8 ton

  Oud-topman Huges van de NS daagt de Nederlandse Spoorwegen voor de rechter, omdat hij vindt dat hij niet op staande voet ontslagen is. De oud-NS-topman eist in een kort geding uitbetaling van ruim drie maanden salaris. Ook wil hij het resterende vakantiegeld uitbetaald krijgen. Het bedrag dat hij in totaal claimt van de NS is zo'n 180.000 euro. De NS zegde in juni het vertrouwen in Huges op, omdat hij onjuiste verklaringen had afgelegd over onregelmatigheden bij de aanbesteding van het ov in Limburg.

  President-directeur Timo Huges van NS ANP
 • Geschlossen

  De koepel van de Rijksdag in Berlijn is gesloten vanwege de hitte. Vanmiddag werd daar een temperatuur van bijna 50 graden gemeten. De koepel van het parlementsgebouw is een van de populairste toeristenattracties in de Duitse hoofdstad. Vorige maand ging de koepel ook al dicht. Toen werd een temperatuur van 40 graden gemeten.

  In juli was de koepel op het Duitse parlementsgebouw ook al gesloten vanwege de hitte DPA
 • Horrorvondst in Rusland; politie vindt zes kinderlijkes

  Politieagenten in Rusland stapten een nachtmerrie binnen toen ze in een huis zes in stukken gehakte kinderlijkjes vonden. Het oudste kind was pas zes jaar oud. Ook hun zwangere moeder is mogelijk vermoord. De vader is spoorloos.

  De leidsters van een kinderdagverblijf waarschuwden de politie toen ze de kinderen al een tijdje niet hadden gezien.

 • Plots zat er een gat in de weg

  Plots zonk de grond in New York weg. In de wijk Brooklyn ontstond vanochtend een sinkhole. Er raakte niemand gewond, maar er zit nu wel een gat in de weg. De oorzaak wordt nog onderzocht.

 • Overzicht voetbalwedstrijden aankomend weekend

  Aankomend weekend gaan er sommige voetbalwedstrijden in de eredivisie niet door vanwege politieacties. Hier een overzichtje:

  Vrijdag:

  SC Heerenveen – De Graafschap (gaat niet door bij staking)

  Zaterdag:

  PEC Zwolle – SC Cambuur (gaat sowieso niet door)

  ADO Den Haag – PSV (gaat niet door bij staking)

  Roda JC – Heracles Almelo (gaat door)

  Feyenoord – FC Utrecht (gaat door)

  Zondag:

  AZ – Ajax (nog onduidelijk)

  FC Groningen – FC Twente (nog onduidelijk)

  NEC – Excelsior (nog onduidelijk)

  Willem II – Vitesse (gaat niet door bij staking)

 • ​President Obama is jarig

  President Obama is vandaag jarig. Hij wordt 54.

 • Middelandse Zee dodelijkste vluchtroute ter wereld

  Er zijn dit jaar al meer dan 2000 migranten om het leven gekomen terwijl ze via de Middellandse Zee Europa probeerden te bereiken. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is het daarmee de dodelijkste vluchtroute ter wereld. Volgens hen komt het vooral omdat mensensmokkelaars gebruik maken van slechte schepen.

  Ook zijn er dit jaar al zo'n 188.00 vluchtelingen uit de zee gered.

  Bootvluchtelingen in de Middellandse zee EPA
 • Schietpartij in nachtclub bij feestje met rapper Drake

  In de Canadese stad Toronto zijn twee doden gevallen bij een schietpartij in een nachtclub. In de club werd een feest gehouden waar onder meer rapper Drake optrad, maar het is niet duidelijk of hij ook in de club was tijdens de schietpartij.

  Het is nog niet duidelijk of dat er mensen zijn aangehouden of wat de aanleiding was voor de schietpartij. Sommige twitteraars wijzen al met een beschuldigende vinger.

 • Dit lied van Beijing 2022 lijkt wel erg op 'Let It Go'

  Er is een hoop commotie ontstaan over een promotieliedje voor de Olympische Winterspelen in Peking in 2022. Deze zou namelijk wel erg veel lijken op 'Let It Go' uit de Disney-film Frozen. Een Chinese blogger zette beide nummers door elkaar, dus oordeel zelf:

  Hieronder het hele nummer. Het lied heeft maar liefst 1757 dislikes, tegenover 69 mensen die het wel leuk vinden.

 • Opening eredivisie uitgesteld

  Slecht nieuws voor voetballiefhebbers: de start van de eredivisie wordt minimaal één dag uitgesteld. De wedstrijd Heerenveen - De Graafschap gaat vrijdag definitief niet door. Het is de eerste keer deze eeuw dat de start van de competitie wordt uitgesteld.

  Ook al gaan de aangekondigde politie-acties niet door, dan hebben we niet genoeg tijd meer om voorbereidingen te treffen.

  gemeente Heerenveen
 • Honderd keer per jaar agressie tegen personeel aanmeldcentra

  Personeel van aanmeldcentra heeft structureel te maken met geweld van asielzoekers. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit interne verslagen, die de krant met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur heeft ingezien. Het gaat om intimidatie, scheldpartijen, bedreigingen en fysiek geweld.

  Tussen 2012 en dit jaar waren er 300 gevallen van agressie tegen personeel in de aanmeldcentra in Ter Apel, Den Bosch, Zevenaar en Apeldoorn.

 • Meer berichten tonen