NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Extra kleding, een schroevendraaier, en.. peper: Zo ontsnap je uit een gevangenis

  De twee moordenaars Richard Matt en David Sweat, die een aantal weken geleden uit een zwaarbeveiligde Amerikaanse gevangenis ontsnapten, hebben waarschijnlijk peper gebruikt om hun geur te maskeren.

  De politie in New York verklaart dat ze Sweat's DNA vonden op een pepermolen bij het kamp van de ontsnapte criminelen. Alsof de hele ontsnapping al niet genoeg op een filmscript leek, deze trick werd ook gebruikt in de film Cool Hand Luke uit 1967. 

 • Hyde jezelf voor dit nieuwe horrordoolhof

  Een levensechte doolhof extraordinaire, dat moet "Hyde" gaan worden. Dit horrordoolhof verandert aan de hand van hoe je je voelt; ben je bang, dan wordt het doolhof nóg moeilijker.

  Denk aan kleine kamertjes met gesloten deuren die pas opengaan als je een challenge goed uitvoert. Een pil die je moet slikken van tevoren, en sensoren op je lichaam. Voeg daar nog een bijlmoordenaar aan toe en dan heb je het wel: Hyde. Het concept komt van het science fiction-horrorboek Cube.

  Hyde staat nu op Kickstarter en als het 50.000 dollar bereikt is 'ie te vinden in Londen. 

  Hyde is coming
 • Geen roamingkosten meer binnen EU

  Mobiel bellen en internetten tijdens je vakantie binnen de EU wordt goedkoper. Vanaf juni 2017 mogen providers geen roamingkosten meer vragen. Je betaalt dan hetzelfde als in Nederland.

  In de loop van vandaag stemmen de lidstaten nog over het plan, maar dat lijkt allemaal goed te komen, zegt Europarlementariër Marietje Schaake van D66.

 • Vliegtuig stort neer op woonwijk Sumatra

  In Medan, in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra, is een militair vliegtuig neergestort op een woonwijk. Er zouden zeker twintig doden zijn.

  Volgens een legerwoordvoerder was het vliegtuig nog maar net opgestegen. Er zaten twaalf mensen aan boord.

 • Griekenland: we laten ons niet uit de euro zetten

  De Griekse minister van Financiën Varoufakis overweegt naar de rechter te stappen als Griekenland uit de eurozone wordt gezet. "In de verdragen staat niets over een exit uit de euro en wij weigeren die te accepteren", zegt hij.

  Over het lidmaatschap van Griekenland kan niet onderhandeld worden

  Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën
 • Wallmart: confederale vlag-taart mag niet, IS-taart wel

 • Extra ProRail-medewerkers voor oververhitte sporen

  Een bezoekje aan het strand zit er voor veel ProRail-medewerkers deze weel niet in. Er worden extra mensen ingezet om de treinrails te controleren. Die kan namelijk kapot gaan door de hitte. 

  Daarnaast worden de spoorbermen extra vaak gemaaid, uit angst voor brand. Een vonkje van een voorbijrazende trein kan al genoeg zijn. 

 • Haalt Griekenland de deadline?

  Om middernacht loopt de deadline af voor Griekenland voor het betalen van de lening van 1,6 miljard euro aan het IMF. Iedereen gaat er vanuit dat Griekenland die deadline niet haalt. 

  De Griekse premier Tsipras lijkt zich nog geen grote zorgen te maken, komende zondag houdt ie een referendum over de voorstellen uit Brussel. Hij hoopt dat de Grieken massaal nee zeggen.

 • Onze man in Iran krijgt mode-les

  Ook in Iran maken kleren de man
  Thomas Erdbrink werkt al 12 jaar als journalist in Iran
 • Passagier Japanse hogesnelheidstrein steekt zichzelf in brand

  Een Japanse hogesnelheidstrein heeft een noodstop gemaakt omdat een passagier zich in brand had gestoken. Door alle rook moesten iedereen zo snel mogelijk de trein uit. 

  Op beelden van een Japanse tv-zender is te zien hoe passagiers met zakdoeken voor hun mond uit de met rook gevulde coupé worden gehaald. 

  0700 Japan
  Zelfverbranding in Japanse trein
 • Italië bergt lichamen 800 bootvluchtelingen

  De Italiaanse marine is begonnen met het bergen van de lichamen van bijna achthonderd bootvluchtelingen. Die verdronken eind april toen hun vissersboot zonk op de Middellandse Zee. De Italiaanse premier Renzi wil het wrak naar boven halen zodat "de hele wereld kan zien wat er is gebeurd." 

  Italië vindt dat de andere EU-landen te weinig doen tegen de steeds groter wordende vluchtelingenstroom. 

  Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee EPA
 • NBC ontslaat Donald Trump na Mexicanen-uitspraken

  NBC heeft de banden verbroken met Donald Trump. De zender zal niet langer de Miss USA- en Miss Universe-verkiezingen van de vastgoedmagnaat uitzenden. Aanleiding zijn z'n negatieve uitspraken over Mexicaanse immigranten, die volgens Trump alleen maar slechte zaken als drugs en misdaad de VS binnenbrengen. 

 • Onderhandelingen over belastingen mislukt

  Het overleg van de coalitie met een deel van de oppositie over een nieuw belastingstelsel is mislukt. D66-leider Pechtold is uit het overleg gestapt omdat er volgens hem te weinig ruimte was voor het creëren van nieuwe banen. De coalitiepartijen reageerden teleurgesteld.

 • Rellen bij protest over dood Mitch Henriquez

  Een betoging bij een politiebureau in de Haagse Schilderswijk is gisteravond uit de hand gelopen. Honderden mensen uitten hun woede over de dood van Mitch Henriquez die na z'n arrestatie overleed. Er werd met stenen, vuurwerk en andere spullen naar de agenten gegooid.

  Demonstratie Schilderswijk loopt uit de hand
  Demonstratie Schilderswijk loopt uit de hand
 • Meer berichten tonen