• Nieuwe vlag voor de kiwi's

 • Alphen aan den Rijn zegt nee tegen Lil' Kleine

  Rapper Lil' Kleine is niet welkom in Alphen aan de Rijn. Hij zou op 16 september 's avonds een optreden doen op de jaarmarkt, maar de organisatie heeft dat geannuleerd. Eerder deze week werd Lil' Kleine opgepakt in Hilversum, maar vandaag maakte hij het weer goed met burgemeester Pieter Broertjes.

  "Wij hebben dit besluit niet genomen op basis van de gebeurtenissen afgelopen weekend, maar omdat het een reeks incidenten is", zegt jaarmarkt-voorzitter Hans van Beek. "Wij willen niet het risico nemen dat de politie het Rijnplein misschien moet ontruimen. Dan zouden het publiek, de horecaondernemers en de andere artiesten gedupeerd worden."

 • Beloning voor gouden Jumbo-tip

  ANP

  De politie looft 10.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de Jumbo-dreiger. De afgelopen weken kwamen honderden tips binnen, maar die leidden tot niks. 

  In mei, juni en juli kwam een aantal bomdreigingen binnen bij Jumbo-filialen. De afperser wil geld zien, in bitcoins. De politie vermoed dat het een man is tussen de 20 en 40 die in Groningen woont, maar heeft ondanks 480 tips tot nu toe nog geen verdachte opgepakt.

 • Ook DM'en met Instagram

  Voortaan kan je Instagram ook gebruiken als een soort WhatsApp. Met de nieuwe update is het mogelijk om foto's te delen, op iemand te reageren met een foto of een gesprek te beginnen met alleen tekst. Daarnaast kan je ook groepsgesprekken tot 15 mensen houden (meer details hier).

  Dat is nieuw, en het lijkt een poging van Instagram om meer een berichtenapp te worden dat ze tot nu toe zijn. Slechts 1 op de 3 gebruikers maakt af en toe gebruik van Instagram Direct. 

 • Alle peuters naar de kinderopvang

  Het kabinet wil dat alle peuters twee keer per week naar de kinderopvang gaan, of de ouders nu een baan hebben of niet. Minister Asscher van Sociale Zaken stelt hiervoor 60 miljoen euro beschikbaar aan de gemeenten.

  Bronnen in Den Haag bevestigen dat, na een bericht van RTL Nieuws op basis van uitgelekte stukken voor Prinsjesdag. Volgens het plan moeten peuters iedere week 2,5 uur naar de kinderopvang.

 • Google heeft een nieuw logo

  Google heeft een nieuw logo, en dat is flink anders het vorige. Het oude lettertype is gedumpt en voortaan beweegt het. Bij fastdesign.co hebben ze een totale analyse van het nieuwe logo.

  Google, evolved
 • Minister Schippers moet uitleg geven over gezichtscrème

  Minister Schippers is ook maar een mens, en als mens houdt ze ervan om zo nu en dan een crèmepje op te smeren. In het tv-programma Linda's Zomerweek vertelde ze welke haar favoriet was. 

  Alleen maakte ze daarmee volgens sommige Kamerleden reclame, en dat vinden zij niet kunnen. Nu moet de minister in een brief aan de Tweede Kamer uitleggen waarom zij "op televisie een crème staat aan te bevelen".

  SP wil opheldering over gezichtscrème Schippers
  Kamerlid Leijten vindt het niet kunnen dat de minister op tv een gezichtscrème heeft aanbevolen. Zij krijgt geen steun voor een debat, maar andere fracties vinden wel dat Schippers in een brief opheldering geeft over haar optreden bij Linda's Zomerweek.
 • Daten na negenen op Java? Als straf in het huwelijksbootje

  In de provincie Purwakarta op het Indonesische eiland Java moeten jongens en meisjes die na 9 uur 's avonds met elkaar afspreken, verplicht trouwen. Lokale autoriteiten zeggen dat dit een reactie is op het toenemende aantal zwangerschappen onder jonge vrouwen. Zo willen ze seks tussen ongetrouwde stellen beperken en de eer van jonge vrouwen en hun families beschermen.

  De nieuwe regel wordt naar verwachting in september doorgevoerd.

 • Naaktselfies naar de persoon die je aannam: slecht idee

  Als je net een nieuwe baan hebt, is het niet verstandig om gelijk naaktfoto's naar de vrouw te sturen die je heeft aangenomen. Een 23-jarige man in Chicago deed 't toch en moet nu op zoek naar een nieuwe baan. Zijn verweer dat de foto's eigenlijk voor iemand anders bedoeld waren, deed daar niets aan af. 

 • Logo Olympische Spelen 2020 in Tokio geschrapt

  Het logo van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is geschrapt. Volgens de organisatie waren er "teveel twijfels over het gebruik van het logo". 

  De Belgische ontwerper Olivier Debie spande een rechtszaak aan wegens plagiaat. Het logo lijkt namelijk verdacht veel op het logo van het Théâtre de Liège in België. Maar voordat deze zaak kon dienen, trok de organisatie vandaag het logo terug.

 • Een nieuwe vlag voor Nieuw-Zeeland; de laatste vier

  Nieuw-Zeeland krijgt een nieuwe vlag. Vier ontwerpen zijn overgebleven na een lange selectie. Een zilverkleurig varenblad voert de boventoon, wat een nationaal symbool is van het land. Drie hebben een afbeelding van het blad, en het vierde ontwerp is een gestileerde versie van een opgerold blad. 

  De vier ontwerpen EPA

  De Britse Union Jack, die nu nog in de linker bovenhoek staat, verdwijnt omdat het doet denken aan het koloniale verleden. Tot 1947 was Nieuw-Zeeland een kolonie van Groot-Brittannië. De definitieve vlag wordt later in een referendum door het volk gekozen.

 • 'Vijf deelredacties De Telegraaf worden zelfstandig'

  Vijf deelredacties van De Telegraaf gaan zelfstandig verder. Telesport, De Financiële Telegraaf, Vrouw, Privé en Autoweek worden een zelfstandig merk met een eigen hoofdredacteur. Dat zei de nieuwe hoofdredacteur van de krant, Paul Jansen, in een interview met NRC Handelsblad. Volgens hem is er geen sprake van dat de krant wordt opgeknipt.

  De deelredacties zouden door de beslissing meer activiteiten kunnen ontplooien op internet en tv. De vorige hoofdredacteur, Sjuul Paradijs, verzette zich tegen het verzelfstandigen van deelredacties. Hij stapte uiteindelijk op. 

 • Gewonden door ongeluk met Rotterdamse stadsbus

  Bij het Zuidplein in Rotterdam is een bus tegen een kantoor gereden. Acht tot tien mensen zijn gewond geraakt, onder wie de chauffeur. Die moest uit de bus bevrijd worden.

  Ongeluk Rotterdam
  Bij het Zuidplein in Rotterdam is een bus tegen een kantoor gereden. Acht tot tien mensen zijn gewond geraakt, onder wie de chauffeur. Die moest uit de bus bevrijd worden.
 • 'Slechtste professionele bokser ooit' wint, na 51 verliespartijen achter elkaar

  'Rockin' Robin Deakin is de bokser die binnen het professionele circuit de langste reeks verliespartijen ooit achter zijn naam heeft staan: 51. Maar afgelopen zaterdag gebeurde het onverwachte: hij won. Na bijna negen jaar achter elkaar ieder gevecht verloren te hebben, won Robin eindelijk een partij op basis van punten, met 46-43.

 • 'Bommenlegger Bangkok is gearresteerd'

  De Thaise premier maakt vandaag bekend dat de hoofdverdachte van de bomaanslag in Bangkok is opgepakt, zeggen Thaise media. Het gaat om de man in het gele t-shirt die een rugzak achterliet op de plek van de aanslag. Later vandaag volgt een persconferentie. 

  Beelden van de bommenlegger in Bangkok Politie Thailand

  Afgelopen weekend pakte de Thaise politie ook al een verdachte op.

 • Meer berichten tonen