• Black Wednesday in Britse ziekenhuizen

  Op de eerste woensdag in augustus kan je de Britse ziekenhuizen maar beter mijden. Uit jarenlang onderzoek is gebleken dat er dan significant meer patiënten overlijden dan op andere dagen. Zo'n 6 procent meer, en onder hartpatiënten zelfs 8 procent. 

  Belangrijkste oorzaak: die dag gaat er weer een nieuwe lichting net afgestudeerde artsen aan de slag. Vandaag dus.

 • 16 doden bij busongeluk in Rusland

  In het oosten van Rusland zijn twee bussen op elkaar gebotst. Daarbij zijn 16 doden en 50 gewonden gevallen, meldt AP

 • Spring maar achterop bij mij

  De Amsterdamse manier van liften

  Couchsurfen, maar dan anders. Het idee: laat gratis een Yellow Backie achterop je fiets installeren, en neem een toerist achterop. Want steeds meer toeristen in je stad hoeft niet altijd negatief te zijn, vinden de bedenkers. 

  De toerist roept "backie!" en kan een stukje meeliften op je gele bagagedrager. En zo maak je het contact tussen toerist en Amsterdammer weer wat prettiger. Rest alleen nog de vraag of toeristen wel achterop durven te springen. 

 • Slachtoffers aardbeving Nepal ontdekt na smeltende sneeuw

  Het dorp Langtang in 2014, voor het werd verwoest AFP

  In de populaire toeristische regio Langtang in Nepal zijn de resten gevonden van zo'n twintig slachtoffers van de aardbeving afgelopen april. De aardbeving veroorzaakte op meerdere plekken lawines die hele dorpen onder een dikke laag sneeuw en ijs bedolven. Zo ook het dorp Langtang dat 55 hotels voor bergsporters had.

  Nu de sneeuw voor een deel is gesmolten, zijn de stoffelijke resten van de slachtoffers aan de oppervlakte gekomen. Of daar ook buitenlanders bij zitten is nog onduidelijk.

 • Meer jongeren zijn lid van bibliotheek

  NOS / Pauline Broekema

  Boeken lenen bij de openbare bieb is populair onder jongeren. Steeds meer jongeren zijn lid van een openbare bibliotheek. Het waren er in 2013 meer dan 2 miljoen, tegenover 1,6 miljoen volwassen leden. Van alle Nederlandse jongeren was twee jaar geleden 65 procent lid van een bieb en ze leenden bijna net zoveel papieren boeken als volwassenen deden.

 • Appelsap mag doorgaan

  Appelsap in het Amsterdamse Flevopark gaat toch door, schrijft Het Parool. Vanmorgen deed de rechter uitspraak in een kort geding dat de vereniging Vrienden van het Flevopark had aangespannen. Die maakt zich zorgen om de bodem van het park, maar het festival zal zaterdag dus gewoon plaatsvinden.

 • ADO-fans dwingen stakende politie om te gaan werken

  Fans van ADO Den Haag willen zaterdag massaal naar het Plein in de stad gaan. Het doel? De staking van de politieagenten verstoren. Het is een wraakactie van de ADO-fans, omdat de politie zaterdag niet aanwezig wil zijn bij de wedstrijd van hun club tegen PSV. De wedstrijd gaat daarom niet door.

  Op Facebook roepen ze iedereen op 18.00 uur op het Plein te verzamelen, onder het motto: "Wij geen wedstrijd, hun geen staking."

  De oproep op Facebook Facebook / ADO Fan Community
 • Lenny Kravitz draagt niet altijd ondergoed

  Voor iedereen die zich vanmorgen afvroeg waarom Lenny Kravitz trending was (waarschuwing: wat has been seen, cannot be unseen):

 • Kermit en Miss Piggy uit elkaar

  Kermit de Kikker en Miss Piggy zijn niet langer een stel. Op Facebook zegt Kermit dat Miss Piggy in goed overleg en met veel gekibbel uiteindelijk heeft besloten een einde aan de romance te maken. Zij kondigen aan voortaan om te gaan met andere "mensen, varkens en kikkers".

  Kermit en Piggy toen alles nog koek en ei was. anp
 • Slecht nieuws voor goede doelen

  Bij de vier grootste hulporganisaties komt een kwart tot de helft van het personeel op straat te staan. Volgens de Volkskrant komt dat door bezuinigingen van minister Ploumen. Goede doelen als Oxfam Novib, Cordaid en HIVOS raken volgend jaar tot tachtig procent van hun subsidie kwijt. Daardoor worden allerlei projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië gestopt.

 • Meer berichten tonen