• The Martian is misschien te realistisch

  De nieuwe film van regisseur Ridley Scott, the Martian, is misschien iets té realistisch. Er zijn nog nooit mensen op Mars geweest en toch denken mensen dat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

 • Stripper? Stedelijk Museum Amsterdam zoekt jou

  Het Stedelijk museum in Amsterdam heeft een bijzondere vacature voor de expositie van kunstenaar Tino Sehgal: ze zoeken een stripper. Het museum doet nog geheimzinnig over de striptease-act. "Anders is het geen verrassing meer", zegt het museum tegen RTV Noord-Holland. Je moet wel uithoudingsvermogen hebben voor de baan: tijdens de openingstijden van het museum staan de kunstwerken ononderbroken in de zaal.

  Tino Sehgal staat er om bekend dat zijn kunstwerken door mensen uitgevoerd worden, bijvoorbeeld dansers. 

  Het Stedelijk Museum zoekt een stripper voor een tentoonstelling ANP / Robin van Lonkhuijsen
 • Paar honderd mensen maken ruzie in Londen

  Een potje vechten midden in Londen gebeurt wel vaker. Maar nu gingen er 200 mensen met elkaar op de vuist, meldt The Telegraph. De politie moest zelfs een drukke straat in de Britse hoofdstad afzetten om de menigte onder controle te krijgen. 

  De vechtpartij, waar vooral tieners bij betrokken waren, was pas na zo'n vier uur afgelopen. Er werden drie mensen gearresteerd en er vielen geen gewonden. 

  Vechtende jongeren in Londen
 • Provincie heeft genoeg van geruzie in gemeente Bloemendaal

  De commissaris van de koning Johan Remkes dreigt de gemeente Bloemendaal op te heffen als het bestuur niet ophoudt met ruziën. Als de nieuwe burgemeester Schneiders het ook niet lukt het bestuur op orde te krijgen, vindt Remkes het tijd voor een bestuurlijke herindeling. 

  Dat zou betekenen dat de gemeente opgaat in of samengaat met een buurgemeente, en houdt Bloemendaal zoals het nu is op te bestaan. Het afgelopen jaar zijn al twee burgemeesters opgestapt in Bloemendaal en stapte D66 uit de coalitie met de VVD en GroenLinks.

 • Jongeren verhoord voor platleggen Ziggo

  De politie heeft vier jongeren en een jonge man verhoord voor de DDoS-aanvallen op Ziggo in augustus. Ze zijn weer vrijgelaten, maar blijven verdachten. De jongens komen uit verschillende delen van het land en zijn tussen de 14 en 21 jaar. Er zijn computers, mobiele telefoons, externe harde schijven en usb-sticks in beslag genomen. 

  Ze voerden in augustus twee keer een aanval uit op Ziggo en stelden in videoboodschappen een aantal eisen aan het bedrijf. 

 • Verdachte bedreiging Universiteit Leiden aangehouden

  Er is een verdachte aangehouden voor de bedreiging van de Universiteit Leiden gisteren. Vanochtend meldde de instelling nog op Twitter dat er een tweede dreiging was. Het is nog niet duidelijk of de tweede dreiging van dezelfde persoon komt.

  Gisteren werd de universiteit uren bewaakt vanwege een bedreiging. Het is nog niet duidelijk of de gebouwen vandaag weer bewaakt worden. 

 • Volkswagen gaat volgend jaar auto's aanpassen

  Volkswagen wil in januari beginnen met het aanpassen van hun dieselauto's, zodat die nu écht aan de milieu-eisen voldoen. In de meeste gevallen heeft de auto alleen een software-update nodig.

  Eind volgend jaar moeten in elk geval alle auto's in Duitsland zijn aangepast. Hoe het dan zit met de 11 miljoen Volkswagen-diesels wereldwijd, is niet duidelijk. 

  De diesels van Volkswagen moeten vanaf januari écht aan de milieu-eisen voldoen AFP
 • Nieuwsmedia naar rechter om stukken MH17

  NOS, RTL en de Volkskrant stappen samen naar de rechter. Ze hebben het afgelopen jaar apart van elkaar om informatie gevraagd over de MH17-ramp. Het ministerie van Veiligheid en Justitie weigerde veel documenten openbaar te maken en maakte van andere documenten hele stukken onleesbaar.

  Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. De organisaties hopen dat dit voor het einde van het jaar zal zijn.

 • Drukke ochtendspits rond Amersfoort

  Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op de A28 bij Maarn. Tussen Utrecht en Amersfoort gingen twee rijstroken dicht, in de andere richting werd ook een rijstrook afgesloten. De vrachtwagen kwam dwars over de vangrail in de middenberm te liggen, maar is inmiddels weggehaald. Wel staan er nog steeds lange files, ook op wegen in de buurt.

  1/2 Jan Bast
  2/2De gekantelde vrachtwagen op de A28 Jan Bast
 • Vluchtelingen komen alsnog aan in vakantiepark Oranje

  Gisteren werden ze nog tegengehouden door boze bewoners, maar de twee bussen met vluchtelingen zijn alsnog aangekomen in het Drentse Oranje. Gisteravond moesten die omkeren omdat bewoners de toegangswegen blokkeerden

  De bewoners zijn boos omdat het dorp nog eens 700 vluchtelingen opvangt, bovenop de 700 die er al zijn. Er wonen maar 140 mensen in Oranje. 

  De burgemeester van het Drentse dorp gaat vandaag met staatssecretaris Dijkhoff praten. Volgens hem was het niet de afspraak dat er nog zoveel extra vluchtelingen zouden komen.

  Aankomst vluchtelingen in Oranje
  Rond 02.00 kwamen alsnog de bussen aan met vluchtelingen in het Drentse Oranje.
 • Meer berichten tonen