NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • KNVB-directeur Van Oostveen: ik betreur deze ontwikkeling

  De KVNB en Guus Hiddink reageren schriftelijk op het nieuws dat Hiddink vertrekt als bondscoach van Oranje. "Ik betreur deze ontwikkeling. Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar, we danken Guus voor zijn inzet", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen in de verklaring.

  Hiddink zegt het jammer te vinden dat het zo is gelopen. "Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk." De KNVB beraadt zich op de vacature die nu is ontstaan. 

 • Demonstratie #MitchHenriquez verloopt onrustig

  Bij een politiebureau in Den Haag staan tientallen demonstranten die met de politie willen spreken over de dood van Mitch Henriquez afgelopen zondag. Deze verslaggever van Omroep West is erbij: 

 • Rutte: in Nederland weinig last van Griekse problemen

  Alle problemen in Griekenland hebben maar weinig invloed op de Nederlandse economie. Dat zei premier Rutte na een gesprek met de ministers Kamp en Dijsselbloem en president Knot van De Nederlandse Bank. "Ongeveer een half procent van alle Nederlandse export gaat naar Griekenland", zei Rutte. "De directe gevolgen zijn dus beperkt. 

  De vraag is wat er gaat gebeuren, als het Griekse schuldenprogramma morgennacht afloopt en het land in acute geldnood komt. Een Grieks vertrek uit de euro is volgens Rutte niet de juiste oplossing. "Een Grexit is iets wat we niet willen, dat gaat het Griekse volk niet helpen." 

 • Kort geding tegen politieactie bij Tour

  NOS / Inge Hoogendoorn

  Minister Van der Steur en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam spannen een kort geding aan tegen de politiebonden. Die willen zondag tijdens de Tour de France actie voeren. De cao-onderhandelingen tussen de politiebonden en het kabinet zitten al tijden vast. De bonden willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent.

 • Voor de Olympische Spelen moeten we naar Eurosport kijken

  Vanaf 2018 zendt Eurosport de Olympische Spelen uit op televisie. Ook voor 2020, 2022 en 2024 heeft het Internationaal Olympisch Comité de rechten aan Eurosport verkocht. Het is voor het eerst dat maar één partij de Spelen mag uitzenden in heel Europa. De sportzender heeft 1,3 miljard euro betaald voor de deal.

 • Draai maar geen 'Drank en Drugs'

  Verzoekje van de organisatie van HockeyLoverz aan de dj's op hun festival: draai maar geen Drank & Drugs van Lil Kleine en Ronnie Flex. "Dat leek ons handig", zegt een van de organisatoren. "Vanuit de gemeente Zoetermeer was het verzoek gekomen om drank- en drugsgebruik op het festival proberen in de hand te houden, daarna hebben we zelf bedacht dat dat nummer dan eigenlijk niet zo paste."

  Er was wat verwarring over wie nou niet wilde dat het nummer gedraaid werd. Een dj die dit weekend draaide op het festival plaatste een video op Instagram, waarin 'ie het a4'tje filmde en de plaat tóch had opgezet: 

  Instagram / Ron Simpson

  Het lijkt door de tekst (Op last van de Gemeente) alsof de gemeente Zoetermeer het nummer had verboden. "Dat is niet zo", zegt de organisatie. "Wij hebben als organisatie vrijdagavond besloten dat dit ons handig leek."

 • 'Hiddink vandaag of morgen weg bij Oranje'

  Guus Hiddink en Danny Blind ANP Pro Shots

  De KNVB maakt vandaag of morgen bekend dat Guus Hiddink vertrekt als bondscoach van Oranje, meldt De Telegraaf. De 68-jarige coach volgde Louis van Gaal op na het WK 2014 in Brazilië, maar ligt eigenlijk al sinds zijn aanstelling onder vuur door de matige prestaties van Oranje. Nederland verloor onder meer met 2-0 van IJsland.

  Als Hiddink echt opstapt, neemt Danny Blind z'n taken waarschijnlijk over.

 • Video arrestatie Arubaan Den Haag opgedoken

  Op internet is een video opgedoken van de arrestatie van een man die gisteren na zijn aanhouding overleed. De 42-jarige man uit Aruba was in Nederland op familiebezoek en bezocht het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark.

  Video van arrestatie Arubaanse man (Bron: GeenStijl)
  De politie arresteerde man na de opmerking dat hij een wapen op zak heeft. In de cel is hij overleden. De beelden komen van dumpert.nl, onderdeel van GeenStijl.nl.

  Eerst zei het OM dat de man onderweg naar het politiebureau onwel was geworden. Op videobeelden is te zien dat het slachtoffer al niet meer reageert als hij wordt weggevoerd.

 • Ontslagen omdat je je baas niet laat winnen

  Aljaksandr Koetsjynski Gianluca Gozzoli

  Opmerkelijk wielernieuws uit Wit-Rusland. Andrei Krasilnikau is nationaal kampioen op de weg geworden, maar werd daarna ontslagen door Minsk Cycling Club. Om de simpele reden dat hij zijn teambaas Aljaksandr Koetsjynski niet liet winnen.

 • OM in beroep in zaak Jansen Steur

  Ex-neuroloog Jansen Steur ANP

  Het OM gaat in cassatie bij de Hoge Raad in de zaak tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Deze maand werd Jansen Steur vrijgesproken van alle medische delicten. Het OM verdenkt hem van het mishandelen van patiënten. Ook zou hij patiënten aan hun lot hebben overgelaten.

  De rechtbank veroordeelde de ex-neuroloog tot 3 jaar celstraf.

 • Vrouw overlijdt na bungeejump

  In Frankrijk is een 28-jarige Franse vrouw omgekomen toen ze met haar vriend een tandem-jump maakte - een bungeejumpsprong voor duo's. Het tweetal sprong van een 65 meter hoge kraan in het plaatsje Audincthun, maar doordat het elastiek niet goed was afgesteld raakten ze de grond.

  Zo ziet een geslaagde sprong vanaf de kraan er uit

  De vriend van de Française ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanbieder van de bungeejumps.

 • Nationaal Hitteplan morgen in werking

  Met het oog op het warme weer later deze week, wordt morgen het Nationaal Hitteplan van kracht. Dat heeft het RIVM besloten in overleg met het KNMI.

  Burgers, GGD's, verzorgingshuizen en het Rode Kruis krijgen het advies om extra te letten op mensen die kwetsbaar zijn. Vooral ouderen en chronisch zieken hebben last van de hitte. Belangrijk is dat ze voldoende drinken en verkoeling krijgen.

 • Gat in ego P. Diddy

  Een gat in een podium in heeft de grote P. Diddy een kleine val bezorgd. De rapper demonstreerde zijn swag tijdens een concert in Los Angeles, maar moest uiteindelijk overeind krabbelen om zijn act af te maken:

 • Tokio bouwt stadion van twee miljard euro

  Voormalig schermkampioen Yuki Ota tijdens de presentatie van het bidbook van Tokio 2020 EPA

  Tokio lijkt een bodemloze portemonnee te hebben. Het nieuwe olympisch stadion voor de Spelen van 2020 krijgt 80.000 zitplaatsen en gaat bijna twee miljard euro kosten. In eerste instantie hing er een prijskaartje van 1 miljard aan het stadion. Het reusachtige, futuristische ontwerp van de Brits/Irakese architecte Zaha Hadid blijkt bij nader inzien toch wat duurder te zijn.

 • Cameron: Grexit onvermijdelijk bij Grieks 'nee'

  De Britse premier Cameron AFP

  De Britse premier Cameron denkt dat een vertrek van Griekenland uit de eurozone onvermijdelijk wordt als de Grieken zondag tegen het hervormingspakket stemmen. Cameron zegt tegen BBC Radio dat er bij een 'nee' een groot probleem ontstaat. 

  De Britse premier houdt hoop op een akkoord tussen Europa en Athene. Volgens hem is dat cruciaal "voor de stabiliteit". De crisis vraagt volgens hem ook om een flexibele opstelling van de Eurogroep en de geldschieters.

 • Turks stadje Karapinar heeft last van sinkholes

  Het Turkse stadje Karapinar is in de ban van sinkholes. In de laatste drie maanden verschenen negen grote gaten in de straten. Sommige van hen zijn wel 70 meter diep. Veel van de sinkholes zijn ontstaan in de buurt van landbouwgrond, dus boeren maken zich grote zorgen. 

  Een boer zegt dat het probleem al langer speelt, maar dat het de afgelopen twee jaar nog veel erger is geworden. Waarschijnlijk ontstaan de sinkholes door zware regenval. 

 • Trein in Mumbai botst tegen muur

  In Mumbai heeft een machinist zitten slapen. In plaats van netjes en op tijd tot stilstand te komen bij het treinstation, botste de trein tegen de muur, meldt Times of India. Resultaat: 5 gewonden.

 • Zo'n 30 aapjes ontsnapt in Puerto Rico

  Zo'n 30 aapjes zijn ontsnapt uit hun hok in een onderzoeksbureau in Puerto Rico. De makaken worden daar gebruikt voor studies naar ziektes voor mensen. Een dierenvriend brak het slot van de kooi, waarna de aapjes konden ontsnappen. Autoriteiten zetten nu alles op alles om de aapjes terug te vinden. 

 • Voortaan extra goed inchecken

  Poortjes op Rotterdam Centraal moeten het zwartrijden ook terugdringen ANP

  De boete voor zwartrijden in het openbaar vervoer wordt verdubbeld van 35 naar 70 euro, schrijft het AD. Staatssecretaris Mansveld wil zo het aantal zwartrijders terugdringen. De hogere boete gaat pas in als er een regeling is voor reizigers die een abonnement hebben en vergeten in te checken. Die krijgen daar nu soms een boete voor.

 • Zonnevliegtuig zegt aloha

  De Solar Impulse is onderweg naar Hawaï. Het vliegtuig op zonne-energie dat bezig is aan een reis rond de wereld is vertrokken vanaf een vliegveld in Japan. Eind vorige maand probeerde de Zwitserse piloot ook al om Hawaï te bereiken. Hij moest toen omkeren vanwege het slechte weer. De mensen achter de Solar Impulse willen reclame maken voor nieuwe technologieën die het milieu niet belasten.

 • Ze zijn er weer!

  Ook dit jaar hebben de verslaggevers en correspondenten van de NOS weer de zomer(column) in hun bol. In de eerste zomercolumn van dit jaar zoekt correspondent Wouter Zwart uit waarom in Florida altijd de raarste dingen gebeuren. 

  'Idioot nieuws domineert de kranten in Florida'
  De zomercolumn van vandaag komt uit de Verenigde Staten.
 • Hardlopers zien groen en geel

  Verf colorrun niet uit te wassen
  Honderden deelnemers van de Crazy Colorrun in Leeuwarden, klagen dat ze de verf die is gebruikt niet uit hun haar en kleren krijgen. Op Twitter, maar vooral ook op de Facebook-pagina van het evenement staan foto's van mensen met allerlei kleuren haar: groen, geel, blauw, rood en paars. Aan het evenement deden gisteren 1800 mensen mee.

  Honderden deelnemers van de Crazy Colorrun in Leeuwarden, klagen dat ze de verf die is gebruikt niet uit hun haar en kleren krijgen. Aan het evenement deden gisteren 1800 mensen mee. Op Facebook en Twitter staan foto's van deelnemers met allerlei kleuren haar. Hoe vaak ze hun haar ook wassen, de verf gaat er niet uit. De organisator van het evenement is geschrokken en zegt dat de verfleverancier de garantie had gegeven dat de verf kon worden verwijderd. Deelnemers kunnen hun schade melden via een contactformulier op de website van de Crazy Colorrun.

 • Vliegtuigje bij de buren

  In de Amerikaanse staat Massachusetts is een klein vliegtuig een huis binnengevlogen. Volgens de politie zijn de drie inzittenden omgekomen. Het ongeluk gebeurde in Plainville, niet ver van Boston. In het huis ontstond meteen brand. De brandweer zegt dat op het moment van het ongeluk vier mensen thuis waren, maar die konden ontsnappen. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Volgens ooggetuigen kampte het vliegtuigje met motorproblemen.

 • Agenten poseren met gevangen moordenaar

  De arrestatie van David Sweat Reuters

  Een van de Amerikaanse moordenaars die begin deze maand ontsnapten uit een gevangenis, is neergeschoten bij de grens met Canada. Hij is gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Deze buurtbewoner is blij dat de moordenaar is opgepakt. Er deden honderden agenten mee met de klopjacht. De twee moordenaars wisten te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis door een gat in een stalen muur te boren. De andere gevangene werd vorige week doodgeschoten. 

 • Meer berichten tonen