NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Tienduizenden op de been in Moskou

 • Examenfraudeurs Ibn Ghaldoun betalen minder

  Twee van de drie hoofddaders van de examenfraude op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam hebben een schikking getroffen van 4800 euro per persoon. Dat is een stuk minder dan het ministerie van Onderwijs eerder eiste, want dat was in totaal 86.000 euro schadevergoeding. De persoon die weigerde akkoord te gaan, moet alsnog voor de rechter verschijnen. 

  Het drietal was al eerder veroordeeld tot een maand gevangenisstraf en werkstraffen van 170 uur. 

 • 'Ik raakte bewusteloos tijdens mijn parachutesprong'

  "Dit was mogelijk het engste moment van mijn leven", zegt Christopher in deze YouTube-video. Te zien is hoe hij tijdens een parachutesprong een toeval krijgt en bewusteloos raakt. Iemand anders weet hem op een gegeven moment te grijpen en zijn parachute te lanceren. "Ik kwam weer bij en landde veilig op de grond", staat er in het bijschrift.

  'Bewusteloos tijdens parachutesprong'

  Het is nog onduidelijk waar de video vandaan komt en of die echt is. 

 • Nationale discussie in het Maagdenhuis

  In het Maagdenhuis zijn studenten uit het hele land bij elkaar om te discussiëren over democratisch bestuur in het onderwijs. De discussie is te volgen via deze livestream.

 • Mensensmokkelslachtoffers in Gelderse rioolbuis

  Een agent is bezig met een extra controle naar mensensmokkel ANP

  In Barneveld zijn gisteravond vier slachtoffers van mensenhandel gevonden in een rioolbuis. Een vijfde slachtoffer werd iets verderop op een bedrijventerrein aangetroffen. Ze komen waarschijnlijk uit Vietnam.

  De politie kwam de vier Aziatische vrouwen en een jongen op het spoor na een melding van een beveiliger. Die zag een groep verdacht uitziende mannen op een carpoolplaats bij de A1 bij Barneveld. Toen de politie aankwam, waren die mannen weg, maar werden wel de slachtoffers ontdekt. 

 • Ontknoping WK Sprint

  Pakken Margot Boer en Hein Otterspeer een medaille op het WK Sprint? Of weet Michel Mulder nog beslag te leggen op een podiumplaats? Dat weten we na de ontknoping van het schaatstoernooi, dat live te volgen is via de site. 

 • Stille tocht voor Nemtsov

  Mensen leggen bloemen op de plaats waar Nemtsov is vermoord EPA

  Om 13.00 uur is er in Moskou een stille tocht om Boris Nemtsov te herdenken. De oppositiepoliticus werd vrijdagavond op straat doodgeschoten in de buurt van het Kremlin. De tocht voert langs de plek waar Nemtsov is vermoord. Maximaal 50.000 mensen mogen deelnemen aan de tocht. 

  Bekijk hier de livestream. 

 • Draaideuren op hol in treinstation Delft

  De ondergrondse spoortunnel in Delft is nog maar één dag in gebruik, of er zijn al problemen. De treinen moeten langzamer rijden, omdat de luchtdruk anders te hoog wordt, meldt Omroep West

  Bij een te hoge luchtdruk gaan de glazen draaideuren in de stationshal te hard draaien. "We proberen het probleem nu op te lossen door de draaideuren strakker in te stellen, zodat de luchtdruk er minder invloed op heeft", zegt Huub Veeneman van ProRail tegen Omroep West. 

  Opening van spoortunnel in Delft

  De lagere snelheid waarmee de treinen nu door de spoortunnel rijden heeft volgens ProRail verder geen gevolgen voor de dienstregeling.

 • Site Belastingsite down

  De site van de Belastingdienst is overbelast en daardoor onbereikbaar. Vandaag is de eerste dag dat je belastingaangifte kan doen. 

  Vanaf dit jaar kan iedereen aangifte doen op een persoonlijke pagina van de website van de Belastingdienst. Het kan ook via een app.

 • Beelden vrijgegeven van moord Nemtsov

  Een Russische televisiezender heeft nieuwe beelden vertoond van de moord op politicus Boris Nemtsov, vrijdagavond. Te zien is hoe Nemtsov met een vrouw een brug bij het Kremlin oploopt. Halverwege de brug wordt hij ingehaald door een sneeuwschuiver. Om 23.31 uur wordt Nemtsov, die dan niet meer zichtbaar is voor de camera, doodgeschoten. 

  Beelden van de moord op Nemtsov
 • Over en uit voor growshops

  Een growshop in Maastricht ANP

  De nieuwe Opiumwet gaat vandaag in, waardoor vanaf nu 'facilitators' van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Het gaat om mensen die hennepteelt mogelijk maken, door bijvoorbeeld lampen, kweekhokken en kweeklocaties te leveren of elektriciteit aan te sluiten. Daardoor zijn ook growshops strafbaar. 

  De maximale straffen worden een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 81.000 euro. 

 • Veel kijkers voor de TV Draait Door

  De Wereld Draait Door had gisterenavond een jubileumuitzending: 10 jaar TV Draait Door. De feestelijke rubriek met bloopers uit televisieland trok 2 miljoen kijkers. Alleen het NOS journaal van 20:00 trok meer bekijks. 

  Bekijk hier de uitzending terug.

 • Nederlander vast in VS voor stalking

  In de Amerikaanse staat Wisconsin zit een Nederlander vast, omdat hij een meisje van achttien jaar zou hebben gestalkt. Dat meldt een lokale Amerikaanse krant. De man van 24 uit Nieuw-Vennep leerde het meisje kennen via internet. Nadat ze het contact verbrak, zocht hij haar in Amerika op en bleef hij haar lastigvallen. De man kan 3,5 jaar cel krijgen.

 • IS: we willen Rome veroveren

 • Geen euthanasie voor Chileens meisje

  De 14-jarige Valentina Maureira uit Chili krijgt geen euthanasie. De YouTube-video, waarin ze dokters smeekt een einde aan haar leven te maken vanwege haar taaislijmziekte, ging wereldwijd viral en leidde in Chili tot geschokte reacties.

  Chileens meisje vraagt euthenasie

  De Chileense president Michelle Bachelet ging bij Valentina langs in het ziekenhuis om het uit te leggen dat euthanasie volgens de wet niet is toegestaan. Ondanks deze boodschap, maakte de twee nog wel een selfie:

 • Meer berichten tonen