NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • In beeld: bergingsoperatie in Frankrijk

  Beelden van de bergingswerkzaamheden
  Langs steile hellingen worden wrakstukken en stoffelijke resten verzameld.

  Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor het eerst beelden van de bergingsoperatie vrijgegeven. Honderden reddingswerkers zoeken naar stoffelijke resten tussen de wrakstukken van het Germanwings-toestel.

 • Indiase versie van Game of Thrones

  India gaat een eigen versie van Game of Thrones maken. De serie gaat Rani Mahal heten en wordt volgens Indianexpress uitgezonden door Sony Entertainment Television. Een actrice voor de rol van Daenerys Targaryen, mother of dragons, hebben ze al: Sakshi Tanwar. Wanneer de eerste aflevering begint, is nog niet duidelijk.

 • Treinverkeer rest van de dag verstoord

  Treinreizigers in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland hebben de hele dag last van de gevolgen van de stroomstoring. Inmiddels komt de stroomvoorziening weer op gang, maar de NS heeft nog de hele dag nodig om de treinen weer volgens rooster te laten rijden.

 • Uitspraak over Amanda Knox na de pasta

 • Ook veel liften werken niet meer

 • NFI ontruimd

  Ook toestanden bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI): het gebouw in Den Haag is ontruimd. Om ongeveer 09.45 uur werd alarm geslagen vanwege brand, meldt Omroep West. De brandweer is op zoek naar de brandhaard.

 • Geen stroom = donker

  1/3 Ingrid Hofstra / NOS
  2/3Ook winkels in Hilversum hebben geen stroom Ingrid Hofstra / NOS
  3/3Ook op Schiphol is de stroom uitgevallen NOS
 • Grote stroomstoring in Noord-Holland

  In grote delen van Noord-Holland is de stroom uitgevallen. Er komen meldingen over stroomuitval op Schiphol, in Amsterdam, Almere en het Gooi. Ziekenhuizen in Amsterdam draaien op noodstroom, en ook het treinverkeer heeft er last van:

  Storing bij de NS NS.nl
 • Toch geen beursgang ABN Amro

  Minister Dijsselbloem van Financiën wacht met de verkoop van ABN Amro vanwege de onrust over de salarisverhogingen voor de top van de bank, zegt onze politiek verslaggever. "De Tweede Kamer is boos over die enome salarisverhoging van de top van ABN Amro. Zalm gaf zijn topbankiers een tonnetje extra aan en daardoor ziet Dijsselbloem nu nog geen kans om de bank met een gerust hart naar de beurs te brengen."

 • Terug naar vroeger met online-verswinkels

  Sperzieboontjes: niet uit Kenia of Marokko, maar bijvoorbeeld uit Noord-Holland. ANP

  Vlees van een koe dat verderop in de wei heeft gegraasd en complete pakketten met alle ingrediënten en het recept voor een maaltijd: webwinkels met VERS eten en drinken schieten als paddenstoelen uit de grond. En sommige klanten willen er ook flink voor bijbetalen.

  De Rijksuniversiteit Groningen doet er onderzoek naar. Volgens een van de wetenschappers zegt 60 procent van de mensen wel authentieke producten te willen kopen en daar ook 25 procent extra voor te willen betalen. "Maar in de praktijk blijkt het 5 tot 10 procent te zijn dat extra wil betalen." Want het is nou eenmaal duurder.

 • 'Co-piloot doorstond depressie en had relatieproblemen'

  Duitse kranten spitten in het privéleven van de co-piloot van de verongelukte Germanwings-vlucht. Andreas Lubitz zou depressief geweest zijn, zegt correspondent Jeroen Wollaars. Hij zou anderhalf jaar onder psychiatrische behandeling hebben gestaan. Dat schrijft de Duitse krant Bild. "Hij was in die periode officieel ongeschikt om te vliegen. Volgens de krant zou die depressie zijn vermeld in zijn vliegdossier", zegt Wollaars.

  "Daarnaast zou hij de afgelopen periode in een relatiecrisis hebben gezeten. Daar zou het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door het Openbaar Ministerie in Düsseldorf, zich nu nog specifieker op richten." 

  In Duitsland worden ook kanttekeningen geplaatst bij de snelle conclusies van de Franse autoriteiten, vertelt Wollaars. "Sommigen vragen zich af hoe ze nu al zeker kunnen weten dat het zelfmoord was. Hoe wist Lubitz bijvoorbeeld dat een piloot op zo'n korte vlucht van twee uur naar het toilet zou gaan. Dat is ongebruikelijk."

 • Bejaarde vijf dagen dood in zorgcomplex

  Een bejaardencomplex in Tilburg is er pas na vijf dagen achtergekomen dat een van de bewoners was overleden, meldt Omroep Brabant. Een buurman waarschuwde de receptie al toen de man van 85 twee dagen niet bij de lunch was aangeschoven. Maar het duurde nog dagen voordat het personeel in zijn woning ging kijken en hem dood in zijn stoel vond. 

  Het zorgcomplex onderzoekt waarom het zo lang duurde voordat ze erachter kwamen.

 • Kluivert geeft eerste training op Curaçao

  Patrick Kluivert geeft aanwijzingen tijdens de eerste training onder zijn leiding van het nationaal elftal van Curaçao ANP

  Morgen leidt Patrick Kluivert zijn eerste wedstrijd als 'adviseur' van Curaçao. In de WK-kwalificatiereeks is Montserrat dan de tegenstander in Willemstad. Gisteren gaf Kluivert zijn eerste training aan het nationale elftal van Curaçao.

  Officieel is Kluivert geen bondscoach, maar adviseur.   

 • Om 11.58 uur weer loeiende sirenes

  Politiemensen zetten in het hele land een minuut lang hun sirenes aan, als protest tegen de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen ANP

  Vandaag laten agenten opnieuw de sirenes loeien van hun auto of motor. Ze eisen een betere CAO en meer geld. Vorige week gingen hun sirenes al een minuut af, vanmiddag om 11.58 uur wordt dat twee minuten. 

  Elke week komt er een minuut bij, tot een maximum van tien minuten, zolang er geen goed CAO-bod is.

 • Negentien mensen gewond door brand New York

  Door de brand in vier flats in Manhattan, New York, zijn negentien mensen gewond geraakt, van wie vier ernstig. Drie van de vier appartementencomplexen zijn ingestort. 

  Volgens de burgemeester is een gasexplosie waarschijnlijk de oorzaak; op het moment van de explosie waren er gaswerkzaamheden aan de gang in een van de panden. Na de explosie brak brand uit.

 • ABN Amro na de zomer terug naar de beurs

  ABN Amro gaat waarschijnlijk na de zomer weer naar de beurs. Zeven jaar geleden werd de bijna failliete bank door de Nederlandse regering gered door de hele handel op te kopen. Nu lijkt ABN gezond genoeg om weer te verkopen. De regering hoopt er 15 miljard euro voor te krijgen.

 • Meer berichten tonen