• Kroegeigenaar sloopt eigen café

  Een Britse kroegeigenaar kreeg geen bier meer na sluitingstijd in zijn eigen kroeg. Daar werd hij zo boos om dat hij twee uur later terugkwam met een bulldozer en de kroeg met de grond gelijk maakte, meldt The Telegraph. De man kocht de kroeg een jaar geleden, maar had geen zin om er te werken dus huurde hij personeel in om het te runnen. Wel kwam hij er vaak met vrienden. 

  De politie arresteerde de man, maar liet hem snel weer vrij toen ze er achter kwamen dat hij de eigenaar was: "Hij is de eigenaar, dus mag hij met de kroeg doen wat hij wil". 

 • Paniek door breuk in 'engste brug ter wereld'

  Toeristen raakten flink in paniek toen één van de vloerpanelen van de 'engste brug ter wereld' barstte. "Veel mensen begonnen te schreeuwen", schrijft een van hen op Weibo, het Chinese Twitter. 

  Het regionale toeristenbureau heeft tegen een Chinese krant gezegd dat het glas barstte toen er een metalen thermosfles op viel. "Er is maar één van de drie lagen glas gebroken, dus de toeristen zijn niet in gevaar geweest", zegt het bureau. De brug is gesloten, het is niet bekend voor hoe lang.

 • Meldpunt voor PVV-overlast

  De Amsterdamse Congolees Kiza Magendane is een meldpunt gestart voor mensen die last hebben van de PVV. In korte tijd zijn er al 1000 klachten ingediend op de website

  De UvA-student reageert daarmee op het meldpunt dat Geert Wilders gisteren startte voor klachten tegen overlast van asielzoekers. Wilders richtte dat meldpunt op vanwege "het toenemend geweld in en om asielzoekerscentra in Nederland".

  Asielzoekers zijn de zoveelste groep die door de PVV gedemoniseerd worden

  Kiza Magendane
 • Nobelprijs scheikunde voor DNA-reparatie

  Het repareren van DNA-strengen was dit jaar de Nobelprijs voor de scheikunde waard. Tomas Lindahl, Paul Modrich en Aziz Sanca namen de prijs in ontvangst voor hun onderzoek, waarin ze laten zien hoe cellen beschadigd DNA repareren. 

  Aan de Nobelprijs is een bedrag van 9 miljoen Zweedse kronen, omgerekend 859.000 euro, verbonden. 

  Reuters
 • Geen loverboy maar pooierboy

  De VVD vindt het woord 'loverboy' te lief en vriendelijk. Daarom roept de partij op om het voortaan over 'pooierboys' te hebben. VVD-Kamerlid Van der Burg stelt vanmiddag in de Tweede Kamer voor om de andere term te gebruiken. Ze vindt dat de overheid het voortouw moet nemen door het woord te gebruiken in beleidsstukken. "Dan nemen de media en daarna de samenleving de term vanzelf over". 

  In 2008 probeerde toenmalig Justitie-minister Hirsch Ballin ook om het woord loverboy te vervangen door pooierboy, maar dat is toen niet blijven hangen. 

  Veel loverboy-slachtoffers worden gedwongen tot prostitutie Imageselect
 • Imagine all the people

  Een menselijk peace-teken in New York AFP

  Zo'n 2000 mensen vormden gisteren een enorm peace-teken in Central Park in New York, meldt CBS News. Ze deden dit ter ere van de vermoorde Beatle John Lennon, die deze week 75 jaar zou zijn geworden. Yoko Ono, zijn weduwe, nam het initiatief. 

 • The Martian is misschien te realistisch

  De nieuwe film van regisseur Ridley Scott, the Martian, is misschien iets té realistisch. Er zijn nog nooit mensen op Mars geweest en toch denken mensen dat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

 • Stripper? Stedelijk Museum Amsterdam zoekt jou

  Het Stedelijk museum in Amsterdam heeft een bijzondere vacature voor de expositie van kunstenaar Tino Sehgal: ze zoeken een stripper. Het museum doet nog geheimzinnig over de striptease-act. "Anders is het geen verrassing meer", zegt het museum tegen RTV Noord-Holland. Je moet wel uithoudingsvermogen hebben voor de baan: tijdens de openingstijden van het museum staan de kunstwerken ononderbroken in de zaal.

  Tino Sehgal staat er om bekend dat zijn kunstwerken door mensen uitgevoerd worden, bijvoorbeeld dansers. 

  Het Stedelijk Museum zoekt een stripper voor een tentoonstelling ANP / Robin van Lonkhuijsen
 • Paar honderd mensen maken ruzie in Londen

  Een potje vechten midden in Londen gebeurt wel vaker. Maar nu gingen er 200 mensen met elkaar op de vuist, meldt The Telegraph. De politie moest zelfs een drukke straat in de Britse hoofdstad afzetten om de menigte onder controle te krijgen. 

  De vechtpartij, waar vooral tieners bij betrokken waren, was pas na zo'n vier uur afgelopen. Er werden drie mensen gearresteerd en er vielen geen gewonden. 

  Vechtende jongeren in Londen
 • Provincie heeft genoeg van geruzie in gemeente Bloemendaal

  De commissaris van de koning Johan Remkes dreigt de gemeente Bloemendaal op te heffen als het bestuur niet ophoudt met ruziën. Als de nieuwe burgemeester Schneiders het ook niet lukt het bestuur op orde te krijgen, vindt Remkes het tijd voor een bestuurlijke herindeling. 

  Dat zou betekenen dat de gemeente opgaat in of samengaat met een buurgemeente, en houdt Bloemendaal zoals het nu is op te bestaan. Het afgelopen jaar zijn al twee burgemeesters opgestapt in Bloemendaal en stapte D66 uit de coalitie met de VVD en GroenLinks.

  Johan Remkes is klaar met de ruzie in Bloemendaal ANP
 • Jongeren verhoord voor platleggen Ziggo

  De politie heeft vier jongeren en een jonge man verhoord voor de DDoS-aanvallen op Ziggo in augustus. Ze zijn weer vrijgelaten, maar blijven verdachten. De jongens komen uit verschillende delen van het land en zijn tussen de 14 en 21 jaar. Er zijn computers, mobiele telefoons, externe harde schijven en usb-sticks in beslag genomen. 

  Ze voerden in augustus twee keer een aanval uit op Ziggo en stelden in videoboodschappen een aantal eisen aan het bedrijf. 

  Ziggo werd in augustus platgelegd door een DDoS-aanval ANP
 • Verdachte bedreiging Universiteit Leiden aangehouden

  Er is een verdachte aangehouden voor de bedreiging van de Universiteit Leiden gisteren. Vanochtend meldde de instelling nog op Twitter dat er een tweede dreiging was. Het is nog niet duidelijk of de tweede dreiging van dezelfde persoon komt.

  Gisteren werd de universiteit uren bewaakt vanwege een bedreiging. Het is nog niet duidelijk of de gebouwen vandaag weer bewaakt worden. 

 • Volkswagen gaat volgend jaar auto's aanpassen

  Volkswagen wil in januari beginnen met het aanpassen van hun dieselauto's, zodat die nu écht aan de milieu-eisen voldoen. In de meeste gevallen heeft de auto alleen een software-update nodig.

  Eind volgend jaar moeten in elk geval alle auto's in Duitsland zijn aangepast. Hoe het dan zit met de 11 miljoen Volkswagen-diesels wereldwijd, is niet duidelijk. 

  De diesels van Volkswagen moeten vanaf januari écht aan de milieu-eisen voldoen AFP
 • Nieuwsmedia naar rechter om stukken MH17

  NOS, RTL en de Volkskrant stappen samen naar de rechter. Ze hebben het afgelopen jaar apart van elkaar om informatie gevraagd over de MH17-ramp. Het ministerie van Veiligheid en Justitie weigerde veel documenten openbaar te maken en maakte van andere documenten hele stukken onleesbaar.

  Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. De organisaties hopen dat dit voor het einde van het jaar zal zijn.

 • Drukke ochtendspits rond Amersfoort

  Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op de A28 bij Maarn. Tussen Utrecht en Amersfoort gingen twee rijstroken dicht, in de andere richting werd ook een rijstrook afgesloten. De vrachtwagen kwam dwars over de vangrail in de middenberm te liggen, maar is inmiddels weggehaald. Wel staan er nog steeds lange files, ook op wegen in de buurt.

  1/2 Jan Bast
  2/2De gekantelde vrachtwagen op de A28 Jan Bast
 • Meer berichten tonen