NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Warme jas aan op Koningsdag

  Met tien graden, wind uit het noorden en af en toe een bui wordt het morgen een koude Koningsdag. Een warme jas aan dus, zeggen meteorologen van Weerplaza. Vooral 's ochtends is het koud: het wordt dan rond de 7 graden. Volgens Weerplaza zijn er veel regionale verschillen. Vooral in het noordwesten blijft het droog en is er nog een redelijke kans op zon. In het oosten en zuidoosten vallen er in de ochtend buien en klaart het later op de dag op.

 • 'Nog steeds te zout eten'

  De Consumentenbond zegt dat ons eten nog altijd te zout is. Voedselproducenten beloven al jaren dat ze minder zout gaan gebruiken. De Consumentenbond onderzocht de negentig zoutste producten uit eerste testen, bij de helft van de zoutste producten bleef de hoeveelheid hetzelfde of werd het product zelfs zouter. 

  Het gaat bijvoorbeeld om Old Amsterdam kaas en pizza's van Wagner. We krijgen elke dag gemiddeld 9 gram zout binnen, terwijl dat maximaal 6 gram moet zijn.

 • Slachtoffer liquidatie is Turkse crimineel

  De man die vannacht in de Amsterdamse wijk Osdorp is doodgeschoten, is de crimineel Baris Önder. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. De 26-jarige crimineel van Turkse afkomst werd iets na twee uur vannacht met een automatisch wapen onder vuur genomen in zijn auto. De politie spreekt van een liquidatie. De politie zegt dat de identiteit van het slachtoffer "nog niet 100 procent" is vastgesteld.

 • Zware naschok in aardbevingsgebied Nepal

  Weer een zware aardbeving in Nepal. Dit keer een naschok van 6,7 op de schaal van Richter. Volgens ooggetuigen renden mensen gillend de straat op. Het is vrijwel zeker dat deze schok tot nieuwe schade heeft geleid. De aardbeving van gisterochtend had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het dodental voor Nepal staat nu op 1910. In de buurlanden zijn tientallen slachtoffers gevallen. 

 • Negen buitenlanders snel voor Indonesisch vuurpeloton

  Negen buitenlanders die in een Indonesische dodencel zitten, worden over drie dagen geëxecuteerd. Ze kunnen hun straf niet meer aanvechten, zeggen Indonesische autoriteiten. Gisteren werd al bekend dat Indonesië twee Australiërs over drie dagen voor het vuurpeloton zet. Het was toen nog niet bekend wanneer de andere buitenlanders zouden worden geëxecuteerd. 

 • Zeventien dode klimmers gevonden op Mount Everest

  Bij het basiskamp op Mount Everest zijn de lichamen van 17 bergbeklimmers gevonden. De klimmers zijn omgekomen door een lawine als gevolg van de zware aardbeving gisteren in Nepal. 61 andere klimmers zijn gewond geraakt. Met 17 doden is het de grootste ramp in de geschiedenis van Mount Everest. Een sneeuwlawine heeft een deel van het basiskamp bedekt.

  Google-manager Fredinburg is omgekomen op de Mount Everest Instagram
 • Demonstratie tegen politie Baltimore loopt uit de hand

  In Baltimore is vannacht gereld tegen de politie. Duizenden mensen demonstreerden daar vanwege de dood van een zwarte man die bij zijn arrestatie gewond raakte, maar pas na een tijdje medische hulp kreeg. De man overleed zondag in een ziekenhuis, een week na zijn arrestatie.

 • Auto in Osdorp doorzeefd met kogels

  Volgens de politie is de auto doorzeefd met kogels. De auto raakte wat geparkeerde auto's voordat hij tot stilstand kwam. Over de identiteit van de man kan de politie nog niets zeggen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 • Reddingswerk volop aan de gang, dodental op 1910

  Reddingswerkers zijn in Nepal volop aan de slag gegaan om slachtoffers van de aardbeving van gisteren te helpen. Met vrachtwagens en helikopters worden tenten en hulpgoederen rondgebracht. Reddingsteams zoeken nog naar overlevenden en ook Nepalezen zoeken met hun blote handen naar mensen onder het puin. Het dodental van de aardbeving van gisterochtend in Nepal is opgelopen naar 1910.

  Nepal ontwaakt en zoekt verder naar overlevenden
  Bij de aardbeving van gisteren zijn al meer dan 1900 mensen omgekomen.
 • Meer berichten tonen