NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Noodtoestand door overstromingen West-Brazilië

  In het westen van Brazilië zijn tienduizenden mensen hun huis uitgejaagd door stijgend rivierwater. Hele wijken van een stad in het gebied staan onder water. Er is geen elektriciteit en scholen en overheidsgebouwen zijn dicht. Waarschijnlijk stijgt het water de komende dagen verder.

  Noodtoestand door overstromingen West-Brazilië
  In het uiterste westen van Brazilië is de noodtoestand uitgeroepen. Zo'n 70.000 mensen hebben hun huis verlaten vanwege overstromingen.
 • Groningers niet onder de indruk van Kamp

  Veel Groningers zijn niet echt onder de indruk van de excuses die minister Kamp gisteren maakte. Kamp zei sorry en erkende dat de veiligheid van de Groningers niet voorop heeft gestaan bij het winnen van aardgas. Het is allemaal leuk en aardig, zo'n excuus, maar we hebben er weinig aan zeggen ze in Groningen. Ook de Groningse Commissaris van de Koning is kritisch: "Als je oprecht bent, zou je harder moeten lopen bij het vergoeden".

  Max van de Berg over spijtbetuiging Kamp
 • Executie vrouw in Georgia opnieuw uitgesteld

  Kelly Renee Gissendaner DoC

  De executie van een vrouw in de Amerikaanse staat Georgia is opnieuw uitgesteld. De 46-jarige Kelly Renee Gissendaner is de eerste vrouw in zeventig jaar die op death row zit in Georgia. 

  Er waren problemen met de dodelijke injectie. Het middel pentobarbital zag er troebel uit, reden voor de autoriteiten de executie niet door te laten gaan. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld. 

 • Seinstoring hindert treinverkeer Schiphol

  Opnieuw een seinstoring bij de NS. Tussen Amsterdam Zuid en Schiphol is geen treinverkeer mogelijk, tussen Schiphol en Leiden rijden minder treinen.

  De seinstoring is volgens de NS rond 8.00 uur verholpen. De vertraging kan oplopen tot een uur. Reizigers tussen Schiphol en Amsterdam Zuid krijgen het advies om de metro te nemen tussen de stations Sloterdijk en Duivendrecht. Ook zet de NS bussen in. 

 • Uitgeprocedeerde asielzoekers mag je nooit in de isoleercel zetten

  Onder meer in dit complex op Schiphol worden vreemdelingen vastgezet ANP

  Dat zegt Amnesty International in een rapport. Vorig jaar nog werden in Nederland honderden asielzoekers die vastzaten om te worden uitgezet, in een isoleercel gezet. Bijvoorbeeld omdat de bewakers bang waren dat ze zelfmoord zouden plegen. Volgens Amnesty krijgen asielzoekers van zo'n isoleercel onder meer hallucinaties of worden ze depressief.

  De Tweede Kamer praat donderdag met staatssecretaris Teeven over het gebruik van de isoleercel bij uitgeprocedeerde asielzoekers.

 • ​TinderPlus duurder voor 28+

  Met Tinder Plus kan je 'verkeerde' swipes terugdraaien Tinder

  Boven de 28? Dan ga je meer betalen voor Tinder. Het bedrijf achter de datingapp heeft besloten dat gebruikers boven de 28 meer moeten betalen voor een TinderPlus-abonnement dan jongere tinderaars. 

  Bij TinderPlus heb je bijvoorbeeld meer zoekmogelijkheden dan bij de gratis versie van de app. Wat de abonnementsprijzen worden, is nog niet bekend. In Groot-Brittannië kost het abonnement de jongere gebruikers 5,49 euro per maand en de oudere 20,61 euro, weet de BBC.
   

 • Gebakken spons bedreigt honden

  Mensen met een hond moeten uitkijken voor gebakken sponzen. Uit verschillende plaatsen zijn de afgelopen tijd meldingen daarover binnengekomen, onder meer uit Almere, Hengelo, Den Haag en Katwijk. Die stukjes spons worden in vet gebakken, en dat vinden de honden lekker. Maar omdat zo'n spons in de maag uitzet kan dat gevaarlijk zijn. 

 • Meer berichten tonen