• Russische raketten per ongeluk in Iran beland

  Een aantal Russische kruisraketten, die waren bestemd voor doelen in Syrië, zijn terechtgekomen in Iran. Dat zeggen althans anonieme bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen. Ook over schade is niets gemeld.

  Het Russische ministerie van Defensie spreekt de berichten tegen en zegt dat alle raketten hun doel in Syrië hebben geraakt. 

 • UEFA schorst voorzitter Platini alsnog

  Michel Platini vervult voorlopig toch geen officiële taken meer als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, nu hij door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen is geschorst. De Europese voetbalbond komt daarmee terug op het standpunt van eerder op de avond.

  Toen zei de UEFA nog in een statement "volledig achter Platini te staan" en dat er geen reden was om "artikel 29(5) in werking te stellen, dat voorschrijft dat de hoogste vice-president de taken van de voorzitter overneemt als die afwezig is." 

 • Nederlanders aangehouden die mogelijk naar Syrie wilden reizen

  Drie Nederlanders zijn aangehouden in Bulgarije toen ze de grens naar Turkije probeerden over te steken. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat ze op weg waren naar Syrië. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Almere en een 17-jarig meisje uit Utrecht. De identiteit van de derde arrestant is nog niet bekend.

  De drie zullen worden teruggebracht naar Nederland, waar ze zullen worden gehoord. 

 • Dode baby op straat gevonden

  In Heerhugowaard is een dode baby aangetroffen op straat. Het lichaampje zat in een plastic tas. Er wordt onderzoek gedaan op de plaats waar de baby werd gevonden. De politie wil nog niets zeggen over het geslacht en de leeftijd van de baby. 

 • Messi moet misschien de bak in

  Lionel Messi hangt een gevangenisstraf van 22,5 maand boven het hoofd. De stervoetballer moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor mogelijke belastingfraude. Het zou gaan een bedrag van zo'n 4,1 miljoen euro.

  Eerder oordeelde het Spaanse OM nog dat Messi niet kon weten van de fraude omdat het zijn vader was, die zijn zaken deed. Justitie wilde de voetballer dus vrijuit laten gaan, maar daar is het hooggerechtshof het nu niet mee eens. 

  Lionel Messi Pro Shots/Juan Flor
 • Rookbom in het parlement van Kosovo

  Rookbom in parlement Kosovo
  In het parlement in Kosovo is tijdens een debat gegooid met een rookbom. Volgens verschillende media in het land werd die gegooid door leden van de oppositie.

  Vorige maand werd de premier nog bekogeld met eieren, maar nu is er in het parlement in Kosovo met een rookbom gegooid. Volgens verschillende media in het land werd die gegooid door leden van de oppositie. Het is nog niet duidelijk of het debat daarna is hervat.

 • Een huis vol giftige spinnen

  In een huis in Hoofddorp zijn 49 spinnen gevonden, waarvan 37 giftige Chileense vogelspinnen. De bewoner van het huis verkocht de spinnen via internet. De dierenpolitie heeft de potjes met spinnen meegenomen. Er loopt een onderzoek naar de bewoner van het spinnenhuis. 

 • Drie jaar cel voor aanrijden van Moszkowicz

  Een aanrijding met voormalig advocaat Bram Moszkowicz heeft een 30-jarige man, een straf van drie jaar opgeleverd. Twee agenten wilden hem in maart vorig jaar in Amsterdam aanhouden in een onderzoek naar creditcardfraude toen hij er vandoor ging in z'n auto. 

  Hij sleurde hierbij een van de agenten mee, die hem aan zijn linkerpols al had geboeid. Daarna reed hij ook nog eens een fietser aan en belandde uiteindelijk tegen de auto van Moszkowicz. 

  Moszkowicz aanrijden is geen goed idee, zo liet deze reclame uit 1999 al zien.
 • Aardbevingen meten via Twitter

  Amerikaanse onderzoekers gaan aardbevingen in kaart brengen via Twitter. Daarmee is het bereik veel groter dan de 2.000 aardbevingssensoren die in de VS zijn. Gebruikers die in een aardbeving zitten, twitteren dit vaak in maximaal zeven woorden en zonder foto of link. Wanneer iemand dat nu doet, komt dat bij de onderzoekers binnen, waarmee de data in kaart wordt gebracht.

 • Inval bij hoofdkantoor Volkswagen

  De Duitse justitie is zojuist het hoofdkantoor van Volkswagen in Wolfsburg binnengevallen. Dit zou gebeuren in verband met de fraude met software voor dieselauto's.

  Een kantoor van Volkswagen in Wolfsburg EPA
 • NS begint proef met bodycams

  De NS onderzoekt of bodycams de veiligheid op het spoor vergroten NS

  Sommige NS-medewerkers krijgen als proef een bodycam. De NS wil weten of de kleine cameraatjes ervoor zorgen dat situaties minder snel uit de hand lopen en of de medewerkers zich veiliger voelen. De veiligheidscentrale van de NS kan live meekijken met de medewerkers die hun bodycam aanzetten. Als het nodig is, kunnen ze daar ook extra hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie. 

 • Facebook test Like-knop met emoticons

  De Like-knop op Facebook krijgt mogelijk emoji's Engadget

  Het wordt waarschijnlijk geen 'Respect'- of 'Vind ik niet leuk'-knop op Facebook. Het platform start binnenkort met een test om gebruikers via de Like-knop emoties te laten kiezen, schrijft technologiewebsite TechCrunch. Daarmee kun je zeggen dat je van een bericht bijvoorbeeld verdrietig, blij of boos wordt. 

 • 'Kwart kinderboeken bevat grove taal'

  Rotkop, hamsterkots, machohufter, achterlijke wijven en 'krijg nou tieten'. Het zijn enkele voorbeelden van grof taalgebruik in kinderboeken die het afgelopen jaar verschenen. Volgens de Bond tegen vloeken zat in 23 procent van de kinderboeken lelijke woorden. 

  En dat hoort niet, vindt de Bond. "Kinderboeken hebben een signaalfunctie", zegt directeur Wilfried Verboom. "Als kinderen boeken lezen met grof taalgebruik krijgen ze een slecht voorbeeld."

  ANP
 • Blatter en Platini 90 dagen geschorst door FIFA

  De ethische commissie van de FIFA heeft voorzitter Sepp Blatter en vice-premier Michel Platini voor 90 dagen geschorst. De straf is het gevolg van het strafrechtelijk onderzoek dat in Zwitserland loopt naar corruptie, fraude en omkoping bij de wereldvoetbalbond.

  Sepp Blatter en Michel Platini zijn voorlopig geschorst door de ethische commissie van de FIFA EPA
 • 'Beveiliging DigiD moet beter'

  De beveiliging van DigiD moet beter. Dat zegt het College Bescherming Persoonsgegevens. Aanleiding is de vergissing die duizenden mensen hebben gemaakt. Zij probeerden in te loggen bij het Brabantse reclamebureau Digi-D, terwijl ze dat dachten te doen bij de Belastingdienst of de gemeente.

  Het CBP wil dat een dubbele controle standaard wordt. Dat betekent dat je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een sms-code nodig hebt. 

  De website van Digid ANP
 • Meer berichten tonen