• Koerden en Turken demonstreren in

  In Den Haag gingen vandaag honderden Turken en Koerden de straat op om te protesteren tegen de Turkse bombardementen op de PKK. Bij de bombardementen zijn de afgelopen dagen veel Koerden om het leven gekomen.

  De demonstranten liepen vanaf Den Haag Centraal naar het Spui, waar toespraken werden gehouden. De demonstratie is rustig verlopen.

 • Fietser vs. automobilist in Engeland

  Fietser filmt confrontatie met automobilist

  Dit filmpje gaat hard. Genre: terrasmeisjes. 

  Een auto rijdt rakelings langs een fietser, hij laat het er niet bij zitten en gaat de confrontatie aan. Bereid je voor op vier minuten vol "f*cking", "mate", slowmotions en een spectaculaire valpartij.

 • Douane snapt Snoop Dogg met 422.000 dollar op zak

  De rapper Snoop Dogg is op een vliegveld in Italië opgepakt met 422.000 dollar op zak. Contant. En dat mag niet, want 10.000 euro is de max. De helft van Snoop's geld is in beslag genomen door de Italianen. De Amerikaanse rapper wordt verdacht van witwassen.

  Snoop Dogg - All Day I Dream About Cash
 • ​Vakbond FNV Luchtvaart denkt over alcoholverbod op het vliegveld

  De vakbond FNV Luchtvaart wil een onderzoek naar alcohol op het vliegveld. De vraag  is of passagiers zich beter gedragen als ze niet voor hun vlucht hebben gedronken. Als dat zo is, wil de bond wel nadenken over een alcoholverbod.

  FNV Luchtvaart reageert op de toegenomen agressie in Nederlandse vliegtuigen. Vorig jaar waren er bijna 750 meldingen van wangedrag aan boord, 200 meer dan in 2012. Het zijn bijvoorbeeld ruzies om een stoel of mensen die stiekem roken in het vliegtuig. Meestal gaat dat zonder geweld. 

 • Noodtoestand Californië om bosbranden

  In het noorden van Californië is de noodtoestand uitgeroepen vanwege grote bosbranden. 8000 brandweerlieden proberen het vuur te bestrijden, zowel op de grond als vanuit de lucht. Dat is moeilijk, omdat het al jaren extreem droog is in de Amerikaanse staat. Volgens de bosbranden zijn de branden daarom vroeger dit jaar, op deze schaal gebeurt het normaal pas in augustus/september.

  Eén brandweerman is deze week omgekomen. Honderden mensen zijn hun huis ontvlucht.

 • De Canal Parade vanuit de lucht

 • ​Zwarte Zaterdag over hoogtepunt heen

  Vakantiegangers in de file bij Vienne in Zuid-Frankrijk AFP

  Zwarte Zaterdag is over z'n hoogtepunt heen. Die piek was om 12.30 uur, toen er in Frankrijk 845 kilometer file stond. 

  Veel mensen staan trouwens nog steeds vast, en de regen in Frankrijk helpt niet, zegt correspondent Frank Renout: "Regen kan roet in het eten gooien, maar het officiële advies is om tot 18.00 uur niet in de auto te stappen. De verwachting is dat het daarna, in de loop van de avond, rustiger wordt".

 • Politie Londen zoekt identiteit gevonden man

  In Londen ligt een man in het ziekenhuis die niet meer weet wie hij is. De politie weet het ook niet en roept daarom de hulp van het publiek in.

  De man werd op 24 juli aangetroffen op een busstation en is verder niet gewond. Artsen maken zich wel steeds meer zorgen om zijn toestand.

 • Live meekijken met de Canal Parade

  De Canal Parade in Amsterdam staat op het punt van beginnen. Tachtig boten trekken door de stad, die behoorlijk is volgestroomd. Het Parool geeft de vijf beste plekken om de parade te zien, al staan die nu waarschijnlijk vol.

  AT5 heeft een livestream:

  Hier zie je beelden van de eerste Canal Parade, twintig jaar geleden.

 • Meer passagiers misdragen zich in vliegtuig

  De luchtvaartmaatschappijen in Nederland krijgen vaker te maken met wangedrag van passagiers aan boord. De Inspectie Leefomgeving en Transport houdt het aantal meldingen van die incidenten bij. In 2012 waren dat er 541, in 2013 627 en vorig jaar 747.

  NRC Handelsblad vroeg de cijfers over de afgelopen jaren op bij de overheidsdienst. Als je je misdragen hebt, kom je bij alle maatschappijen op een zwarte lijst.

 • De blauwe maan vannacht

  1/3Een vliegtuig boven New York passeert de blauwe maan, de tweede volle maan binnen een maand AFP
  2/3De blauwe maan boven Atlanta EPA
  3/3De blauwe maan boven New Jersey AFP

  Dit zijn plaatjes van de blauwe maan vannacht. Een blauwe maan is (niet blauw) de tweede volle maan binnen een maand en komt ongeveer eens in de 2,5 jaar voor. 

  De volgende keer wordt in 2018. Dat jaar is helemaal bijzonder, omdat zowel in januari als maart een blauwe maan valt. Dat gebeurt slechts drie keer deze eeuw.

 • Familieleden Osama Bin Laden komen om bij crash

  Vliegtuigje stort neer op het terrein van een autoveiling ap

  Bij een crash met een klein vliegtuigje gisteren in Engeland, zijn familieleden van Osama bin Laden omgekomen. De Saoedische ambassadeur in Londen heeft hun dood bevestigd, maar niet gezegd om wie het precies gaat. 

  Aan boord van het toestel waren vier mensen. Niemand overleefde het ongeluk. De oorzaak wordt nog onderzocht.

 • Supporters FC Groningen: onze kaarten in de Arena duurder

  Supporters van FC Groningen zijn boos op voetbalbond KNVB. Morgen speelt hun club in de Arena tegen PSV om de Johan Cruijffschaal. En volgens de supporters zijn zij veel meer kwijt dan sponsoren en jeugdvoetballers die op de tribune zitten: "Het geeft geen pas dat wij 32 euro betalen en zij kaarten kopen voor 25 euro of minder".

  De KNVB zegt dat sponsoren helemaal niet minder kwijt zijn dan 'echte' supporters: "Die betalen gewoon het volle pond, want die hebben vaak ook betere plaatsen". Volgens de voetbalbond zijn de goedkope kaartjes voor jeugdvoetballers nodig omdat de Arena anders niet vol komt.

 • Kinderen spelen toneelstuk om doodsangst voor IS te verwerken

  Het is bijna een jaar geleden dat tienduizenden Yezidi's in Noord-Irak een droge, snikhete berg op vluchtten. Ze moesten weg omdat IS hun dorpen veroverde en vrouwen en meisjes gevangen nam. 

  Nu zitten de Yezidi's in vluchtelingenkampen in het noorden van Irak. Correspondent Sander van Hoorn zag daar hoe kinderen de trauma's van vorig jaar verwerken, door de opkomst van IS na te spelen.

  'De blik van pure paniek zie je terug'

  Een scène uit het toneelstuk Sander van Hoorn / NOS
 • Mogelijk wrakstuk MH370 aangekomen in Frankrijk

  Het mogelijke wrakstuk van vlucht MH370 dat eerder deze week aanspoelde op het eiland Réunion, is aangekomen in Frankrijk.

  Bij een militaire eenheid bij Toulouse zullen specialisten de herkomst van het vleugelstuk onderzoeken. Gehoopt wordt dat het vleugelonderdeel meer aanwijzingen oplevert over het lot van vlucht MH370. Gisteren maakte Maleisië bekend dat het wrakstuk afkomstig is van een Boeing 777, eenzelfde toestel als die van vlucht MH370. 

  AFP
 • Meer berichten tonen