NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Ondertussen bij Real Madrid tegen FC Basel

  Voetbalfans zaten weer voor de buis vanavond, want er was Champions League. Maar deze toeristen bij de wedstrijd tussen FC Basel en Real Madrid, die hadden even de verkeerde afslag. Maar: altijd blijven filmen. Geloven ze het thuis tenminste ook. 

 • Aldi-wijntjes behoren tot de Australische wijn-top

  Tijdens de Sydney International Wine Competition zijn meer dan 2000 wijnen getest en beoordeeld, met opvallende resultaten. De testers  plaatsen maar liefst zes Aldi-wijntjes (ja, Aldi is er ook in Australië) in de top 100 van Australië. Aldi's Spanish Tempranillo (die kost omgerekend ongeveer 3,40 euro) kreeg zelfs de Blue Gold Award - wat volgens News.com neerkomt op een zilveren medaille.

  Veertien internationale en nationale juryleden beoordeelden de wijnen, zonder te weten waar ze vandaan kwamen of hoeveel ze kostten. Ze dronken de sapjes met een maaltijd, want "bij sommige wijnen komt de waarde pas naar voren als je het drinkt in een echte situatie - aan de eettafel", aldus de competitiebaas.

 • 'Ebolahond' terecht afgemaakt

  De Spaanse gezondheidsautoriteiten hebben goed gehandeld toen ze 'ebolahond' Excalibur afmaakten. Een dierenorganisatie had een klacht ingediend, maar die is door de rechter verworpen.

  De hond was van de verpleegkundige Teresa Romero. Zij moest in quarantaine, omdat er werd vermoed dat ze ebola had. Uit voorzorg werd Excalibur afgemaakt, onder groot protest van dierenactivisten. Romero bleek inderdaad ebola te hebben, maar is inmiddels weer gezond.

 • "We kunnen onze problemen zelf oplossen"

  "Wij zijn burgers van Nederland en kunnen onze problemen uitstekend zelf oplossen." Dat zegt Mustafa Ayranci, de voorzitter van de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland. "Laat Turkije eerst haar eigen straatje schoonvegen. Kijk eens hoe Turkije omgaat met minderheden als Koerden en Armeniërs. Turkije is zelf racistisch."

  Ayranci reageert daarmee op een opmerking van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Die verwijt Nederland een 'agressieve en racistische' houding tegenover Ankara en tegenover de Turkse gemeenschap in Nederland. Waarom, lees je hier.

 • Pakistaanse acteurs krijgen 26 jaar cel wegens trouwscène

  Twee Pakistaanse acteurs hebben 26 jaar cel gekregen. Actrice Veena Malik en haar man acteerden samen in een trouwscène met religieuze muziek. Een Pakistaanse rechter noemt de nepbruiloft 'godslastering'. Eerder was al bekend dat de eigenaar van de Pakistaanse tv-zender Geo News is veroordeeld tot 26 jaar cel wegens het uitzenden van de scène.

  Ook de presentator van de show heeft 26 jaar celstraf gekregen. Daarbovenop moeten ze elk 1,3 miljoen roepie (meer dan 16.000 euro) betalen. Maar ze laten het er niet bij zitten. In een interview zegt Malik: "Ik heb vertrouwen in de hogere rechtbanken van Pakistan. Als het eindoordeel binnenkomt, zal het recht zegevieren. Mij gaat niets overkomen."

 • Vier doden bij botsing in Drenthe

  Bij een verkeersongeluk bij het Drentse plaatsje Meppen zijn vier mensen om het leven gekomen. De politie meldt dat een auto en een vrachtwagen tegen elkaar zijn gebotst.

  Het ongeluk gebeurde op de N381. De weg is afgezet tussen Zweeloo en de kruising met de N34. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

 • Broederijen mogen schade door vogelgriep claimen

  Broederijen en vermeerderaars kunnen een schadevergoeding krijgen. Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken gezegd. De schade ontstaat door de ruiming van bedrijven, het stilleggen van slachterijen en het vervoersverbod per regio. Tot nu toe was er alleen een potje geld beschikbaar gesteld voor pluimveehouders. 

  Op een vermeerderaarsbedrijf groeien kippen op om kuikens te krijgen. Daar worden dus alleen bevruchte eieren gelegd. Op broederijen worden de eieren in machines uitgebroed.

  Eieren ANP
 • 78 minderjarige Egyptenaren in de cel

  Jongeren bij een protest van de Moslimbroederschap in augustus in Caïro EPA

  78 minderjarigen (tussen de 13 en 17 jaar oud) zijn door een rechtbank in Egypte veroordeeld tot celstraffen van twee tot vijf jaar. Ze zouden volgens de rechter lid zijn van een "verboden organisatie", oftewel de Moslimbroederschap.

  De jongeren zouden hebben meegedaan aan protesten van de Moslimbroederschap, waarbij ze de val van de regering en de terugkeer van de afgezette president Morsi eisten. Verder zouden ze verkeer hebben gehinderd en angst hebben aangewakkerd bij de bevolking.

 • Dronken huwelijksreiziger veroorzaakt noodlanding

  Aan de huwelijksreis van een Brits echtpaar kwam maandag abrupt een einde, nog voor het begon. Het tweetal was onderweg naar Cuba, maar de kersverse echtgenoot werd na een noodlanding in Bermuda uit het vliegtuig gezet. Zijn vrouw ging wel verder naar Cuba, meldt persbureau Reuters.

  De man zat dronken in het vliegtuig te ruziën met zijn vrouw, tot zij ergens anders ging zitten. Toen een personeelslid weigerde de man naar zijn echtgenote te brengen, bedreigde hij de crew. Vervolgens is hij in de boeien geslagen en werd in Bermuda een noodlanding gemaakt. De man heeft een boete van 3000 euro gekregen. Als hij die niet betaalt, krijgt hij vier maanden cel.

 • Briefje van 300 in de omloop

  Met codewoorden zoals 'kaarten' en 'gnocchi' hebben ze geprobeerd de Italiaanse recherche om de tuin te leiden, maar vanmorgen zijn ze toch opgepakt: 56 leden van de Napoli Group, een van de grootste valsemunterijen van Europa. De groep zou verantwoordelijk zijn voor 90 procent van het valse geld dat in Europa rond gaat. In Duitsland rouleert zelfs een - bestaat niet - biljet van 300. 

 • Agenten Hongkong opgepakt wegens mishandeling

  Zeven politie-agenten zijn in Hong Kong gearresteerd, omdat ze een demonstrant mishandeld zouden hebben. Dat meldt de BBC. Volgens een verklaring van de politie zouden de agenten Ken Tsang op 15 oktober in de boeien hebben geslagen en vervolgens minutenlang hebben geslagen. De mishandeling werd gefilmd en later uitgezonden door een lokale zender. De advocaat van Tsang zegt dat de jongen op het politiebureau nog verder werd mishandeld.

  De agenten werden al snel na het uitzenden van de beelden geschorst. Nu zijn ze ook opgepakt op verdenking van "geweld met zware lichamelijke schade". Tsang protesteerde tegen de invloed van China op Hong Kong. Demonstranten willen vrije verkiezingen in 2017, als er een nieuwe burgemeester van Hong Kong wordt gekozen. Maar de Chinese regering wil alle kandidaten screenen, tot woede van veel inwoners.

 • Crowdfunding-campagne wil McDonald's in de kerk

  Het christendom zit met een imagoprobleem. En McDonald's is de oplossing. Dat is de mening van drie Amerikaanse kerkgangers, die via een crowdfunding-campagne een McDonald's in een kerk willen krijgen. Het is geen grap, zeggen ze.

   Het drietal vindt dat de bekende fastfoodketen (moderne) gemeenschappen samenbrengt, iets wat het christendom volgens hen wel kan gebruiken. Ze vragen 1 miljoen dollar om hun plannen te realiseren. Echt storm loopt het project nog niet: op het moment van schrijven hebben ze 78 dollar binnengehaald.

 • IS ronselt aanhangers onder betogers in Ferguson

  Ferguson staat in brand en IS speelt daar op in. Met hashtags die slaan op de rellen in de Amerikaanse stad, proberen ze op social media de voornamelijk zwarte jongeren over te halen om bij IS te komen.

  En er gaat een foto van een handgeschreven briefje van IS aan Ferguson rond: "We heard your call, we are ready to respond".

  Typisch IS, zegt een onderzoeker van een anti-radicalisatiedenktank tegen Newsweek. "Dit soort dingen twitterden IS-accounts ook bij het Schotse referendum en het WK."

 • Vader geradicaliseerde zoon is wanhoop nabij

  De vader van een jihadganger uit Maastricht is de wanhoop nabij. Hij weet nog steeds niet of het zijn zoon was die achter een bomaanslag van twee weken geleden in Bagdad zat. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid bevestigt dat het een Nederlander is geweest, maar over zijn identiteit zeggen ze niks. Op het internet gaan geruchten dat het om zijn zoon gaat, de 19-jarige Sultan. De vader heeft sinds de aanslag niks meer van Sultan gehoord. 

  Ik denk dat hij in de hemel zit

  vader Abdessamad Berzel

  Nu zoekt hij op eigen initiatief de pers. Om te laten zien hoe klein de stap is van gewone Maastrichtse jongen naar jihadist.

 • Belgisch friet wordt mogelijk werelderfgoed

  Zijn Belgische frieten straks werelderfgoed?Flickr/ Kattebelletje/ CC 2.0 by-nc

  België is uiterst serieus over zijn bekende frieten: de drie taalgemeenschappen van het land willen de traditionele gefrituurde aardappelen op de werelderfgoedlijst hebben. Ze hebben bij de VN-organisatie Unesco een aanvraag ingediend voor internationale erkenning van de frietkraamcultuur, meldt persbureau ANP.

  Belgisch friet is in Vlaanderen al regionaal cultureel erfgoed. Een officiële erkenning als werelderfgoed zou de Belgisch frietindustrie veel geld op kunnen leveren. 

 • Update: Terreurkat Tommy vrijgesproken

  Tommy 'de terreurkat' is vrijgesproken. Althans, zijn eigenaar: die hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de eigenaar van labrador Yara. Het kan niet worden bewezen dat de kat de hond heeft aangevallen, zegt de politierechter in Den Haag.

  Hond Yara werd in april flink verwond, volgens haar eigenaar door Tommy. Dat resulteerde in drie operaties en zo'n 5.000 euro in kosten. Dat bedrag wilde ze, onsuccesvol blijkt nu, verhalen op Tommy's baasje. In plaats daarvan moet ze zélf over de brug komen: met 200 euro voor Tommy's baasje wegens de gemaakte reis- en verblijfkosten.

 • 864 boetes voor Utrechtse fietsers

  De Utrechtse fietscontroles dit jaar en vorig jaar leveren niet alleen 100-meter lange fietsfiles, maar ook bijna een ton aan boetes op. Dat blijkt uit de antwoorden die het college van Burgemeester en Wethouders geeft op de vragen van de politieke partij Student & Starter. In 2013 zijn 864 en in 2014 ruim 300 bekeuringen uitgeschreven. Verder zegt het college dat ze met het OM en de politie in overleg gaan over het beleid.

  Student & Starter stelde de vragen, omdat ze vinden dat er iets gedaan moet worden aan "ongeloofwaardige" verkeerslichten: van die plekken waar het niet duidelijk wordt waarom je voor rood staat te wachten. En aan de controles die volgens hen meer geld kosten dan opleveren. 

 • Ouders Michael Brown: "Verklaring agent Darren Wilson is geschift en respectloos"

  De ouders van Michael Brown, de ongewapende jongen die in augustus in het Amerikaanse voorstadje Ferguson werd doodgeschoten, vinden de verklaring van agent Darren Wilson "respectloos" en "gestoord". De vrijgesproken Wilson zei in zijn eerste publieke verklaring van de gebeurtenis dat hij juist heeft gehandeld toen hij Brown doodschoot, omdat hij vreesde voor zijn leven. Hij vergeleek de tiener onder meer met worstelaar Hulk Hogan. Browns ouders geloven er niets van.

  "Ten eerste, mijn zoon respecteert de politie", zegt vader Michael Brown senior in een interview met het Amerikaanse programma Today. "Ten tweede, wie rent er met gezond verstand op een agent af die zijn geweer heeft getrokken? Het klinkt geschift." Moeder Lesley McSpadden vindt Wilsons verklaring "respectloos", mede omdat Wilson zei dat haar zoon op een "demon" leek toen hij hem neerschoot. "We blijven vechten voor een betere uitkomst", concluderen de ouders. Ze hoopten dat Wilson veroordeeld zou worden.

 • Dekker wist van privacyschending van schoolkinderen

  Al meer dan een half jaar weet staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs dat scholen en uitgevers gevoelige informatie van basisschoolleerlingen doorgeven aan bedrijven. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. Dekker heeft zelf onderzoek laten doen naar privacy op scholen door adviesbureau PriceWaterhouseCoopers. Zij schreven al in april een kritisch rapport waarin ze concluderen dat "niet aan de eisen van de wet wordt voldaan". 

  Behalve het rapport online zetten, heeft Dekker er niets mee gedaan. 

  De meerderheid van de Tweede Kamer reageert verontwaardigd. Het ministerie van Onderwijs stuurde in mei namelijk al een brief naar de Kamer over privacy van scholieren, maar noemde het PWC-rapport toen niet.

 • Sporters: houd die overgangen open

  ProRail wil honderd onveilige onbewaakte spoorwegovergangen sluiten, maar buitensporters zetten alles op alles om dat te voorkomen. Door de sluiting komen wandelaars, fieters en ruiters straks op een doodlopend pad of afgesloten route terecht. 

  Verschillende belangenorganisaties stuurden een brief naar de Tweede Kamer voor een oplossing. Zij willen dat er meer geld wordt gestopt in het veiliger maken van de overgangen.

  Wij pleiten voor toegankelijke ruimte voor actieve buitensporters en daarin hebben spoorwegovergangen ook een rol. Helaas zien we in toenemende mate verhokking ontstaan

  Woordvoerder belangenorganisatie
  Onbewaakte spoorwegovergang ANP
 • Auto ramt betogers Ferguson

  In Minnesota heeft een auto een groep betogers geramd die protesteerden tegen de vrijspraak van de agent in Ferguson. Daarbij raakte een vrouw met haar been bekneld onder de auto. Ze raakte lichtgewond. 

  Veel betogers sprongen op de auto toen die even stilstond. Even daarna scheurt de bestuurder weer weg. 

  Auto ramt betogers
 • Weer doden Amsterdam door witte heroïne

  In een hotel in Amsterdam-Zuid zijn gisteren de lichamen gevonden van twee jonge Britten. De politie vermoedt dat ze om het leven zijn gekomen door het snuiven van witte heroïne, die verkocht is als cocaïne. De slachtoffers zijn 20 en 21 jaar.

  Het gevaar van witte heroïne is dat gebruikers denken dat ze met cocaïne te maken hebben, en geneigd zijn te grote doseringen te nemen. Dan kan het voorkomen dat de gebruiker een ademstilstand krijgt. 

 • Chinese kledingwinkel weert Chinezen

  Een kledingwinkel in de Chinese hoofdstad Peking laat sinds vorige week geen Chinezen meer binnen. "Chinezen niet welkom, behalve medewerkers", staat er op een bordje op de deur. De winkel richt zich volledig op buitenlandse klanten.

  Volgens een woordvoerder van de winkel zijn Chinese klanten "bloedirritant". De maat was vol toen de winkel vorige week 4000 euro schikking moest betalen nadat een buitenlandse klant was bestolen. "Op camerabeelden was te zien dat een Chinees de portemonnee stal. Maar de klant hield vol dat de dief en wij een roversbende vormen."

  Sommige Chinese klanten zijn gewoon bloedirritant. Chinese vrouwen passen heel veel kleren, maar kopen uiteindelijk niets.

  Woordvoerder kledingzaak
 • Apple meer dan 700 miljard waard

  Een nieuw record voor Apple. Het elektronicabedrijf was al het duurste bedrijf ter wereld, maar heeft nu zelfs de magische grens van 700 miljard euro verbroken, meldt The Guardian. 

  Apple's aandelen stegen maar liefst 60 procent in waarde sinds de lancering van de iPhone 6. CEO Tim Cook verwacht dat Apple deze kerst meer verkoopt dan in heel 2010. 

  Apple EPA
 • Wat levert een maand succesvol toeren op?

  Een flinke deuk in de portemonnee, in het geval van de indieband Pomplamoose. De band had na 28 dagen toeren in de VS ongeveer 110.000 euro verdiend, maar was 119.000 euro kwijt aan eten en drinken, hotels, benzine, verzekering, salarissen etc. Een verlies van 9000 euro dus. De band bespreekt alle tourfinanciën in een uitgebreide blogpost

  Maar de band schreef de blog niet om zielig gevonden te worden. "Het verlies is een investering in de toekomst", schrijft een van de leden. "We willen niemand afschrikken, maar juist laten zien hoe het is om een band te zijn en hoe de muziekwereld verandert door online inkomsten." Zo beuren de leden ieder elke maand 2000 euro uit videoclicks en iTunes-verkopen. 

 • Vrouw hangt was op en verdwijnt in sink hole

  Een 45-jarige vrouw uit Melbourne is tijdens het ophangen van de was door een sink hole opgeslokt, meldt de BBC. Ze viel drie meter naar beneden, maar raakte niet gewond. Een buurvrouw hoorde haar schreeuwen en belde de brandweer.

  Omdat er water in het gat liep, moest de vrouw 20 minuten water hozen voordat ze uit het gat werd getrokken. "Ze heeft ontzettend veel geluk gehad", zegt een brandweerman. Haar was is wel schoon gebleven.

 • Oeps: AH hangt Friese posters op in Groningen

  Pijnlijk foutje van Albert Heijn: de supermarkt heeft posters met Friese teksten in Groningen opgehangen. En nee, dat is volgens AH geen stunt. "Dit is echt een fout. We gaan de Friese posters zo snel mogelijk weghalen en vervangen door de goede posters", zegt een woordvoerder tegen RTV Noord

  De verantwoordelijke haalde blijkbaar ook het Friese en Twentse dialect door elkaar, want ook in Enschede zijn de posters gespot

 • Stoffelijke resten MH17 vrijdag in Nederland

  Aankomende vrijdag landt op vliegbasis Eindhoven weer een militair transportvliegtuig met stoffelijke resten van rampvlucht MH17. Ook nu wordt dezelfde ceremonie uitgevoerd als bij eerdere vluchten, zegt het ministerie van Defensie.

  Het vliegtuig landt rond 16.00 uur. Premier Rutte en de ministers Asscher, Koenders en Hennis zijn aanwezig. De resten worden onder politiebegeleiding naar Hilversum gebracht.

  De kisten worden na aankomst in Eindhoven per auto naar Hilversum gebracht ANP
 • Terreurkat Tommy vandaag voor rechter

  De politierechter in Den Haag beslist vandaag of het baasje van 'terreurkat' Tommy wordt veroordeeld tot een schadevergoeding van 5000 euro. De rode kater viel in april een labrador aan die daarbij gewond raakte. 

  "Onze hond Yara kreeg 41 graden koorts", vertelt de hondeigenaar. "Hij lag vier weken in een speciale kliniek en heeft begin deze maand z'n laatste operatie gehad. De hele toestand heeft ons 5000 tot 6000 euro gekost en dat geld willen we terug." Maar of het lukt? "Behalve mijn vrouw zijn er geen ooggetuigen."

  Ook andere buurtbewoners hebben problemen met de kat, die alles wat ademt zou aanvallen. Maar ook in hun geval ontbreekt bewijs.

  Er is een complete hetze gaande. Tommy is van een onschuldig huisdier gebombardeerd tot een terreurkat die van de Dierenpolitie zelfs een straatverbod heeft gekregen. Het is niet te filmen.

  Baasje van Tommy tegen De Telegraaf
 • Coca-Cola komt met eigen melk

  Coca-Cola start vanaf december met de verkoop van hun eigen melk, meldt het Britse Metro. Fairlife heet het drankje en zou 50 procent meer proteïnen en calcium bevatten. Helemaal duurzaam, zegt een woordvoerder.

  Voorlopig kunnen alleen Amerikanen de melk proberen. De melk is wel twee keer zo duur als normale melk. 

  De reclamecampagne voor Fairlife Facebook
 • Vermiste autistische jongen weer thuis

  De autistische jongen uit Twello die sinds maandag vermist was, is weer thuis. Hij werd gisteravond thuisgebracht door de politie. Dat maakte zijn moeder via Twitter bekend. Ze maakte zich ernstig zorgen omdat de jongen door zijn autisme hele strakke rituelen volgt, maar ineens niet thuiskwam na school. Waar de jongen precies was, is niet bekend.

 • Passagiers duwen vliegtuig in -52

  Deze mensen hadden zich hun vlucht vast anders voorgesteld.  Op de luchthaven van de Russische stad Igarka werd passagiers verzocht om even een handje te helpen: hun vliegtuig was namelijk vastgevroren. In een temperatuur van 52 graden onder nul moesten de passagiers het luchthavenpersoneel helpen duwen. 

 • Aboutaleb: Syriëgangers, blijf maar weg

  Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam haalt hard uit naar jihadgangers die naar Syrië willen. Wat hem betreft mogen ze gaan, maar hoeven ze niet meer terug te komen, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Hij snapt niet dat mensen zich aangetrokken voelen tot de jihad. 

  "Wie zijn die mensen die gaan? Waarom maken ze die stap? Omdat ze gediscrimineerd worden? Werkloos zijn? Uitgekotst door de samenleving? Dat haal ik nergens uit. Ongetwijfeld zal het iemand een duwtje geven, maar er moeten andere argumenten een rol spelen", zegt hij. "Het ideaal waarnaar deze mensen willen leven, kun je niet bijsturen door iemand een baan te geven of door andere wetgeving te maken. Dat is een wereldbeeld dat iemand in zijn hoofd heeft en dat hoofd kun je niet resetten."

  Het hele interview lees je hier.

  Als iemand deze samenleving verdorven vindt, ga! Ga maar. Maar dan is er ook geen weg meer terug. Lever dan je paspoort in en neem het risico dat er bommen op je vallen.

  Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam
  Ahmed Aboutaleb ANP
 • 26 jaar voor beledigen profeet Mohammed

  In Pakistan is de eigenaar van het grootste mediabedrijf Geo News veroordeeld tot 26 jaar celstraf omdat hij beelden uitzond van mensen die dansen op een liedje over het huwelijk van de dochter van de profeet Mohammed. Blasfemie, vindt de rechter.

  Geo News gaat in beroep tegen de uitspraak. In Pakistaan denken ze niet licht over blasfemie, het kan zelfs leiden tot de doodstraf. Iedereen die zich religieus beledigd voelt mag volgens de wet een klacht indienen. 

 • AC/DC-drummer doet vreemd in rechtbank

  AC/DC-drummer Phil Rudd zorgde tijdens een zitting in een rechtbank voor opgetrokken wenkbrauwen, meldt de New Zealand Herald. Hij kwam te laat, drumde op de tafel en knipoogde naar de journalisten in de zaal. Na de zitting sprong hij op de rug van een beveiligingsmedewerker. Daarna scheurde hij weg in z'n sportwagen.

  De 60-jarige Rudd wordt verdacht van doodsbedreigingen en drugsbezit, maar vindt zichzelf niet schuldig. Eerder werd hij al beschuldigd van het regelen van een huurmoordenaar, maar daar was niet genoeg bewijs voor. 

  Rudd bij de rechtbank
 • Duitsland krijgt vrouwenquotum

  Vanaf 2016 moet 30 procent van de top van grote Duitse bedrijven bestaan uit vrouwen. Bondskanselier Merkel heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat al een tijd op tafel ligt. Zo'n 3500 kleinere bedrijven mogen hun eigen quotum bepalen, zeggen de coalitiepartijen.

  Vorig jaar bestonden de raden van commissarissen maar voor 12 procent uit vrouwen. De situatie was nog tragischer in de raden van bestuur, daar was maar 1 op de 20 vrouw. 

 • Vogelgriep kost 10 miljoen euro per week

  De vogelgriep heeft bedrijven vorige week ongeveer 10 miljoen euro gekost, zegt pluimvee-econoom Peter van Horne van het onderzoeksinstituut LEI. Zolang het regioverbod blijft, loopt de schade elke week met 9 of 10 miljoen euro op. 

  Dat komt vooral door de ruimingen en het stilleggen van slachterijen. Staatssecretaris Dijksma hoopt vandaag meer te kunnen vertellen over eventuele compensaties voor bedrijven. 

  Bedrijven uit het zuiden kunnen hun vleeskuikens naar het westen vervoeren ANP
 • RVD onderzoekt dronefilmpje Lubach

  Arjen Lubach krijgt misschien een aangifte van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) aan zijn broek, omdat hij met een drone langs het Torentje op het Binnenhof gevlogen zou zijn, de werkkamer van Rutte. De beelden werden zondag uitgezonden in zijn programma Zondag met Lubach.

  Als er bewijs is, volgt aangifte. "Het is niet toegestaan om met zo'n klein vliegtuigje boven het Binnenhof te vliegen", zegt een woordvoerder van de RVD tegen BuzzE. Het filmpje van Lubach is een reactie op de boete die de maker van het Dom-filmpje boven het hoofd hangt.

  Met een drone langs het Torentje van Rutte vliegen, mag dat?
 • Tientallen doden bij mijnbrand China

  Bij een mijnbrand in China zijn 24 mensen om het leven gekomen, meldt het staatspersbureau Xinhua. 52 mijnwerkers zouden gewond zijn geraakt. Een kleine aardbeving in de provincie Liaoning zou vonken in de kolenmijn hebben veroorzaakt, waardoor het stof in de mijn vlam vatte. 

  Chinese mijnen zijn de gevaarlijkste ter wereld. Vorig jaar waren er 604 ongelukken, waarbij 1067 mensen om het leven kwamen. 

 • Zwarte lijst medewerkers ouderenzorg

  Er komt een zwarte lijst van medewerkers in de ouderenzorg die hebben gestolen, of ouderen hebben mishandeld. Zo kunnen ze als ze ontslagen zijn niet zomaar ergens anders aan de bak. 

  Ongeveer 1 tot 3 procent van de verzorgers heeft wel eens een oudere bestolen of mishandeld tijdens het werk. Ze komen alleen op de zwarte lijst te staan als er aangifte tegen ze is gedaan en ze vervolgens zijn ontslagen. 

 • Vrachtwagen sleurt auto mee

  Op de A37 bij Gees in Drenthe is gisteravond een auto onder een aanhanger van een vrachtwagen terechtgekomen, meldt RTV Drenthe. De auto werd ongeveer 200 meter meegesleurd voordat 'ie loskwam. 

  De bestuurder kwam er redelijk goed vanaf, hij heeft wel een flinke hoofdwond. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. Van de auto is niet veel meer over.

  De bestuurder kwam vrij met een hoofdwond perburometer
 • Agent Ferguson: Mijn geweten is schoon

  De Amerikaanse agent Darren Wilson die in augustus de ongewapende tiener Michael Brown doodschoot, vindt dat hij goed heeft gehandeld. "Mijn geweten is schoon", zegt hij tijdens een interview met ABC. Ze raakten in een gevecht toen de agent Brown aansprak op verdenking van diefstal.

  Hij riep dat Brown op de grond moest gaan liggen, maar dat deed de tiener niet. "Ik dacht: als hij me te pakken krijgt, ga ik eraan." Daarom schoot de agent: "Toen hij voorover viel, zag ik dat hij dood was".

  Ik voelde me als een klein jochie dat moest vechten tegen Hulk Hogan. Brown was ontzettend sterk.

  Agent Darren Wilson
  Darren Wilson in zijn interview met ABC ABC
 • Meer berichten tonen