• OM begint strafrechtelijk onderzoek: drietal gehoord als verdachte

  Ga vooral niet naar de plek van het ongeluk in Alphen, om hulpverleners niet in de weg te lopen. Dat zei burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn vanavond in een persconferentie. Er zijn geen nieuwe feiten over slachtoffers. 

  Het OM is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ongeluk met de kranen. Er zijn drie mensen aangemerkt als verdachte. Zij hebben zich zelf gemeld bij de politie. 

 • USAR: reddingshond slaat aan

  Hulpdienst Urban Search And Rescue (USAR) meldt dat er een hond aanslaat bij het zoeken. Dat kan betekenen dat er een levend slachtoffer onder het puin ligt, maar ook dat hij een ander spoor ruikt.

  De medewerkers proberen nu met de hand brokstukken weg te halen, zodat de honden beter hun weg kunnen vinden.

 • De politiehelikopter maakte luchtfoto's Alphen

 • Moet dat plastic van nieuwe oorbellen af dan?

  Een meisje van 19 kwam er dit weekend pas achter dat je het plastic van de sluitingen van nieuwe oorbellen moet halen. En dat liet ze even weten op Twitter.

  Dat leverde meer dan 40.000 retweets op - en niet om haar belachelijk te maken.

  Buzzfeed hield een polletje, waaruit blijkt dat Chelsea niet de enige is; 78 procent van de invullers laat het plastic zitten.

 • USAR naar Alphen aan den Rijn

  De reddingswerkers van het Urban Search And Rescue Team zijn met vijf honden naar Alphen aan den Rijn.

 • 'Niet naar gevallen brug gaan kijken'

 • 'De brug viel uit de takels en de kraan viel erachteraan'

  "Ik wilde net mijn boot aanleggen en toen keken we naar de Julianabrug die op dat moment in de takels hing", vertelt iemand die de bouwkraan in Alphen aan den Rijn zag vallen. "We zien in een keer het brugdek over rechts wegschuiven, die valt uit de takels en op hetzelfde moment valt de kraan erachteraan."

  Volgens de eerste berichten zijn er zo'n twintig gewonden. "Er staan vrij veel huizen daar langs de Rijn", zegt een andere ooggetuige. "Ik hoop maar dat veel mensen niet thuis waren en bijvoorbeeld op vakantie waren."

  Kraan valt op huizen
  Bouwkranen met brugdeel vallen op huizen.
 • Chinese agent redt baby uit wc

  In Peking heeft een politieagent een pasgeboren baby uit een openbaar toilet gered. Het huilende meisje werd door toiletbezoekers opgemerkt en die belden meteen de politie. "De baby was met het hoofdje naar beneden in de afvoerpijp gevallen. Ik kon nog net voetjes zien", zei de politieagent tegen de Beijing Times. De baby zat zo vast in de wc-pot dat de agent de baby met z'n handen lost moest trekken.

  De baby is meteen naar een ziekenhuis gebracht en maakt het goed. Op het toilet waren bloedsporen te zien, wat erop wijst dat de moeder waarschijnlijk daar is bevallen en daarna is gevlucht. De politie zoekt naar de ouders.

  De pasgeboren baby werd in het openbaar toilet gevonden AFP
 • Gesmokkelde Marokkaan in koffer overleden

  Een Marokkaanse man die door zijn broer in een koffer naar Spanje werd gesmokkeld, is overleden. De koffer zat in de kofferbak van een auto, waarmee de broers op een veerboot naar Spanje reisden.

  Het 27-jarige slachtoffer werd gisteravond aangetroffen op de ferry. Zijn broer had om medische hulp gevraagd, maar die kwam te laat. De man was al gestikt, zegt een woordvoerder van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 

 • Twintig gewonden bij omgevallen bouwkranen

  In Alphen aan den Rijn zijn bouwkranen bij de Julianabrug omgevallen. Volgens de brandweer zijn er twintig gewonden. Er waren vandaag werkzaamheden aan de Julianabrug. De brug wordt gerenoveerd. Wat er misging is nog onduidelijk.

  Kraan valt om
 • Dak van tourbus af in Londen

  In Londen is het dak van een tourbus eraf gevlogen toen deze tegen een laaghangende tak reed. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Londense brandweer. 

 • Negatief zwemadvies na zeevonk opgeheven

  Rode vlag bij het strand van Scheveningen vanwege zeevonk. ANP

  Niets aan de hand, gewoon doorzwemmen. De zeevonk heeft zich teruggetrokken en dus kan er weer gezwommen worden voor de kust van Zuid-Holland. Dat zegt een woordvoerder van de Omgevingsdienst Midden-Nederland. 

  Eerder vanmiddag werd het negatief zwemadvies al ingetrokken in Wassenaar en Katwijk aan Zee. 

 • Jongetje (5) verdrinkt hond van meisje in fontein

  Facebook

  Een 5-jarig jongetje in Oudenbosch, Noord-Brabant, heeft het hondje van een meisje van 6 afgepakt en verdronken in een fontein. De moeder van het meisje deed haar verhaal op Facebook, want volgens haar reageerden de ouders van het jongetje nogal onverschillig toen ze verhaal ging halen.

  Volgens de moeder pakte de kleuter het hondje uit de handen van het meisje en hield 'ie hem lang onder water in de fontein. Daarna liep het jongetje meteen naar huis. De politie zegt tegen Omroep Brabant dat de kleuter niet strafrechtelijk vervolgd kan worden. "We doen uiteraard wel melding bij Jeugdzorg", zei een woordvoerder.

 • 'Ronaldo geeft Grieks eiland als huwelijkscadeau'

  Voetbalster Cristiano Ronaldo uitnodigen op je bruiloft loont: hij gaf zijn zaakwaarnemer een Grieks eiland als huwelijkscadeau, melden verschillende Britse media

 • Nieuwe vrouwenshirt Manchester United valt niet in de smaak

  Zie hier het nieuwe tenue van de vrouwenvoetballers van Manchester United. Lage hals, lekker vrouwelijk, dacht de ontwerper. "Seksistisch", vinden veel twitteraars. 

  En er zijn er meer die de hals van het shirt wat aan de lage kant vinden: 

 • Meer berichten tonen