NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • 15 landarbeiders gedood bij verkeersongeluk Turkije

  Bij een verkeersongeval in het westen van Turkije zijn vijftien doden gevallen. Een vrachtwagen die melk vervoerde, botste frontaal op een truck waarin landarbeiders zaten. De chauffeur van de melkwagen zou het ongeluk hebben overleefd.

  Ooggetuigen zeggen de melkwagen van rijbaan wisselde zonder dit aan te geven, meldt de Turkse nieuwssite Hürriyet.

 • FIFA-bobo's komen het veld op, publiek roept boe

  Een aantal FIFA-officials is na de finale tussen de Verenigde Staten en Japan op het WK voetbal voor vrouwen weggehoond door de supporters. Toen de FIFA-bobo's het veld betraden voor de huldigingsceremonie klonk door het gejuich voor de speelsters een duidelijk "boooe".

  Met name Amerikaanse fans lieten van zich horen. De FIFA is verwikkeld in meerdere omkoop- en fraudeschandalen. 

  Boe-geroep voor FIFA-officials bij huldiging
  Tussen het gejuich door klonk boegeroep toen de FIFA-bobo's het veld betraden voor de huldigingsceremonie.
 • Flinke crash bij race NASCAR

  Een flinke crash bij een NASCAR-race in de Amerikaanse staat Florida. De auto van coureur Austin Dillon vloog tegen de beveiligingshekken, die daardoor kapot gingen.

  Dillon walks away from scary wreck

  Dillon raakte gewond, maar niet ernstig. Onder de toeschouwers waren 13 gewonden, eentje moest naar het ziekenhuis. Het is lang niet voor het eerst dat er een ongeluk gebeurt bij NASCAR. De organisatie zou niet genoeg aandacht besteden aan de veiligheid.

 • Chris Pratt voorspelde rol in Jurassic Park acht jaar geleden

  In dit behind the scenes filmpje grapt Chris Pratt dat hij gesms't wordt door Steven Spielberg: "Zo irritant". Hij zegt dat hij hem later wel terug sms't over de rol in Jurassic Park 4. 

  Nu, acht jaar later is de acteur te zien in de hoofdrol van Jurassic World. Wishful thinking werkt dus toch. 

  Chris Pratt grapt in 2008 over rol in Jurassic Park
 • 'Dijsselbloem moet opstappen uit Eurogroep'

  Minister Dijsselbloem moet aftreden als voorzitter van de Eurogroep, zegt SP-leider Roemer. "Het is bijna onmogelijk voor hem om daar nog aan tafel plaats te nemen", zei Roemer. "Hij heeft keihard, rechts bezuinigingsbeleid opgedrongen aan Griekenland, terwijl dat economisch, maar ook sociaal onverantwoord is."

  Hij is niet de enige die het logisch vindt dat Dijssebloem aftreedt na Varoufakis.

 • Dubbele aanslag in Nigeria

  Een regeringsfunctionaris meldt 44 doden en 67 gewonden bij twee aanslagen in de Nigeriaanse stad Jos. De aanval is waarschijnlijk het werk van Boko Haram.

  Gisteravond ontplofte een bom bij een volle moskee. Juist tijdens een dienst die aandrong op het vreedzaam samenleven van alle religies. De tweede explosie was bij een restaurant waar veel politici komen. Gisterochtend was er ook al een zelfmoordaanslag op een kerk. Daarbij vielen zes doden.

  De moslimextremisten van Boko Haram hebben grote delen van het noordoosten van Nigeria in handen.

 • IS-vlag wuiven voor Brits parlement mag

  Discussie in Engeland. Een man gewikkeld in een IS-vlag die langs het Britse parlement liep, werd niet opgepakt. De man werd gespot terwijl hij langs de Big Ben liep met een zwarte IS-vlag op zijn rug. Op zijn schouders zat een klein kind dat met een IS-vlaggetje zwaaide.

  Volgens Londense politie heeft de man niets fout gedaan. "Alhoewel het steunen van IS of het lidmaatschap van die organisatie bij wet verboden is, is het niet strafbaar om te demonstreren voor het oprichten van een onafhankelijke staat", schrijft de Londense politie in een verklaring. 

  In Nederland is zwaaien met de vlag verboden volgens het OM.

 • Minister Varoufakis stapt op

  Een dag nadat de Grieken "nee" hebben gestemd in het referendum, stapt de Griekse minister van Financiën op. Varoufakis geeft als reden dat niet alle Europese leiders blij waren met zijn positie in de Eurogroep.

  Premier Tsipras schrijft in de verklaring 'Minister no more' dat het vertrek van Varoufakis een akkoord voor Griekenland dichterbij brengt. De leiders van de twee coalitiepartijen gaan beslissen wie Varoufakis opvolgt.

  Varoufakis gisteravond na het bekend worden van de uitslag van het referendum EPA
 • De Grieken zeggen nee

  De Grieken hebben gisteren hun referendum gehouden en NEE gezegd tegen de voorstellen van de geldschieters.

  Om 2 uur vannacht waren alle stemmen geteld; 61 procent bleek tegen. Die nee werd in Athene tot in de late uren gevierd

  De 'nee-stemmers' vieren feest op het plein in Athene
  De 'nee-stemmers' vieren feest op het plein in Athene.

  De grote vraag die overblijft is: wat nu? Griekenland gaat niet opeens uit de euro, zegt ook de Griekse premier. Wel hebben ze nog steeds geld nodig. De banken zijn al een tijdje dicht. Als die weer open moeten, heeft Griekenland geld nodig. Het is de vraag of Europa en de geldschieters daartoe bereid zijn. Vandaag en morgen wordt daar over vergaderd.

 • Studenten lenen voor meer dan studie

  Eenderde van de studenten leent meer dan nodig is, bijvoorbeeld om alvast te sparen voor een huis, blijkt uit een enquête van het Nibud. En dit jaar gaan studenten waarschijnlijk nog meer lenen, voor andere dingen dan hun studie, omdat de basisbeurs verdwijnt. Aangezien de rente heel laag is, verdien je geld als je het geld op een spaarrekening zet.

 • VS wint WK Vrouwenvoetbal

  De VS heeft het WK vrouwenvoetbal gewonnen. In Canada versloegen de Amerikanen regerend wereldkampioen Japan met 5-2. Na elf minuten spelen stond de VS al 4-0 voor. Het is de derde keer dat de Amerikaanse voetbalvrouwen de wereldtitel winnen.

  Finale WK vrouwenvoetbal Japan-VS
  Finale WK vrouwenvoetbal Japan-VS
 • Bagage checken op Schiphol duurt vanochtend lang

  Kom je vanochtend terug van vakantie, en land je op Schiphol, grote kans dat je lang in de rij moet staan bij de douane. Die voert vandaag actie. Tussen 6 en 10 uur worden alle passagiers en al hun bagage gecheckt. Het douanepersoneel strijdt voor een nieuwe cao voor rijksambtenaren. Volgens de vakbonden zitten die nu bijna 1700 dagen zonder cao.

 • Meer berichten tonen