• Lichaam omgekomen piloot terug in Rusland

  EPA

  In Moskou is het lichaam aangekomen van de vorige week omgekomen piloot Oleg Pesjkov. Op de militaire luchthaven van Moskou werd de doodskist met militaire eer in ontvangst genomen. Het vliegtuig werd de laatste kilometers begeleid door een formatie jachtvliegtuigen.

  Het vliegtuig met de dode was vertrokken van het vliegveld van de Turkse hoofdstad Ankara. In Moskou stond een erehaag klaar, met aan het hoofd minister van Defensie Sjoigu. 

 • Britse man wil Kanye-treinstation

  In het Britse Kent is een man een petitie gestart om het treinstation om te dopen in het Kanye West Station. Nu heet het nog Canterbury West Station. De initiatiefnemer, Mark Kilner, ziet Kanye als "the greatest human being of our time" en dat is voor hem dan ook de reden dat het treinstation naar hem vernoemd zou moeten worden. 

  In eerste instantie ging de petitie niet zo hard, maar sinds dit weekend hebben toch meer dan 1000 mensen 'm ondertekend. 

 • Jamie Oliver stelt suikerbelasting voor als wapen tegen dikke jeugd

  In het Britse Lagerhuis is vanavond gedebatteerd over de invoering van een suikerbelasting op frisdrank. De initiatiefnemer is de bekende chef-kok Jamie Oliver. Hij wil dat de belasting wordt opgenomen in de aangekondigde strategie tegen obesitas onder jongeren.

  De Britse premier Cameron liet vorige maand weten niets in het plan te zien. Toch is er in de Britse parlementaire gezondheidscommissie ook onder Conservatieven wel steun voor het plan. 

 • Een Russische deserteur verstopt zich 11 jaar in de bossen

  In het oosten van Rusland heeft de Russische politie een man gevonden die 11 jaar geleden is weggelopen uit het leger. Volgens de BBC verstopte de man zich sindsdien in de bossen. De man werd door de politie gezocht sinds hij zijn post op het Russische schiereiland Kamtsjatka in 2004 verliet.

  Een jaar na zijn verdwijning werd hij dood verklaard nadat familieleden zijn lichaam zouden hebben geïdentificeerd. De zaak werd toen gesloten. Maar agenten vonden de man levend, nadat inwoners van een nabij gelegen dorp melding hadden gedaan van een verdacht persoon. 

 • Rutte optimistisch over klimaattop

  Om opwarming van de aarde tegen te gaan is volgens premier Rutte een belangrijke rol weggelegd voor het bedrijfsleven. Dat zegt hij tegen de NOS op de eerste dag van de klimaattop in Parijs. Rutte hoopt dat er een akkoord komt dat "zoveel mogelijk bindend" is.

  Rutte heeft goede verwachtingen over de uitkomsten van de top. "Ik was er zelf niet bij in Kopenhagen, maar mensen die dat wel waren zeggen tegen mij dat er nu een compleet andere sfeer is dan toen", zegt hij over de vorige grote top in 2009.

 • Technische studies populairder

  Technische opleidingen zitten in de lift. Bij de TU Delft en TU Eindhoven groeide het aantal eerstejaars flink, terwijl bij andere universiteiten er juist een daling was.

  Het is niet zo gek dat het aantal bèta's groeit, want de overheid heeft jarenlang de technische studies gepromoot. Er zijn al jaren veel vacatures in de technische sector, maar het aantal afgestudeerden blijft achter.

 • NS krijgt claim van reizigers die niet kunnen zitten

  ConsumentenClaim wil een claim indienen bij de NS, omdat er vaak te weinig zitplaatsen zijn. Honderden treinreizigers hebben zich er inmiddels bij aangesloten. Vandaag maakte reizigersorganisatie Rover bekend dat er deze maand een recordaantal van 3600 klachten is binnenkomen over te volle treinen.

  Stef Smit, directeur van ConsumentenClaim, verwacht een goede kans te maken bij de rechter: "In de algemene voorwaarden staat dat de NS zich ervoor inspant reizigers een zitplaats te bieden, maar dat die niet altijd beschikbaar zal zijn. Het kan voorkomen dat je een keer moet staan, maar mensen vertellen ons dat ze altijd moeten staan. Op de heenweg, de terugweg. Altijd."

 • Voor miljoenen cocaïne op strand Noordwijk

  In Noordwijk zijn tien pakketten met in totaal 225 kilo cocaïne aangespoeld op het strand. De straatwaarde is zo'n 7,65 miljoen euro. De politie heeft alles in beslag genomen. 

  1/2De drugs zijn naar een geheime locatie vervoerd112bollenstreek.nl
 • Pandaberen overvallen Engelse kiosk

  Een opmerkelijke overval in de Engelse plaats Louth. Twee gewapende mannen drongen een kiosk binnen, verkleed als pandaberen.

  Ze dwongen een medewerker het geld uit de kassa te geven. De politie vraagt mensen in de omgeving van de kiosk te checken of de panda-outfit in hun prullenbak is gegooid.

 • Geen nieuwe Turkse spelers in Russisch voetbal

  Russische voetbalclubs mogen tijdens de aankomende transferperiode geen Turkse spelers contracteren. Het verbod van het ministerie is een reactie op het neerschieten van een Russisch toestel bij de Turks-Syrische grens. Daarbij kwam een piloot om het leven.

  Turkse voetballers die al in Rusland spelen, mogen hun contract uitdienen.

 • Gordon zingt niet meer

  Van Gordon hoef je geen nieuwe muziek meer te verwachten. De zanger geeft volgend jaar november twee afscheidsconcerten en stopt daarna met zingen. "Het is een mooie tijd geweest, een einde van een tijdperk", is te lezen op zijn Facebook.

  Voor de liefhebbers:

  Gordon - Kom Eens Dichterbij
 • Video: dronken spookrijder

  Cameraman Jordi Deckert filmde een man die kilometerslang spookreed op de A1. "Ik ben niet snel onder de indruk, maar hier stond ik toch even van te trillen". zegt hij tegen Omroep Gelderland.

  Dronken spookrijder uit Ede rijdt 10 kilometer tegen verkeer in op A1

  Volgens de omroep is de man bij Eembrugge door de politie gestopt en opgepakt. Hij had drie keer zoveel alcohol op als toegestaan.

 • Astrid Holleeder getuigt tegen Willem

  Astrid Holleeder getuigt vandaag tegen haar broer Willem Holleeder. Ze werkt mee aan de rechtszaak, omdat ze wil dat haar broer ophoudt.

  Ze had al vaak overwogen met de politie te gaan praten, maar vond het steeds te gevaarlijk. Volgens haar heeft Willem Holleeder bronnen bij de politie, die hem laten weten als iemand met de politie heeft gepraat.

 • Israëlische tieners schuldig aan levend verbranden Palestijn

  Twee Israëlische jongens zijn schuldig bevonden aan de moord op een 16-jarige Palestijnse jongen. Abu Khdeir werd in juli vorig jaar ontvoerd in Jeruzalem, in een bos mishandeld en daarna levend verbrand. Welke straf de minderjarige daders krijgen, is nog niet bepaald.

  Mohammed Abu Khdeir Twitter.com/LinahAlsaafin

  De jongens deden het naar eigen zeggen uit wraak voor de moord op drie Israëlische jongeren door Hamas-militanten. De twee jongste verdachten zeiden dat ze onder druk werden gezet door de oudere verdachte en dat ze pillen hadden gekregen in de uren voor de moord.

 • 66.000 jongeren moeten terug in de maatschappij

  Jongeren zonder werk of afgemaakte opleiding moeten aan het werk of terug naar school. Dat zegt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Metro. De komende tijd maakt hij afspraken met 35 gemeenten: die moeten allemaal met deze jongeren aan de slag. Ook scholen, het UWV en werknemers worden bij het project betrokken.

  De groep bestaat uit 66.000 jongeren onder de 27 jaar. Asscher wil deze groep in beeld krijgen door gegevens over vroegtijdige schoolverlaters en werk en inkomen te koppelen. Dat kan nu alleen nog voor jongeren onder de 23, in de toekomst moet dat ook kunnen voor jongeren tussen 23 en 27.

 • Meer berichten tonen