NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Nieuwe drone-beelden Nepal

  De beving in Nepal heeft enorme schade aangericht. Dat is ook te zien op deze nieuwe beelden uit de hoofdstad Kathmandu. Op de luchthaven van Kathmandu is een chaos ontstaan. Duizenden buitenlanders willen het land uit, terwijl Nepalezen die in het buitenland wonen terugkeren om te kijken hoe het met hun familie gaat. Ook hulpverleners maken gebruik van het vliegveld.

 • Giro 555 voor Nepal

  De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro 555 opengesteld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Er komt een nationale hulpactie. De beving, die een kracht had van 7,8 op de schaal van Richter, had een verwoestend effect. Zeker 3700 mensen kwamen om het leven en 7000 mensen raakten gewond. De verwachting is dat het dodental nog verder oploopt.

 • Straf voor Feyenoord

  Feyenoord moet het eerstkomende Europese bekerduel zonder publiek afwerken. De UEFA heeft de Rotterdammers gestraft met in totaal twee wedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. Feyenoord wordt gestraft vanwege het gedrag van de fans in de wedstrijd voor de Europa League tegen AS Roma. Er werden opblaasbare bananen het veld opgegooid en er werd vuurwerk afgestoken.

  Een van officials ruimt een opblaasbare banaan op NOS
 • Collecte voor Nepal op de Dam

 • Doden door tornado Pakistan

  In het noordwesten van Pakistan zijn zeker 44 mensen omgekomen door noodweer. Tientallen mensen worden nog vermist. 

  Doden door noodweer in Pakistan

  Afgelopen nacht trok een hevige storm over het gebied. Regen-, hagel- en onweersbuien gingen gepaard met windsnelheden van meer dan 120 kilometer per uur. Het Pakistaanse weerinstituut zegt dat er zelfs een mini-tornado over de provincie raasde.

 • Worsteltoernooi VS met varkens afgeschaft

  Een Amerikaanse kerk heeft het worsteltoernooi met varkens afgeschaft, nadat tienduizenden tegenstanders een petitie hebben ondertekend. Dat schrijft Sky News. Tijdens het jaarlijkse toernooi proberen deelnemers een varken in een emmer te krijgen, terwijl ze in een bad vol modder staan. Volgens een dierenwelzijnsgroep moesten vorig jaar 37 varkens worden afgemaakt, nadat ze mee hadden gedaan aan het toernooi. 

 • Spot de snip in Broekhuizen

  Ken je nog de snip, een briefje van 100 gulden? Vogelspotters snelden naar Broekhuizen, want daar was 'ie in het echt gespot. De poelsnip is een bedreigde diersoort en is nog maar zelden in Nederland te zien. 

 • Haai valt boot aan

  Angstige momenten voor deze filmcrew in Nieuw-Zeeland. Zij waren bezig met een documentaire over de witte haai, toen het beest hun boot aanviel. De boot bleek eigenlijk toch wat kleiner dan gedacht en kieperde bijna om. 

  Terrifying moment Great White shark attacks boat in NZ
 • Grote bedrijven helpen Nepal

  Grote technologiebedrijven als Google en Facebook proberen de slachtoffers in Nepal te helpen. Op Google Person Finder kan je persoonlijke informatie achterlaten, die vervolgens door familieleden kan worden opgevraagd. Facebook heeft de Safety Check ingesteld, een knop waarmee je kan laten weten dat je veilig bent. 

  Het is de vraag hoe goed deze technologieën werken, want volgens de Wereldbank zit maar 13 procent van de Nepalezen regelmatig op het internet. 

 • Gratis telefoneren van Australië naar Nepal

  Vanuit Australië kan je nu gratis bellen naar Nepal. Vodafone en Viber hebben gezegd dat ze niets rekenen voor deze overzeese telefoontjes. 

  In Nepal ligt het telefoonverkeer grotendeels plat, doordat veel palen zijn verwoest en er geen elektriciteit is. 

 • 'Nee, ík ben de koning'

  In Dordrecht is een man gearresteerd. Volgens het Algemeen Dagblad beweerde hij de koning te zijn. 

 • Nederlands reddingsteam aangekomen in Kathmandu

  Op veel plaatsen in Nepal wordt gerouwd om de slachtoffers AFP

  Een Nederlands reddingsteam is aangekomen in Kathmandu. 62 Nederlanders en 8 honden gaan helpen mensen onder ingestorte gebouwen te vinden. In het team zitten onder meer artsen, brandweermannen en bouwkundigen. 

  Teamleider Peter Bos zei gisteren in het Radio 1 Journaal dat de ervaring leert dat mensen onder puin zeven tot tien dagen kunnen overleven, zolang ze maar iets te drinken hebben. 

 • Tourbus Lil Wayne beschoten

  De tourbus van rapper Lil Wayne (je weet wel, die van Lollipop), is in Atlanta beschoten. Lil Wayne had net opgetreden in een nachtclub. Het is onduidelijk wie de schoten heeft gelost. 

 • Dodental Nepal loopt op

  Volgens de politie in Nepal zijn er minstens 3617 mensen overleden bij de aardbeving

 • Alvast even twee leuke inhakers...

  Bij Coca Cola waren ze nog niet helemaal wakker...

  Pasen bij Coca Cola op Koningsdag NOS

  ...maar de crew van serie Orange Is The New Black wél:

  Happy Koningsday!
 • Meer dan 3000 doden in Nepal

  In Nepal zijn meer dan 3000 doden gevallen bij de zware aardbeving van zaterdag. Verder zijn 6538 mensen gewond geraakt bij de ergste aardbeving die het land in 81 jaar heeft getroffen. In India zijn zeker 62 mensen omgekomen en in China 20. Uit angst voor naschokken slapen veel mensen nu buiten in de regen.

  Ondertussen komen langzaam meer beelden naar buiten. In het YouTube-filmpje zie je beelden vanuit het basiskamp bij de Mount Everest. 

  Hit by Avalanche in Everest Basecamp 25.04.2015
 • Koningsnacht rustig, Koningsdag voor de deur

  Oranjefan Johan Vlemmix is er op tijd bij Martijn van der Zande / NOS

  Koningsnacht is rustig verlopen. Nergens waren grote problemen. Ondertussen staat de eerste Koningsdag voor de deur, in Dordrecht dit jaar. Daar gaan koning Willem-Alexander en koningin Maxima vandaag op bezoek (programma!). De NOS zendt Koningsdag in Dordrecht rechtstreeks uit op NPO 1 van 10.45 – 13.15 uur.

  En op vrijmarkten vandaag is het altijd weer oppassen voor zakkenrollers. De politie was er gisteren al druk mee:

  Verslaggever Martijn is al een tijdje in Dordrecht. Hij doet verslag vandaag. Volg hem op Twitter om er zelf ook een beetje bij te zijn.

 • Deutsche Bank bezuinigt na boete

  Door de fraude bij Deutsche Bank gaat de bank bezuinigen. De bank een boete van 2,2 miljard euro vanwege de Libor-fraudezaak. Een reorganisatie moet nu 3,5 miljard euro opleveren. Duitse media zeggen dat duizenden banen verloren gaan.

 • Meer berichten tonen