NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Christian Grey niet welkom op schoolfeest

  Dat mag dus niet, verkleed als Christian Grey uit Fifty Shades of Grey naar school gaan. Een jongen van 11 probeerde dit voor een boekenfestijn op z'n school in Manchester. Maar dat vonden ze daar ongepast en dus mocht Liam Scholes niet meedoen aan het feest, en ook niet op de foto.

  "Maar een lerares verkleed als massamoordenaar kan wel", zei Liams moeder tegen de BBC.

 • Treinconducteur zwaar mishandeld

   Een hoofdconducteur van de NS is vannacht zwaar mishandeld in een trein op het station van Hoofddorp. De vrouw heeft diverse breuken in haar gezicht opgelopen. Het laatste dat ze zich kan herinneren is dat ze tijdens haar laatste ronde door de trein een lastige reiziger tegenkwam die de eerste klasse niet uit wilde. 

  De machinist vond haar rond 00.40 uur zwaargewond op de grond.

 • OM eist 16 en 14 jaar cel tegen gangsterduo

  Rechtbanktekening van het gangsterduo NOS

  Het tweetal dat vorig jaar een reeks gewelddadige inbraken pleegde, met name in het oosten van het land, hoorden vandaag de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens het OM werkten Antonio Marcos van der P. en Enise B. bewust samen en hebben ze hun slachtoffers respectloos behandeld. 

  Ze zouden ook niet uit zichzelf zijn gestopt, zei de officier van justitie. Uiteindelijk vluchtten ze naar Duitsland waar ze werden opgepakt.

 • Lunchbite!

  De lente komt eraan! Tijd om het te vieren met een stuitend filmpje.

 • Het wordt een zwaar pollenweekend

  Elzenpollen Hindrik Sijens/Flickr/CC 2.0/by-nc-sa

  Leuk die lente, maar niet voor hooikoorts-patiënten. Die kunnen de zakdoekjes en de neusspray weer tevoorschijn halen. Volgens de Wageningen Universiteit wordt het een zwaar pollenweekend: "Dat komt doordat de elzenbomen massaal klaarstaan om in bloei te komen. Ze hebben ook relatief veel bloemen dit jaar.

  Volgens de website allergieradar.nl kan je het beste nu al voorzorgsmaatregelen nemen. Vorig jaar hadden mensen ook al vroeg in het jaar last van elzenpollen door het zachte weer. 

 • Amazon tussen winkels Alibaba

  Online winkelgigant Amazon heeft een winkeltje geopend op Tmall, een website van hun Chinese concurrent Alibaba. Dat kun je vergelijken met Albert Heijn die een meter winkelruimte inkoopt in de Plus, voor de pindakaas in de bonus. 

  Door een winkel te openen op Tmall hoopt Amazon voet aan de grond te krijgen in China, waar de Amerikaanse webshop slechts 1,3 procent marktaandeel heeft. Alibaba heeft ruim de helft van de Chinese markt voor online winkelen in handen.

  Een distributiecentrum van Amazon in Polen EPA
 • Nieuw festival zonder mainstage, blokkenschema, telefoons en selfies

  Dat is Beyond, een nieuw festival in Spaarnwoude. Of, zoals de organisatie zelf zegt: het Nederlandse antwoord op Burning Man. En dus zonder blokkenschema, commerciële dj's en telefoons. "Op deze manier worden de 5.000 bezoekers uitgedaagd hun eigen wereld vooréén dag zelf vorm te geven."

  Beyond is op 16 mei.

 • Altijd vrij op 5 mei

  Bevrijdingsdag is nu wel een officiële feestdag, maar geen verplichte vrije dag. En dat wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei anders zien: de dag krijgt meer betekenis als iedereen vrij is. Volgens de voorzitter van het comité kan Bevrijdingsdag dan uitgroeien tot "misschien wel de belangrijkste dag van het jaar".

  Of mensen vrij zijn op 5 mei, hangt nu nog af van hun cao of arbeidsovereenkomst. 

 • 'Prettig kennis te maken, snif snif'

  Mensen die elkaar de hand schudden, ruiken daarna opvallend vaak aan hun rechterhand. Dat is de opmerkelijke conclusie van Israëlische wetenschappers, staat in de Volkskrant. Volgens de onderzoekers keuren we daarmee de geursporen van de ander. Volgens Bernhard Hommel, van de Leidse universiteit, zit het onderzoek goed in elkaar. Het effect treedt alleen op als we iemand van hetzelfde geslacht de hand schudden.

 • Opnieuw heeft IS eeuwenoude kunstschatten verwoest

  Assyrische kunst in het Iraakse Nationale Museum in Bagdad AFP

  De terreurgroep bestormde een archeologische plek in Irak, de ruïnestad Nimrud. Ze namen beelden mee, maar de meeste dingen zijn verwoest. Nimrud is een van de oude hoofdsteden van het Assyrische Rijk. Dat rijk strekte zich duizenden jaren geleden uit over het noorden van Irak en Syrië.

  Vorige maand verwoestte IS ook al een aantal kunstschatten, toen in de buurt van de stad Mosul. 

 • Oehoe slaat weer toe

  In Purmerend is opnieuw iemand aangevallen door de terror-oehoe, die de gemeente al weken teistert. Volgens RTV-Noord Holland raakte een krantenbezorgster vanochtend om 5.30 uur gewond aan haar hoofd. Haar gezicht zat onder het bloed, schrijft de omroep. "Ik heb een bult zo groot als een kippenei," zegt de vrouw.

  De Purmerendse terror-oehoe valt al wekenlang mensen aan ANP
 • Voor sneeuw is het nu echt te laat

  Dus even kappen aub:

 • Zwerver bestolen door handhavers

  Twee handhavers van de gemeente Alkmaar lijken op deze Facebook-video de laatste bezittingen van een dakloze man af te nemen. De man stribbelt tegen, maar toch worden zijn tassen en schoenen in een vuilniswagen gesmeten. De man krijgt massale steun op Facebook.

 • 3.359.000 Kijkers zagen de Mol ontmaskerd worden

  anp

  Ruim 3,3 miljoen mensen keken gisteravond naar de finale van Wie is de Mol?, meldt de Stichting KijkOnderzoek. In de aflevering werd duidelijk dat journalist Margriet van der Linden dit jaar de mol was.

  Met 3.359.000 kijkers gisteren was De Mol het best bekeken tv-programma. De finale werd rechtstreeks uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. 

 • Duitse winnaar geeft Songfestival op

  In Duitsland zijn de voorrondes van het Eurovisie Songfestival verrassend geëindigd. De winnaar zei direct na de bekendmaking op het podium dat hij zijn land toch niet wil vertegenwoordigen.

  Volgens zijn manager kon de zanger alle media-aandacht niet aan en was het een spontaan besluit. En nu gaat de nummer twee Ann-Sophie dus naar het Songfestival op 23 mei in Wenen. 

 • "Spectaculair succesvol"

  Premier Rutte noemt het beleid van zijn kabinet "spectaculair succesvol". In het RTL-verkiezingsdebat zei Rutte gisteravond dat de groeicijfers toenemen, dat het tekort daalt en dat Nederland nu in de kopgroep van Europa zit. Wel wees hij erop dat hij de steun van de Eerste Kamer nog altijd hard nodig heeft. De premier nodigde de oppositiepartijen CDA en SP uit om na de verkiezingen meer te gaan samenwerken. Maar CDA-leider Buma liet direct weten dat zijn partij ook na 18 maart geen deal zal sluiten met het kabinet. Ook SP-leider Roemer voelt daar niets voor.

  Pechtold (D66), Van Haersma Buma (CDA), Rutte (VVD), Roemer (SP) en Samsom (PvdA) voor aanvang van het RTL-verkiezingsdebat ANP
 • Slagter begint verzorgingstehuis

  Directeur Slagter van Omroep Max begint een eigen verzorgingstehuis. In het tv-programma Pauw zei hij dat hij wil bewijzen dat je met het beschikbare geld ook goede verpleeghuiszorg kunt bieden. Volgens Slagter is de kwaliteit van veel verzorgingshuizen onder de maat. Waar het tehuis van Slagter komt te staan is nog niet bekend. Het moet eind volgend jaar opengaan.

 • Menigte lyncht verkrachter

  In India heeft een woedende menigte een man gelyncht die werd verdacht van verkrachting. Honderden mensen bestormden de gevangenis waar de man vast zat, sleurden hem naar buiten en trokken hem aan een touw door de straten. Uiteindelijk hingen ze de man op aan een toren. Bij de onrust werden ook winkels vernield en raakten twintig mensen gewond. 

  In India is veel aandacht voor verkrachtingszaken, sinds in 2012 een vrouw overleed na een groepsverkrachting. Een documentaire over die zaak, die deze week uitkwam, heeft het land inmiddels verboden.

 • Meer berichten tonen