NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Rechters kijken mee naar reconstructie scooterdrama

  Oranjesingel in Nijmegen Lodewijk Borsboom/Flickr/CC 2.0/by-nc-nd

  Een scooterongeluk in Nijmegen in 2010 wordt vanavond nagespeeld, meldt Omroep Gelderland. Twee mannen reden toen een voetganger dood. De route die de verdachten aflegden is afgezet voor de reconstructie, die om 22.00 uur begint.

  Stand-ins spelen de situatie na met camera's op hun lijf, zodat rechters, verdachten en raadsmannen kunnen meekijken.

 • Weer mysterieuze drones boven nachtelijk Parijs

  Boven het centrum van Parijs zijn opnieuw drones gezien. Twaalf onbemande vliegtuigjes vlogen onder meer langs de Seine, Place de la Concorde en de ring van Parijs. In het oosten van Parijs zagen getuigen drie mannen een vliegtuigje oppakken en wegrijden in een zwarte auto.

  De afgelopen weken vlogen er vaker drones boven de stad, terwijl het verboden is om boven bewoond gebied te vliegen. De politie heeft geen idee wie de drones bestuurt.

 • Het alcoholslot mag niet meer worden opgelegd

  Een man blaast op het alcoholslot ANP

  Volgens de Raad van state is er bij het alcoholslot geen rekening gehouden met de gevolgen die het voor sommige mensen kan hebben. Je kunt een alcoholslot krijgen als je wordt betrapt met drank op achter het stuur. Maar je moet zo'n slot zelf inbouwen, en niet niet iedereen -het kost 5000 euro- kan dat betalen. En iemand die voor z'n werk afhankelijk is van een auto, heeft veel meer last van het opleggen van een alcoholslot.

  Eerder bleek al dat alcoholsloten ook op andere dingen dan drank reageren.

 • Geen gebakken sponzen in Huizen

  De gebakken sponzen in Huizen die gevaarlijk zouden zijn voor honden, blijken sponszwammen uit de natuur te zijn. Niet gevaarlijk, want honden houden daar helemaal niet van. Staatsbosbeheer onderzocht de 'sponzen' en ontdekte de zwammen. Ze zijn er wel opzettelijk neergelegd, maar de politie weet nog niet door wie.

  Uit verschillende plaatsen kwamen de afgelopen tijd meldingen dat in vet gebakken sponzen op straat lagen. Honden die de sponzen eten, worden doorgaans ziek. Ook uit Huizen kwam deze melding.

 • Carice op mysterieus album Wu-Tang

  Carice van Houten zingt op een nieuw album van de Wu-Tang Clan. Maar we gaan het waarschijnlijk nooit horen.

  Once Upon A Time In Shaolin is een album waarvan maar één exemplaar wordt verkocht, helemaal chique met een designhoes van nikkel en zilver. Het auteursrecht vervalt pas over 88 jaar en dan pas mag de eigenaar de muziek verspreiden. 

 • KNVB straft FC Twente met puntenaftrek

  FC Twente-aanvaller Luc Castaignos is zwaar teleurgesteld na de 1-1 tegen NAC ANP Pro Shots

  FC Twente zakt een plaats op de ranglijst zonder dat er is gevoetbald in de eredivisie. De club heeft de zaken financieel nog steeds niet op orde heeft en daarom pakt de KNVB drie punten van de club af. Eerder kreeg FC Twente al een waarschuwing, maar sindsdien is er niks veranderd.

   Volgens Leon ten Voorde van Tubantia heeft FC Twente jarenlang op te grote voet geleefd. "Naast de enorme hypotheek op het stadion, heeft de club enorme salarissen betaald en grote transfers gedaan. Dat bleek niet te kunnen." 

 • Doden bij mijnexplosie in Oost-Oekraïne

  In een kolenmijn bij Donetsk in Oost-Oekraïne is een ontploffing geweest, waardoor meer dan dertig mensen zouden zijn omgekomen. Meer dan zeventig mijnwerkers zitten vast onder de grond. Dat meldden de pro-Russische rebellen, die het gebied controleren.

 • Webcast met Mark Zuckerberg

  Wil je Mark Zuckerberg iets vragen? Dat kan. En dan antwoordt 'ie nog ook. De Facebookoprichter houdt om 18.00 uur een webcast vanuit Barcelona. Hier kan je je registreren om een vraag te stellen.

 • Alabama verbiedt homohuwelijk

  De Hoge Raad in Alabama heeft ambtenaren van de burgelijke stand verboden om twee mensen van hetzelfde geslacht te trouwen. Daarmee negeert de staat de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Die beraadt zich nog over het homohuwelijk, en laat waarschijnlijk in juni weten of Amerikaanse staten het homohuwelijk mogen verbieden.

 • 22 tips over achtergelaten baby in Breda

  De politie heeft 22 tips gekregen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht gisteren over de achtergelaten baby in Breda. De man of vrouw die maandag een pasgeboren meisje op straat achterliet, is gefilmd door bewakingscamera's. Op de beelden is iemand te zien met een tas waar waarschijnlijk het kindje in zat.

  De politie denkt dat de bevalling waarschijnlijk zonder verloskundige gedaan is, omdat de navelstreng onprofessioneel was doorgeknipt. En roept daarom de moeder op om zich te melden, omdat ze waarschijnlijk hulp nodig heeft. 

 • Canada: stop met het Spocken van biljetten

  Of Canadezen even willen kappen met het Spocken van hun 5 dollar-biljetten. Sinds de dood van Leonard 'Spock' Nimoy afgelopen vrijdag, duiken in Canada veel aangepaste biljetten op. Dat gebeurde na een oproep van een kunstblog.

  Maar het is genoeg geweest, vindt de Bank of Canada. Het is niet verboden, maar de tekeningen kunnen de veiligheidskenmerken aantasten, zegt een woordvoerder. Van de voormalige Canadese minister-president Wilfrid Laurier blijkt vrij makkelijk een geloofwaardige Spock te maken:

 • Radio Bremen: terreurverdachten kwamen uit Nederland

  Ook de synagoge van Bremen werd extra beveiligd AFP

  De mannen die afgelopen weekend een aanslag wilden plegen in Bremen, kwamen vanuit of via Nederland. Dat meldt Radio Bremen op basis van bronnen bij de Duitse douane.

  De vier mannen van Marokkaanse afkomst zouden zwaarbewapend zijn geweest. De douane, politie en justitie in Bremen willen het bericht bevestigen noch ontkennen. 

 • Vliegtuig Turkish Airlines landt op neus in Kathmandu

  1/3Reddingswerkers bij het toestel van Turkish Airlines AFP
  2/3Vliegveldpersoneel onderzoekt het toestel EPA
  3/3Vliegveldpersoneel onderzoekt het toestel EPA

  Een vliegtuig van Turkish Airlines is woensdagochtend van de landingsbaan geschoten toen het probeerde te landen op een vliegveld in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Het voorste landingsgestel van de Airbus A330 brak, waardoor het toestel op de neus terechtkwam. Het was op dat moment erg mistig in het gebied.

  Alle 240 inzittenden werden geëvacueerd; vier mensen raakten gewond.

 • Nieuwste tak deeleconomie: verhuur je fiets

  De oprichters van Cycleswap Yalou Sloetjes - Cycleswap

  Na het delen van je huis tijdens de vakantie of je auto met de buurman, kun je in Amsterdam nu ook je fiets delen. Een van de studenten die Cycleswap oprichtte, legt uit hoe het werkt: "Als je een fiets over hebt, maak je daar gewoon een foto van, die plaats je op de website. En dan is het wachten op een huurder die geïnteresseerd is in jouw fiets." 

  De jonge ondernemers richten zich vooral op buitenlandse toeristen die naar de hoofdstad komen.

 • Twee doden bij ongeval op spoorwegovergang

  Een auto is geraakt door een trein bij Zevenhuizen. De twee inzittenden van de auto zijn omgekomen ANP

  Bij een ongeluk op een spoorwegovergang in Zevenhuizen, Zuid-Holland, zijn twee doden gevallen. De slachtoffers zaten in een auto die om nog onbekende reden op die overgang terechtkwam. Na 20.00 uur wordt de overweg gerepareerd. Dan wordt het treinverkeer tussen Zoetermeer en Gouda tijdelijk stilgelegd.

 • Executie Australiërs in Indonesië ophanden

  1/4Tegelijk met de twee Australiërs worden er nog zeven buitenlanders voor het vuurpeloton gezet EPA
  2/4Een man bidt voor de Australiërs EPA
  3/4De overplaatsing werd eerder nog uitgesteld, omdat er niet genoeg plek was op Java EPA
  4/4Familie van één van de veroordeelden op het vliegveld van Sydney EPA

  Indonesië lijkt zich klaar te maken voor de executie van twee Australiërs. Die zijn veroordeeld voor drugssmokkel. De Australiërs zijn overgebracht naar een gevangenis op Java, waar ze voor het vuurpeloton komen. 

  Australië heeft de druk op Indonesië zwaar opgevoerd, in een poging de veroordeling om te zetten in levenslang, maar president Joko Widodo zegt dat het buitenland zich er niet mee moet bemoeien. Tegelijk met de twee Australiërs worden er nog zeven buitenlanders voor het vuurpeloton gezet, uit onder meer Frankrijk en Brazilië.

 • Meer berichten tonen