• Meer treinen uitgevallen door sein- en wisselstoringen

  Drukte in een trein op Amsterdam CS na een wisselstoring ANP

  Vorig jaar zijn door storingen bijna 33.000 treinritten uitgevallen, anderhalf keer zoveel als in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de NS die ze hebben gegeven aan Treinreiziger.nl.

  De NS zegt dat al die uitval komt door strenge veiligheidsregels. Sommige storingen kunnen bijvoorbeeld pas 's nachts worden verholpen, waardoor er tegen die tijd al tientallen treinen zijn uitgevallen. Spoorbeheerder Prorail zegt in een reactie dat het aantal storingen door de infrastructuur wel aan het afnemen is. 

 • 'Bouterse moet alsnog worden vervolgd'

  De Surinaamse president Bouterse ANP

  Justitie in Suriname vindt dat het OM alsnog president Bouterse moet vervolgen voor de Decembermoorden in 1982, schrijft een belangrijke Surinaamse krant. Bouterse pleegde ruim 33 jaar geleden een coupe en zou verantwoordelijk zijn voor de moorden.

  Een paar jaar geleden kreeg hij daar amnestie voor. Mocht het verhaal in de krant kloppen, kan het proces worden hervat en komt er een strafeis tegen de Surinaamse president en de andere verdachten. 

 • 'Turkije schoot straaljager neer om IS-olie te beschermen'

  Het Russische gevechtsvliegtuig dat is neergehaald in de buurt van grens tussen Turkije en Syrië EPA / HABERTURK TV CHANNEL

  Turkije heeft vorige week de Russische straaljager neergeschoten om olieleveringen van IS te beschermen. Dat zegt president Poetin.

  Moskou roept al langer dat Turkije de terreurgroep helpt om olie te verkopen. Op de klimaattop in Parijs herhaalde Poetin dat maar weer eens. 

 • België is 'Fossiel van de Dag'

  Op de eerste dag van die top in Parijs heeft een milieu-actiegroep België uitgeroepen tot Fossiel van de Dag. Dat land staat volgens hen de onderhandelingen over een klimaatakkoord het meest in de weg.

  Op de dag van de award maakte België bekend dat ze de twee oudste kerncentrales van het land nog 10 jaar openhouden. Premier Michel benadrukt op de klimaattop dat die moet slagen en dat België miljoenen over heeft voor het milieu. 

 • Meer berichten tonen