NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Ian Stannard wint Omloop Het Nieuwsblad

  De kop is eraf. De winnaar van de eerste grote koers van het jaar is de Brit Ian Stannard. Bijna had Omloop Het Nieuwsblad een Nederlandse winnaar, maar Niki Terpstra werd net voor de finish ingehaald. Stannard bleef in zijn eentje de Etixx-ploeg voor. Vandenberg en Boonen haakten een poos voor de eindsprint al af.

  Ian Stannard klopte Niki Terpstra in de sprint NOS
 • Langste parade ooit bij festival Singapore

  Vuurwerk is in Singapore al sinds 1973 verboden. Dus wordt het jaarlijkse lentefestival Chingay sindsdien op een heel andere manier gevierd: met een enorme parade, waarin kostuums, maskers en veel muziek de hoofdrol spelen.

  chingay singapore
  Elfduizend mensen doen mee aan de langste parade ooit, ter ere van het Lentefestival in Singapore.

  Dit jaar valt het festival samen met de viering van 50 jaar onafhankelijkheid. Daarom is de parade, waarom 11.000 mensen meelopen, langer dan ooit tevoren. 

 • Oscarjurk weer terecht: 'parels waren nep'

  De jurk van Oscarwinnares Lupita Nyong'o is terecht. Iemand stal de jurk uit haar hotelkamer toen ze een ommetje maakte. De dief belde later naar roddelwebsite TMZ om te klagen over de 6000 namaak-parels op de jurk. Hij zei dat hij de jurk achter had gelaten in een vuilniszak in de wasruimte van een hotel. Daar vond de politie de jurk inderdaad.

  Lupita Nyong'o had de jurk van 150.000 euro zondagavond aan AFP
 • Komend seizoen geen video-ondersteuning voetbal

  De International Football Association Board (IFAB) heeft de beslissing over het gebruik van videobeelden in het Nederlandse voetbal uitgesteld. De KNVB diende een verzoek in om komend seizoen te experimenteren met video-ondersteuning, maar het IFAB vindt dat zo'n beslissing niet zomaar gemaakt kan worden. "Dit is een grote stap in het voetbal, dus we moeten er extra nauwkeurig over na denken."  

 • Nieuw hoofdkantoor voor Google in de VS

  Google heeft de ontwerpen van nieuwe kantoorpanden in de VS ingediend. Het nieuwe gebouw krijgt lichtgewicht kantoren die verplaatst kunnen worden als dat nodig is. De nieuwe Google-campus maakt gebruik van duurzame energie en heeft van de buitenkant meer weg van een park dan een kantorencomplex.

  1/9Zo gaat het nieuwe hoofdkantoor eruitzien Google
  2/9Het huidige Google-hoofdkantoor vanuit de luchtAustin McKinley - Wikimedia Commons / CC BY 3.0
  3/9 Google
  4/9 Google
  5/9 Google
  6/9 Google
  7/9 Google
  8/9 Google
  9/9 Google

  Het bedrijf hoopt dat de plannen uiteindelijk leiden tot een betere manier van werken. Het is niet bekend wat de futuristische kantoortuin gaat kosten.

 • Gutiérrez voor het eerst weer op de Britse velden

  Bijna anderhalf jaar nadat er kanker bij Jonás Gutiérrez werd ontdekt, zit hij vanavond weer op de bank van Newcastle United. De club die uitkomt in de Britse Premier League speelt dan tegen Aston Villa.

 • Kolossaal rotsblok blokkeert de weg naar Val Thorens

  Veel skiërs op weg naar of op de terugweg vanuit Val Thorens hebben last van een jóekel van een rotsblok dat op de weg naar skigebied Les Trois Vallées ligt. Het advies van de ANWB: ga vandaag maar niet richting het gebied vanwege de enorme chaos. De weg bij Val Thorens is afgesloten.

  1/3 AFP
  2/3 AFP
  3/3 AFP
 • Anti-islamdemonstratie Pegida in Newcastle

  In Newcastle in een anti-islamdemonstratie van aanhangers van het Duitse Pegida bezig. Het is de eerste keer dat zo'n demonstratie plaatsvindt in Groot-Brittannië. Er doen ongeveer vierhonderd mensen mee.  

  Ergens anders in de stad is een tegendemonstratie bezig. Daar doen zo'n duizend mensen aan mee.

 • Vrouw na 17 jaar terug bij biologische ouders

  In Zuid-Afrika is een jonge vrouw die 17 jaar geleden werd ontvoerd als baby, herenigd met haar ouders. In 1997 werd Zephany Nurse drie dagen na haar geboorte meegenomen uit een ziekenhuis in Kaapstad. Ze lag op dat moment in de armen van haar moeder, die dat niet opmerkte omdat ze sliep. 

  Wat blijkt: Zephany is opgegroeid in de buurt van haar biologische ouders. Dat kwam uit toen haar échte zus -die ze niet kende- bij haar op school kwam. Zephany leek zo op Cassidy Nurse dat haar vader via de politie een DNA-test afdwong. Toen vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

 • Huizen en auto PVV'ers beklad

  In Friesland zijn huizen en een auto beklad met anti-PVV leuzen. Wilders verspreidde foto's van die bekladdingen via Twitter en spreekt van een "frontale aanval" op de democratie.

 • Eiland ontstaan door magma en lava bij Japan

  In de Stille Oceaan is een eiland ontstaan na een vulkaanuitbarsting in Japan. In 2013 ontstond een klein stukje land doordat lava in het water smolt. Inmiddels is dat stukje uitgegroeid tot een eiland van bijna 2,5 vierkante kilometer.

  Waarschijnlijk wordt het eiland komende jaren nog veel groter. 

 • Man veroordeeld om verfemmer-straf

  Een man uit Atlanta in de Verenigde Staten is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf plus nog eens 50 jaar. Dat schrijft persbureau AP. In juni 2010 liet hij het broertje van zijn vriendin in de brandende zon voor straf zware emmers verf vasthouden. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer voor straf ook een jurk moest dragen en make-up op had. Toen de 12-jarige jongen was flauwgevallen door de hitte, schopte de veroordeelde Omar Pitts hem. De jongen had even daarvoor zijn schoenen uitgedaan, terwijl hem was verteld dat dat niet mocht.

 • Pinkpop zo goed als uitverkocht

  Bijna alle kaarten voor Pinkpop zijn uitverkocht. De kaartverkoop begon vanmorgen om 10.00 uur, een uur later waren alle 35.000 weekendkaarten al weg. Losse kaarten voor de zondag en vrijdag zijn nog wel te koop, maar ook die zijn waarschijnlijk snel weg.

  Pinkpop ANP

  Pinkpop is dit jaar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni te bezoeken in Landgraaf.

 • IS doodt acht mensen in Samarra

  Terreurgroepering Islamitische Staat heeft een aanslag gepleegd op de Iraakse plaats Samarra. Drie autobommen ontploften, waardoor acht mensen omkwamen. IS bestookt de stad ook met raketten en mortieren en er zijn scherpschutters actief. Bij de aanslag zijn vijftien gewonden gevallen.

 • Luizencampagne brengt probleem in kaart

  Het RIVM is een campagne begonnen om te onderzoeken hoeveel mensen last hebben van hoofdluis. Er is nooit echt onderzoek gedaan naar het probleem, zegt het RIVM. Vanaf vandaag kunnen ouders van kinderen met hoofdluis op een website invullen dat hun kind luizen heeft en hoe ze die bestrijden.

  Controle op hoofdluis ANP
 • 'Terschelling gaf klokkenluider zwijggeld'

  De gemeente Terschelling heeft een klokkenluider 155.000 euro betaald om op te stappen. Dat schrijft de Volkskrant. De accountant werkte voor VVD-interim-burgemeester Rob Bats en zou geweigerd hebben 'linksom en rechtsom' wat vorderingen te wijzigen in het voordeel van de burgemeester. Daarna werd hij met buitengewoon verlof gestuurd.

  Volgens de gemeente Terschelling deed de accountant zijn werk niet goed, maar uit documenten zou blijken dat de zware kritiek richting de interim-burgemeester hem niet in dank werd afgenomen.

 • Batterij opladen door te masturberen

  Over efficiëntie gesproken: Pornhub, de 18+-website, komt met een wel heel speciale oplader: de wankband. Je kunt het zien als een draagbare batterij die je oplaadt door te masturberen. De batterij kun je aansluiten op devices als je telefoon, laptop, camera en tablet. Hoe het precies werkt, zie je hieronder:

  Wankband van Pornhub

  De wankband is nu nog in ontwikkeling, maar hier kun je je alvast inschrijven voor de testversie.

 • Bewoners Krasnokamsk willen dorp 'Poetin' noemen

  De bewoners van het Russische dorpje Krasnokamsk zijn een petitie gestart om hun dorpje 'Poetin' te noemen, schrijft de Guardian. Het dorp wil de overheid dwingen meer te doen aan de slechte leefomstandigheden. Door de nieuwe dorpsnaam hopen ze onder meer schoner water en betere wegen te krijgen. De campagne heeft ook een slogan: 'Geef Poetin schoon water'.

 • Waarom premier Rutte niet alles meer declareert

  Premier Rutte levert al tijden geen bonnetjes meer in. Dat zei hij in een gesprek in Met het Oog op Morgen. Rutte vindt het onnodig dat iedereen kan zien met wie hij een hapje eet of een glas drinkt. 

  "Ik declareer al een paar jaar helemaal niks. Dat is meer omdat we tegenwoordig ieder bonnetje op een website moeten zetten en ik eigenlijk niet vind dat het iemand wat aangaat of ik een glas wijn drink of niet en met wie ik zit te eten", zei hij.

  Premier Rutte bij zijn wekelijkse persconferentie ANP
 • Wereld geschokt door moord Nemtsov

  Wereldleiders hebben geschokt gereageerd op de moord op de Russische oppositie-politicus Nemtsov. Gisteren werd hij in de buurt van het Kremlin doodgeschoten. President Obama veroordeelt de "brute moord" en roept Rusland op de zaak goed te onderzoeken. Ook Eurocommissaris Frans Timmermans reageerde geschokt, net als de Oekraïense president Porosjenko.

 • Meer reuzenpanda's in het wild

  Er leven meer reuzenpanda's in het wild. Volgens het Chinese Staatsbosbeheer zijn er nu 1864, 268 meer dan twaalf jaar geleden. Dat terwijl door bouw van wegen en waterkrachtcentrales en toenemend toerisme het leefgebied van de beesten kleiner wordt. Waarom er dan toch meer zijn: China treedt hard op tegen stropers. Stroop je een panda, dan kun je de doodstraf krijgen.

  Een bijna volwassen panda in Chinees een onderzoekscentrum EPA
 • Meer berichten tonen