• Ontsnapte Ali B. weer vast in Nederland

  De 23-jarige Ali Benhadi ANP - beeldbewerking: NOS

  De ontsnapte crimineel Ali B. die vorige week is opgepakt in Spanje zit weer vast in een Nederlandse cel. Hij is afgelopen vrijdag al overgeleverd aan Nederland, maar het Openbaar Ministerie maakte het vandaag pas bekend.

 • Doden bij neerstorten Syrisch gevechtstoestel

  In de Syrische stad Ariha is een gevechtsvliegtuig van het Syrische leger neergestort. Volgens rebellen, die de stad sinds mei in handen hebben, zijn er twaalf doden en een onbekend aantal gewonden gevallen. Ook zijn meerdere huizen verwoest.

  Over de oorzaak is nog niets bekend.

 • Ook Israëliërs nu zonder proces vast

  Premier Netanyahu op de kabinetszitting van gisteren EPA

  Israëliërs die verdacht worden van geweldpleging tegen Palestijnen kunnen nu ook zonder proces vast komen te zitten in Israël. Dat is een nieuwe maatregel naar aanleiding van de brandstichting van vorige week. Een Palestijns kindje kwam om het leven toen er brandbommen in twee huizen van Palestijnen werden gegooid.

  Verdachten kunnen op grond van de maatregel maandenlang worden vastgehouden. Deze zogenoemde 'administratieve detentie' gold tot nu toe alleen voor Palestijnen. Internationaal is er kritiek op de maatregel omdat de verdachten op deze manier rechteloos zijn.

 • 'Jongeren liegen het meest'

  Jongeren liegen het meest, dat is een van de conclusies van het onderzoek 'Van Junior tot Senior Pinokkio', dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Acta Psychologica. Ook bleek dat kinderen en ouderen het minst liegen. De onderzoekers testten ruim duizend mensen van 6 tot 77 jaar. Gemiddeld vertellen we zo'n 2,19 leugens per dag, maar dat verschilt dus behoorlijk per leeftijdsgroep. 

  Driekwart van alle jongeren liegt, en daarvan vertelt 60% tot wel 5 leugens per dag. De mensen die het minst liegen zijn 60-plussers: minder dan de helft van hen zegt te liegen, met een gemiddelde van anderhalve leugen per dag. Waarom dit verschil zo groot is, is niet duidelijk. 

 • 'Geen spoed, geen politie'

  Agenten tijdens een eerdere actie voor een betere CAO ANP

  De politiebonden roepen agenten op om vandaag alleen nog te reageren op spoedeisende meldingen. Met het idee "geen spoed, geen politie" willen de bonden opnieuw aandacht vragen voor een betere cao. De politie komt dus alleen opdagen bij spoedeisende zaken. Als je de politie vandaag wil bellen voor overlast, vernieling, of een ongeluk met blikschade, komen ze alleen als ze denken dat het noodzakelijk is. 

  Als er geen nieuw voorstel komt voor een betere cao, blijven de stakingen doorgaan. Elke week wordt de staking dan met een dag verlengd. 

 • Zeevonk in de Noordzee; nog even niet zwemmen

  De rode gloed op het water bij Wassenaar Politie

  Een prachtige stranddag vandaag, maar strandbezoekers wordt afgeraden het water in te gaan tussen Scheveningen en Katwijk. De roodbruine substantie die sinds gisteren in het water drijft is zeevonk. 

  Deze algensoort kan leiden tot irritatie aan de huid en luchtwegen. Zeevonk ziet eruit als een klein doorzichtig ballonnetje met een staartje aan de achterkant. De rode vlag is gehesen op de stranden waar je niet kan zwemmen.

 • Heineken verdient meer aan zijn bier

  Bierbrouwer Heineken deed het afgelopen half jaar goede zaken: het verkocht 1 procent meer bier. Ook houdt het bedrijf steeds meer geld over aan elk verkocht flesje. Mede daardoor steeg de nettowinst van Heineken naar 1,1 miljard euro. Vorig jaar werd er in diezelfde periode nog 631 miljoen euro winst gemaakt.

  In Azië, Afrika en Amerika wordt er meer bier verkocht. In Europa daalt de bierverkoop.

  ANP
 • 'Wankele festivals zoeken steun bij private fondsen'

  Festivals in Nederland hebben financiële problemen nadat de Rijksoverheid de subsidies flink gekort heeft sinds 2013, schrijft NRC Q, na een rondgang langs festivaldirecteuren.

  Ze zouden gaten in de begroting hebben en snijden in hun aanbod en organisatie. Volgens de site zijn private fondsen bijgesprongen om festivals als Oerol in leven te houden.

  Jeroen Wielaert / NOS
 • Brussels Airport: kom op tijd vanwege acties

  Passagiers op luchthaven Zaventem AFP

  Het Belgische vliegveld Brussels Airport roept reizigers op vandaag op tijd naar de luchthaven te komen. Vakbonden hebben acties gepland en daardoor kan de wachttijd oplopen.

  Veiligheidsmedewerkers voeren extra controles uit om te protesteren tegen de problemen met de nieuwe veiligheidspoortjes. Volgens het personeel is de beveiliging van de luchthaven verre van waterdicht.

 • Tientallen doden bij overstromingen India

  Buurtbewoners helpen een Indiase man die ingesloten is door het hoge water van de Ganges- en de Yamuna-rivier in Allahabad AFP

  Door overstromingen in India zijn de afgelopen week meer dan 100 mensen om het leven gekomen. honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen. In het hele land zijn volgens de regering meer dan 4 miljoen mensen getroffen. 

  De overstromingen worden veroorzaakt door hevige moessonregens. In de buurlanden Myanmar en Pakistan zijn de afgelopen dagen ook tientallen doden gevallen bij overstromingen.

 • Meer berichten tonen