• Slimme bril moet agenten helpen bij arrestaties

  Een politieman draagt de smartglass Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid

  De politie in Oost-Nederland krijgt een smartglass. Dat is een slimme bril die agenten moet gaan helpen met het opsporen van hooligans en andere relschoppers bij grote evenementen. Het wordt ingezet als proef.

  De smartglass is een soort kleine monitor die je op ooghoogte draagt. "Dan kan de agent zijn telefoon in zijn zak houden", zegt projectleider Joeri Vig van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

 • Nederlandse militair mogelijk overgelopen naar IS

  ANP

  Defensie heeft aanwijzingen dat een Nederlandse militair is vertrokken naar Syrië en zich heeft aangesloten bij IS. Het gaat om 26-jarige sergeant van de luchtmacht. De man is geschorst en zijn toegang tot informatie en systemen is ingetrokken. Het OM doet onderzoek. 

  Het zou de eerste keer zijn dat een actief dienende Nederlandse militair naar een jihadgebied vertrekt

  Het spreekt voor zich dat uitreizen en zich aansluiten bij IS onaanvaardbaar, en bovendien strafbaar is.

  minister Hennis-Plasschaert
 • Nederlandse bartender uitgeschakeld bij wereldkampioenschappen

  Ze is de beste bartender van Nederland, maar de wereldtitel zit er helaas niet in. De Amsterdamse Tess Posthumus (26) is gisteravond uitgeschakeld in de Worldclass-competitie in Kaapstad, Zuid-Afrika. De enige vrouwelijke deelnemer, die werkt bij cocktailbar Door74 in Amsterdam, werd achtste. 

  Het ging mis bij de snelheidsronde, waarbij ze binnen tien minuten tien drankjes moest mixen. Morgen strijden de overgebleven zes bartenders om de titel.

  Tess Posthumus tijdens de Dutch World Class Bartender of the Year. Tony Perez
 • Hotelkamers gemiddeld 7 euro duurder

  Een vakantie in eigen land is duurder geworden in vergelijking met vorig jaar, als je voor een hotelkamer kiest dan: die werden per nacht gemiddeld 7 euro duurder. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. 

  In Amsterdam moet je als toerist het diepst in de buidel tasten: gemiddeld 154 euro per nacht, 8 procent meer dan een jaar eerder. Maastricht en Utrecht volgen met  115 en 108 euro. 

  Een hotelkamer in het nieuwe W Amsterdam ANP
 • Idris Elba reageert op 'te straat'-commentaar

  "Always Keep Smiling!! It takes no energy and never hurts! Learned that from the Street!!", schrijft acteur Idris Elba op zijn Instagram. Hij reageert op James Bond-schrijver Anthony Horowitz, die hem 'te straat' noemde om de rol van de bekendste geheim agent van de wereld te spelen. 

  Idris Elba ANP

  De schrijver bood overigens al snel zijn excuses aan voor zijn teksten: "Ik schaam me kapot. Ik heb mijn woorden niet goed gekozen". Op social media werd hij beschuldigd van racisme, maar volgens Horowitz had het niets met een colour issue te maken.

 • Schaap Chris verpulvert wereldrecord

  Een Australisch schaap heeft meer dan 40 kilo wol opgeleverd, volgens de Australische nieuwszender ABC een onofficieel wereldrecord. Het merinoschaap ontsnapte jarenlang aan de aandacht van de schaapscheerders. Daardoor groeide er een laag wol van bijna een halve meter. Vorige week merkten wandelaars het dier op en waarschuwden de dierenbescherming.

  Met 40,45 kilo wol verpulvert Chris het oude wereldrecord. Big Ben uit Nieuw-Zeeland leverde vorig jaar ‘slechts’ 28,9 kilo wol op.

 • Migranten bestormen treinstation Boedapest

  Station Boedapest bestormd
  Migranten kwamen massaal naar het station nadat het door Hongaarse autoriteiten was geopend.

  Duizenden migranten hebben het treinstation van Boedapest bestormd. Dat gebeurde nadat de Hongaarse politie zich daar had teruggetrokken. Daardoor konden de mensen die al een paar dagen op het stationsplein bivakkeren het station binnengaan.

 • 'Frisdrank en sapjes veel duurder'

  Drankjes als Spa Rood en appelsap worden een stuk duurder. Met een verhoging van de belasting op bepaalde soorten frisdranken wordt dertig miljoen euro opgehaald, meldt RTL Nieuws op basis van Prinsjesdagstukken. 

  Vooral 'gezonde' drankjes als mineraalwater en vruchtensap worden duurder, omdat de belasting daarop net zo hoog wordt als op cola en andere frisdranken. Hoeveel sap en water precies duurder worden, weten we pas op Prinsjesdag.

 • Froome denkt niet dat hij door kan in Vuelta

  Chris Froome verwacht niet meer van start te gaan in de Vuelta. De Tourwinnaar heeft nog veel last van de botsing van woensdag. Froome kwam in de elfde etappe ongelukkig in aanraking met een muurtje.

 • 'Rugby-Schot' Tim Visser naar WK

  Tim Visser vorige maand in actie tegen Ierland Scottish Rugby/SNS

  De Nederlander Tim Visser is geselecteerd voor de Schotse nationale ploeg voor het WK in Engeland. Een droom komt uit: "Toen ik zondag van de coach hoorde dat ik de selectie gehaald heb, heb ik als eerste mijn vader en mijn vrouw gebeld. Haar heb ik al een paar weken niet gezien, omdat we op trainingskamp zijn." 

  Tim Visser: 'Ik zing gewoon mee met het Schotse volkslied'

  Rugbyer Tim Visser vertelt in NOS Langs de Lijn over zijn deelname aan het WK namens Schotland.

 • Hoogzwanger meisje (14) uit aanmeldcentrum Ter Apel vermist

  Politie

  De politie is op zoek naar een hoogzwanger meisje van 14 jaar dat sinds maandag wordt vermist. Het meisje, Fatema Alkasem, verbleef in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

  Maandag vertrok het Syrische meisje samen met haar partner uit het aanmeldcentrum voor een afspraak in het ziekenhuis. Daar kwamen ze niet opdagen

 • Meer berichten tonen