• Dure diamant omgewisseld voor neppe

  Een blauwe diamant, niet de diamant die gestolen is Flickr/Fancy Diamonds CC BY 2.0

  In Hongkong heeft een man het voor elkaar gekregen een diamant ter waarde van honderdduizenden euro's om te ruilen voor een nep-exemplaar. Hij deed alsof hij een klant was en kreeg de diamant van dichtbij te zien. Toen heeft ie hem omgeruild. 

  De diamant heeft een geschatte waarde tussen de twee en vier ton.

 • Koffer met lijk in Maas

  In Maastricht is in de Maas een koffer gevonden met een lijk
  De politie was al dagen op zoek naar de koffer.

  In de Maas bij Maastricht is een koffer met een lijk erin gevonden. Dinsdag kreeg de politie al een melding dat daar een koffer in het water was gegooid, maar twee dagen zoeken leverde toen niks op. Tot een oplettende wandelaar gisteren een koffer zag drijven.

  Er wordt nu technisch onderzoek gedaan. 

 • Nederlandse parachutist verongelukt in Tsjechië

  In Tsjechië is een Nederlandse parachutist verongelukt. Volgens Tsjechische media gaat het om een man van 49. 

  Het ongeluk gebeurde gisteren aan het eind van de middag bij de stad Klatovy. De parachute van de man ging niet open, waardoor hij van een hoogte van een paar honderd meter naar beneden stortte.

  Twee jaar geleden verongelukte ook al een Nederlandse parachutist bij Klatovy, samen met twee Tsjechen. 

 • Egypte veroordeelt drie journalisten tot drie jaar cel

  Mohammed Fahmy en Baher Mohamed in afwachting van de zitting in juli AFP

  Drie journalisten van Al Jazeera zijn in Egypte veroordeeld tot drie jaar cel. Ze hebben onjuiste informatie verspreid en waren niet geregistreerd als journalist. De drie werden in december 2013 opgepakt. 

  De zaak wordt door mensenrechten- en journalistenorganisaties vooral gezien als een politiek proces omdat de veroordeelden een platform hadden geboden aan de Moslimbroederschap. De directeur van het Engelstalige Al Jazeera is het ook niet eens met de uitspraak. "De hele zaak is niet op een eerlijke en vrije manier gegaan. Er is geen enkel bewijs dat mijn collega's nieuws verzonnen of een terroristische organisatie ondersteunden." 

 • ​Thailand pakt verdachte van bomaanslag op

  Camerabeeld van de verdachte EPA

  De politie in Thailand heeft een man opgepakt die achter de aanslag in Bangkok zou zitten. Daarbij kwamen anderhalve week geleden 22 mensen om het leven. 

  De man, die uit Turkije zou komen, had bij zijn arrestatie materialen bij zich waarmee een bom kan worden gemaakt. De politie denkt dat de dader niet alleen heeft gehandeld. 

 • Liever geen rijke buitenlandse huizenkopers

  Grachtenpanden in Amsterdam ANP

  De Amsterdamse burgemeester Van der Laan is bezorgd over rijke buitenlanders die panden kopen in de grachtengordel. Hij zegt in het FD dat het opkopen van panden door rijke buitenlanders één van de grootste risico's voor de hoofdstad is. 

  In andere grote steden zoals Londen en New York gebeurt dat al volop. In Amsterdam nog niet op grote schaal, zegt Van der Laan, en dat wil hij graag zo houden.

 • Palmyra voor en na IS

  Vergelijk zelf voor (links) en na (rechts) door de lijn in het midden te slepen

  Links een foto van 22 mei, rechts de meest recente foto gemaakt op 25 augustus. Als je de muis in het midden sleept, zie je de verschillen. Links nog met een 2000 jaar oude tempel en rechts is de tempel van Baal-Shamin opgeblazen

  In de afgelopen maanden heeft IS al vaker cultureel erfgoed in Syrië en Irak vernield. IS beschouwt heiligdommen van andere culturen als "afgoderij". 

 • Weer grote problemen op Franse snelweg A1

  De A1 is in beide richtingen dicht AFP

  De Franse snelweg A1 is tussen Parijs en Lille helemaal geblokkeerd. Niet door boze boeren, maar door boze zigeuners. Die blokkeren de weg sinds gisteravond. Ze eisen dat een zigeuner die in de gevangenis zit maandag naar de begrafenis van zijn vader mag. 

  Die vader werd dinsdag doodgeschoten op een woonwagenkamp in Noord-Frankrijk. 

 • Joyrider (8) maakt ritje met broertje en zusje

  Joyrider
  Bizar beeld van de dashcam van de politie in Minnesota: uit de auto stapt een jongetje met zijn tas en spulletjes voor zijn broertje en zusje.

  In Minnesota heeft een jongen van 8 een autoritje gemaakt met zijn pleegzusje en -broertje. De politie stopten ze en zag daarna een wel heel jonge bestuurder in de auto zitten. Hij had een paars rugtasje bij zich en op de achterbank zijn zusje van 5 en broertje van 3. 

  Het is niet bekend waar ze heen wilden rijden. De politie heeft de drie teruggebracht naar hun pleeggezin. 

 • Meer geld voor Noordpool

  Minister Koenders onderweg naar poolgebied NOS / Martijn Bink

  Nederland gaat 600.000 euro extra uitgeven aan poolonderzoek. Dat maakte minister Koenders bekend tijdens zijn bezoek aan de Nederlandse expeditie in Spitsbergen. Veel geld is het niet, beseft ook de minister, maar hij wijst erop dat ook andere landen onderzoek doen in het gebied.

  Gisteren kwam een groep van 55 wetenschappers weer terug op Spitsbergen, na de grootste Nederlandse expeditie naar de pool ooit. 

 • Protest tegen uitzetten Gláucio en Márcia

  Márcia en Gláucio

  De Angolese Gláucio (13) en zijn zus Márcia (18) moeten in Nederland blijven, vinden GroenLinks, SP en ChristenUnie. Hun ouders wonen al vijftien jaar in Nederland, maar het gezin werd gisteren thuis opgehaald en overgebracht naar een detentiecentrum in Zeist.

  Omdat hun vader mogelijk een oorlogsmisdadiger is vallen de kinderen niet onder het kinderpardon. GroenLinks wil dat de regels voor kinderen minder streng worden, zodat de twee alsnog kunnen blijven. 

 • Vrouwenestafetteteam door naar finale

  Naomi Sedney, Dafne Schippers, Jamile Samuel en Nadine Visser AFP

  Het Nederlandse vrouwenestafetteteam heeft zich voor het eerst op een WK geplaatst voor de finale van de 4x100 meter. Ze deden dat in een Nederlands record: 42,32 seconden. Dafne Schippers, Nadine Visser, Naomi Sedney en Jamile Samuel lopen om 14.50 uur de finale.

  Er was ook slecht nieuws op de wereldkampioenschappen in Peking: Eelco Sintnicolaas is vanwege een hielblessure gestopt met de tienkamp. 

 • Meer berichten tonen