NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Slechte nachtrust voor Oldenzaal

  Bewoners van Oldenzaal zijn vannacht twee uur uit hun slaap gehouden. De klokken van de basiliek in het centrum begonnen rond middernacht ineens te luiden. De pastoor weet ook niet waarom, want de gemeente is verantwoordelijk voor de kerktoren en de klokken. Een omwonende en een basiliekwachter hebben rond twee uur vannacht de klokken toch stil weten te krijgen. 

  Inwoners werden wakker door de kerkklokken Yvette Hoitink/Wikimedia
 • V&D wil geen huur betalen

  Warenhuis V&D wil vier maanden geen huur betalen. Dat staat in een brief aan de verhuurders van de winkelpanden, meldt de Volkskrant. V&D eist ook dat de huur wordt verlaagd van 10 naar 7 procent van de bruto omzet van de filialen. Al eerder werd duidelijk dat het slecht gaat met V&D. Vorig jaar leed het bedrijf een verlies van 42 miljoen euro. Om te besparen op de kosten wil V&D ook dat het personeel bijna 6 procent van het salaris inlevert.

  Een klant bij het V&D-filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat ANP
 • Mogelijk zelfmoord verwarde man Groningen

  De politie in Groningen houdt er rekening mee dat de man die gisteren bij het Groninger Museum om het leven kwam zichzelf heeft gedood. Getuigen zeggen dat hij zich in zijn keel had gesneden. De man liep rond met twee grote vleesmessen en probeerde omstanders aan te vallen. De politie schoot hem neer en hij viel in het water. Het was volgens de Groningse politie een man van 23, zonder vast adres. Hij zou geen terroristische motieven hebben gehad.

 • Tram rijdt dode man rond

  Een trambestuurder in Amsterdam heeft mogelijk twintig minuten rondgereden met een overleden man in zijn tram. Een passagier zegt in de Telegraaf dat ze een man verdacht stil zag zitten met zijn ogen open. Vervolgens ontdekte ze dat hij dood was. Ze zegt dat ze het bij de trambestuurder meldde en dat die niet reageerde. Ook andere passagiers zeggen dat ze de bestuurder hebben gewaarschuwd maar dat die weigerde te stoppen voor reanimatie. Vervoerbedrijf GVB zegt dat de bestuurder een slaper had gemeld. Het bedrijf onderzoekt de zaak en de trambestuurder is op non-actief gezet.

 • Meer berichten tonen