NOS op3

De hele dag te horen op 3FM en om 22:30u te zien op NPO 3
 • Rusland niet blij met onderzoek naar FIFA

  Rusland is niet blij met het Amerikaanse onderzoek naar omkoping binnen de FIFA. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het "een illegale poging van Washington is om zijn eigen regels onrechtmatig buiten de VS op te leggen".

 • Burgemeester Haaksbergen stapt op vanwege monstertruck-ongeluk

  Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen (PvdA) ANP

  De burgemeester van Haaksbergen is opgestapt. Hij bood in de gemeenteraad excuses aan voor fouten die zijn gemaakt bij de vergunningverlening voor een stunt met een monstertruck, maar tijdens een raadsvergadering bleek vanavond dat de leden geen vertrouwen meer in hem hadden.

 • Geen kraanwater in Eindhoven en omgeving

  Eindhoven en omgeving zit sinds vanavond zonder kraanwater. Volgens waterbeheerder Brabant Water is er een storing in het waternet.

  Hoe de storing is ontstaan, is niet bekend. Brabant Water verwacht dat er om 5.00 uur weer water uit de kraan komt. 

 • Burgemeester zegt sorry voor monstertruck

  De monstertruck is uit de bocht gevlogen Facebook

  De burgemeester van Haaksbergen biedt zijn excuses aan voor het feit dat er een vergunning werd afgegeven voor de demonstratie met de monstertruck. Met dat voertuig werden drie mensen doodgereden toen die plotseling het publiek inreed.

  Burgemeester Gerritsen wil graag aanblijven, ondanks fouten die zijn gemaakt. In een verklaring aan de gemeenteraad zegt burgemeester Gerritsen dat hij geen persoonlijke verwijtbaarheid voelt voor het ongeval.

 • UEFA wil voorzittersverkiezing uitstellen

  De Europese voetbalbond UEFA wil dat de voorzittersverkiezing van de FIFA aanstaande vrijdag niet doorgaat. Dat heeft secretaris-generaal Gianni Infantino in Warschau bekendgemaakt. De Nederlandse voetbalbond KNVB drong er eerder op de dag juist op aan dat de verkiezing gewoon op vrijdag door zou gaan. 

  De FIFA werd woensdag opgeschrikt door de arrestatie van zeven kopstukken, die allemaal verdacht worden van corruptie.

 • Geen drugstesten op Amsterdamse festivals

  De gemeente Amsterdam wil geen gratis drugstesten op festivals. Het is volgens de gemeente praktisch onmogelijk om te realiseren en strookt daarnaast niet met het beleid van drugsvrije feesten. 

  Vorig jaar vielen er op het Amsterdam Dance Event drie doden na het gebruik van drugs. Daardoor stelden verschillende politieke partijen voor om de vrijwillige drugstesten weer terug te brengen op party's. Minister Schippers zag dat, net als de gemeente Amsterdam dus, niet zitten. 

  De gratis testen waren lang verkrijgbaar op feestjes, maar zijn sinds 2002 verboden omdat ze drugsgebruik juist zouden aanmoedigen. 

 • Houston: fietser vindt doodskist

  Een bizarre vondst in de Amerikaanse stad Houston: een man zag tijdens het fietsen opeens een doodskist op de weg staan. "Ik werd een beetje bang, dus ging ik terug naar de hoofdstraat om de politie te halen", zegt hij tegen ABC

  Agenten openden de kist en daar bleek een lijk in te liggen. Het vermoeden is dat de kist afkomstig is van een kerkhof verderop en dat die naar boven is gekomen door de overstromingen in Texas. Het lichaam zou van een vrouw zijn die in 2007 is gestorven.

  Doodskist komt bovendrijven door overstromingen
 • Valtifest verandert thema

  Valtifest wordt elk jaar gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord Valtifest

  Het Amsterdamse festival Valtifest verandert het thema van dit jaar na kritiek van onder meer activist Quinsy Gario. Het thema was Hottentottententententoonstelling

  Hottentot was de Nederlandse benaming voor het Khoikhoi-volk dat in Zuid-Afrika woonde en werd bedacht ten tijde van de VOC. Later werd het woord gebruikt voor iemand die dom of onbeschaafd is.

  "We beseffen nu dat het woord hottentot beladen is en kwetsend kan zijn", schrijft de organisatie op Facebook. "Daarom hebben we besloten iedere associatie met de woorden hottentot en tentoonstelling eruit te gooien." Het thema is nu veranderd in Wie je ook tent.

 • 'IS begonnen met verwoesting Palmyra'

 • 'Corruptie FIFA al sinds 1991 aan de gang'

  Dit zijn de 9 verdachte bestuurders van de FIFA NOS

  Bij de FIFA wordt er sinds 1991 flink gefraudeerd bij de toewijzing van WK's en de verkoop van televisierechten. Dat zei het Amerikaanse ministerie van Justitie in een persconferentie. De corruptiepraktijken bij de FIFA hebben volgens justitie de verdachten samen zo'n 150 miljoen dollar opgeleverd.

  De Zwitserse politie pakte vanochtend enkele FIFA-officials op in Zürich. Zwitserland wil hen uitleveren aan de Verenigde Staten. 

 • Steeds meer ooginfecties door vieze zachte lenzen

  Laat je je zachte lenzen regelmatig 's nachts in en loop je er eigenlijk te lang mee rond? Kijk dan uit, want het kan je hoornvliesontsteking opleveren. Volgens artsen gebruiken steeds meer mensen zachte lenzen en gaat een grote groep er onhygiënisch mee om. 

  Volgens Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap lopen mensen die zachte lenzen gebruiken sowieso meer kans op een ontsteking dan andere lenzendragers. 

 • Vijf raketwerpers gevonden bij huiszoekingen

  De opbrengst van tientallen huiszoekingen in Nederlandse, Belgische en Duitse panden: vijf raketwerpers, semi-automatische wapens, een hennepkwekerij, vals geld, handvuurwapens, gestolen auto's, munitie, zware vuurwerkbommen, amfetamine, chemicaliën en een lab voor synthetische drugs. 

  Vandaag was er een grote actie tegen motorbendes in Limburg. Daarbij zijn twintig mensen aangehouden, onder wie veertien leden van de Bandidos. Ook de Limburgse Bandidos-president Harry Ramakers werd van zijn bed gelicht en meegenomen door de politie.

 • WTF en NSFW opgenomen in Amerikaans woordenboek

  Het Amerikaanse woordenboek Merriam-Webster is weer wat dikker geworden door de toevoeging van enkele moderne woorden. De nieuwkomers zijn onder meer WTF, emoji, clickbait en photobomb, meldt CNN. 'What the fuck' gebruiken we volgens het woordenboek bij "extreme verbazing of blijdschap".

  En ook het onder werktijd surfen op wat minder gangbare sites heeft een vermelding gekregen, NSFW.

 • Ramakers was verdachte in verschillende moordzaken

  Hij kreeg van de politie vanmorgen niet eens de tijd om een broek en schoenen: Harrie Ramakers, president van de motorclub Bandidos. En het was lang niet de eerste keer dat hij door agenten werd meegenomen.

  Ramakers werd eerder vervolgd voor de moord op drie leden van de Nomads in 2004, maar ging vrijuit. Dat gebeurde ook in 2003, bij de moord op een Antilliaan.

  Bandidos-president Harrie Ramakers in gesprek met de politie eind maart 2014 ANP
 • Mansveld gaat één keer in- en uitchecken wettelijk regelen

  Uitchecken bij de ene vervoerder en weer inchecken bij een andere vervoerder is helemaal niet gebruikersvriendelijk. Dat wisten wij al lang, maar nu zegt een meerderheid in de Tweede Kamer dat ook. Dus komt er een proef met eenmalig inchecken  - en dat is het begin van een nieuwe wettelijke regeling. Dat beloofde staatssecretaris Mansveld in een debat over de OV-chipkaart.

  Tijdens de pilot in Amersfoort, die dit jaar begint, hoeven reizigers maar één keer in en uit te checken als zij zowel met NS als met Connexxion reizen.

 • FIFA: verkiezing voorzitter gaat door als gepland

  Woordvoerder Walter De Gregorio op de FIFA-persconferentie AFP

  Het FIFA-congres en de verkiezing van de voorzitter van de wereldvoetbalbond komende vrijdag gaan gewoon door, zo werd bekend op de persconferentie. Vanmorgen werden zes functionarissen van de FIFA opgepakt. De FIFA sluit ook uit dat er een nieuwe stemprocedure komt voor de WK's van 2018 en 2022. "Zoals het er nu voorstaat, gaan de toernooien in Qatar en Rusland gewoon door."

 • Geen vliegverkeer in België door stroomstoring

  In België kunnen de komende uren geen vliegtuigen landen en opstijgen door een stroomstoring bij luchtverkeerscentrum Belgocontrol. De oorzaak van de storing is nog onbekend. Eurocontrol twittert dat er in elk geval tot 16.00 uur geen vliegverkeer van en naar België mogelijk is. Overvliegend verkeer op grote hoogte (vanaf zo'n 7 kilometer) kan wel, omdat dat niet gestuurd wordt door Belgocontrol.

 • Justitie Zwitserland onderzoekt toewijzing WK's 2018 en 2022

  Sepp Blatter tijdens de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar EPA

  De Zwitserse justitie doet onderzoek naar de toewijzing van de WK's voetbal van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. In verband met dat onderzoek heeft de Zwitserse politie vandaag een inval gedaan in het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond FIFA in Zürich.

  De inval staat volgens de Zwitsers los van de actie waarbij vanmorgen zes FIFA-officials werden gearresteerd.

 • Brand industriegebied Borne onder controle

  AS-Media

  De brand op een industrieterrein in Borne in Twente is onder controle. Om kwart voor elf gaf de brandweer het sein brand meester. Het vuur ontstond in een opslagloods waar volgens de brandweer pallets liggen opgeslagen. 

  Er is veel rookontwikkeling. De brandweer adviseert omwonenden en omliggende bedrijven om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten.

 • Mestschip Noordzee dreigt te exploderen

  ARD

  Boven de Noord-Duitse steden Cuxhaven en Bremerhaven hangen wolken die afkomstig zijn van het vrachtschip Purple Beach. Het met meststoffen geladen schip staat in brand, op 30 kilometer uit de kust van het eiland Helgoland in de Noordzee. Het schip dreigt te exploderen.

  Er zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid. De bewoners zijn wel opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden.

 • 19 mensen opgepakt bij actie tegen Bandidos

  Ramakers werd geboeid afgevoerd L1

  De politie heeft 19 mensen opgepakt bij een grote actie tegen motorclub Bandidos. Onder hen zijn de vice-president en de president van de Limburgse afdeling, Harrie Ramakers. De politie deed op 25 plekken in Limburg een huiszoeking. 

 • FIFA-bestuurders opgepakt in Zwitserland

  Ondertussen heeft de politie in Zwitserland een stel functionarissen van voetbalbond FIFA opgepakt, meldt The New York Times. De officials worden door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd wegens corruptie . De bestuurders waren in een luxe hotel bijeen voor een jaarlijkse vergadering. De Zwitsers zouden hen willen uitleveren aan de Verenigde Staten.

 • Grote politieactie tegen motorclubs

  De politie en het OM zijn op 25 plaatsen in Limburg bezig met een grote actie tegen motorclubs. In Nieuwstadt zou een arrestatieteam een kopstuk van de Bandidos van zijn bed hebben gelicht.

  Rivaliserende motorbendes leiden tot veel overlast in de provincie. Limburg kreeg maandag te horen dat er extra agenten worden ingezet tegen de motorclubs. 

 • Woon jij in een stad met monumenten?

  Het centrum van Dordrecht Jeroen de Jager / NOS

  Dan is jouw huis populair. Steden met veel monumenten zijn populairder dan nieuwere steden. Onderzoekers zien dat mensen sowieso steeds meer naar de stad trekken. Vooral hoogopgeleiden trekken massaal naar steden als Amsterdam, Leiden en Maastricht. Omdat steden met monumenten extra gewild zijn, stijgen de prijzen daar ook harder.

 • Taliban dreigt Uruzgan in te nemen

  De Taliban dreigen de Afghaanse provincie Uruzgan in te nemen. Nederlandse militairen zaten daar tussen 2006 en 2010. De plaats Deh Rawod is al bijna in handen van de Taliban en ook om de provinciehoofdstad Tarin Kowt wordt zwaar gevochten. Bronnen in Uruzgan verwachten dat de stad snel valt. Nederland richtte zich bij de missie op wederopbouw en heeft politie- en legereenheden getraind.

 • Meer berichten tonen