Het Capitool in Washington

Vanavond op tv: VS stemt over miljardensteun Oekraïne • GL en PvdA willen verder met elkaar • Vogelgriep bij koeien

Oekraïne krijgt Amerikaanse miljarden

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is akkoord met een steunpakket van 61 miljard dollar voor Oekraïne. De steun is cruciaal voor het land dat ruim twee jaar geleden werd binnengevallen door Rusland en sindsdien in oorlog is.

We spreken correspondent Marieke de Vries en de burgemeester van de Oekraïense stad Charkiv, vlakbij de grens met Rusland.

Congres na maanden akkoord met Oekraïne-steun

Congres GroenLinks-PvdA

GroenLinks en de PvdA willen hun samenwerking de komende jaren uitbreiden en verdiepen, al is nog onduidelijk of dat zal leiden tot een fusie van de politieke partijen. Over twee jaar moeten de besturen van de twee linkse partijen bepalen hoe de samenwerking er uiteindelijk uit moet gaan zien. Op een gezamenlijk congres in Apeldoorn bleek vandaag dat er aan beide zijden veel animo is voor verdere samenwerking.

Timmermans feller over formatie

Nieuwe zorgen over vogelgriep

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich grote zorgen over de vogelgriep, die in Amerika overslaat op koeien. Het valt niet uit te sluiten dat het virus zich zo ontwikkelt dat het overgaat op mensen, waarschuwt de WHO. We spreken met drie Amerikaanse en Nederlandse vogelgriepexperts.

Experts geschrokken en verbaasd over vogelgriep bij koeien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl