Vanavond op tv: EU-top over Oekraïne en Gaza • Kraamkliniek in oorlogstijd

Nederlandse drones naar Oekraïne?

Demissionair minister van Defensie Ollongren was in Oekraïne met een delegatie Nederlandse bedrijven om te kijken wat ze kunnen betekenen voor de oorlogsindustrie. Een van die bedrijven is een Nederlandse dronemaker. "Oekraïne is het strijdtoneel van de drone-oorlog."

Nederlandse drones naar Oekraïne?

Kraamkliniek in oorlogstijd

Na de verovering van Avdiivka probeert het Russische leger verder door te breken in het oosten van Oekraïne. De strijd verplaatst zich waardoor nu ook andere steden in het oosten steeds vaker geraakt worden door Russische raketten. Ondanks de dreiging van Russische raketten gaat het leven door. In de kraamkliniek van Pokrovsk bijvoorbeeld, op zo'n tachtig kilometer van het front werden vorig jaar meer dan 600 kinderen geboren.

Het leven gaat door in deze Oekraïense kraamkliniek, vlak bij front

'Nep-stages' in de landbouw?

De Arbeidsinspectie deelt boetes uit aan meer dan twintig agrarische bedrijven. Die bedrijven haalden via een stichting buitenlandse stagiaires naar Nederland. Maar volgens de inspectie zou het niet gaan om stages, maar om goedkope arbeidskrachten. De agrariërs, die soms al tientallen jaren buitenlandse stagiaires begeleiden, zijn geschrokken van de harde beschuldigingen en laten het er niet bij zitten.

Arbeidsinspectie wil boerenbedrijven beboeten vanwege 'nep-stages'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl