Aangepast

De uitzending van 27 juli

Antibioticakuur onder vuur

De dokter zegt bij een antibioticakuur dat je die volledig moet afmaken, ook als de klachten al verdwenen zijn. Door het voortijdig stoppen van een kuur zouden niet alle bacteriën gedood worden en daardoor blijven juist de sterkste in leven. Maar volgens Britse artsen klopt dat niet. In vakblad British Medical Journal zeggen zij dat bij de meeste infectieziekten de kuur wel eerder gestopt kan worden.

Meldkamer functioneert slecht bij drukte

112 is nog steeds een kwetsbaar systeem. Als grote groepen mensen tegelijk gaan bellen is het niet voor iedereen bereikbaar. Dan kan het gebeuren dat mensen heel lang in de wacht staan of zelfs helemaal niet geholpen worden, blijkt uit onderzoek van onder meer de inspectie voor Veiligheid.

De zoektocht naar een superbatterij

Ze brengen mobiele telefoons, laptops en elektrische auto's tot leven: batterijen. Oplaadbare batterijen spelen nu al een grote rol in het dagelijks leven en dat wordt alleen nog maar meer. Voor de omslag naar duurzame energie zijn ze onmisbaar.

In een driedelige serie duikt Nieuwsuur in de wereld van de oplaadbare batterij. In deze tweede aflevering: de zoektocht naar de superbatterij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl