Aangepast

De uitzending van 20 juli

Overname illegale handelsplaats

De Nederlandse politie heeft samen met de FBI handelaren in onder meer drugs opgepakt door een maand lang een illegale handelsplaats op internet in de lucht te houden. Op die site werd naast drugs gehandeld in juwelen en nagemaakte goederen.

Begin vorige maand werd de illegale handelsplaats Alphabay uit de lucht gehaald door de Canadese, Amerikaanse en Thaise autoriteiten. Daarna vluchtten veel gebruikers daarvan naar Hansa. Dat blijkt nu een vooropgezet plan van de politie te zijn geweest.

In Nieuwsuur is Wilbert Paulissen, hoofd recherche Landelijke Eenheid, te gast.

Premature baby's behandelen?

Een baby die na 24 weken zwangerschap wordt geboren, zou niet automatisch behandeld moeten worden. Deskundigen schrijven in Trouw zich zorgen te maken om de toekomst van kinderen die wel worden behandeld. Uit een onderzoek blijkt dat maar een op de vier extreem premature baby's op hun tweede verjaardag helemaal gezond is.

Nu is de regel dat artsen baby's geboren na 24 weken behandelen, tenzij ouders zeggen dat niet te willen. Nieuwsuur spreekt met bijzonder hoogleraar neonatale neurologie Linda de Vries. Zij heeft volgt al jaren kinderen die te vroeg geboren zijn.

'Leefbaarheid van heel Zeeuws-Vlaanderen wordt bedreigd'

Drie van de vier middelbare scholen in Zeeuws-Vlaanderen worden op korte termijn met sluiting bedreigd. De scholen hebben te weinig leerlingen om nog een kwalitatief goed onderwijs te bieden. Dit zou een ramp zijn voor de leefbaarheid en bedrijvigheid in Zeeuws-Vlaanderen. Dat stellen de lokale politiek, het onderwijs én het bedrijfsleven.

Nieuwsuur gaat langs bij het Zwin College in Oostburg, een van de drie scholen die dreigt te verdwijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl