Aangepast

De uitzending van 15 juli

Het eerbetoon aan Appie Nouri brengt iedereen samen

Het bericht dat voetballer Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft overgehouden aan zijn hartritmestoornissen, heeft niet alleen de voetbalwereld geschokt. Vooral zijn familie en vrienden, en vele fans zijn van slag. Dat bleek gisteravond ook bij het ouderlijk huis van Nouri in Amsterdam-Geuzenveld.

Duizenden fans kwamen samen op het pleintje waar Nouri altijd te vinden was in zijn jeugd. Een spreker namens de familie ging een gebed voor en sprak de menigte toe. "De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims. Laat dit een les zijn vandaag", zei de woordvoerder.

Te gast vanavond is Sofyan Mbarki, oud-leraar van Nouri op het Calvijncollege, die ook is opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West en nu PvdA-raadslid is in Amsterdam.

Wat is er over van de Turkse rechtsstaat?

Sinds de mislukte coup in Turkije raast er een zuivering van immense omvang door het land: inmiddels hebben 150.000 Turken de beschuldiging Gülenist of 'medeplichtige aan terreur' aan hun broek hangen. Ze zijn ontslagen of zitten in de gevangenis.

Het is onbegonnen werk voor Justitie. Zeker omdat de rechterlijke macht zelf ook onderwerp is van een grootschalige schoonmaak. Volgens insiders functioneert de rechtelijke macht in Turkije inmiddels als gereedschap van de regering. Dat vooral tot doel heeft om oppositiegeluiden te onderdrukken. Vanavond het laatste deel van de serie 'Turkije, een jaar na de coup'.

Nabestaande Holocaust eist schadevergoeding NS

Het is deze maand precies 75 jaar geleden dat voor het eerst opgepakte joden door de Nederlandse Spoorwegen werden vervoerd naar het doorgangskamp Westerbork.

Salo Muller verloor in de Tweede Wereldoorlog zijn ouders. Zowel zijn vader als zijn moeder werden door de nazi's vermoord in Auschwitz. Muller wil nu dat de Nederlandse Spoorwegen aan alle overlevenden en nabestaanden van de concentratiekampen een schadevergoeding betaalt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl