Aangepast

De uitzending van 11 juli

'Trump jr. hoorde dat Kremlin zijn vader wilde helpen'

Donald Trump junior heeft een reeks e-mails vrijgegeven waarin het gaat over informatie die schadelijk kon zijn voor de campagne van Hillary Clinton. Nadat de krant The New York Times over het e-mailverkeer had gepubliceerd, besloot Trump ze zelf vrij te geven, "om volledig transparant te zijn".

Het mailverkeer tussen Trump jr. en de Britse publicist Rob Goldstone toont aan dat Trump te horen had gekregen dat de Russische regering over informatie beschikte die Clinton kon beschadigen.

In Nieuwsuur het laatste nieuws met correspondent Arjen van der Horst.

Formatie: het klimaatbeleid

Het zou wel eens het beeldbepalende beleid kunnen worden voor het nieuwe kabinet: het klimaatbeleid. Door de afspraken van Parijs, moet de uitstoot van C02 de komende jaren fors omlaag.

Uit nog vertrouwelijke stukken van de vorige formatiepoging met GroenLinks blijkt, dat de onderhandelaars veel waarde hechten aan de beeldvorming rondom het klimaatbeleid. Het moet gaan over slimme technologie, maatregelen die bedrijven stimuleren in plaats van beperkingen opleggen. Het lijkt er op dat met name CDA en VVD juist daar fors op in willen zetten.

Na de mislukte coup in Turkije is het aantal Turkse vluchtelingen dat asiel heeft gevraagd in Nederland flink gestegen. Sinds juli vorig jaar hebben 377 Turken een asielverzoek ingediend. Het jaar daarvoor waren dat er 56.

Toch wil Nederland dat niet zomaar geven om de diplomatieke banden met Turkije niet te verslechteren. Waar Duitsland en Noorwegen asiel verlenen aan Turken heeft Nederland voor een zogeheten 'verlengde procedure' gekozen. Dat houdt in dat de overheid maximaal vijftien maanden de tijd heeft om een beslissing over het asielverzoek te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl