Aangepast

De uitzending van 22 juni

Formatie: erop of eronder voor de ChristenUnie

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie wil meteen beginnen over de moeilijke onderwerpen als de vier partijen starten met hun onderhandelingen. D66-leider Alexander Pechtold zei gisteren dat de grote inhoudelijke verschillen met de ChristenUnie niet makkelijk opgelost kunnen worden.

Toch rest hem weinig keus nu alle andere mogelijkheden zijn afgevallen. GroenLinks, SP en de PvdA willen niet in een kabinet met VVD, CDA en D66, ieder om andere redenen. In Nieuwsuur is vanavond Alexander Pechtold te gast.

Omstreden film over Winnie Mandela

"Er bestaat een kloof tussen hoe Winnie Mandela in Zuid-Afrika werd geliefd en hoe ze in de rest van de wereld is verguisd. Er bestaat een beeld van de heilige Nelson en de duivelse Winnie. Ik voelde dat er twee kanten aan deze medaille zaten en dat de andere kant moest worden verteld."

Dat zegt de Franse regisseuse Pascale Lamche, die een omstreden film maakte over Winnie Mandela. "Mijn doel was niet haar te rehabiliteren maar wel om haar in een ander perspectief te plaatsen." Nieuwsuur spreekt Pascale Lamche en met Mary Burton, voormalig lid van de Waarheids- en Verzoeningscommisie in Zuid-Afrika.

Stevige boetes voor beugelende tandarts

Tandartsen mogen zoveel beugels plaatsen als ze maar willen. Maar ze mogen zich niet uitgeven voor orthodontist. Die titel is enkel voorbehouden aan tandartsen die zich na hun basisopleiding vier jaar hebben gespecialiseerd aan een erkende universiteit, en die als specialist in het BIG-register staan.

Maar veel tandartsen geven zich ten onrechte uit voor orthodontist. Voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg is de maat vol. Vanaf volgende maand zullen tandartsen die beugelen en zich voordoen als orthodontist hard worden aangepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl