Aangepast

De uitzending van 20 juni

Jongeren beginnen later aan seks

Jongeren beginnen later aan seks dan vijf jaar geleden. Zo is het moment waarop de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap heeft gehad, opgeschoven van 17,1 naar 18,6 jaar.

Niet alleen voor 'de eerste keer' is de leeftijdsgrens opgeschoven, ook voor andere vormen van seks, zoals masturberen, is dat het geval. Dat blijkt uit de derde editie van het onderzoek Seks onder je 25e, waarvoor ruim 20.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar zijn bevraagd over allerlei thema's die met seksualiteit te maken hebben. In de studio is seksuologe professor Ellen Laan te gast.

Kidnapping in Colombia

Een team van het televisieprogramma Spoorloos is in Colombia ontvoerd door de guerrillabeweging ELN. Presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender zijn tegengehouden op een weg in de regio Catatumbo, in het noorden van Colombia.

De Colombiaanse regering heeft vorig jaar vrede gesloten met de gewapende groepering FARC. Maar er zijn nog veel meer gewapende groepen die zich schuilhouden in de jungle en geld verdienen met drugshandel en kidnapping, zoals ELN. Te gast is Latijns-Amerikakenner Edwin Koopman.

Een comeback van de Democraten?

Na zes maanden in het Witte Huis vindt nog maar 40 procent van de Amerikanen dat Donald Trump goed functioneert als president. Er is nog weinig terecht gekomen van de plannen die hij het Amerikaanse volk beloofde tijdens de campagne. Zijn presidentschap lijkt zich vooral te kenmerken door incidenten en affaires.

Een uitgelezen kans voor de Democraten om de nederlaag van afgelopen november te revancheren. Maar lukt het de partij om met een tegengeluid te komen waarmee ze de verloren kiezers weer aan zich kunnen binden?

Nieuwsuur gaat kijken bij de voorverkiezingen voor het gouverneurschap in de Amerikaanse staat Virginia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl