Aangepast

De uitzending van 28 april

Onderzoek naar integriteit VVD-voorzitter Keizer

De integriteitscommissie van de VVD gaat onderzoek doen naar partijvoorzitter Henry Keizer. Keizer heeft daar zelf om gevraagd.

Hij zegt in een schriftelijke verklaring dat hij zich realiseert dat alle publiciteit over de overname van zijn crematoriumbedrijf veel vragen en onrust heeft opgeroepen over zijn functioneren als partijvoorzitter.

Keizer blijft erbij dat de verkoop van het crematoriumbedrijf destijds correct en integer is verlopen en dat hij het bedrijf niet voor een te laag bedrag in handen heeft gekregen.

Maar volgens hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer heeft Keizer aan beide kanten van de onderhandelingstafel gezeten. Hij was betrokken bij de verkopende vereniging, het verkochte bedrijf en de kopende partij, zei Pheijffer eerder.

In Nieuwsuur is hoogleraar Pheijffer te gast.

Interview met Noah Harari

Na zijn succesvolle boek over de geschiedenis van de mensheid Homo Sapiens, schrijft de Israëlische Yval Noah Harari over de toekomst in Homo Deus. Niet de mens, maar algoritmes worden de hoogste autoriteit in onze levens. Nog even en algoritmes weten welke studie, baan en partner je moet kiezen.

Van het boek dat in februari in het Nederlands verscheen, werden al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Barack Obama en Bill Gates noemden zijn werk eerder "groots". In Nieuwsuur een interview met historicus en schrijver Noah Harari.

Portret brexit-onderhandelaars

De leiders van de 27 EU-landen komen morgen bijeen in Brussel om de kaders vast te stellen voor de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk over de brexit.

Met dat mandaat kan hoofdonderhandelaar Michel Barnier de onderhandelingen beginnen. Tegenover hem aan tafel zit de Brit David Davis, minister voor Brexit-zaken.

In Nieuwsuur een dubbelportret over beide hoofdonderhandelaars. Wie zijn Barnier en Davis?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl