Aangepast

De uitzending van 24 maart

Stemming Trumps zorgwet uitgesteld

President Trumps omstreden zorgwet gaat voorlopig niet door. Trump heeft het wetsvoorstel, waarover vanavond gestemd zou worden, zelf ingetrokken toen bleek dat een deel van zijn eigen partij tegen zou stemmen.

Ook in Nederland aanklacht tegen 'sjoemelsigaret'

Het Koningin Wilhelmina Fonds voor Kankerbestrijding heeft aangifte gedaan tegen vier grote tabaksfabrikanten vanwege het manipuleren van tests op kankerverwekkende stoffen. De sigaretten hadden volgens het KWF gaatjes in de filters om de metingen te beïnvloeden. De gezondheidsorganisatie beschuldigt de fabrikanten van zware mishandeling en valsheid in geschrifte.

In het buitenland lopen al vergelijkbare processen, maar nu wil het KWF dat ook een Nederlandse rechter zich uitspreekt.

De teloorgang van links

Ondanks de winst van GroenLinks hebben de drie grote linkse partijen samen 20 zetels verloren bij de verkiezingen van 15 maart. Hoe valt dat verlies te verklaren?

Jan Marijnissen

Het Boekenbal

Vanavond opent met het traditionele Boekenbal de 82e Boekenweek. Schrijver van het boekenweekgeschenk 'Makkelijk Leven' is Herman Koch; een Nederlands schrijver met internationaal succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl