Aangepast

De uitzending van 22 maart

Aanslag in Londen

Precies een jaar na de aanslagen in Brussel heeft een terrorist toegeslagen in Londen. Een man reed met een auto in op mensen op Westminster Bridge, waarbij vier doden en twintig gewonden zijn gevallen.

Daarna stak hij een agent neer bij het parlementsgebouw, waarna hij zelf werd neergeschoten.

Kamerleden nemen afscheid

De Tweede Kamer neemt vanmiddag afscheid van 71 van de 150 leden. De PvdA moet de meeste mensen uitzwaaien. Van de huidige fractie van 35 mensen gaan er maar drie als Kamerlid door.

Een opvallende vertrekker bij de PvdA is oud-politieman Ahmed Marcouch, die dacht dat hij op een verkiesbare dertiende plaats op de kandidatenlijst stond. Bij de SP zwaait nestor Harry van Bommel af. Hij kwam in 1998, tegelijk met Kees van der Staaij van de SGP, in de Tweede Kamer. Na twintig jaar kiest Van Bommel er zelf voor om te stoppen.

Verbod op partydrug 4-FA

De overheid gaat de partydrugs 4-FA verbieden. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil dat het verbod op 1 april in gaat.

Sinds 2010 is de populariteit van de psychoactieve stof 4-fluoramfetamine - in de volksmond 4-FA of 4-FMP - flink gestegen. Hiermee steeg ook het aantal ernstige incidenten. Twee mensen zouden zijn overleden na gebruik van 4-FA en er zijn ook berichten dat jongeren hersenbloedingen kregen na gebruik van 4-FA en andere middelen. Maar heeft een verbod zin?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl