Aangepast

De uitzending van 9 maart

Campagnenieuws

De verkiezingscampagne van GroenLinks moet vanavond de ultieme boost krijgen als lijsttrekker Jesse Klaver zo'n vijfduizend mensen toespreekt voor zijn meet-up in concertzaal Afas Live in Amsterdam.

Lijsttrekkers Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) zijn vandaag in Ede, waar het christelijke lijsttrekkersdebat wordt gehouden.

Verder, voert de SP campagne op universiteiten, D66-lijsttrekker Pechtold is niet te spreken over uitspraken van premier Mark Rutte over 'voltooid leven' en oud-PvdA-lijsttrekker Job Cohen sprak vandaag zijn steun uit voor Lodewijk Asscher, ook al vindt hij dat Asscher het in het Carrédebat afgelopen zondag niet goed deed.

Vanavond in Nieuwsuur: Dominique van der Heyde met het laatste campagnenieuws.

Kleine partijen maken kans op Kamerzetel

Ze zijn klein, nieuw - of zo goed als nieuw - en maken kans op één of meer zetels: Forum voor Democratie en de Piratenpartij. Nieuwsuur gaat een dag mee op campagne in Enschede met Ancilla van de Leest, lijsttrekker van de Piratenpartij, en is aanwezig bij een optreden van Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie, in Emmen.

Turkse campagne in Nederland?

Het kabinet wil niet dat de Turkse regering op 11 maart in Nederland campagne komt voeren om stemmen te winnen voor een nieuwe grondwet. Inmiddels gaat de campagnebijeenkomst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu in Rotterdam niet door, nadat de uitbater van het zalencentrum in Hoogvliet - waar de minister zou spreken - zich terugtrok.

Maar de Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD), een organisatie die nauwe banden heeft met Erdogans AK-partij, wil hoe dan ook dat Cavusoglu komt spreken in Rotterdam.

Welke juridische instrumenten heeft Nederland om de pro-Erdogan-campagne tegen te houden en bijeenkomsten te verbieden? Te gast is Ben Bot, oud-minister van Buitenlandse Zaken en oud-ambassadeur in Ankara.

Trump maakt werk van aanpak illegalen

Wat te doen met de elf miljoen illegale immigranten in Amerika? Sinds de opkomst van Donald Trump wordt dat debat weer fel gevoerd. Vooralsnog lijkt de nieuwe president een streng beleid te willen voeren, waarbij fors meer illegalen worden opgepakt en uitgezet. Ook degenen die er al vele jaren zijn. Dat leidt regelmatig tot emotionele taferelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl