Aangepast

50Plus: AOW-leeftijd weer naar 65 jaar en pensioenen verhogen

Wat wil 50Plus?

'Blijf van mijn poen af' is het lijflied van 50Plus en dat is precies de boodschap van de ouderenpartij. De pensioenen moeten van 50Plus omhoog en de AOW-leeftijd weer terug naar 65 jaar.

Maar juist over dat laatste ontstond deze week veel commotie. Lijsttrekker Henk Krol had gezegd dat de AOW-leeftijd zonder problemen verlaagd kan worden naar 65 jaar.

Volgens partijvoorzitter Jan Nagel had Krol het AOW-standpunt van zijn partij verkeerd geformuleerd. In Nieuwsuur bood Krol zijn excuses aan voor de ontstane verwarring.

In 2011 kwam Jan Nagel voor 50plus in de Senaat. Een jaar later kwam de partij ook in de Tweede Kamer met twee zetels.

In opspraak

Drie jaar geleden kwam Krol in opspraak toen bekend werd dat hij als hoofd van de Gay Krant geen pensioenpremies betaald had. Hij trok zich tijdelijk terug uit de politiek.

50Plus-lijsttrekker Henk Krol stelt zich voor

Henk Krol (66) stemde voor het eerst toen hij 21 was. In die tijd was het kiesrecht voor jongeren nog uitgesteld tot 21 jaar. "Ik ging toen echt met heel veel gretigheid het stemhokje in."

Krol bezocht op zijn middelbare school met grote interesse allerlei politieke bijeenkomsten. "Van de PSP tot de CPN tot de VVD. Ik ben vrij links begonnen en daarna een stuk liberaler geworden."

Volksvertegenwoordiger

De lijsttrekker van 50Plus hoopt dat veel mensen gaan stemmen bij de komende verkiezingen. "Mensen klagen, en ik begrijp dat. Maar je hebt pas recht van klagen als je ook je stem laat horen."

Over zijn rol als politicus is Krol helder. "Ik hoop dat ik geen goed politicus ben. Want dat wil ik helemaal niet zijn. Ik vind van mijzelf dat ik een volksvertegenwoordiger ben. En dat vind ik iets heel anders."

50Plus ziet zichzelf al regeren en sluit daarbij ook samenwerking met de PVV niet uit.

De partij voorziet in de toekomst ook een groot potentieel aan stemmers: over twee jaar is meer dan de helft van de kiezers 50 jaar of ouder.

De uitzending met lijsttrekker Henk Krol van 50Plus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl