Aangepast

De uitzending van 24 februari

Lek beveiliging Wilders

Al in 2015 zijn er beveiligers uit "de fysieke schil" rond PVV-leider Wilders op non-actief gesteld, zegt minister Blok van Veiligheid en Justitie. Het gaat om twee agenten die "financiële malversaties" hadden gepleegd. Ze behoorden tot de directe beveiligers, die om Wilders heen lopen als hij ergens naartoe gaat.

De nieuwe feiten zijn naar boven gekomen in het onderzoek naar de agent die deze week is opgepakt, omdat hij informatie zou hebben gelekt die bij een Marokkaans-Nederlandse bende terecht is gekomen.

Wat wil de SGP?

In een reeks verkiezingsspecials besteedt Nieuwsuur aandacht aan dertien politieke partijen. Vandaag staat de SGP op het programma.

Wat wil de SGP?

Nepnieuws in verkiezingscampagnes

Niet eerder maakten politieke partijen zoveel gebruik van sociale media tijdens de verkiezingscampagnes. Facebook en Twitter zijn voor politici ideale middelen om zonder tussenkomst van een kritische pers te communiceren met de kiezer.

Partijpropaganda kan ongefilterd verzonden worden. Nederlandse politici blijken zich daarbij, al dan niet bewust, ook schuldig te maken aan het verspreiden van nepnieuwsberichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl