Aangepast

De uitzending van 22 februari

Hoe gaat het echt met Nederland?

In de aanloop naar de verkiezingen heeft Nieuwsuur voor de serie 'Buiten het Binnenhof' gesproken met kiezers uit het hele land. Op acht verschillende locaties in Nederland gaven verschillende mensen - van jong tot oud en arm tot rijk - hun blik op Nederland en de politiek.

Vanavond is Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), te gast. Hoe ziet het politieke landschap er op dit moment uit en wat kunnen we ervan leren? En waarom zijn sommige Nederlanders zo somber terwijl het relatief goed lijkt te gaan met Nederland?

Agent verdacht van lekken

De politiemedewerker die maandag werd opgepakt wegens het lekken van informatie, wordt ervan verdacht opsporingsinformatie te hebben gegeven aan een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. Dat meldt NRC op basis van gesprekken met hooggeplaatste politiefunctionarissen.

De Telegraaf schrijft op basis van bronnen dat de man in een speciaal Wilders-team werkte. Die informatie is nog niet bevestigd. Wel is er een overleg geweest tussen premier Mark Rutte en minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie en PVV-leider Geert Wilders.

Te gast is hoogleraar Leo Huberts, die eerder strategisch hoogleraar integriteit van bestuur was.

Verwarring over personeelsnorm verpleeghuizen

In verpleeghuizen heerst grote onduidelijkheid over de nieuwe tijdelijke personeelsnorm, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur. In de nieuwe regels - die al van kracht zijn - voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg die vorige maand werden gepresenteerd staat dat er tijdens "intensieve zorgmomenten minimaal twee zorgverleners beschikbaar moeten zijn". Maar wat betekent dat in de praktijk?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl