Aangepast

De uitzending van 20 februari

Plan D66 voor legalisering wietteelt lijkt kansrijk

Al decennia lang is het een vreemde constructie: De coffeeshop mag wel wiet verkopen, maar hoe die wiet de coffeeshop binnenkomt? D66 heeft nu een nieuw wetsvoorstel in de maak dat de 'achterdeur' moet regelen. En het parlement lijkt het plan in meerderheid te steunen.

De coffeeshops zijn blij: naar eigen zeggen zouden ze zo meer invloed op de kwaliteit van de wiet krijgen en meer voorraad in huis kunnen hebben.

Buiten het Binnenhof: de PVV-stemmer

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie 'Hoe gaat het met Nederland?' met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en migranten hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek.

Vanavond in de zevende aflevering: de PVV-stemmer.

Trump wil een muur, Israël heeft hem al

Wat is het effect van een muur? Israël heeft de afgelopen decennia gebouwd aan een afscheiding, om het risico op aanslagen te verkleinen.

Tegelijk is het land afhankelijk van arbeiders uit de Palestijnse gebieden, vooral omdat hun lonen veel lager zijn dan die van Israëliërs. Een vergelijkbare situatie met de VS en goedkope arbeid uit Mexico.

Hoe pakt dat in Israël uit?

SP op jacht naar PVV-stemmer

De SP worstelt met het standpunt over buitenlandse arbeiders in Nederland. De partij wil zich graag hard maken voor de belangen van Nederlandse arbeiders door strenge regels voor buitenlanders, maar is daar in een ver verleden om weggezet als extreem-rechts.

Hoe gaat de Socialistische Partij de concurrentie aan met de PVV?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl