Aangepast

De uitzending van 16 februari

Kiezen voor meer banen, minder ongelijkheid of betere overheidsfinanciën?

De onderlinge verschillen in de financieel-economische keuzes van de partijen bij de Kamerverkiezingen zijn groot. Dat zegt het Centraal Planbureau, dat de verkiezingsprogramma's heeft doorgerekend. De kiezer heeft echt wat te kiezen, aldus het CPB.

Alle programma's hebben een positief effect op de economische groei. Maar hoe die groei zich vertaalt naar koopkracht voor de verschillende bevolkingsgroepen, daar heeft de kiezer veel invloed op.

Buiten het Binnenhof: ouderen

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en jongeren hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek.

Vanavond in de vierde aflevering: de ouderen en hun kijk op hoe het gaat met Nederland.

Radicalisering van jongeren voorkomen

Moeders spelen een sleutelrol in het signaleren van radicalisering van jongeren. Dat is de conclusie van het boek 'Sultan en de lokroep van de Jihad' dat verschijnt vandaag verschijnt.

De schrijvers keken vooral naar Maastricht, waar uit één wijk relatief veel jongeren naar Syrië en Irak zijn afgereisd.

Een van hen was Sultan Berzel, die zichzelf bij een zelfmoord aanslag in Bagdad opblies. Hoe had zijn uitreis en die van andere jongeren, voorkomen kunnen worden?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl