Aangepast

De uitzending van 14 februari

Vanavond om 22.00 uur op NPO 2 en nieuwsuur.nl:

Topadviseur Trump stapt op

Vannacht stapte Trumps veiligheidsadviseur Michael Flynn op. Flynn kwam in opspraak door zijn contacten met de Russen. Hij zou al voor de inauguratie van Trump met de Russische ambassadeur in Washington gesproken hebben over de Amerikaanse sancties tegen Rusland. Flynns vertrek komt binnen een maand na zijn aantreden als topadviseur.

Flynn belde met de Russische ambassadeur nadat voormalig president Obama eind december nieuwe sancties tegen de Russen had ingesteld. Obama hield Moskou verantwoordelijk voor het hacken van de computers van de Democratische Partij en andere politieke organisaties tijdens de verkiezingscampagne. Het Kremlin reageerde ongewoon kalm op die nieuwe strafmaatregelen.

Tekort aan huurwoningen voor middeninkomens

Het gaat slecht met de huurwoningmarkt; het rijk, de gemeenten, corporaties en bedrijven praten te veel langs elkaar heen om tot oplossingen te komen. Dat stelt Rob van Gijzel. Hij is de voorzitter van de zogenoemde 'samenwerkingstafel'. De overheid heeft die opgezet om het aanbod van met name middeldure woningen op de huurmarkt te vergroten.

Vooral mensen die volgens de norm te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een hypotheek of een woning in het luxe segment, kunnen geen geschikte woning vinden.

In Nieuwsuur is Marnix Norder, voorzitter van Aedes, de koepel van de woningcorporaties, te gast.

Buiten het Binnenhof

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt Nieuwsuur voor de serie Buiten het Binnenhof met kiezers uit het hele land. In acht afleveringen vertellen onder meer ondernemers, gelovigen, ouderen en jongeren hoe zij vinden dat het gaat met Nederland en met de politiek.

Vanavond de tweede aflevering vanuit de hightech-industrie in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl