Aangepast

De uitzending van 7 februari

'Martelingen en executies in Syrische gevangenissen'

Het regime van de Syrische president Assad heeft in een gevangenis buiten Damascus mogelijk meer dan tienduizend gevangenen geëxecuteerd. Amnesty International trekt die conclusie na gesprekken met voormalige gevangenen en cipiers van de Saydnaya-gevangenis.

Amnesty: duizenden Syriers geëxecuteerd in gevangenis

"Elke week, meestal op maandagen en woensdagen, zijn tussen de 20 en 50 gevangenen opgehangen", zegt een woordvoerder van Amnesty International.

Apparaten met internetverbinding blijken gemakkelijk te hacken

Steeds meer apparaten zijn voorzien van een internetverbinding. Denk aan thermostaten die via een smartphone op afstand te regelen zijn. Of een babyfoon die beeld en geluid doorgeeft.

Dat is handig, maar tegelijk ook een risico, zegt hoogleraar cybersecurity Michel van Eeten van de TU Delft.

Veel van die apparaten zijn namelijk slecht beveiligd en gemakkelijk te hacken. En daar kunnen inbrekers en andere kwaadwillenden hun voordeel mee doen.

'Geef president Trump een kans'

Hij wordt wel de Trump-fluisteraar genoemd: Roger Stone, campagne-adviseur van presidenten Richard Nixon, Ronald Reagan en recent Donald Trump. Hij kent de president al 40 jaar.

"Mensen onderschatten hoe sterk hij is. Als hij zich een doel stelt, dan wordt dat doel gehaald", zegt Stone in een gesprek met correspondent Wouter Zwart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl