President Trump op het vliegveld van Palm Beach in Florida
Aangepast

Pennsylvania vol lof over stormachtig begin Trump

De stormachtige eerste twee weken van president Donald Trump hebben zijn aanhangers niet aan het twijfelen gebracht. Integendeel: ze zijn vol lof over de daadkracht van hun president. Zoals in Pennsylvania, waar een onverwachte meerderheid bij de verkiezingen op Trump stemde.

Trump beloofde er banen en de terugkeer van de economische groei. En die boodschap sloeg aan: mijn- en industriestadjes als Hazleton in Pennsylvania brachten Trump de overwinning.

John Pujos kwam op zijn vijfde met zijn ouders vanuit de Dominicaanse Republiek naar Amerika, op zoek naar een betere toekomst. Hij woont in Hazleton.

"Onze droom was om naar de Verenigde Staten te komen en er te werken. Want met werk heb je een beter leven. Trump gaat Amerika veel meer banen brengen en dat is heel goed", zegt hij.

Getreuzel

Ook cafébaas Marty Beccone - decennialang Democraat - is overtuigd door Trump. Hij hoopt op lagere belastingen en strengere immigratiewetten. "Trump komt binnen, gaat zitten en gaat aan de slag. Zonder dat politieke getreuzel van voorheen. Nu gebeuren er tenminste dingen. Hij heeft in twee weken tijd al zoveel gedaan."

Twee mannen in dezelfde stad, met totaal verschillende achtergronden, die allebei op de dezelfde kandidaat stemden. De verwachtingen zijn hoog, en in beider ogen staan de eerste twee weken van Trump in ieder geval te boek als "zeer hoopgevend". Ze wachten in spanning, maar vol vertrouwen af wat er nog gaat komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl