Aangepast

De uitzending van 23 januari

Ard van der Steur loog Kamer voor over bonnetjesaffaire

Met twee afgetreden bewindspersonen, een opgestapte Kamervoorzitter en twee onderzoeksrapporten van de commissie-Oosting, leek de bonnetjesaffaire over de Teevendeal definitief beëindigd. Maar nu blijkt dat de opvolger van Ivo Opstelten, minister Ard van der Steur, belangrijke informatie heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer.

Van der Steur deed dat als Kamerlid. Als minister loog hij er daarna over in de Tweede Kamer. Dat staat in het boek De rekening voor Rutte, waarin Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan de werkwijze van het kabinet-Rutte tijdens de affaire reconstrueert.

Het boek onthult een tot nu toe geheime e-mail van Van der Steur, waaruit blijkt dat hij de Kamer onjuist heeft geïnformeerd. Het gaat om de antwoorden op 99 Kamervragen over de Teevendeal, waaruit na commentaar van Van der Steur belangrijke informatie werd geschrapt.

Hardere aanpak overlastgevende asielzoekers in Weert

Nederland worstelt met de aanpak van afgewezen asielzoekers. In Weert proberen ze nu een strengere aanpak, vooral bij afgewezen asielzoekers die overlast geven.

Burgemeester Jos Heijmans is tevreden. "Het is nu rustig in de binnenstad en in het AZC" , zegt hij. Maar is het probleem nu opgelost? Burgemeester Jos Heijmans is vanavond te gast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl