Aangepast

De uitzending van 17 januari

Britste premier May breekt met de EU

Een belangrijke dag voor de Britten en de Europese Unie: premier Theresa May zei vandaag dat Groot-Brittannië na de brexit geen deel meer zal uitmaken van de Europese Unie, ook niet gedeeltelijk, zei May.

Ze wil een nieuwe relatie aangaan met de Europese Unie en maakte duidelijk dat dat ook inhoudt dat de Britten geen deel meer zullen uitmaken van de Europese interne markt. "Groot-Brittannië verlaat de Europese Unie en het is mijn taak om er de best mogelijk deal uit te slepen."

De VVD wil niet met de PVV

Zondag zei VVD-leider Mark Rutte dat een toekomstig kabinet met de PVV wat hem betreft is uitgesloten. Maar die boodschap blijkt in een interview met een vlogger - op vrijdag - minder hard dan gedacht.

Hoe wil Trump Amerika herenigen?

Vrijdag wordt Donald Trump beëdigd als de 45ste president van de Verenigde Staten. Hij heeft gezworen de verdeling in het land te beëindigen, en het volk weer bijeen te brengen. Maar de wonden zijn diep, en de woede is groot.

Het is 9 maart 2016 als presidentskandidaat Trump voor het eerst naar Fayetteville, een stad in de Amerikaanse staat North Carolina komt. Hij houdt er een campagnebijeenkomst in het plaatselijke stadion.

Er ontstaat een handgemeen dat wereldnieuws wordt. In Nieuwsuur vanavond een reportage over de twee hoofdrolspelers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl